Forum » Loža » Pokvarjena kraška panceta?
Pokvarjena kraška panceta?
Apofis ::
Kako vem če je pokvarjena? Kake 3 mesece po roku. Skoz zapakirana in v hladilniku, vonja sicer nima nekega posebnega, sam nism zih...thx
crniangeo ::
Pojej. Ce umres pol je pokvarjena. Ce prezivis pol ni :)
Salo na stran. Odvisno kako je bila zapqkiranq? Papir? Plastika, fol8ja?
Jaz sem zadnjic spil radler z leta 2015. Pa je bil dobr :)
Salo na stran. Odvisno kako je bila zapqkiranq? Papir? Plastika, fol8ja?
Jaz sem zadnjic spil radler z leta 2015. Pa je bil dobr :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Ganon ::
Na embalaži verjetno piše "Uporabno najmanj do ...". Če nima vonja in čudne barve, je užitna.
shintaro ::
moj nono jedel celo življenje domačo trash hrano... in ima 96 let in ni bil nkol v lajfu pri dohtarju... go figure.
matobeli ::
Eh, suhe mesnine se ne dajo kar tako.
Če ni plesni, gnilobe, je vse ok.
Sploh če normalno diši in je dobrega okusa.
Če ni plesni, gnilobe, je vse ok.
Sploh če normalno diši in je dobrega okusa.
vostok_1 ::
Pojej. Ce umres pol je pokvarjena. Ce prezivis pol ni :)
Salo na stran. Odvisno kako je bila zapqkiranq? Papir? Plastika, fol8ja?
Jaz sem zadnjic spil radler z leta 2015. Pa je bil dobr :)
Čemu pa nebi?
Tono sladkorja, alkohola in konzervansev.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
Dr_M ::
Tono sladkorja, alkohola in konzervansev.
Tist alkohol tam nic ne pomaga. Ga more bit precej vec.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
jype ::
Škoda, pa ravno sem se hotel ponudit, da mi lahko pošlješ po pošti, pa naredim podoben test, kot si ga sam.
koyotee ::
moj nono jedel celo življenje domačo trash hrano... in ima 96 let in ni bil nkol v lajfu pri dohtarju... go figure.
Ja, to primer za učbenike.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Magic1 ::
Mi suhe salame in pršuta bolj malo pojemo. Tako da se zgodi, da ko načnem salamo ali pršut, se le ta svalka v hladilniku tudi pol leta. Nikoli ni bilo problema. Res pa pazim, da pri rezanju ne šlatam z roko, temveč vedno primem s servetom.
Pa še nekaj, ne maram napol surovih "suhih" salam/pršutov (mehkih), tako da je to tudi olajševalna okoliščina za trajanje.
Pa še nekaj, ne maram napol surovih "suhih" salam/pršutov (mehkih), tako da je to tudi olajševalna okoliščina za trajanje.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
shadeX ::
Tako da se zgodi, da ko načnem salamo ali pršut, se le ta svalka v hladilniku tudi pol leta
Načeto meso neporabljeno pol leta..? Si prepričan da je to ok?
Karen ::
Suho meso je trajno v osnovi. Pršut npr. zori vsaj 12-18 mesecev, špeh sušim 3-4 mesece preden ga vakumsko zapakiram, potem gre pa v zmrzovalnik. Če bi bil pol leta v hladilniku bi bil pač čisto trd, ampak praviloma ne pokvarjen. Če pa je čuden ga pa že vidiš in vohaš.
Tarzan ::
Če je kaj narobe, večinoma se najprej skvari mast, ti bo razrvalo brbončice zaradi žautavega okusa žarke maščobe. Če ni tega je najbrž meso še vedno užitno.
mojsterleo ::
Jaz sem imel priložnost naleteti na zanič(če že ne pokvarjeno panceto). Vonj ima zelo močan po uriniranju. Voha se čez trojno embalažo in po celem hladilniku. Ko ga probaš je žarkega in nerazpoznavnega gumijastega okusa/teksture. Vrgel stran, nikoli več kupil.
fikus_ ::
Najprej se "pokvari" maščoba, oksidira. Pri kupljenih zadevah je dodan E250 in E252, zato da ne plesni in to je potem "trajno".
Ko se "pokvari" maščoba, se čuti na okusu in to je v glavnem vse. Fašeš lahko kakšno drisko. Če se pa pojavi siva in zelena plesen, je pa bolj nevarno, ker stranski produkt plesni so toksini, ki prehajajo tudi v globino živila. Tako da odrezat plesniv del in ostalo pojest, ni najbolj priporočljivo.
Na sirih imate belo, plavo, . . . plesen, ki ne oddaja toksinov nevarnih za človeka. Nevarni oz. toksični sta siva in zelena plesen.
Ko se "pokvari" maščoba, se čuti na okusu in to je v glavnem vse. Fašeš lahko kakšno drisko. Če se pa pojavi siva in zelena plesen, je pa bolj nevarno, ker stranski produkt plesni so toksini, ki prehajajo tudi v globino živila. Tako da odrezat plesniv del in ostalo pojest, ni najbolj priporočljivo.
Na sirih imate belo, plavo, . . . plesen, ki ne oddaja toksinov nevarnih za človeka. Nevarni oz. toksični sta siva in zelena plesen.
krneki0001 ::
Zanič panceto, sploh zavito v polivinil, že takoj zavohaš, verjemi. Če še dobro diši, potem je še užitna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Klobase v naravnem crevu - plesen (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28733 (25055) | Unknown_001 |
» | pršutOddelek: Loža | 7662 (6765) | dexterboy |
» | "pokvarjeno" mesoOddelek: Loža | 5845 (4860) | turist1 |
» | Kupil pretečeno živilo.Oddelek: Loža | 3531 (2587) | imagodei |
» | Rok trajanja...Oddelek: Loža | 8568 (7349) | Saladin |