Forum » Programska oprema » Kako narediti sliko prosojno
Kako narediti sliko prosojno
slemo ::
Imam eno sliko. Gif, uporabljam gimp, kako bi lahkona tej sliki naredil da bi bil določen del slike prosojen? V programu sem našel meni, plast--->prosojnost, a ne znam naprej.
- polepsal: volkec ()
Looney ::
Sliko razdeliš na več layerjev (izbereš posamezen del - po barvah ali poljih in daš vsako na svoj layer), potem pa lahko za posamezen layer določaš opacity. Vprašaj, če kaj ni jasno.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
Ali mi lahko kdo naredi to sliko,ki je na 1 spodnji povezavi naredi prosojno, rabim samo tisto kar je bele barve da bo prosojno.
Jaz sem poizkusil v GIMPU najprej dodati nekaj plasti, vendar potem se ne znajdem več naprej.
Poizkusil sem tudi z wordom po teh navodilih, ki jih prilagam na spodnjem videu, pa ne gre.
http://www.piflar.com/video.aspx?v=54
Jaz sem poizkusil v GIMPU najprej dodati nekaj plasti, vendar potem se ne znajdem več naprej.
Poizkusil sem tudi z wordom po teh navodilih, ki jih prilagam na spodnjem videu, pa ne gre.
http://www.piflar.com/video.aspx?v=54
:roketa> ::
Ne rabiš nobenih dodatnih plasti. Samo tam kjer si že gledal v menuju klikni "dodaj prosojnost" (ne vem točno kako je prevedeno v slovenskem gimpu). Potem označiš vse kar je bele barve; recimo z orodjem "označi barvo?". Nato samo še pritisneš delete tipko.
Avby ::
Zaradi kompresije ali površnosti je sample slabe kvalitete ampak sem se potrudil 2 minuti zate.
Link
Link
Hvala za sliko, jaz moram to narediti na podobni sliki in me zanima s čem si to naredil, ali lahko pošlješ kakšen print screen, katera orodja si uporabil in kateri program, da bi to lahko naredil jaz sam?
lp
lp
Avby ::
Priporočam ti da se naučiš to delati v gimpu.
Povezava!
Še s slikami.
Mislim da če boš sledil tem navodilom, da ni vrag da nebi znal. In to zlahka.
Povezava!
Še s slikami.
Mislim da če boš sledil tem navodilom, da ni vrag da nebi znal. In to zlahka.
Zdaj sem pa naredil prosojno sliko, res enostavno. Me pa zanima še, zakaj če spremenim velikost slike, se kakovost slike bistveno poslabša?
Originalna velikost slike je 334x375, ločljivost x 72,000 y 72,000 slikovnih točk.
Jaz pa bi rad sliko pomanjšal na velikost 200x150 ne da bi izgubil kakovost slike.
lp
Damjan
Originalna velikost slike je 334x375, ločljivost x 72,000 y 72,000 slikovnih točk.
Jaz pa bi rad sliko pomanjšal na velikost 200x150 ne da bi izgubil kakovost slike.
lp
Damjan
Looney ::
Če jo pomanjšaš ni nekih izgub kakovosti... razen tega seveda, da je manjša -> manjša resolucija. Raztegovati pa ne priporočam. Razen, če imaš dober program za to. Pa še to moraš vedet kaj hočeš in kaj delaš.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za izrezovanje določenih predmetov....Oddelek: Programska oprema | 6598 (5736) | Route66 |
» | Žig in podpis na .doc in .pdfOddelek: Pomoč in nasveti | 2117 (1662) | enota13 |
» | problemi z slikamiOddelek: Pomoč in nasveti | 1504 (1353) | cegu |
» | Združevanje slikOddelek: Pomoč in nasveti | 5424 (5163) | eva |
» | Kako pri sliki označiti ozadje za prozorno?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4668 (4581) | vidi |