Forum » Omrežja in internet » Nedostopnost omrežnih map na Windows 10
Nedostopnost omrežnih map na Windows 10
B-king ::
Pozdravljeni,
Zanima me ali mi lahko tukaj pomagate pri mojem neznanju z nasveti kako nastavtiti dostopnost omreznih map.
Imam domače omrežje narejeno z ruterjem.
Na ta ruter je preko ftp vodnika vezan stacionarni PC z nameščenimi Windowsi 10.
Na ruter se preko WIFI omrežja povezuje Samsung galaxy Tab.
Zanima me, kaj in kako je potrebno nastavit na stacionarnem PCju, da bom lahko dostopal do deljenih map na stacionarnem PCju brez kakrsnihkoli gesel?
Do sedaj sem sem postopal tako, da sem v sistemu nastavil, da je pc pridruzen skupini Workgrup. Nekaj mapam sem tudi dodelil souporabo. V nastavitvah sem tudi izklopil tudi preverjanje z geslom?
Zanima me, kaj je potrebno se nastavit, saj tablica zazna da je PC v omrežju, ampak ko poskušam odpreti vsemino racunalnika (deljene vsebine) mi napise da je težava s komunikacijo ceprav na pcjih dela net brez problema.
Hvala za pomoč
Zanima me ali mi lahko tukaj pomagate pri mojem neznanju z nasveti kako nastavtiti dostopnost omreznih map.
Imam domače omrežje narejeno z ruterjem.
Na ta ruter je preko ftp vodnika vezan stacionarni PC z nameščenimi Windowsi 10.
Na ruter se preko WIFI omrežja povezuje Samsung galaxy Tab.
Zanima me, kaj in kako je potrebno nastavit na stacionarnem PCju, da bom lahko dostopal do deljenih map na stacionarnem PCju brez kakrsnihkoli gesel?
Do sedaj sem sem postopal tako, da sem v sistemu nastavil, da je pc pridruzen skupini Workgrup. Nekaj mapam sem tudi dodelil souporabo. V nastavitvah sem tudi izklopil tudi preverjanje z geslom?
Zanima me, kaj je potrebno se nastavit, saj tablica zazna da je PC v omrežju, ampak ko poskušam odpreti vsemino racunalnika (deljene vsebine) mi napise da je težava s komunikacijo ceprav na pcjih dela net brez problema.
Hvala za pomoč
jb_j ::
ravno včeraj probaval deljenje map, preko windows shared folder, (samba)
samo se mi xplore na androidu ne more prjavt v računalnik. (poizkusil guest, in prijavno ime/geslo računalnika)
če ti dela na ostalih računalnikih, poizkusi z xplore file explorer in daj search za računalnik, da se prijaviš. (meni kot rečeno včeraj ni delovalo)
se mi zdi, da je še vedno bolj preprosto deljenje preko ftp-ja, nastavitve uporabniškega imena/gesla in forwardiranja portev na routerju.
včeraj sem probal brez forwarda portov na routerju in ni delovalo.
vem pa, da je nekaj mescov nazaj ob pravilni nastavitvi ftp-ja delovalo vse bp.
samo se mi xplore na androidu ne more prjavt v računalnik. (poizkusil guest, in prijavno ime/geslo računalnika)
če ti dela na ostalih računalnikih, poizkusi z xplore file explorer in daj search za računalnik, da se prijaviš. (meni kot rečeno včeraj ni delovalo)
se mi zdi, da je še vedno bolj preprosto deljenje preko ftp-ja, nastavitve uporabniškega imena/gesla in forwardiranja portev na routerju.
včeraj sem probal brez forwarda portov na routerju in ni delovalo.
vem pa, da je nekaj mescov nazaj ob pravilni nastavitvi ftp-ja delovalo vse bp.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: zee ()
windows shared folders, na nastavitvah:
settings-->network sharing options-->all networks sem nastavil tudi:
turn off password protected sharing
na nastavitvah mrežne kartice moraš imeti tudi odkljukan file&printer sharing.
samo, če deluje na ostalih rač., ne vem zakaj ne bi preko androida:
xplore file explorer
najbrž sem izpustil kakšno malenkost v group policy editorju.
settings-->network sharing options-->all networks sem nastavil tudi:
turn off password protected sharing
na nastavitvah mrežne kartice moraš imeti tudi odkljukan file&printer sharing.
samo, če deluje na ostalih rač., ne vem zakaj ne bi preko androida:
xplore file explorer
najbrž sem izpustil kakšno malenkost v group policy editorju.
Zgodovina sprememb…
se strinjam z ostalimi uporabniki (iz druge debate, android box), plex je res enostaven in podnapisi delujejo.
Zgodovina sprememb…
nevmesen komentar, ki ga lahko administrator izbriše in izjavo prej, saj plex pride 5EURna mesec in se vprašanje nanaša na brezplačno storitev.
ali moram spodbujat nestrpnost, da se ta izjava opredeli kot neustrezna ( z mojega vidika )
alo administrator, jebo ti ... ...., marš u ....., naj ti islamisti vržejo .... pred vhodna vrata, da ti ameri vržejo a bombo v tvojo vas, in še kaj podobnega
jao, ko pa razlagaš zakaj je igo boljši od gmaps, pa izbrisi kot po tekočem traku
ali moram spodbujat nestrpnost, da se ta izjava opredeli kot neustrezna ( z mojega vidika )
alo administrator, jebo ti ... ...., marš u ....., naj ti islamisti vržejo .... pred vhodna vrata, da ti ameri vržejo a bombo v tvojo vas, in še kaj podobnega
jao, ko pa razlagaš zakaj je igo boljši od gmaps, pa izbrisi kot po tekočem traku
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: ToniT ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569406 (6235) | c23po |
» | samsung galaxy s3 preko routerja do prenosnikaOddelek: Mobilne tehnologije | 2221 (1984) | wini |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5942 (5632) | dreamtheater |
» | Hiter FTP strežniOddelek: Omrežja in internet | 5803 (4870) | Jin |
» | FTP dostop Bulletproof serverOddelek: Omrežja in internet | 1875 (1624) | kunigunda |