» »

Stavka javnega sektorja

Stavka javnega sektorja

Temo vidijo: vsi
««
33 / 51
»»

VaeVictis ::

jype je izjavil:

Markus386 je izjavil:

A 50% dohodnine (+prispevki na vse skupaj + ddv) ni zadost?
Ni.

zmaugy je izjavil:

Ekstra obdavčit vse nad 1000 EUR bruto, ane?
Ne - komot pa dodamo 40% davek na osebna vozila, ki stanejo več kot 8000 evrov, ter uvedemo progresivno trošarino na gorivo.

A ne bi bilo lažje obdavčiti z 100% davkom na vse premoženja vseh, ki se odselijo (začasno ali stalno) v tujino?

Pa še takoj bi našli rešitev za enega izmed naslednjih dveh problemov, ali bi popolnili proračun, ali bi pa zmanjšali odtok mladih v tujino.

zmaugy ::

Predlagam še davek na nepremičnine - v celi državi enak procent na tržno vrednost, brez lokalnih možnosti izogibanja.

VaeVictis je izjavil:

jype je izjavil:

Markus386 je izjavil:

A 50% dohodnine (+prispevki na vse skupaj + ddv) ni zadost?
Ni.

zmaugy je izjavil:

Ekstra obdavčit vse nad 1000 EUR bruto, ane?
Ne - komot pa dodamo 40% davek na osebna vozila, ki stanejo več kot 8000 evrov, ter uvedemo progresivno trošarino na gorivo.

A ne bi bilo lažje obdavčiti z 100% davkom na vse premoženja vseh, ki se odselijo (začasno ali stalno) v tujino?

Pa še takoj bi našli rešitev za enega izmed naslednjih dveh problemov, ali bi popolnili proračun, ali bi pa zmanjšali odtok mladih v tujino.

s
Eleganten način bi bil, da se vsem, ki po šolanju prej kot po 10 letih zaposlitve v Sloveniji, davčno odidejo v tujino, zaračunajo stroški izobraževanja.
/s

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

Markus386 ::

Eleganten način bi bil, da se vsem, ki po šolanju prej kot po 10 letih zaposlitve v Sloveniji, davčno odidejo v tujino, zaračunajo stroški izobraževanja.

Tistim, ki začnejo študij, vzamejo študijsko mesto nekomu drugemu, potem pa niti ne dokončajo študija, pa še pobegnejo v tujino, pa zaračunati dvojno!

Markus386 je izjavil:

Tistim, ki začnejo študij, vzamejo študijsko mesto nekomu drugemu, potem pa niti ne dokončajo študija, pa še pobegnejo v tujino, pa zaračunati dvojno!

Vsaj, ker so poleg študijskega verjetno preko študentskega servisa vzeli komu tudi delovno mesto in plačali jackshit davka.

Invictus ::

zmaugy je izjavil:

Pa ko smo pri prevozu, enako ekstra trošarino na vse gorivo za transport, tudi za letala. Kdor pa tanka drugje in koristi naš zračni prostor pa dvignit ceno za to za toliko, da bo vseeno če tanka tukaj. Bo manj tranzita skozi naš zračni prostor, bolj čisto okolje. To je konec koncev nepotrebni luksuz, ki onesnažuje okolje. Face to face meeting? Use internet.

Sam pol ne bo več chemtrailov...

Kaka katastrofa za vse zarotnike...

Pa za vse inteligentne prisilna izselitev v Nemčijo ter obvezen tedenski obisk Slovenije 1x letno za bakšiš ceno 20.000 EUR...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Markus386 ::

Če ni chemtrailov, kaj se bo zgodilo z industrijo kisa? Valjda mora nekdo pokisat vogale bajte, vsakič ko nas zastrupljajo iz zraka!

/s

Invictus je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Pa ko smo pri prevozu, enako ekstra trošarino na vse gorivo za transport, tudi za letala. Kdor pa tanka drugje in koristi naš zračni prostor pa dvignit ceno za to za toliko, da bo vseeno če tanka tukaj. Bo manj tranzita skozi naš zračni prostor, bolj čisto okolje. To je konec koncev nepotrebni luksuz, ki onesnažuje okolje. Face to face meeting? Use internet.

Sam pol ne bo več chemtrailov...

Kaka katastrofa za vse zarotnike...

Pa za vse inteligentne prisilna izselitev v Nemčijo ter obvezen tedenski obisk Slovenije 1x letno za bakšiš ceno 20.000 EUR...

...:))>:D

Markus386 je izjavil:

Če ni chemtrailov, kaj se bo zgodilo z industrijo kisa? Valjda mora nekdo pokisat vogale bajte, vsakič ko nas zastrupljajo iz zraka!

/s

Z izobraževanjem doseči, da bodo ovce videle chemtraile tudi ko jih ne bo...Oh wait, mission acomplished already... >:D

Zgodovina sprememb…

radmannsdorf ::

s1m0n ::

Haha :)
Se ne bi raje borili za višje plače v svoji firmi? Jih kot zgleda bolj motijo plače in zahteve drugih...

radmannsdorf je izjavil:

https://www.domovina.je/vsesplosna-stav...

Kar nekaj dobrih točk. (Za to internetno stran sploh nisem vedel)

s1m0n je izjavil:

Se ne bi raje borili za višje plače v svoji firmi? Jih kot zgleda bolj motijo plače in zahteve drugih...

Normalno, saj jih financirajo.

Zgodovina sprememb…

s1m0n je izjavil:

Jaz kot samozaposlen iščem in pridobivam nove stranke, a kaj ko mi vsak plus, ki ga ustvarim usahne, ko poplačam vse stroške ki jih imam, da sploh lahko začnem delom(prispevki, avto in bencin, računovodja-redno vodenje + letni obračun, davčna blagajna, ajpes...). Okoli 700€ vsak mesec, še preden zaslužim prvi euro. Nakup avta za delo ni vštet.
V bistvu se ne borim z blebetanjem, tako kot nekateri, ampak dejansko DELAM, grem na teren in delam.
Pošteno bi bilo, da tako kot javni sektor - če ne dosežeš mesečnega plana - dobiš minimalno plačo iz proračuna - tako kot javni sektor.
Vsi prispevamo v proračun, iz njega pa zagarantirano plačo dobiva samo javni. Ni pošteno.

Prispevki so se s februarjem 2018 spet zvišali. Za minimalno plačo iz 363EUR na 373EUR. Bolano.
Lani so bili 350EUR.

Zgodovina sprememb…

PeterZ ::

Na avtobusu učiteljev iz naše šole je bila zabava, posamezniki so ponujali celo alkohol. Pele so se pesmi, smejalo kot da bi šli na letni žur. Nič debate o kakšnih problemih, plačah. Le da je pravi čas za napad na vlado, da jim ni izhoda, ter kako "bomo šli do konca, saj nimamo kaj zgubit".
Ena izmed administratork, ki ima sploh kaj za stavkat se je počutila čist odmaknjeno, je rekla da drugič ne bo več šla, če bo še tako. Sendviče so naročil najdražje. Pa 106 sendvičev za en avtobus ljudi. Kolega ni hotu it z njimi, so mu odprto grozili v pričo mene (starša). Sva ravno govorila kolk ne-fer, polno laži in zavajanja poganja to stavko.

Just facts.

Utk ::

Kaj ti sploh se delas tu? Ce imas tolk problemov s Slovenijo in Slovenci, delas pa itak za Nemce, kaj zaboga delas tu? Se najbolj zarukan kmet se odseli vsaj v sosednjo vas, ce mu doma ni za zivet.

Zafrkavam take zarukance kot si ti...

Utk ::

Zarukanec si ti. Vec kot ocitno ni problem v nas, ampak v tebi. V vsaki drzavi na svetu bi imel isti problem. Nihce te ne bi prenasal, ti bi pa mislil da ti ne prenasas njih.

fikus_ ::

Zarukanci gor ali dol, JS bo moral počakat na naslednjo vlado, dotlej se pa mnogi lahko pod nosom obrišejo za 8 do 12 % višje plače. Cerar, dobro si jih zajeb . . ! :D

harvey ::

fikus_ je izjavil:

Zarukanci gor ali dol, JS bo moral počakat na naslednjo vlado, dotlej se pa mnogi lahko pod nosom obrišejo za 8 do 12 % višje plače. Cerar, dobro si jih zajeb . . ! :D

Štrukelj bo verjetno zamrznil stavko

https://www.sta.si/2493165/strukelj-svi...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Mr.B ::

Sej se trudi no. Pocakmo novega kandidata jS. Morda bo toliko naiven da bo padel na to foro.
Sicer ce pa potem lahko te solniki kupijo nasedle nalozbe, se bo vsaj v proracunu oziroma bilanci bank poznalo, da se lahko pumpa druga tema da / ne prodaja nlb.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

m0LN4r ::

Namesto da se pol slovenije jezi in JSu dviga place.

Se naj enostavno zniza DDV za recimo 2% in tako bo tudi JSjevcem in ZSjevcem vec ostalo v zepu po obisku interspara
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Master_Yoda ::

Zakaj le ce se lahko javnemu sektorju zvisa za place 4%, zasebni pa se naj j***? Smo vsi vedeli da ta "krizni" davek ne bo sel nikoli dol na prejsnjo raven - ko je enkrat svinja pri koritu in je korito bolj polno ne bo zadovoljna s prejsnjim stanjem ....

Wrop ::

Štrukelj zamrznil stavko? Kako pa bodo učitelji lahko učili brez višjih plač? Otrokom se slabo piše, ker bodo učitelji zelo nejevoljni zaradi enakega plačila in tudi nepovečanega ugleda v družbi.

Vazelin ::

Eni imajo malce wierd idejo, da sporazum z JS spada pod redne posle vlade:D

Štrukl ima v bistvu srečo, da je Cerar odstopil glede na ves shitstorm nad učitelje po Sloveniji po treh stavkah. >:D

Mr.B ::

Potem pa naj rečejo lepo. Z veseljem bi vam dali plačno razmerje po vaši želji, ampak blagajna je prazna, ker nekateri kot kaže ne delajo skladno z plačilom...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

https://slo-tech.com/delo/2092

Dober trol :))

Zgleda oglas ni troll:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vazelin ()

Evo lahko postanete direktor oz. ravnatelj. Iščejo več njih.

m0LN4r ::

Internega razpisa ne bojo mel, da potegnejo koga starejsega s statusom iz kake druge sole? Namesto njega pa se zaposli frisne ucitelje?
Aja za novo delovno mesto bi se trebalo preselit, daaamn
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

jype ::

OK, ne ljubi se mi citirat, bom pa vseeno odgovoril:

Visoka obdavčitev goriva neizogibno pomeni, da se nihče več ne bo vozil z osebnim avtomobilom.

400% davek na 100 evrov vreden bicikel je še vedno samo 500 evrov. Tak bicikel si brez skrbi lahko privoščim.

V Sloveniji sem delal več kot 15 let, zato me "vračilo stroškov šolanja" za tiste, ki pobegnejo prej kot po 10 letih dela, ne bi ganilo.

100% obdavčitev mojega premoženja v Sloveniji (približno 0) v primeru odhoda v tujino me tudi ne skrbi pretirano.

Še kaj? Boste ustanovili posebno tajno službo, ki bo ugrabljala otroke tistih, ki so se odselili v tujino, preden ste na meji postavili visok zid?

Moji socialni prejemki bodo še zelo dolgo časa neto negativni, sploh glede na to, da mi državne pokojnine Slovenija precej verjetno sploh ne bo izplačala - drži pa, da sem v svoji efektivni delovni dobi vanjo vplačal komaj dobrih 150 jurjev prispevkov za ZPIZ.

harvey ::

Ko novinar nacionalne televizije iz notranje političnega uredništva potegne naslednjo paralelo med SVIZom in ISISem

Razlika med Svizom in Isisem je v tem, da se je z islamskimi teroristi mogoče pogajat.

Ti je jasno, da so vse koordinate v družbi povsem razštelane.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Samuel ::

jype je izjavil:

Moji socialni prejemki bodo še zelo dolgo časa neto negativni, sploh glede na to, da mi državne pokojnine Slovenija precej verjetno sploh ne bo izplačala - drži pa, da sem v svoji efektivni delovni dobi vanjo vplačal komaj dobrih 150 jurjev prispevkov za ZPIZ.

Torej si vsak mesec v 15ih letih v povprečju plačal 830€ za ZPIZ?
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Samuel je izjavil:

Saj ravno to je tisto, zaradi česar dobro plačani ljudje bežijo iz Slovenije. Previsoki prispevki.

V Nemčiji so max 800/mesec, vključno z zdravstvenim zavarovanjem.

thramos ::

Samuel je izjavil:

jype je izjavil:

Da ne bo šoka: za tolikšne prispevke za pokojninsko zavarovanje je potrebnih manj kot 3500 bruto plače.

jype je izjavil:

OK, ne ljubi se mi citirat, bom pa vseeno odgovoril:

Visoka obdavčitev goriva neizogibno pomeni, da se nihče več ne bo vozil z osebnim avtomobilom.

400% davek na 100 evrov vreden bicikel je še vedno samo 500 evrov. Tak bicikel si brez skrbi lahko privoščim.

V Sloveniji sem delal več kot 15 let, zato me "vračilo stroškov šolanja" za tiste, ki pobegnejo prej kot po 10 letih dela, ne bi ganilo.

100% obdavčitev mojega premoženja v Sloveniji (približno 0) v primeru odhoda v tujino me tudi ne skrbi pretirano.

Še kaj? Boste ustanovili posebno tajno službo, ki bo ugrabljala otroke tistih, ki so se odselili v tujino, preden ste na meji postavili visok zid?

Pisalo je 400 % obdavčitev za pecikle nad 100 EUR, mimogrede. Izid kalkulacije je potem lahko precej drugačen, ane?
Pa trošarina za vse gorivo za vse namene. Pa višje takse za letaski tranzit... Saj smo menda v 21 stoletju, vse lahko opraviš virtualno.
Pa glede na tvoje prehranjevalne navade bi tam tudi lahko kdo ročno zavoro potegnil, ane? Kmetijstvo je zelo velik onesnaževalec okolja in tvoja obsedenost s kurjenjem kalorij (ki jih potem po tvojih besedah vnašaš v enormnih količinah) očitno zelo onesnažuje okolje.

http://www.rtvslo.si/slovenija/cerar-v-...

Cerar: V SVIZ-u so zahtevali višje plače od zdravnikov in univerzitetnih profesorjev

:D:D

kakšni šaljivci, če je to res.

Važno da ne izgubijo smisla za humor ;).

Državni uradnik ob petkih v Planici nadleguje novinarke:>:D

https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...

#gospa_a_bote_kavsala

Bi moral biti človek, ki je zaposlen v državni službi, in je torej plačan iz državnega denarja, vedno za zgled?
da
6285
ne
3287
ne vem, me ne zanima
858

:D

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

A je ta veškogamislim v sorodstvu z veškom?

(sicer ne vem, kaj ima to veze s stavko)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

nekikr ::

O odstopu najbrž, čisto po slovensko, ne razmišlja?

arnecan1 ::

Ah, nehajte no. Feministična ideologija nima veze s to temo. A bo zopet potreben samomor kakor pri onem ravnatelju zaradi agresivnih medijev?

In 24 kur pri tem prednjači.;(

gus5 ::

harvey je izjavil:

Ko novinar nacionalne televizije iz notranje političnega uredništva potegne naslednjo paralelo med SVIZom in ISISem
Razlika med Svizom in Isisem je v tem, da se je z islamskimi teroristi mogoče pogajat.

Ti je jasno, da so vse koordinate v družbi povsem razštelane.
Kriminalizacija sindikalizma. Novinar verjetno ni član nobenega sindikata ali pa je in ne vidi dlje od lastnih interesov. V sindikate organizirani zaposleni v RS nimajo nasprotnikov le med delodajalci, pač pa neredko tudi med sindikalno neorganiziranimi zaposlenimi in/ali med člani 'konkurenčnih' sindikatov.

Vazelin je izjavil:

Cerar: V SVIZ-u so zahtevali višje plače od zdravnikov in univerzitetnih profesorjev.
Cerarjev način 'reševanja' težav z ne-reševanjem. Spomnimo se: Cmero je bil za časa 1. Janševe vlade del dobro plačane skupine pravnikov, ki je pripravljala ustavni zakon, s katerim bi vlada zaobšla odločbi US RS, ki sta bili izrečeni v korist izbrisanih. Cerar bi problem izbrisanih 'rešil' s pravniško finto, ne z odpravo razlogov za kršitev človekovih pravic in popravo krivic. In letošnje zahteve sindikatov je 'rešil' tako, da je odstopil in tako na nek način 'zatrl' stavko. Jasno problemi zaposlenih in stavkovne zahteve še vedno čakajo. Na novo vladno garnituro.

FYI

Ko so šolniki štrajkali, je imel Krvavec največji obisk v letošnji sezoni...

TESKAn ::

In letošnje zahteve sindikatov je 'rešil' tako, da je odstopil in tako na nek način 'zatrl' stavko.

Stavka tik pred volitvami ima jasen namen - da trenutno izvoljene prisilijo, da jim v strahu pred neizvolitvijo bolj popustijo. In ob vseh stavkah, ki so se napovedovale, ob tem, da sta mu še koalicijski stranki delali štalo (v stilu "sej mi bi dali, samo glavna stranka noče") - kaj ti ostane? Ostat v vladi, v kateri zaradi koalicijskih partnerjev, ki imata pred očmi volitve, ne boš mogel nič naredit, žrl boš pa vse sranje z vseh strani?
Ko so šolniki štrajkali, je imel Krvavec največji obisk v letošnji sezoni...

Tvoj point je kaj (razen da se pridušaš "prekleta javna uprava, kaj si drzne it smučat")?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Vlada že par mesecev ni funkcioniral. Zaradi Židana in Erjavca. Cerar je storil pravilno. Samo kakšne mesec prepozno.

Sindikati pa bodo dogovor dosegli z novo vlado. Takšno vlado, ki bo funkcionirala. Samo upam, da šolniki ne bodo v tem dogovoru privilegirani, kakor so to želeli in še želijo.

gus5 ::

TESKAn je izjavil:

Stavka tik pred volitvami ima jasen namen - da trenutno izvoljene prisilijo, da jim v strahu pred neizvolitvijo bolj popustijo. In ob vseh stavkah, ki so se napovedovale, ob tem, da sta mu še koalicijski stranki delali štalo (v stilu "sej mi bi dali, samo glavna stranka noče") - kaj ti ostane?
Razumem, Cerar je žrtev izsiljevanja. Če ne sindikalnega, pa Židanovega oz. Erjavčevega. A je s požrtvovalnim odstopom vse prelisičil in tako nesebično izboljšal raiting tako sebi kot stranki. :))

Mesec res naredi razliko:))
Zame je precej pussyevsko in neodgovorno odstopiti mesec dva pred volitvami. Ampak ja računica je jasna ... do takrat bo raja že pozabila da je sploh kdaj bil premier:D odstop je bil močno premišljen kar se vidi tudi na frekvenco pojavljanja cerarja v medijih. Lepo tempirana zadeva. Samo neumna raja verjamecv naključja

Zgodovina sprememb…

Vazelin je izjavil:

Mesec res naredi razliko:))
Zame je precej pussyevsko in neodgovorno odstopiti mesec dva pred volitvami. Ampak ja računica je jasna ... do takrat bo raja že pozabila da je sploh kdaj bil premier:D odstop je bil močno premišljen kar se vidi tudi na frekvenco pojavljanja cerarja v medijih. Lepo tempirana zadeva. Samo neumna raja verjamecv naključja

Mesec agonije manj je... mesec agonije manj. Ne vidim, kaj je tu narobe.

Nasprotno, še bolje bi bilo, da bi bila dva meseca agonije manj. Demokracija je narejena tako, da odgovorni pač konča zgodbo, če nadaljevanje ni smiselno. Razpišejo se nove volitve in zgodba se nadaljuje.

P.S.: Kot sem napisal zgoraj, zgodba je bila praktično končana že prej, nekje z začetkom zime.

Končana je bila. Cerar je odstopil izključno zaradi svoje računice, ne zaradi "1 mesec agonije manj". Če bi bile volitve predvidene oktobra bi on odstopil nekje poleti. Ampak ja, mi je približno jasno kako deluje politika. Vsak gleda svoje koristi in vsak glede na svoje koristi prilagaja taktiko.

Zgodovina sprememb…

TESKAn je izjavil:

Tvoj point je kaj (razen da se pridušaš "prekleta javna uprava, kaj si drzne it smučat")?

Dokler gredo lahko smučat, plače niso prenizke...

Da ne govorim o povzročeni škodi gospodarstvu, ko so morali ljudje jemati dopust zaradi varstva otrok...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Mnja saj imaš kar point. Če se v javnem sektorju kvaliteta plače gleda čez št dni, ki si jih lahko privoščiš na morju/smučanju. Saj una mlada učiteljica na Večeru je nekaj podobnega pametovala češ da si težko privošči proper dopust, saj ji vse skupaj pripada. Njim je enostavno samoumevno, da gredo lahko smučat teden dni letno. Samoumevno, pripada!:D

Zgodovina sprememb…

Glede na to, da je še mlada, si lahko najde sponzorja ;).

Bo celo zastonj dopust, z malo dnevne obvezne rekreacije :D.

Je pa definicija proper dopusta zelo subjektivna...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Fritz ()
««
33 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delovno mesto prihodnosti: Svetovalec za podnebne spremembe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5012201 (10378) Phantomeye
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26750745 (44865) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531144104 (135402) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20784445 (80029) lexios

Več podobnih tem