Forum » Pomoč in nasveti » GIMP spreminjanje velikosti slike
GIMP spreminjanje velikosti slike
marjan_h ::
Kako se v gimpu doseže, da se označeno sliko manjša ali veča s miško v realnem času?
Torej imam sliko dimenzij 360 x 360 px. Naredil sem novo plast v velikosti 64 x 64 px. Iz slike (1) sem označil logotip dal desni klik in kopiraj. Nato sem šel na novo ustvarjeno plast in prilepil. Seveda je stvar prevelika, v photoshopu kot se spomnim si lahko pritisnil kombinacijo ctrl + T in ti je sliko označilo ter si z miško spreminjal velikost.
Kako se doseže enako v GIMP?
Torej imam sliko dimenzij 360 x 360 px. Naredil sem novo plast v velikosti 64 x 64 px. Iz slike (1) sem označil logotip dal desni klik in kopiraj. Nato sem šel na novo ustvarjeno plast in prilepil. Seveda je stvar prevelika, v photoshopu kot se spomnim si lahko pritisnil kombinacijo ctrl + T in ti je sliko označilo ter si z miško spreminjal velikost.
TheBlueOne ::
Morda Shift + T ali vrstica z orodji, Layer/Scale Layer, imas tudi med orodji. Ne poznam Photoshopa ampak za GIMP dodam se, da ko recimo del kopiras in prilepis, se ti v vrstici, kjer vidis vse plasti pojavi nova plast, ki pa si ni, ce lahko recem potrjena (Floating Selection). Kliknes desni klik na njo in ukaz to new layer.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
janezvalva ::
Kako se v gimpu doseže, da se označeno sliko manjša ali veča s miško v realnem času?
ne moreš z enim klikom.
pojdi na original layer, kjer imaš to sliko, copy layer, potem na kopiji izvedeš scale layer, vneseš 64 x 64, potrdi z ok, nato boš imel manjšo sliko v novem layerju
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izšel GIMP 2.8 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Pisarniški paketi | 17461 (13176) | LuiIII |
» | problemi z slikamiOddelek: Pomoč in nasveti | 1512 (1361) | cegu |
» | Združevanje slikOddelek: Pomoč in nasveti | 5433 (5172) | eva |
» | Kako narediti sliko prosojnoOddelek: Programska oprema | 5140 (4873) | 1024 |