» »

Ima se kdo zastonj internet v Sloveniji?

Ima se kdo zastonj internet v Sloveniji?

shakomzulum ::

Spostovani,

pred casom sem prekinil sodelovanje z ISP-jem. Uradno sem prekinil sodelovanje novembra 2017, racunov ne prejemam, mobilna stevilka ne deluje. Televizija ne deluje, vendar internet imam pa se kar? Pa me zanima, ce je imel se kdo podobno izkusnjo v preteklosti. Zelel sem skleniti novo narocnisko razmerje pri drugem ISPu, vendar sem sedaj v precepu.
Televizije dejansko niti ne potrebujem, ker je ne gledam. Vse kar potrebujem imam na net-u. Telefonsko narocnino sem pa ze sklenil pri Simobilu. Ce je kdo s podobno izkusnjo bi prosil, da mi sporoci svojo izkusnjo.

Je mozno, da je operater spregledal bistveni stvari. Namrec pred letom sem se preselil na durgo lokacijo in internet prestavil na njo. Pred leti, ko so mi montirali modem, pa sem zelel imeti drug modem, brez AP, in routing-a in takrat je serviser le skocil do avtomobila, prinesel drug enostavnejsi modem, ter na moji pogodbi precrtal stevilko tistega, ki so mi ga dodelili in z roko napisal ID novega ter klical na njihov servisni oddelek, da mu le tega vkljucijo?

Je mozno, da niso bili azurni in so me dejansko fizicno odklopili na stari lokaciji, ter iz sistema pobrisali napacen modem?
Je moogoce to razlog, da imam se zmeraj internet?
Vnaprej se vam najlepse zahvlajujem in lp.

šernk ::

Pred leti, ko so mi montirali modem, pa sem zelel imeti drug modem, brez AP, in routing-a in takrat je serviser le skocil do avtomobila, prinesel drug enostavnejsi modem, ter na moji pogodbi precrtal stevilko tistega, ki so mi ga dodelili in z roko napisal ID novega ter klical na njihov servisni oddelek, da mu le tega vkljucijo?


to je možno, zakaj ti internet še deluje pa seveda ne vem.

sem imel tudi sam podobno zadevo, ko je serviser pršu zamenjat modem in potem so pozabili nov modem vnesti v sistem (mislim, da takrat nov modem ni deloval). Naslednjič, ko so mi prišli zamenjat modem so pa pogruntal da serijsko mojega modema sploh nimajo v sistemu. Ampak to na kakršnokoli delovanje storitev takrat ni vplivalo nič.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

shakomzulum ::

Šernk hvala.

St235 ::

možno je da nakladaš
možno je da je operater naredil napako
in povsem možno je da boš v neki fazi dobil položnico, ker storitev koristiš
možno je pa tudi da bodo jutri ugasnili storitev
predvsem pa je možno da bo snežilo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

tonis ::

Poznam tak primer pri stranki(firma oz kar občina). So "telovadili" s pogodbami in dejansko imeli nekaj mesecev free internet, potem pa se ob restartu modema(izpad elektrike) zadeva ni več pobrala. Takrat je bila pa panika.

shakomzulum ::

tonis, hvala za odgovor. Jaz uradno tudi pricakujem, da bo sla zadeva offline, prej ali slej. Zato pa sem odprl temo, da vidim, ce je imel kdo kaksne podobne izkusnje v preteklosti.

jukoz ::

Sam sem doživel podobno, pri stranki zamenjali ISP iz telekomna na telesmeh in imeli dogovor, da starega (xDSL) obdržijo dokler se ne preselijo vse storitve. Novi je seveda prekinil pogodbo za vse storitve na telekomu (ker so le telesmeh in se jim žvižga za stranke), torej tudi za net, vendar tega ni nihče opazil ker se ni resetiral modem. Po resetu se seveda ni več priklopil in ja, takrat je nastala resna panika =) To je bilo ene leta 2012, lahko da imajo sedaj isto. Kje pa maš net? In kakšen?

shakomzulum ::

jukoz hvala.
Imam telemachov kabelski dostop(predvidevam, da te imenujes telesmeh). Prekinil sem pogodbo zato, ker imam sedaj moznost Siolove optike na tej lokaciji.
Modem sem pa par dni nazaj resetiral po pomoti, ko sem izvlekel napacen kabel. Se je postavil nazaj.
Glede na to, da nisem podjetje in da imam tudi nekaj GB prenosa preko LTE, bom pac pocakal. Dokler zadeva dela, naj dela, potem pa bom sel na siol optiko.

KTr1sk ::

jaz sem pa imel pri bivšem Amisu zraven interneta Voyo in potem sem vse skupaj prekinil, ker sem šel na telekomovo optiko in mi voyo ves čas dela, čeprav že doolgo ne prejemam položnice...ne upam spraševat, ker potem bi mogoče moral vse za nazaj plačat..je že kdo imel ta "problem"?
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

bastadu ::

Kolikor vem za več kot 1 leto za nazaj tako ne morejo terjat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bastadu ()

shakomzulum ::

Hvala obema za odgovor. Jaz tudi nocem kaj prevec sprasevati, me pa res zanima, kako dolgo bo to zdrzalo ;)

Bakunin ::

Daj modem na UPS.

veteran ::

Telemach že od decembra menja modeme vsem uporabnikom... ker stari Arris modemi ne bodo več delovali po 1.2.2018 (izjava monterja).

matobeli ::

Pa je vsem kar normalno da bi ga lahko telesmeh terjal tudi če je bila odjava že storjena?

Bi kdo od hišnih pravnikov to lahko potrdil?

St235 ::

Kaj točno je pri tem nenavadnega?

Storitev je odjavil, po odjavi pa jo je začel spet uporabljat. Ergo Telemach lahko upravičeno domneva, da želi še naprej iemt njihovo storitev in jim pošlje položnico. Zgolj zato, ker obstaja možnost uporabe (torej niso sklopili) seveda ne morejo računat, drugo pa je če uporabnik povezavo dejansko uporablja.

thetech ::

Še enkrat zahtevaj odjavo, da ne boš na koncu plačeval za nazaj..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: thetech ()

TheBlueOne ::

Da ni v pogojih, da se ti v primeru prekinitve pogodbe storitev spremeni v tarifo za predplacnisko.

Jaz bi neplacano storitev nehal uporabljati.

shakomzulum ::

Hvala vsem se enkrat. Moj modem ni arris, sem preveril, ampak Cisco. Modem se kar deluje. Internet se imam. Se pa logiram sem in tja na moj.telemach, da vidim, ce so kaksne nove poloznice ali kaj. Nic.
Najbolj mi je to cudno, da niso zahtevali nobene opreme nazaj. Je slucajno oprema moja, po vezavi? Ali je se zmeraj njihova in sem le najemnik?

Zgodovina sprememb…

flyby ::

Na T-2 moraš opremo vrniti v 15-ih dneh po prekinitvi pogodbe oz. odjave priključka, sicer ti zaračunajo opremo po ceniku.

shadeX ::

Oprema ni tvoja. Tudi kot aktivni naročnik, če se ti kaj pokvari in ti jo zamenjajo, moraš odrabljeno opremo poslat nazaj. Isto sedaj ko čakam na A1 hibridni modem, mi je že v petek uslužbenka povedala, da ko dobim nov modem, moram starega poslat nazaj če ne mi lahko računajo "najemnino".

Mare2 ::

Če si v bloku morajo v omarici odklopiti optični kabel, da prekinejo internet. Ker niso takoj, nekaj časa internet še ostane.

shakomzulum ::

Update, se kr dela, opreme niso zahtevali, ker js uradno nism opreme nikoli vzel. Modem, ki ga vodijo kot moj, nikoli nisem vzel, kot sem opisal. Mi je serviser prinesel drugega, na mojo zahtevo, iz avta, ter klical v center da mu zdej ta modem vezejo :D Tak da ... dvomim, da sploh vejo kaj se je zgodilo + da sem vmes se preselil in prikljucek prestavil. Zato sprasujem ce je mozno, da so izkljucili napacno serijsko stevilko(modem) ter, napacno lokacijo odklopili fizicno iz kabla :D Od novembra ze uporabljam zastonj internet ;)

shadeX ::

Zlo redek primer tole :) Bo pa veselo če te kdaj po kakšnem naključju dobijo in zahtevajo plačilo storitev za nazaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

Machete ::

Tito bi bil ponosen nate (ker je ravno obletnica njegove prijave smrti).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Dr_M ::

shadeX je izjavil:

Zlo redek primer tole :) Bo pa veselo če te kdaj po kakšnem naključju dobijo in zahtevajo plačilo storitev za nazaj.



Nisem se slisal za tak primer. To dobro skrijejo, ker bi nekdo letel iz sihta.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bastadu ::

S tem se pač ne hvališ naokoli in uživaš dokler lahko ... nekje sem bral, da za te mesečne račune več te kot za leto dni za nazaj ne morejo terjat, v kolikor si pridejo gor ...

shakomzulum ::

Se ne hvalim, rad bi ugotovil, kak lahko do tega pride sploh. Ce bojo ugotovil, pa naj posljejo racun, bom placal. Saj sem uporabljal.

bastadu ::

shakomzulum je izjavil:

Se ne hvalim, rad bi ugotovil, kak lahko do tega pride sploh. Ce bojo ugotovil, pa naj posljejo racun, bom placal. Saj sem uporabljal.

Kot je že nekdo napisal, nekdo ne opravi svojega dela ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

i: modem/router za kabelski internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
587483 (6765) Ijus
»

Amis težave (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8212988 (7376) Cowboy6
»

Amis blamaza/nateg/izsiljevanje/..

Oddelek: Omrežja in internet
358289 (3660) radmannsdorf
»

Telemach se je občutno poslabšal (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8817146 (13523) JanK
»

Kabelski internet cenejši kot ADSL (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
1049550 (7232) flipflop

Več podobnih tem