» »

Klobase v naravnem crevu - plesen

Klobase v naravnem crevu - plesen

1
2
3

m0LN4r ::

hator je izjavil:

Moje mnenje je, da se ne igraj z zdravjem. Vrži jih stran. Že tako ali tako v surovih prekajenih in sušenih proizvodih je lahko zraste čuda in pol. Da bi pa užival tako meso, ki že na zunaj zgleda pokvarjeno pa je norost. Zraste lahko kot pri tebi od plesni, do bakterij in praživali.

V tem primeru niso surove, so barjene 90 minut po navodilih.

Klobase so poceni.

Ja une umetne brez mesa.
Cinebench R23 slo-tech lestvica / scores
https://slo-tech.com/forum/t777458
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

crniangeo ::

dober tek! :D
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

m0LN4r ::

Sm pojel pol para, pa dal se macku. Se vidmo jutri.

...
al pa tudi ne
Cinebench R23 slo-tech lestvica / scores
https://slo-tech.com/forum/t777458
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

nurse013 ::

Mater, da nebo maček crkno nebi bilo fer. ..
:)
you gotta be kidding me...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurse013 ()

gddr85 ::

bogi maček :))

maco-maco ::

Pozdravljeni,
naše podjetje je specializirano za nudenje vrhunskih pogrebnih storitev. Z vseseljem bomo prevzeli Vaš primer.
Lep pozdrav.
Kaj?

lymph ::

Hahhahaa tok se pa že doug nism nasmeju.
"Belief is immune to counter example."

harvey ::

Ni mi pa znano da bi klobase barili in potem to sušili

Pri kranjski klobasi je postopek, da najprej osušiš (da se enakomerno zdimi) potem vroče prekadiš (60 - 75 °C)in nato še pasteriziraš (70 °C) ter takoj ohladiš.

Res mal čuden postopek, da prej bariš in potem sušiš. Sicer pa je v Sloveniji izdelava mesnih izdelkov sila pestra (koline) in je tudi to lahko kakšen lokalni štos.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

nurse013 ::

lymph je izjavil:

Hahhahaa tok se pa že doug nism nasmeju.

Kaj ti je smešno?!? Maček črkuje ti se pa smejiš. ..
:)
you gotta be kidding me...

m0LN4r ::

harvey je izjavil:

Ni mi pa znano da bi klobase barili in potem to sušili

Pri kranjski klobasi je postopek, da najprej osušiš (da se enakomerno zdimi) potem vroče prekadiš (60 - 75 °C)in nato še pasteriziraš (70 °C) ter takoj ohladiš.

Res mal čuden postopek, da prej bariš in potem sušiš. Sicer pa je v Sloveniji izdelava mesnih izdelkov sila pestra (koline) in je tudi to lahko kakšen lokalni štos.

Ja naceloma delamo tak ja.

Pocutim se kot, da bi legaliziral marihuano zle.

xD
Cinebench R23 slo-tech lestvica / scores
https://slo-tech.com/forum/t777458
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

jizzer ::

Smo že slabše(jedi) jedli, pa boljše(jedi) kozlali. Nima ti kaj bit, ti kar pojej. V najslabšem primeru ti bo zelo slabo - manjša zastrupitev.

Lp

radmannsdorf ::

dober tek :)
jaz se jih niti dotaknil nebi. plesni ne spraviš kar tako stran.

gddr85 ::

btw zgleda kot začetek črne plesni, katera pa ni glih plemenita :D

Mare2 ::

Vsaj E-jev ni not. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

z3ro ::

Jaz tudi ne bi jedel tega..sej najbrž mu ne bo nič samo vseeno :)

Klemen86 ::

A lahko poveš še razlog zakaj to ješ? Namerno se izpostavljat nevarnostim, vse skupaj pa ni vredno 5 EUR.

m0LN4r ::

Dejansko so isto dobre, kot pred dvemi mesci, mogoce se celo boljse

Klemen86 je izjavil:

A lahko poveš še razlog zakaj to ješ? Namerno se izpostavljat nevarnostim, vse skupaj pa ni vredno 5 EUR.

Nvem, ljudje marsikaj jedo od netopirjem, posranih zuzelk, vse do napol uzitnih gob in plesnivega sira
Cinebench R23 slo-tech lestvica / scores
https://slo-tech.com/forum/t777458
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Tilen ::

Vseeno piši za mnenje na urad za varno hrano. Dodaj, da si eno pojedel in da ni panike, vendar imaš pomisleke glede večjih količin.

gp.uvhvvr@gov.si
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

matajur ::

A si gorenjc drugače?

donvito ::

Tokle škrt ni noben gorenc, ne vem kaj sploh sprašuješ potem. Pojej, če ti je škoda proč vršt.
In še enkrat, pečenice se ne barijo, jih pa nekateri pred pečenjem zavrejo v vodi, nato vodo odlijejo in spečejo, eni pa dodajo olju malo vode in takoj dajo pečt.
Če pa kuhaš potem že dimljeno, jo pa seveda kuhaš, ko zavre še cca 15 minut.

nurse013 ::

Ne ne,zihr ni Gorenc, kaj trolas, če pa je dal mačku koncu klobase...
:)
you gotta be kidding me...

Unknown_001 ::

maco-maco je izjavil:

Pozdravljeni,
naše podjetje je specializirano za nudenje vrhunskih pogrebnih storitev. Z vseseljem bomo prevzeli Vaš primer.
Lep pozdrav.


Reklamacij pa tudi verjetno še ni bilo :P
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

D3m ::

Do it for the lulz OP!

top kek!
|HP ProBook|R5 3500U|
|Lenovo A10|Mediatek MT8121|

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: [D]emon ()

fikus_ ::

To bi lahko reševal, če bi takoj opazil plesen, sedaj je pa prepozno.

V bodoče v izogib tega pa dodaj kemijo (E250, E252) ali po domače Salamurin, dobiš na vsaki zadrugi.
Sicer bo potem pol domača (meso in slanina) pol kupljena (kemija) .

opeter ::

nurse013 je izjavil:

Daj jih kuhat pa soseda povab


Haha, zanimiv nasvet ;)

matajur je izjavil:

A si gorenjc drugače?


Kje pa, Prekmurec je ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

korenje3 ::

klobase morajo biti na suhem in hladnem. ta plesen je posledica vlage v zraku.

m0LN4r je izjavil:

Dejansko so isto dobre, kot pred dvemi mesci, mogoce se celo boljse

Klemen86 je izjavil:

A lahko poveš še razlog zakaj to ješ? Namerno se izpostavljat nevarnostim, vse skupaj pa ni vredno 5 EUR.

Nvem, ljudje marsikaj jedo od netopirjem, posranih zuzelk, vse do napol uzitnih gob in plesnivega sira


plesen v siru je umetno kultivirana in se smatra za dobro plesen. niso vse plesni enake.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

m0LN4r ::

Ja verjetno je bilo krivo to nihanje temperatur od -1 pa do +15 in vsak dan megla cel dopoldan.
Cinebench R23 slo-tech lestvica / scores
https://slo-tech.com/forum/t777458
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

korenje3 ::

ps, stvari v hladilniku že po defaultu plesnijo, če si že kdaj imel sir s plesnijo notri. ta plesen je hudo nalezljiva in gre na vsako stvar, zato recimo sirarne kjer pridelujejo sir s plesnijo so daleč stran od drugih sirarn (zorilnice sira), tja od 1km in več, ravno zaradi tega, da plesen ne prestopi na sir kjer plesen ni zaželena. 1 košček sira s plesnijo lahko namreč uniči več ton sira.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Mare2 ::

m0LN4r je izjavil:

Ja verjetno je bilo krivo to nihanje temperatur od -1 pa do +15 in vsak dan megla cel dopoldan.


Dej povej os kod si, če se ju3 ne oglasiš, te pridemo zbudit. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

perci ::

Lej, jst ti kupim nove klobase, samo ne tega jest, lepo prosim.

D3m ::

perci je izjavil:

Lej, jst ti kupim nove klobase, samo ne tega jest, lepo prosim.


Špil ferderbar. ;(
|HP ProBook|R5 3500U|
|Lenovo A10|Mediatek MT8121|

Okapi ::

m0LN4r ::

Pojedu pol para, ziv, nobene slabosti ali cesarkoli. Maco se tut ne pritozuje.
Jutr gre to v zelje pa bo ok.
Cinebench R23 slo-tech lestvica / scores
https://slo-tech.com/forum/t777458
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Glugy ::

Nisem mesar ampak že sam pogled na plesen me odbija. Ti nared kokr hočš ampak jz ...ne bi mogu tega prebavt..že zato ker zgleda tak grozn.

Tarzan ::

Hahaha, Sam ne bi jedel, ampak če ti paše, potem pa izvoli. Glede plesni je tako, nobena ni površinska, večina, če ne kar vse, v okolje iz katerega rasejo spuščajo za plesen specifične snovi, encime, antibiotike, probiotike,... ... in toksine. Velikokrat sama plesen sploh ni škodljiva, ubije te pa tisto, kar plesen nakaka v medij na katerem raste.

Če je oranžno ali črno ne jest, če je plavo, belo ali zeleno pa izvoli, če te sam videz ne odbija, potem ne bi smelo bit večjega problema. Za vsak slučaj predlagam aperitiv pred in po klobasi. :))

fosil ::

m0LN4r je izjavil:

Pojedu pol para, ziv, nobene slabosti ali cesarkoli. Maco se tut ne pritozuje.
Jutr gre to v zelje pa bo ok.

Ponoč boš pa školjko objemal.
Če boš imel srečo.
Drugače boš pa fasal še kakšne hujše posledice.
Tako je!

BigWhale ::

m0LN4r je izjavil:

Pojedu pol para, ziv, nobene slabosti ali cesarkoli. Maco se tut ne pritozuje.
Jutr gre to v zelje pa bo ok.


A si dal na YouTube?

m0LN4r ::

BigWhale je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Pojedu pol para, ziv, nobene slabosti ali cesarkoli. Maco se tut ne pritozuje.
Jutr gre to v zelje pa bo ok.


A si dal na YouTube?

Damn, ne. Naslednjic.

Evo nic ni blo. FTW !
Cinebench R23 slo-tech lestvica / scores
https://slo-tech.com/forum/t777458
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Mare2 ::

p5068606 Evo nic ni blo. FTW ![/st.citat naj bi izjavil:


Rak se ponavadi razvije

Rak se ponavadi razvije kasneje. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

trenerkar ::

Mi prodaš kakšno klobaso s to plemenito plesnijo?

perci ::

m0LN4r je izjavil:


Evo nic ni blo. FTW !

Na žalost tega ne veš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

nagobčnik ::

Daj še mal pofotkat te famous klobase. Mislim, da imamo novo "nevarno" delikateso tipa fugu, slovenski trg že maš v žepu. Lahko začneš printat $$$. Kdo še upa probat?

MoLN4r, a že čutiš kak tingling sensation, ki je na en metaforičen način boljši od orgazma?

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

fikus_ je izjavil:

To bi lahko reševal, če bi takoj opazil plesen, sedaj je pa prepozno.

V bodoče v izogib tega pa dodaj kemijo (E250, E252) ali po domače Salamurin, dobiš na vsaki zadrugi.
Sicer bo potem pol domača (meso in slanina) pol kupljena (kemija) .


Zakaj bi uporabljal kemijo če je sol čisto dovolj+ustrezno sušenje in skladiščenje...

Ljudje v suhe mesnine tlačijo vse možne pripravke potem pa pogorijo na osnovah kot sušenje ipd...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

m0LN4r ::

Ja skuhusm vse, tak da zle nebo vec fotosutinga. Mogoce nasladnje leto/rundo.

xD
Cinebench R23 slo-tech lestvica / scores
https://slo-tech.com/forum/t777458
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

slotechar ::

joj molnar, ti lump, kak si nam sline pocedil s temi klobasami

radmannsdorf ::

na youtube bi imel že vsaj 2mio ogledov.

BigWhale ::

mihec87 je izjavil:

Zakaj bi uporabljal kemijo če je sol čisto dovolj+ustrezno sušenje in skladiščenje...


Zdej se mors sam odlocit kaj je hujsa kemija. Kalijev nitrit, Natrijev nitrat ali pa Natrijev klorid!

Okapi ::

Natrijev klorid je sigurno hujša. Klor je bojni strup, natrij pa lahko vnetljiva kovina. Že vsak posamezno sta nevarna, kaj šele v kombinaciji.>:D

msjr ::

Čeprav, je pa treba pogledat, natrijev klorid nima svoje E številke in je zato sigurno zdrav.

Drugače pa molnar, te tvoje fugu klobase že vidim v minimalistični restavraciji, kako razni natripani poslovneži ne morejo brez srhljivega užitka pričakovanja, a jih bo pobrala ali ne bo pobrala plesen.

Jest bi registriral ime fugu klobasa asap :D

mihec87 ::

V klobase se marsikje rine svašta praškov dostikrat odmerja kar tako rekla kazala(gdo še bere navodila)..V bistvu pa šepajo pri osnovah.... Odloči se pa naj vsak sam...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plesen na stenah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17328367 (6842) Matejjjjj
»

Pokvarjena kraška panceta?

Oddelek: Loža
182221 (897) krneki0001
»

se zavrže pakiranega piščanca, ki ima neprijeten vonj?

Oddelek: Loža
4311726 (8086) harvey
»

Sušenje mesa in konzervansi

Oddelek: Loža
166571 (5715) harvey

odkrivanje patogenov

Oddelek: Loža
13848 (547) Meizu

Več podobnih tem