Forum » Loža » "pokvarjeno" meso
"pokvarjeno" meso
turist1 ::
ne vem kam drugam naj dam vprašanje...
zašinek se lahko pokvari v hladilniku recimo v nekaj dneh?? datuma ni na etiketi je pa nekaj dni od nakupa...ne spominm se koliko... je narezan...
sem ga sedaj vzel iz hladilnika in vidim bele pikice ki jih mislim da prej ni bilo in ima malo močnejši vonj...
prosim za odgovor.... ker sem lačen...
zašinek se lahko pokvari v hladilniku recimo v nekaj dneh?? datuma ni na etiketi je pa nekaj dni od nakupa...ne spominm se koliko... je narezan...
sem ga sedaj vzel iz hladilnika in vidim bele pikice ki jih mislim da prej ni bilo in ima malo močnejši vonj...
prosim za odgovor.... ker sem lačen...
Magic1 ::
pikice so sol načeloma. To je suha mesnina/slana in se težko pokvari. Razen, če jo je kdo fajn prešlatal...
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Yohan del Sud ::
Em, človeku se mudi, je lačen. Dobro naj popeče in si postreže z jajcem na oko. Toplotna odelava vedno, ko si v dvomih. Ma se mi zdi, da bi bilo tole tudi surovo še vedno užitno.
www.strancar.com
Duhec ::
Zašinek se NE pokvari v hladilniku v nekaj dneh ! To je soljeno suho meso in je rok uporabnosti do 180 dni ali 6 mesecev od datuma izdelave, seveda na temp. hladilnika in ne zunaj.
Malo verjetno je tudi, da si kupil zašinek tik pred iztekom roka.
Kot je že @Magic1 povedal so bele pikice sol.
Da se to pokvari mora biti ali zelo čez rok ali pa na previsoki temp., postane žarko in že na uč, kaj šele na vonj, neužitno. :)
Malo verjetno je tudi, da si kupil zašinek tik pred iztekom roka.
Kot je že @Magic1 povedal so bele pikice sol.
Da se to pokvari mora biti ali zelo čez rok ali pa na previsoki temp., postane žarko in že na uč, kaj šele na vonj, neužitno. :)
zuz3k ::
pa malo po logiki bi lahko pomislil...
kako se bo meso, ki ga sušimo pokvarilo v hladilniku? saj to ni zrezek
bele pikice pa je sol, se pravi je meso prav dozorelo
kako se bo meso, ki ga sušimo pokvarilo v hladilniku? saj to ni zrezek
bele pikice pa je sol, se pravi je meso prav dozorelo
Life is a psychological game.
solatko ::
Na hitro, premalo sušen zašinek, spravljen v plastificiranem papirju iz trgovine, dobi neprijeten vonj v parih dneh in praktično ni več užiten. Tudi, če ga toplotno obdelaš, ostane vonj in okus po žarki slanini, ki pa ni nič kaj prijeten.
Vse mesnine, je potrebno hranit v hladilniku, odvite, na pladnju, se pa po parih dneh znajo posušit, do neprebavljive trdote. To se reši, če potrebno količino za nekaj časa zaviješ v mokro kuhinjsko krpo, da se meso zopet napije vlage in postane mehko. Enako je s suhimi domačimi salamami, ki so bile predovgo v dimnici.
georgi - Vsaka mesnina spravljena v plastiki ali polivinilu, postane v nekaj dneh neužitna, frišno meso v nekaj urah.
Vse mesnine, je potrebno hranit v hladilniku, odvite, na pladnju, se pa po parih dneh znajo posušit, do neprebavljive trdote. To se reši, če potrebno količino za nekaj časa zaviješ v mokro kuhinjsko krpo, da se meso zopet napije vlage in postane mehko. Enako je s suhimi domačimi salamami, ki so bile predovgo v dimnici.
georgi - Vsaka mesnina spravljena v plastiki ali polivinilu, postane v nekaj dneh neužitna, frišno meso v nekaj urah.
Delo krepa človeka
solatko ::
Tist moment, ko vakum predreš, se pričnejo kemični postopki. Se pa zgodi, da dobiš vakumsko zaprto mesnino, ki ima precej žarko maščobo.
Tudi pokvarjeno meso, ki ga daš v zmrzovalnik, ne bo postalo zaradi tega užitno.
Zakaj misliš, da se toliko pršuta spče ali skuha in potem takega prodaja po delikatesah.
Mesnine, ki se uživajo presne, morajo biti obdelane po določenih postopkih - dimljene, sušene na zraku, kombinacija teh dveh postopkov, hranjenje v masti ali zaseki in za to je potreben določen čas. Z industrijsko obdelavo mesnih izdelkov imajo vse, samo potrebnega časa ne, ker se mora kapital hitreje obračat.
Pršut, ki ga kupiš po naših trgovinah ni nikoli zorel 18-24 mesecev, kot se to dogaja z domačimi pršuti s Krasa.
Domače mesnine, obdelane po starih kmečkih receptih, ne rabijo hranjenja v hladilniku, temveč samo temen, hladen in zračen prostor, pa so obstojne nekaj mesecev, če pa to narediš z mesnino iz naše prodajne verige, se pa po enem tednu, lahko posloviš od okusne in kvalitetne mesne dobrote.
Kraševci za hranjenje mesa, niso potrebovali zmrzovalnikov - kar se ni dalo posušit, so morali hitro pojest, salame, pršut, zašink, panceta pa so imeli rok uporabe (če se ni pojedlo), vsaj do naslednjih kolin - najmanj eno leto, in to najmanj dve leti star pršut. Na podoben način so se hranile tudi ribe v obmorskih krajih, samo priprava le-teh je bila potem drugačna.
Tudi pokvarjeno meso, ki ga daš v zmrzovalnik, ne bo postalo zaradi tega užitno.
Zakaj misliš, da se toliko pršuta spče ali skuha in potem takega prodaja po delikatesah.
Mesnine, ki se uživajo presne, morajo biti obdelane po določenih postopkih - dimljene, sušene na zraku, kombinacija teh dveh postopkov, hranjenje v masti ali zaseki in za to je potreben določen čas. Z industrijsko obdelavo mesnih izdelkov imajo vse, samo potrebnega časa ne, ker se mora kapital hitreje obračat.
Pršut, ki ga kupiš po naših trgovinah ni nikoli zorel 18-24 mesecev, kot se to dogaja z domačimi pršuti s Krasa.
Domače mesnine, obdelane po starih kmečkih receptih, ne rabijo hranjenja v hladilniku, temveč samo temen, hladen in zračen prostor, pa so obstojne nekaj mesecev, če pa to narediš z mesnino iz naše prodajne verige, se pa po enem tednu, lahko posloviš od okusne in kvalitetne mesne dobrote.
Kraševci za hranjenje mesa, niso potrebovali zmrzovalnikov - kar se ni dalo posušit, so morali hitro pojest, salame, pršut, zašink, panceta pa so imeli rok uporabe (če se ni pojedlo), vsaj do naslednjih kolin - najmanj eno leto, in to najmanj dve leti star pršut. Na podoben način so se hranile tudi ribe v obmorskih krajih, samo priprava le-teh je bila potem drugačna.
Delo krepa človeka
Invictus ::
georgi - Vsaka mesnina spravljena v plastiki ali polivinilu, postane v nekaj dneh neužitna, frišno meso v nekaj urah.
Nekateri kuharji pa meso "pokvarjajo" nekaj dni preden ga sploh uporabijo ...
Nekaj mora biti že na tem. Baje je potem bolj mehko ...
Sicer pa če meso malo smrdi, je še vedno užitno. Spereš ga s kisom in dobro prepečeš. Seveda ne če je meso staro nekaj tednov. Za kak dan, dva se pa ni za sekirat ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
driver_x ::
Po nekaj tednih je meso šele zrelo. Jaz ga zorim zalitega z oljem v hladilniku. V mesnici pa vedno zahtevam najbolj temno pljučno pečenko. Tista lepa rozasta je še premlada.
reeves ::
Nekateri kuharji pa meso "pokvarjajo" nekaj dni preden ga sploh uporabijo ...
Nekaj mora biti že na tem. Baje je potem bolj mehko ...
Po receptu za angleški roastbeef, ki ga strežejo v najboljših restavracijah, mora meso pred pripravo dobiti "brado", kot oni temu rečejo. Mora ga popolnoma prekriti plesen.
Potem to meso obrežejo približno 3-4cm na debelo (zavržejo 60-70% mesa) in ga popečejo. Rezultat je zelo mehko in sočno meso z zelo specifičnim okusom in svinjsko ceno.
[D]emon ::
]
Nekateri kuharji pa meso "pokvarjajo" nekaj dni preden ga sploh uporabijo ...
Govedina, ja. Dry-aging ;) Za dober steak bos zadevo staral teden, mogoce dva. Na ustreznih pogojih, seveda. (beri: temperature blizu ledisca)
Bolj popularen v ZDA je pa wet-aging, kjer se zadeva stara par dni, v vakumsko zaprti vrecki, da ohrani vlago.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.
driver_x ::
Najbolje je starati že celo kravo (mislim, zaklano, odrto in brez drobovja) na temperaturi okoli ničle.
Mislim pa, da pri nas tako dolgo staranje ni dovoljeno.
Mislim pa, da pri nas tako dolgo staranje ni dovoljeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: driver_x ()
turist1 ::
nisem bil prepričan če je ok, pa sem podaril sesedu zakusko... delam na sosedskih odnosih....čakam odg..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero ugodno meso za steak? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16555 (8768) | Dzuro10 |
» | Uležavanje mesaOddelek: Loža | 27919 (9168) | matkeg |
» | Pokvarjena kraška panceta?Oddelek: Loža | 3637 (2313) | krneki0001 |
» | pršutOddelek: Loža | 7656 (6759) | dexterboy |
⊘ | Dobil črve v hrani, kupljeni v mesnici! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8836 (7877) | bluefish |