» »

Apple Studi Display 17"

Apple Studi Display 17"

iskra ::

to je zaslon, v katerega se je zagledal moj stric, ki je končno prišel šefu do vrha glave in mu je le-ta dal 150k za monitor, ker dela v neki firmi u 3D svetu (3d max in podobno) in rabi novga.

Zdej pa me (ga) zanima če že ima kdo izkušnje z Applovimi LCDji in kakšne so! A so ti zasloni kompatibilni z "evropskimi" računalniki? karkoli poveste bo super!

aja ... 150k je dal šef, ostalo da stric - da ne bo kdo mislu da so to poceni monitorji :D

Matek ::

Ja, ti monitorji so izredno kvalitetni, slika je perfektna, da o dizajnu ne govorim.

Priključek je sicer problem, ker je applova pogruntavščina, mislim, da se mu reče ADC (to je sicer navaden DVI pa zraven ma še žice za USB, ker so izhodi na monitorju), ampak mislim da dobiš zraven (ali pa dokupiš) pretvornik na DVI, tako da je stvar 100% kompatibilna.

POPRAVEK: evo, tule maš razloženo. Skratka deluje, vem da sem bral članek v Bugu, pa so na PCju testirali 3 LCDje ful velke, zraven je bil tut en studio tisti 20". Ta apple je bil zelo dobro ocenjen.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

iskra ::

MadManMato tnx ... u make my uncle happy :D

ne1 else?

MitjaP ::

Apple Studio Display 17" ni kej ekstra monitor. Primerji ga z drugimi in pri tem upostevi kontrast, osvetlitev in velikost pike. Vecje tehnolosko cudo so Cinema Displayi (razmerja slike in zaradi posebne high desity zasnove).

iskra ::

povej še kej o teh cinema display plz ..da posredujem

zastopnik pri nas, cene, firma sploh in to ... zdej ful nimam časa pisat - mam paniko in pakiram. če se ti da dej kak link bom reku stricu d pride pogledat ... tnx

MitjaP ::

Apple Cinema Displayi so to..... 20" je najboljsi po mojem.. .stane sicer  ?1600 v avstriji, samo ma DVI prikljucek in je superska zadevca... ma manjse pike in je zato slika bolj ostra in bolj cista, zato se jim rece HD High Density. Predlog je: zadevo presvercat dol (kar pomen, da dobis nazaj se 20% davka). Moji prjatli ze pocel to in se da.

O zadevi se vec bere tule: http://www.apple.com/displays/acd20/
predlagam pa nakup pr: http://www.macservice.at v Grazu

MitjaP ::

AJA!!!!! Zdejle sem se sele spomnu!!!!! FRKA JE, ce uporabljas Apple zaslon na PCju... razlog pa je v tem, da ne mores nasatvljat osvetlitve in kontrasta ter drugih zadev na enkranu, ker ta nima gumbov za to (ma samo gumb za prizgat)... vse druga se pr Macih nastavlja softwarsko (kar pomen, da moras met OSX)

Boki_ ::

Da ne bom odpiru nove teme. A se da na navadn PC inštalirat OSX. In če se da kako deluje PC, boljše ali slabše kot z Winsi?
I'm back

MitjaP ::

Ne da se instalirat :( Ce dobis kje Rhapsody DR2, ki je predhodnik OSX beta in je delal tudi na x86. Ta dela in je ful podoben MacOS 9 (samo okvirno).. programi so drugačni in tudi ikonce so večje in bolj barvne.... Jaz sem ga sicer našel na eMule, ampak ma ful mal ljudi to zadevo. Za Mail in druga internet opravila je super in dovolj... nekaj se celo softwara dobi na netu.... lahko ga imaš kot server (web, ftp, mail,...). Ne delajo pa na njemu word & photoshop in drugi programi. Dela naje ful hitro in je ful sposoben. Če ga najdeš prosim sporoči.

Naj bi v Applovih laboratorijih obstajal tudi Makalar (OS X za PC x86), ki naj bi ga vseskozi razvijali ob PPC verziji, a ga ne dajo na trg, ker bi tako zmanjšal svoj dobiček (ne bi prodal več kej hardware). Je pa to rezervni Applov scenarij, če bi se pokazalo, da bi moral zamenjat platformo in preit s PPC na x86.

Pa tudi, če bi se to zgodilo, bi OS X bil hardwarsko vezan na Applov hardware, tko da uporabniki generičnih x86 ne bi mogli uporabljati MacOS X.

iskra ::

kaj pa winse na apple?

MitjaP ::

Windowse se da poganjat znotraj emulatorja, ki se imenuje VirtualPC (zadnja verzija je 6.x.x). Zadeva sicer deluje, a je bolj za pisarniske programe. Nikakor ne gre na njem igrati igric, kaj sele se ukvarjati z resno grafiko. Odvisno kater program za 3D se uporablja. Na Macu laufajo Lightwave, Maya in se nekateri drugi. Seveda pa tudi zastonjski blender (www.blender.nl).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple posodobil svojo linijo prenosnikov in zaslonov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
20521712 (14134) coma2black
»

Kupuijem računalnik, ki bo primeren za grafično oblikovanje

Oddelek: Kaj kupiti
324648 (3794) opeter
»

Apple se boji PC platforme (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
609018 (7632) borchi
»

Apple se odloča za Intel (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
11312727 (9071) lopov
»

Power Mac G5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
815918 (4656) MitjaP

Več podobnih tem