Forum » Izdelava spletišč » Asp MVC .Net - Problem RAM skoči z 1GB na 10GB in nazaj v minuti, iščemo vzrok
Asp MVC .Net - Problem RAM skoči z 1GB na 10GB in nazaj v minuti, iščemo vzrok
Andruxa ::
S to težave se spopadamo že nekaj časa. Workaround je bil, da smo povečali pool memory na 14GB tako da nam aplikacija ne pade, težave pa ni rešena. S profilerjem smo optimizirali pa ni pomagalo. Na testnem serverju smo naredili LoadTest, tudi brez težav. Težko je namreč ugotoviti, kaj sproži ta skok na 10GB in nazaj. Zgodi se totalno random in ni povezano s prometom na strani. Random ure, random število obiskovalcev, nič posebnega v logih, nobene napake.
Poskusili smo s plačljivim toolom LeanSentry, pa mu večinoma ne uspe zaznati skoka v memoriji, ker se zgodi tako hitro. Pa tudi ko ga zazna je zgleda buggy sam debugger in nam je sesul w3wp proces.
Ena težava je, da smo že poskusili zgenerirati DUMP pa ga vsaj jaz nisem mogel odpreti niti z VS niti s kakšnim drugim toolom, torej nisem ga mogel odpreti kot managed kodo - s tem pa tudi nimam veliko izkušenj. Videl sem da ima profiler DotTrace možnost, da se ga inštalira direknto na serverju, samo me je strah to narediti, ker je naša serverska mašina zelo obremenjena in si nekega izpada ne moremo privoščiti.
Ima kdo kakšno idejo oziroma izkušnje s tem kako bi se tega lahko še lotil? Oziroma tudi, zakaj mogoče ne morem odpreti dumpa, ki ga zgenerira server? Nekje sem prebral, da mora biti konfiguracija serverja podobna konfiguraciji mašina, na kateri se dump analizira, je to res?
Poskusili smo s plačljivim toolom LeanSentry, pa mu večinoma ne uspe zaznati skoka v memoriji, ker se zgodi tako hitro. Pa tudi ko ga zazna je zgleda buggy sam debugger in nam je sesul w3wp proces.
Ena težava je, da smo že poskusili zgenerirati DUMP pa ga vsaj jaz nisem mogel odpreti niti z VS niti s kakšnim drugim toolom, torej nisem ga mogel odpreti kot managed kodo - s tem pa tudi nimam veliko izkušenj. Videl sem da ima profiler DotTrace možnost, da se ga inštalira direknto na serverju, samo me je strah to narediti, ker je naša serverska mašina zelo obremenjena in si nekega izpada ne moremo privoščiti.
Ima kdo kakšno idejo oziroma izkušnje s tem kako bi se tega lahko še lotil? Oziroma tudi, zakaj mogoče ne morem odpreti dumpa, ki ga zgenerira server? Nekje sem prebral, da mora biti konfiguracija serverja podobna konfiguraciji mašina, na kateri se dump analizira, je to res?
Lp, A
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [SQL] primary key inkrementalno dodajanje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5345 (4535) | ejresnevem |
» | Igre na Linuxu še vedno počasnejše kot na Windows (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Igre | 24853 (20502) | MrStein |
» | Izšel VirtualBox 3.0 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12161 (8564) | Jst |
» | Microsoft dnevno komunicira z vašim računalnikom (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 13264 (9877) | CaqKa |
» | Thomas, pomagaj mi pri širjenju "krive vere" (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 7820 (6487) | Thomas |