Forum » Loža » pršut
pršut
xsum1 ::
Evo nekaj me zanima. Ko kupiš pršut v trgovini npr. Te slanine so prekajene in pečene ne?
No in potem smo kupili pršut v kosu vakuumsko pakiran v sparu , piše na njem sušena mesnina. Se to kuha? Oz. Kako narediti da bo podoben okus tej kupljeni slanini. Ga popeči na ponvi? Ker po kuhanju 1 uro je nastal rjavkast kot normalno meso
Ker je pa drugačen okus kot te slanine. Mehak, zelo slan in skoraj surov okus
No in potem smo kupili pršut v kosu vakuumsko pakiran v sparu , piše na njem sušena mesnina. Se to kuha? Oz. Kako narediti da bo podoben okus tej kupljeni slanini. Ga popeči na ponvi? Ker po kuhanju 1 uro je nastal rjavkast kot normalno meso
Ker je pa drugačen okus kot te slanine. Mehak, zelo slan in skoraj surov okus
- spremenilo: xsum1 ()
šernk ::
imaš 4 vrste pršuta (osnovne pol je pa še milijon dodatkov):
naravno sušen,
prekajen,
kuhan,
pečen.
in vse štiri pršute se lahko kupi v trgovini. Podobnega okusa med naravno sušečim in prekajenim pa ne boš naredil nikoli.
naravno sušen,
prekajen,
kuhan,
pečen.
in vse štiri pršute se lahko kupi v trgovini. Podobnega okusa med naravno sušečim in prekajenim pa ne boš naredil nikoli.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
xsum1 ::
Heavy jasno da ne ampak kot pravim ta ima res čuden okus. Kot da je napol surov.
Če ga kuhaš je še potem užiten?
Če ga kuhaš je še potem užiten?
zuz3k ::
sušen pršut kuhat? še dobro da veš, da krava ni vijoličasta kot američani
ja seveda ima slab okus, če je uvožen iz špara pujsek je pa pitan s krmili, kupi domačga pa bo kvaliteta
mi ga vsako leto prodamo, pa je čisto drugi okus kot tisti iz špara, ki je 3x bolj slan
ja seveda ima slab okus, če je uvožen iz špara pujsek je pa pitan s krmili, kupi domačga pa bo kvaliteta
mi ga vsako leto prodamo, pa je čisto drugi okus kot tisti iz špara, ki je 3x bolj slan
Life is a psychological game.
Magic1 ::
Haha.
Npr Kras pršuti, imaš par vrst sušenih pršutov(seveda vsi surovi):
-Kraški pršut, načejoma dobro posušen
-pršut, srednje sušen, kar mehek
-praznični pršut, če mene vprašaš surov, še čisto mehek
Cena se odraža glede na čas trajanja sušenja in tako je tudi pri zgoraj naštetih.
Npr Kras pršuti, imaš par vrst sušenih pršutov(seveda vsi surovi):
-Kraški pršut, načejoma dobro posušen
-pršut, srednje sušen, kar mehek
-praznični pršut, če mene vprašaš surov, še čisto mehek
Cena se odraža glede na čas trajanja sušenja in tako je tudi pri zgoraj naštetih.
Magic
videc ::
Eni so sušeni bolj, drugi manj. Se pa suši surov. Tule imaš postopek, da ti bo jasno, kaj sploh je pršut.
Najboljši je tak, ki se stopi, ko ga daš v usta. Da je tako mehek. Zadjič sem jedel pravi pršut iz Parme, sveže narezan, ne pa tako kot dobiš pri nas, narezanega in starega par dni... To je bila poezija.
Vakumirani kosi so vakumirani zato, da se ne izsušijo.
Kuhan je sicer užiten (verjetno), ampak kdo bo jedel tak pršut...
Pršut narežeš kot suho salamco, vendar zelo tanko, malo sira zraven, kakšen kozarček dobrega vina...
Potem imaš pa še ti. pečen pršut, ki je v resnici kuhana šunka ... Včasih dajo takega na pico namesto pizza šunke.
Najboljši je tak, ki se stopi, ko ga daš v usta. Da je tako mehek. Zadjič sem jedel pravi pršut iz Parme, sveže narezan, ne pa tako kot dobiš pri nas, narezanega in starega par dni... To je bila poezija.
Vakumirani kosi so vakumirani zato, da se ne izsušijo.
Kuhan je sicer užiten (verjetno), ampak kdo bo jedel tak pršut...
Pršut narežeš kot suho salamco, vendar zelo tanko, malo sira zraven, kakšen kozarček dobrega vina...
Potem imaš pa še ti. pečen pršut, ki je v resnici kuhana šunka ... Včasih dajo takega na pico namesto pizza šunke.
šernk ::
Potem imaš pa še ti. pečen pršut, ki je v resnici kuhana šunka ... Včasih dajo takega na pico namesto pizza šunke.
pečen pršut je prav pečen pršut. morda je prej še skuhan no ni pa nobena šunka. vsaj če ti dajo seveda pravo stvar, ker v marsikateri trgovini ti podtaknejo drugo zadevo.
Sern če piše sušena mesnina se lahko pol jé ali moraš kuhat?
je užitno, umrl ne boš.
-Kraški pršut, načejoma dobro posušen
-pršut, srednje sušen, kar mehek
-praznični pršut, če mene vprašaš surov, še čisto mehek
za prazničnega pa še nisem slišal. se vidi da sem ljubitelj dobro sušenega, srednje sušen je sušen 12mesecev, dobro sušen je pa sušen 18 mesecev...ceno ima pa še bolj posušeno ta
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
shadeX ::
šernk ::
od pršutarne Lokev je manj sušen kot tisti od špara in tudi manj slan večinoma. to je pa vsa razlika.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
m0LN4r ::
Vzemte ta pršut mal ven iz folije pa ga obeste na mraz (ne na sonce) za dva dni pa bo kul.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
#000000 ::
vsi pršuti ki niso zorjeni po načelih naših starih kmetov, Beri SO pospešeno industrijsko zorjeni, imajo vonj po uscanem, tak pršut spoznaš da se vleče ko čigumi in ga ne moreš narezat kot treba čeprav ge daš malo v zmrzovalnik, vedno se vleče, in seveda so smešno pocenim napram kitarcam ki se sušijo od 18-30 mesecev
Kuhat pršut je pa itak lepljenka iz več kosov mesa, prešana in kuhana v modelu, tako da to nima niti veze s pršutom razen imena.
Kuhat pršut je pa itak lepljenka iz več kosov mesa, prešana in kuhana v modelu, tako da to nima niti veze s pršutom razen imena.
xsum1 ::
Takle je https://www.dropbox.com/s/389v33ag3ag7o...
En del sva skuhala. Bova vidla kak je.
[IMG]https://www.dropbox.com/s/ai0nq26yteykf...
En del sva skuhala. Bova vidla kak je.
[IMG]https://www.dropbox.com/s/ai0nq26yteykf...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xsum1 ()
xsum1 ::
Ha @000000 ce zgleja ko da je surov okus pa tud tak
Ne vem ce delajo slike. Na dropbox so nalozene
Ne vem ce delajo slike. Na dropbox so nalozene
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xsum1 ()
#000000 ::
Ma glej, suhih zadev se ponavadi toplotno ne obdeluje, razen da ga daš na pico recimo, da ga kuhaš je skor absurd, ker voda bo sprala okus in pol si v bistvu neradu nič, če pa take stvari ne poješ takoj (mislm kuhane al morda tudi pečene na pici) si v riti, ker se začnejo razvijat mikroorganizmi, katere suhost in sol prej blokirata, ko pa ga skuhaš, jim daš zeleno luč za start, zdej če tako stvar použiješ takoj pomojem ni problema, da bi pa jo pacu ene par dni v hladilniku (razen če je v frižideru konstantno 4 stopinje) si pa v bistvu začel proces ki se ga ne da ustavit, in rezultat je proljiv 100%
xsum1 ::
no v glavnem pol tale prsut k smo ga kupli je zan?c okusa. kuhan je pa zej ko navadno rdece meso. okus je boljsi sam zej je ko navadno rdece kuhano meso. da pa rezine samo popeces na ponvi je tud prebavlj?v ampak v glavnem sranje
zee ::
Prvo kot prvo, prsut ni enako slanina/panceta (ne v Sloveniji ne kje drugje).
Drugo kot drugo, prsuta in salam se nikoli ne kuha (ne v Sloveniji ne kje drugje), klobase (ne hrenovke) so druga zgodba.
Drugo kot drugo, prsuta in salam se nikoli ne kuha (ne v Sloveniji ne kje drugje), klobase (ne hrenovke) so druga zgodba.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
dexterboy ::
vsi pršuti ki niso zorjeni po načelih naših starih kmetov, Beri SO pospešeno industrijsko zorjeni, imajo vonj po uscanem, tak pršut spoznaš da se vleče ko čigumi in ga ne moreš narezat kot treba čeprav ge daš malo v zmrzovalnik, vedno se vleče, in seveda so smešno pocenim napram kitarcam ki se sušijo od 18-30 mesecev
Kuhat pršut je pa itak lepljenka iz več kosov mesa, prešana in kuhana v modelu, tako da to nima niti veze s pršutom razen imena.
Evo, vse, kar morate vedeti...
Če greš na Primorsko kupiti pršuti, ki SO naravno sušeni, boš dal 20 evrov za kilo. V štacuni dobiš pršut za 10 ojrov kilo. Ki se, kot že napisano, ne da rezati, je čigumi in podobno.
Bolje kupiti kilo drugega mesa (govedine, konjskega...) pa tisto pojesti, pršut pa par rezin in da veš, da je TO pravi pršut
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
borut_p ::
Nehajte šparat in kupujte 'ta prave' izdelke - kmečki narezek ali pršut od Krasa. Vse ostalo je približek
LeQuack ::
Jaz največkrat kupim iz Spara domače zorjeno stegno, mislim da je v originalu tudi od Krasa samo nisem 100%. Mi je boljši od pršuta, ker je malo bolj suh in trd.
Kaj je sploh razlika?
Kaj je sploh razlika?
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
šernk ::
Nehajte šparat in kupujte 'ta prave' izdelke - kmečki narezek ali pršut od Krasa. Vse ostalo je približek
od krasa je le dober približek pravemu pršutu. pač najboljše kar lahko kupiš v trgovini. za vse ostalo je pa domača klet :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
piromanček ::
pa pozna kdo pri nas kako kmetijo, kjer prodajajo res dober pršut? tapravi kraški bi se reklo
Aston_11 ::
iz Spara domače zorjeno stegno,Prelepo, da bi bilo res.
piromanček je izjavil:
pa pozna kdo pri nas kako kmetijo, kjer prodajajo res dober pršut? tapravi kraški bi se rekloPo mojem bo težko, ker dobro robo držijo zase. Ampak ta je res prva liga, svetlobno leto od trgovin.
Nič ne bi imel proti tudi temu, da bi dobil surovo stegno direkt s kolin. To sem ob eni priliki že naredil, kupil gor nad MB prasca, stegno peljal domov v NG, tam je šel na obdelavo v sol, poper, česen in nato v sušenje. Dobro je ratalo, dobro. Ne pomaga, če je čudno hranjeno prase, moje je bilo še cca 14 dni pri enem mesarju, ker tam na štajerskem tudi znajo, da ne bodo ta boljše robe v prasca metali, če je za prodajo. Gor ga sicer ne znajo niti prav odrezati od prasca...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
Pac-Man ::
LeQuack ::
iz Spara domače zorjeno stegno,Prelepo, da bi bilo res.
Tako pač piše na paketu gor: "Domače zorjeno stegno". Sigurno ga ne proizvaja Spar sam ane, od nekje mora prit. Mene bolj zanima razlika med tem in pršutom, ker okus je več ali manj isti.
Quack !
dexterboy ::
piromanček je izjavil:
pa pozna kdo pri nas kako kmetijo, kjer prodajajo res dober pršut? tapravi kraški bi se reklo
Jaz kupujem pri takšnem, tapravem domačem. Ampak, odkar mu je bratranec zagnal kmečki turizem, ima dela čez glavo in mu dostikrat zmanjka
Italijani, ki pridejo na obisk, že vejo, kaj je treba naročit, ojštja'
Ampak PRAVI problem na slovenskem ni v pršutu, ampak v pridelavi svinjskega mesa, ker ga pridelamo PREMALO in ga moramo posledično UVAŽATI.
Pri uvoženem 'prascu' pa nisi nikoli siguren, s čim so ga futrali...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PršutOddelek: Loža | 3202 (1629) | fikus_ |
» | Vaši priljubljeni prehranski nakupi (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8275 (6075) | #000000 |
» | "pokvarjeno" mesoOddelek: Loža | 5900 (4915) | turist1 |
» | Pršut?!?!Oddelek: Loža | 1944 (1403) | Engineer_ |
» | Predelani mesni izdelki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14199 (5273) | Gladi |