» »

Nov laptop hp250 - ventilator

Nov laptop hp250 - ventilator

BCSman ::

Živijo.

Kupil sem Prenosnik HP 250 G6 i3/8GB/SSD 256GB/15,6" FHD (2EV81ES)
Procesor je Intel i3-6006U (2.0 GHz) 3MB 2C/4T.
Ventilator nonstop deluje. V biosu sem izklopil funkcijo "fan always on", kar nima učinka. Par minut po vklopu pc-ja se ventilator začne vrteti in konstantno piha, a je to normalno? Imel sem hp550 , kjer je ventilator začel delovat samo ob obremenitvah. Tudi če izklopim laptop iz napajanja je enako. Hitrosti ventilatorja ne vidim niti v HW monitor programih, niti v biosu, kako jo lahko sploh preverim?

 hwinfo

hwinfo

AlphaOne ::

ni normalno. lahko da je kontroler za vent hin. nesi na servis. oz počakaj na še kakšen odgovor.

BCSman ::

Ni za verjet. Čez par dni grem še v tujino in nimam časa se ukvarjat s servisi. Tale obična 1-letna garancija od HP-ja verjetno ne velja v drugi EU državah?
Že pred mesecem sem kupil nov pentium g4600 za stacionarnca z defektnim ventilatorjem.

Han ::

250 serija je bolj jajc kvaliteta, zato se je ventilator vrti na polno...

BCSman ::

Tudi, če se nahajaš samo v biosu ventilator vrti. Verjetno nima smisla uveljavljat stvarne napake in vračila kupnine, ker bodo rekli da je vrtenje ventilatorja normalno predvidevam?
Kakšna bo sploh življenjska doba ventilatorja, če se bo nonstop vrtel?
Zakaj hw monitor programi ne kažejo RPM-jev?

Han ::

HW monitor program mora podpirat čipovje, da lahko sporoča podatke... Pri ventilatorjih je loterija. Pri tem boš zagotovo vedel, ko bo nehal frčat. :P

Lahko uveljaviš stvarno napako, a bo tudi zamenjava delovala enako.

solatko ::

Ravno pri tej seriji sem doživel, da je bil na nov računalnik montiran pokvarjen hladilnik in je takoj po zagonu začel procesor delati samo na enem jedru in še to na najmanjšem množilniku, temperature pa so bile čez 70 stopinj, ven pa je pihal hladen zrak.

Kolikor vem, HP nima več predstavništva v SLO, zato večino prenosnikov pošljejo na servis v tujini.
Pokliči na HP.si, saj telefonsko poprodajno aktivnost menda še imajo, povedat boš moral s/n in ti bodo svetovali kako naprej. Računalnik z podobno okvaro, šlo je za probook, je prišla iskat dostavna služba in je bil odpeljan v Nemčijo, v enem tednu pa je poštiman prišel z isto službo nazaj.
Delo krepa človeka

Han ::

Google: HP 250 G5 fan always on. Pri G6 je enako...

fujtajksel ::

Na Dellu HWinfo64 hitrost ventilatorja prebere z nekega posebnega krmilnika. Hitrosti pa se ravno tako ne da direktno uravnavat in so tudi eni nesrečni da se mora ventilator v pretežnem brezdelju sploh vrtet, glede na to da vzročne temperature praktično skoraj nima vpliva. Poglej če imaš mogoče kakšne nastavitve profila v power options od Windows, ampak malo verjetno da bi delovalo.
V laptopu je tipično več senzorjev, ki ob dvigu temperature lahko sprožijo vrtenje ventilatorja, že pri relativno nizkih temperaturah, ventilator pa hladi le CPU in posredno njegovo okolico.
Eni pogledajo s termalno kamero in nalepijo thermal pads ali celo hladilnike na komponente ki se grejejo. Najbolj tipično mosfeti od napajalnika (VRM), pa RAM, SSD, chipset... Brez vetra pa težko kej zelo izboljšaš, včasih celo poslabšaš.

Zgodovina sprememb…

BCSman ::

Najbolje bo, da se tule javi kdo, ki ima enak prenosnik in pove kako je pri njemu. Pustimo te hw monitor programe, zakaj pa v biosu ni nikjer temperature in obratov? Doslej še pri vse pc-jih sem tole našel, ali se kje globlje skriva?
V cca naslednjih 2 mesecih bom vsakodnevno rabil laptop in v tem času ne bom tvegal s servisi, na koncu bi itak bilo še zavrnjeno..

tony1 ::

a) žal je HP že pred časom postal totalen šrot, tako da je vsaj 95% verjetnosti, da je tole obnašanje normalno.

b) del tega, da je HP postal šrot je tudi HPjeva mentaliteta šparanja na količini materiala za heatsinke, kvaliteti projektiranja hlajenja, kvaliteti chipsetov in vsesplošnega fičfirištva je tudi reševanje tega problema z nastavitvijo ventilatorja, ki pač za vsak drek dela na polno, da se laptop nekako delujoč privleče vsaj do konca garancijske dobe.

c) Dobri ljudje na netu so seveda tej mentaliteti pokazali en prst in sami naredili mali tool, ki prej omenjen krmilnik prepriča, da je laptop bolj hladen kot v resnici je, pač po principu, da je boljši vroč laptop s hladno glavo lastnika kot obratno. Googlaj:
NoteBookFanControl (uporabi brez strahu, meni odlično služi na več HP šrotih že leta, pa kar nočejo crkniti :D)

BCSman ::

Spet sem se prestavil v tišji prostor, kjer zvok ventilatorja pride še bolj do izraza.
Torej v tistem programčku (NoteBookFanControl) ni mojega modela laptopa, posledično nastavljanje hitrosti venilatorja sploh nima nikakršnega učinka. Poskusil sem izbrati vse HP modele.
V idle kaže Hwinfo64 core 1 42stopinj in core 2 43 stopinj.
Je mogoče kdo v tem času postal lastnik HP 250 G6 in lahko poroča o delovanju ventilatorja? Na enaa je padla cena na 399eur.

solatko ::

BCSman - HP prenosniki imajo nekaj vročih točk, saj imajo njihovi izdelki, konstrukcijsko nedodelane rešitve, katerih se držijo, kot pijanc plota. Ko so vsi drugi Toshiba, Asus, Acer, Lenovo,...... rešili pregrevanje posameznih sklopov, so se HP-ji še vedno greli na levi strani pod tipkovnico, tako, da je bilo zelo neprijetno kaj več tipkat, saj je leva roka počivala na najtoplejšem delu. Zaradi tega so postali HP prenosniki tudi najbolj kvarljivi.

Na vsak način stran od HP-ja.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP Pavilion - ventič

Oddelek: Pomoč in nasveti
423141 (1177) jackorsen88
»

Pregrevanje laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
404562 (3331) solatko
»

Ali je normalna temperatura?

Oddelek: Pomoč in nasveti
91264 (762) loveJDM
»

Je to normalo? Problem ventilator. (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8912808 (11338) imagodei
»

[Nvidia Fan Speed - How-to] Do želene temperature z RivaTuner

Oddelek: Zvok in slika
52778 (2534) Jst

Več podobnih tem