» »

Ali je normalna temperatura?

Ali je normalna temperatura?

Laki_ laik ::

Zdaj že nekaj dni opažam da mi računalnik dela nekoliko počasneje,akšna dva dni mi celo ob predvajanju filmov šteka.Zato sem si naložil program "piriform specy" da bi pogledal temperaturo in mi pokaže temperaturo procesorja 95 stopinj.In to ne ob igranju kakšne zahtevne igre ampak ob sproščanju ob igri na facebooku.ali je to normalno?Jaz mislim da je to previsoka temperatura in da zato šteka računalnik.Ali je pa ta program nenatančen pri prikazu temperature.Prosim za nasvete.
Lp



Izpihati ga pa žal sam ne morem ker je gor nalepka in če jo pretrgam poničim garancijo.

xda develope ::

Naloži si open hw monitor in tam poglej temperature.

paraboŁa ::

Tudi sam uporabljam ta program in je pri merjenju temperatur precej natančen. Zaradi same igre na fb procesor zagotovo ne dosega takih temperatur. Ali imaš PC ali laptop? Možno je, da ti kakšen proces nabija procesor do konca, druga izmed možnosti je ta, da imaš zapacan pretok zraka v/iz računalnika ali pa boš moral zamenjati termalno pasto.

Čiščenje pretoka zraka in menjava paste bo temperature zagotovo znižala, če to ne zaleže, bo potrebno vzroke iskati drugje.

Laki_ laik ::

se mi je zdelo da je to vseeno malce previsoka temperatura.Gre pa za namizni računalnik.Pojavi se pa problem glede čiščenja saj je računalnik še 15 mesecev v garanciji in ga ne morem odpreti zaradi varnostne nalepke.

Zgodovina sprememb…

facepalm ::

uveljavi garancijo!
ce si gonil procesor dalj casa na 95 stopinj, zna izdahniti duso pred potekom garancije. samo zaradi tega, bi jo jaz uveljavljal. ce ne, bi se pa pozvizgal na garancijo in odprl kisto.
lahko je kaj zabasano (dvomim). lahko je crknil ventilator na procesorju, lahko je defektna maticna..

v glavnem.. garancija. ce nisi siguren, da ti bojo sploh kaj popravili, pa goni se malo procesor da se ta dokoncno zapali (pred tem pa backup podatkov).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: facepalm ()

Laki_ laik ::

kako dolgo je bil procesor na 95 stopinj je vprašanje ker nisem do danes imel nobenega programa za monitoring temperature."Šteka" že dober teden zato sem se danes odločil da prečekiram temperaturo.

filip007 ::

Testiraj s HWINFO64.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

loveJDM ::

Majstri na procesorju i3 540 imam sedaj okoli 40stopinj,med igro pa 82 max recimo...Ali je to velik problem?Dobro že ni to mi je jasno,samo sem pa videl amdja na dobrih 140,po čisčenju se pa redno uporablja na 100+.

Računalnik je stal ene 5dni brez uporabe sploh,prej nikoli ni šlo tako visoko.Je mogoče kaj z biosom ker sem baterijo odstranil in se je kaj tam spremenilo,ali je kriva pasta?

Hvala vnaprej

BorutK-73 ::

Verjetno si resetiral fan profil za CPU fan. Pojdi v bios in nastavi CPU fan profile na performance.

loveJDM ::

Pasto sem moral popravit malo,nisem si mislil da bo to krivo ker nisem hladilnika jemal dol,le stal je računalnik cel teden skoraj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasne

Oddelek: Strojna oprema
422985 (2247) suhi
»

pomoč pri nakupu CPU coolerja

Oddelek: Kaj kupiti
323460 (2784) SuperVeloce
»

Ali je to možno? (procesor okrog 90 C)

Oddelek: Pomoč in nasveti
495018 (4180) bond007
»

Rabim hlajenje? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11421431 (19874) Xserces
»

Računalnik se zablokira.

Oddelek: Pomoč in nasveti
221798 (1508) The_hammer

Več podobnih tem