» »

Avtoceste

Avtoceste

shock ::

Zasledil sem da na Hrvaškem bojo do konec leta 2005 zgradili avtocesto zagreb-split (cca 400 km). Sem si mislil da so naši tapravi kekci primerjavi z njimi. Saj mi naj bi do poletja 2005 imeli šele "dokončano" avtocesto do obale, kjer ni niti 50 km. Pa kaj dela ta naša država? Prov me jezi da so res tako nesposobni.

Mihc ::

Shock kot šokantno!:D

Mal bi te popravil! Prva informacija za dokončanje Slovenskega avtocestnega križa je bila konec leta 2004! Ampak se je celotna zadeva zavlekla, zaradi operative, naših glupih zakonov,.... Primer: Zakaj se je zavlekla gradnja avtocestnega obroča okoli Ljubljane? To se je zgodilo zaradi enega norca(izsiljevalca), ki je hotel imet za svojo hišo take bajne vsote denarja, da se nam niti ne sanja in posledica je bila razlastitev, ki pa se je zavlekla, zaradi zloglasnega počasnega slovenskega sodišča!

Druga razlika med nami in Hrvati je ta, da Hrvati ne gradijo na takem terenu kot mi! Hočem rečt, da je pri nas zelo nepredvidljiv, gorati,... teren! Če pogledaš teren na hrvaškem vidiš ravnino, predvsem na skali! To pa je razlika, kajne!Pri nas pa viadukt Črni Kal, predor Trojane(ki se mu je že nekajkrat usu strop),.... Sam poglej traso avtoceste od Lukovce do Vranskega!Razlika je očitna!

Tretja razlika je financiranje! Misliš, da si Hrvati sami financirajo avtocesto! Hallo! Morda kakšnih 10% ostalo pa ZDA, Evrop, saj imajo tudi oni svoje interese! Letošnje obnove regionalnih cest po Dalmaciji so financerale v kompletu ZDA!:D

O informaciji, da bodo Hrvati končali avtocestoi do 2005 je pa treba vzeti z rezervo, ker vedno obstaja možnost za zaostanke!

Pri nas so gradbinci OK:D , samo upravo bi bilo treba zamenjati oz. spremeniti način dela, ker za postavitev enega prometnega znaka(samo primer) je potrebno imeti dokumentacije za cel fascikel! Predstavljajte si koliko fasciklov, pogodb,aneksov,... je potrebno za 1 km avtoceste! Hočem rečt, da se država utaplja v gori papirjev in to bi bilo potrebno spremeniti. Manj papirjev, več cest!

LP, Mhc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!

Highlag ::

Mihc je tole kr dobro napisal. :D

TribesMan ::

Da ne omenjam, da je kvaliteta izgradnje hrvaških cest popolnoma v kurcu, sej ste najbrž že slišal ampk to cesto bo treba že drugo leto, zaradi neprimerne obdelave terena in uporabe neprimernih materialov, pošteno obnovit.
Toliko o hitrosti.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

kopernik ::

Ne glede na to, kako so (bodo) prišli do denarja je dejstvo to, da bodo najbrž dokončali svoj avtocestni program prej kot mi. Te avtoceste naj bi bile tudi glavno orožje hrvaške koalicije za naslednje volitve (zato menda tako hitijo).

Mihc ::

To so politične igre, ki pa na žalost državo stanejo ogromno denarja, saj je obnova cest zelo draga! Imajo pa avtoceste zelo velik gospodarski pomen, ker hitrejši dostop do neke lokacije odpira nove možnosti izkoriščanje prostora,...!

Lahko bi pa stavili, za koliko časa se bodo Hrvatje zaplaniral!!:D
Jst pravim za minimalno 8 let!8-O

400 km avtocest v dveh letih je pravljica, v katero ne verjame nihče, še najbolj naivni otrok ne!:P


LP,Mihc
Življenje je lepo če ga živiš!Se splača!!

shock ::

Ok, samo oni nimajo problemi s sodišči, kot imamo mi. Kar se tiče hitrosti avtoceste a veš kdaj naj bi bila naša avtocesta že dokončana? Baje bi morala bit že pred letom 2000 pa tega še zdaleč ne. Kje pa si ti videl da delajo vsi na viaduktu na črnem kalu?

Okej kar se tiče zaqdnjem času oz zadnjem letu na obali so naredili kar precej dela, samo prej bi lahko kaj naredili da bi bilo to že dokončano.
Aja kar se tiče evrope, kaj ni nje interes da pridejo čimprej na morje (Hrvaška, Črna gora in Grčija)? To pomeni da bi morali prvo it skozi slovenijo, da lahko pridejo na hrvaško. Zdaj nevem kako je tam na madžarskem če imajo kako avtocesto z hrvaško, ampak samo to vem da mi nimamo še povezavo s hrvaško.

B_Marley ::

Prvo kot prvo to jim v dveh letih ne bo uspelo...razen ce je za njih avtocesta to kar imajo v istri tisti istrski ipsilon ki zelo spominja na bivso sloveniko, pac hitra cesta ampak v vsako smer samo en pas, pa se potem je to vprasljivo...

drugo samim jim tega ne bo uspelo financirat...z zunanjo pomocjo ze...

Pri nas pa je zadeva taksna...sem iz maribora in zivim ne dalec od ptujske ceste...cesta gre potem proti miklavzu in nato proti ptuju in do meje...
Problemi se pojavljajo vcasih ze ob koncih tedna ko hrvaski zdomci iz avstrije in nemcije odhajajo domov...v casu pocitnic pa je vse le se stopnjevano...predvsem cehi in pa tudi drugi turisti se valijo skozi mesto in po ptujski cesti, saj obvoznice tudi pri nas se ni...Mestu se je mozno izogniti le ce gres proti Ljubljani...za smer zagreb pa je ni, ker je se dvopasovnica (ptujska cesta) konča pred miklavzem...nato pa je do meje le se lokalna cesta...zato prihaja do velikih kolon, tudi do prometnih zamaškov če kaj poči, saj je vecina turistov ki gredo v juzno hrvasko namenjena v to smer.

Turist ki se pac vedno namenja na neko destinacijo mu je to najhitrejsa pot in nasega avtocestnega kriza niti povoha ne...(ce odmislimo avtocesto od sentilja do mb)...potem si tezko ustvari kaksno pozitivno mnenje o nasem "cestnem razvoju":D
She is electric. Can i be electric too?

DavidJ ::

Tole spodaj mi je povedal sosed. Ne vem, ali je res ali ne. :8)

Baje, da naj bi nekje okoli sedemdesetih let hoteli Američani (natančneje Shell) izgraditi avtocesto od Reke pa Budve (?). Stroški gradnje in gradnja sama bi bila stvar te ameriške firme, s tem, da bi bencinske ob tej avtocesti bile Shellove. Te naj bi američani vodili prvih deset let po končani gradnji, kasneje pa naj bi vse -- cestninske postaje in črpalke -- opustili in bi pripadale državi. Naši naj bi ta predlog zavrgli, češ da pri nas pa kapitalist ne bo gradil.

Kdo ve kaj več o tem? :)

Ob pravi gradnji, bi do budve rabil 8 ur maximalno ...
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

zupo ::

Ja jst sm to slišu od ene domačinke v okolici Zadra. Da bojo v nekaj letih američani zgradil avtocesto po celi dalmaciji. Stroške bojo sami kril, samo bojo pa pol dobi $$$ od cestnin pa benzinske postaje naj bi ble Shellove. Jst tega nism lih verjel, samo.....

Yohan del Sud ::

Sem se vozil letos že po obeh novodprtih odsekih proti Splitu (Bosiljevo - Mala Kapela (40 km) in Udbina - Zadar (60km+20km dvopasovne "istrske") Prva je povsem funkcionalna, teren pa primerljiv s tistim v okolici Divače ali Logatca. Drugi del je bil tretji dan po odprtju še hudo nedodelan, saj razen talnih oznak in najnujnejših znakov zadeva delovala je nedokončano (razen v ta dolgem tunelu razsvetljave sploh bilo ni). Je pa teren kar hud tam in cesta zelo panoramska. Po šestpasovnih serpentinah pa komot voziš 140 km/h... Gradijo tudi ostale odseke, tako da po moje, če ne bo denarja zmanjkalo jim bo uspelo vsaj 75% celotne trase uspelo sezidati v roku... Lahko pa se zaplete pri ostalih 25%...

upirna ::

Drugače pa ne moreš primerjat Hrvaške in Slovenije. Slovenija je majhna država, manj denarja, manj km avtocest. Če oni odprejo 40 km ceste, jo pri nas (mislim da je Hrvaška 7* večja) 5,7km. Jaz sem se peljal po eni izmed "avtocest", ki je bila v bistvu samo magistrala, ki je malo boljše zgrajena (samo en pas).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avstrijske in nemške avtoceste - čista grozota (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6110741 (8114) FTad
»

Nategun, ki "rešuje" Primorje

Oddelek: Problemi človeštva
302881 (1827) Invictus
»

nesreča v predoru ledenik na hrvaškem

Oddelek: Loža
494160 (2382) darkolord
»

Hrvaske avtoceste (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
696799 (5215) barbarpapa1
»

Avtocesta Zagreb-Split Kdaj?

Oddelek: Na cesti
152774 (2170) slawc

Več podobnih tem