» »

Težava - Telemach

Težava - Telemach

Oluffson ::

Zdravo
S telemachom imamo sklenjeno pogodbo o dobavi interneta (10/1 Mbit/s) in satelitske televizije. Hitrost interneta pa je žal večino časa le okoli 1 Mbit/s. Kaj lahko kot stranka sploh naredimo? Telemach smo že pred kratkim prijavili akosu, kateri je poslal zahtevo o izjasnitvi, a odgovora še ni. Vseskozi pa se telemach tudi izgovarja, da so kabli od telekoma in da je lahko težava tudi v tem. Ali obstaja sploh še kakšna pot, razen sodne, da se prekine pogodba?

konspirator ::

Zakaj ne morete sedaj prekinit pogodbe ?
Prilepi http://www.speedtest.net/ rezultat.

Kakšna je minimalna hitrost,ki jo mora isp zagotavljati bakru ? http://www.akos-rs.si/hitrost-povezave
--

Zgodovina sprememb…

Oluffson ::

Pogodbo lahko takoj prekinemo, vendar ne bomo plačali kazni, ker ni naš problem, da nam oni ne zagotavljajo hitrosti, ki so jo določili v pogodbi. Bi pa takoj prekinili brez kazni, kar pa je trenutno v pristojnosti akosa. Rezultate ni smiselno lepiti, ker že tri mesece spramljamo hitrost s speedtestom in akos testem (https://www.akostest.net/sl/). Verjetno ni nobene uredbe, ki bi določala, da če ti operater ne zagotavlja storitev npr. 2 meseca, da lahko stranka brez kazni odstopi od pogodbe?

smacker ::

Odvisno od ugodnosti, ki si jih prejel z vezavo. Če si se zavezal za 24 mesecev in dobil prve tri mesece brez naročnine, potem je logično in pravično da tako ugodnost povrneš v sorazmernem deležu - tako ugodnost si prejel in izkoristil kot je bilo dogovorjeno. Če nisi pridobil ugodnosti in pogodbena kazen določa povračilo stroškov priklopa je pa druga zgodba - tako ugodnost si prejel, ampak je zaradi njihove krivde ne moreš koristit.
Najprej se pozanimaj, kakšno hitrost ti lahko ponudijo pri ostalih operaterjih. Če si na bakru je možno da je 1mbit fizična omejitev in ne boš nikjer dobil več, tudi če naročiš 100/10. Obstaja tudi možnost napake na liniji - zahtevaj tehnika da pride na teren in opravi meritve. Če telemach ni pristojen, naj pošljejo nekoga iz telekoma. Telemach plačuje najemnino telekomu za njihovo omrežje, zagotovo imajo v najemni pogodbi določeno, kdo je zadolžen za vzdrževanje. Skratka ti plačuješ telemachu in oni so dolžni poskrbet oz. posredovat napako k pristojnemu podjetju. Če pridejo opravljat meritve, prosi za izpis - pisno potrdilo. Zna prit prav kot dokaz, če pride stvar na sodišče.

seba-beba ::

Bom kar tukaj vprašal, čeprav ne gre za "težavo".

Torej ker se bo hiša renovirala, bi bilo potrebno premakniti škatlo v katero pride dovod od Telemacha v hišo. Zaradi določenih razlogov bi bilo potrebno premakniti škatlo za cca 0,5m stran od zdajšnje lokacije, kabli pa bi šli potem direktno v hišo zadaj za škatlo. Torej zanimalo bi me, ali je možno dovodni kabel od Telemacha podaljšati?

p.s. bom sicer klical po praznikih na Telemach...rad pa bi malo pred tem predebatiral možne rešitve...

MadMen ::

O kateri 'škatli' je to govora? Drugače pa ja, seveda se da podaljšati dovodni kabel. Lahko narediš sam, ali pa ti Telemachov tehnik uredi, proti plačilu seveda.

seba-beba ::

O škatli na fasadi (zunaj hiše). Do tja pride Telemachov kabel, nato pa gredo razvodi iz te škatle naprej za TV in internet+telefon.
Torej, če je možno, bi podaljšal glavni kabel, ta, ki pride ven iz zemlje (še predno se razcepi na TV in internet+telefon).

Zgodovina sprememb…

DeeCoy ::

Verjetno govorimo o omarici, ne škatli in verjetno govorimo o telefonski parici? Omarico prestaviš, kabel podaljšaš (lahko samo parici) ali prestaviš, je pa res da rabiš pravo orodje. Sicer mora to urediti telekom, ki je verjetno lastnik omrežja.

FrRoSt ::

Oluffson je izjavil:

Zdravo
S telemachom imamo sklenjeno pogodbo o dobavi interneta (10/1 Mbit/s) in satelitske televizije. Hitrost interneta pa je žal večino časa le okoli 1 Mbit/s....


Koliko pa misliš, da bi ti moralo prenašati!? ;)

Če že ne 10, pa vsaj 9,5, ali kako!? :))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Ales ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1876557089 (5195) starfotr
»

Prekinitev razmerja Telemach

Oddelek: Mobilne tehnologije
3120377 (17029) Morientes
»

Prekinitev pogodbe, telekom..

Oddelek: Omrežja in internet
236589 (5583) m0LN4r
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7310575 (9277) Lonsarg
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707729 (6035) DeLonghi

Več podobnih tem