» »

Nastavitev učinkov v sistemu 5.1

Nastavitev učinkov v sistemu 5.1

Xxxzilla ::

Pozdravljeni, uporabljam zvočnike Genius SW-G5.1 3500 in imam matično ploščo Gigabyte 990fxa-ud5. Zvočniki v sistemu 5.1 delujejo tako pri filmih kot pri glasbi (imam nameščen foobar programček). Problem je v tem, da (predvidevam) ker sem s činč kablom razširu kabla zadnjih dveh zvočnikov in le ta dva delujeta, vendar le na polovični glasnosti. To bi seveda rad izenačil s sprednjim kompletom. V upravitelju zvočnih naprav Realtek sploh ne vidim možnosti kot so ''sound effects'' ali pa ''room correction'' -
. V Dolbyju imam pa takole -

Torej rad bi pojačal zvok zadnjih dveh zvočnikov, a obstaja še kakšen program?
  • spremenilo: Xxxzilla ()

ncc2000 ::

Xxxzilla je izjavil:

Problem je v tem, da (predvidevam) ker sem s činč kablom razširu kabla zadnjih dveh zvočnikov in le ta dva delujeta, vendar le na polovični glasnosti.

Lahko tole malo razložiš?

Xxxzilla ::

RCA Kabel - https://www.mimovrste.com/audio-video-k...

+ Bandridge kabel, ki je pač potreben

odrežeš, spojiš žičke, priklopiš..

ncc2000 ::

1. am .. to pomeni, da si podaljšal oba kabla do zadnjih zvočnikov (razširjanje kabla...hm)?
2. ker sta sedaj zvočnik bolj oddaljena, bi ju rad dal bolj naglas ali sta po tvojem posegu začela igrati bolj tiho?
3. pri tem pa v audio sw-ju za zvočno na tvoji matični pogrešaš audio playback mixer, npr. nekaj takega:

Se opravičujuem, ampak "razširjanje kabla" mi je zelo tuj termin in ne štekam dobro tega..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako priključiti računalnik na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
173963 (1315) francimedo
»

Priklop 5.1 surround

Oddelek: Zvok in slika
91067 (920) Hribowc
»