» »

veljavnost znaka

veljavnost znaka

slovencl ::

Iščem člen zakona, ki pravi, da znak velja do prvega križišča, pa ne najdem. Ali kdo ve, kje točno v zakonu to piše:

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...

smacker ::

Pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah, člen 17: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPred...

Super, hvala za info :)

0bv10uStr0ll ::

Bo treba ponavljati CPP.

Netrunner ::

0bv10uStr0ll je izjavil:

Bo treba ponavljati CPP.

To velja za min 3/4 voznikov :)

Mare2 ::

Kolikor vem, velja to že skoz. :) Še dobro, da samo zaradi tega ne padeš na izpitu. :)

GR2 ::

Znanje CPP-ja niti nima tolk veze. V prometu v glavnem pomemben samo stop znak in narobe obrnjen trikotnik, in ravno tega veliko ljudi ne obvlada kot bi morala.
Bolj je problem, da veliko ljudi ni dovolj umsko sposobnih za upravljanje vozila.

Včeraj je tisti, ki je med levim vključevanjem na cesto z omejitvijo 90 s polovico avta obstal na cesti, da ga je moral avto iz leve obvozit, sigurno vedel vsaj osnove CPP-ja, kot je to da ima prednost tisti na glavni cesti.
Po mojem mnenju, komur se to naredi, nima kaj delat na cesti. Sam največ kar sem naredil je to, da je moral tisti, ki je vozil 100 zmanjšat na recimo 90, ko sem sam zavijal desno. Ampak sam tudi v takih primerih že predvidevam, da me zna ujeti, ampak taki primeri, da mora samo mal stopit iz gasa niso tolk problematični. Pri levih zavijanjih pa vedno raje počakam, da sem na obe strani res 100% prepričan.
Pa nasploh je v prometu v glavnem pomemben samo stop znak in narobe obrnjen trikotnik, in ravno tega veliko ljudi ne obvlada kot bi morala.

Če ne voziš 10-20 pod omejitvijo, te bosta vsak dan vsaj 2 izsilila. Mene, ko vozim nad, bolje da ne štejem.

kunigunda ::

0bv10uStr0ll je izjavil:

Bo treba ponavljati CPP.

Ocitno si redki, ki ve clene zakonov na pamet (kar nima veze s CPP)

Shegevara ::

GR2 je izjavil:

Znanje CPP-ja niti nima tolk veze. V prometu v glavnem pomemben samo stop znak in narobe obrnjen trikotnik, in ravno tega veliko ljudi ne obvlada kot bi morala.
Bolj je problem, da veliko ljudi ni dovolj umsko sposobnih za upravljanje vozila.

Včeraj je tisti, ki je med levim vključevanjem na cesto z omejitvijo 90 s polovico avta obstal na cesti, da ga je moral avto iz leve obvozit, sigurno vedel vsaj osnove CPP-ja, kot je to da ima prednost tisti na glavni cesti.
Po mojem mnenju, komur se to naredi, nima kaj delat na cesti. Sam največ kar sem naredil je to, da je moral tisti, ki je vozil 100 zmanjšat na recimo 90, ko sem sam zavijal desno. Ampak sam tudi v takih primerih že predvidevam, da me zna ujeti, ampak taki primeri, da mora samo mal stopit iz gasa niso tolk problematični. Pri levih zavijanjih pa vedno raje počakam, da sem na obe strani res 100% prepričan.
Pa nasploh je v prometu v glavnem pomemben samo stop znak in narobe obrnjen trikotnik, in ravno tega veliko ljudi ne obvlada kot bi morala.

Če ne voziš 10-20 pod omejitvijo, te bosta vsak dan vsaj 2 izsilila. Mene, ko vozim nad, bolje da ne štejem.

A je še kaj bolj ironično od tega, da jamraš čez kršitelje CCPja, v istem postu pa priznaš, da jih redno kršiš tudi sam?

GR2 ::

Razlika je ta, da prvi sploh niso kršitelji CPP-ja, ampak bolj umsko počasni.
Tudi če mi eden na semaforiziranem križišču iz stranske zavije levo pred mano, brez da bi se sploh ustavil, da bi imel sploh čas pogledat levo, tudi ne štejem kot neznanje CPP-ja, ampak preprosto debilizem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GR2 ()

St235 ::

Za konstantno vožnjo nad omejitvijo velja popolnoma enako.

jb_j ::

moral bi se ponavljat preizkuse za cpp predpise na ene 20-let, ker je vmes nekaj sprememb.

ali bi pa moral uvest dodatno izobraževanje za spremembe v prometu in kratek izpit.
za več kot 1 uro predavanj na 20let sprememb najbrž ni.

Mare2 ::

jb_j je izjavil:

moral bi se ponavljat preizkuse za cpp predpise na ene 20-let, ker je vmes nekaj sprememb.

ali bi pa moral uvest dodatno izobraževanje za spremembe v prometu in kratek izpit.
za več kot 1 uro predavanj na 20let sprememb najbrž ni.

Kaki dve uri teorije in dve uri prakse, na Vranskem. :)

kunigunda je izjavil:

0bv10uStr0ll je izjavil:

Bo treba ponavljati CPP.

Tako, po izobrazbi sem pravnik. Vsak pravnik pozna člene na pamet, saj se dnevno srečuje z njimi ob vsakdanjih delovnih nalogah.

Cr00k ::

0bv10uStr0ll je izjavil:

kunigunda je izjavil:

0bv10uStr0ll je izjavil:

Bo treba ponavljati CPP.

Tako, po izobrazbi sem pravnik. Vsak pravnik pozna člene na pamet, saj se dnevno srečuje z njimi ob vsakdanjih delovnih nalogah.

Vse člene vseh slovenskih zakonov poznaš na pamet? Bravo :D

Cr00k je izjavil:

0bv10uStr0ll je izjavil:

kunigunda je izjavil:

0bv10uStr0ll je izjavil:

Bo treba ponavljati CPP.

Vse člene vseh slovenskih zakonov poznaš na pamet? Bravo :D

Kdo to pravi? Nikjer nisem zapisal vse. Moraš bolj natačno brati, kar ljudje zapišejo, da debata lahko steče brez logičnih protislovij. V končni fazi pa tudi pravniki uporabljamo Google za kakšno zakonodajo, s katero se ne srečujemo vsak dan. Tako bi lahko OP za odgovor na svoje vprašanje uporabil Google, kot je to storil npr. smacker.

Zgodovina sprememb…

kunigunda ::

V bistvu si pravnik, ki nekaj zakonov sicer pozna na pamet (sem 100% da konkretno stevilko zgoraj omenjenega clena nisi poznal), ostalo zna pa najti na netu.
Kar se vedno ne potrjuje, zakaj bi OP moral ponovno delati CPP ti pa ne, ker clena pac ni nasel....

Da razjasnim, ni šlo za nepoznavanje CPP, ampak na ugovor na kazen od občinskega redarja, ker mi je dal kazen za parkiranje, skliceval pa se je na znak pred križiščem... v ugovoru pa sem se moral sklicevat na ta člen, ki pravi da znak ne velja več, ker je vmes križišče.

St235 ::

Bodi pozoren, da to pravilo velja samo za znake za izrecne odredbe. Kaj je bilo v tvojem primeru lahko samo ugibamo.

Šlo je za znak za parkiranje - omejeno na max 15 minut - ta je na spisku znakov za izrecne odredbe (člen 16).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14426674 (22595) Saul Goodman
»

Vrhunska signalizacija slovenskih cest (strani: 1 2 )

6714750 (9320) jype
»

Izrek za vožnjo na cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

24748584 (43979) solatko

Glavna vožnja (strani: 1 2 3 )

11029784 (27992) einstein :P

Več podobnih tem