» »

Priklop TV-ja z zvočniki hišnega kina 5.1

Priklop TV-ja z zvočniki hišnega kina 5.1

ernest11 ::

Pozdravljeni !
Imam TV lcd JVC LT-32HG20E.Kupil sem zvočnike za hišni kino TERRATEC Home Arena 5.1 .
Zanima me kako povezati ti dve zadevi (z kakšnimi kabli)? ,da bodo zvočniki hišnega kina delovali.Prilagam tudi slike za boljšo predstavo.
Prosim za odgovor.
Priklopi na Subwooferju;
 
Priklopi na TV-ju;
[st.slika http://www.mojalbum.com/ernest2011/narava/priklopi-na-tv-ju-1/20372752

Priklopi na TV-ju; [st.slika http://www.mojalbum.com/ernest2011/narava/priklopi-na-tv-ju-1/20372752


[st.slika http://www.mojalbum.com/ernest2011/nara... ]

Sliki o




Sliki o priklopih na TV-ju sta dve saj je en del priklopov zadaj drugi del pa ob strani.

hONDAgamer ::

slik nažalost ne vidim, kolikor pa ti lahko povem, hišni kino normalno skupi zvež, tako kot mora bitit, hišni kino pa na tv priklopi s tem kablom http://www.mimovrste.com/artikel/172004... (kupi tako dolgega kot rabiš) v tv nastavitah potem sam nastavi glasnost slušalk na maksimum in z dalincom hišnega kina nastavljaš kakšno glasnost želiš. Lp

e-marko ::

Vse lepo in prav, ampak zvok bo samo stereo. Kar pri klasičnih tv programih ni težava. Pri predvajanju kakšnega filma s prostorskim zvokom preko usb priklopa (vidim, da ga tv ima)pa bo zvok osiromašen ali pa ga sploh ne bo. Pravi 5.1 zvok boš dobil samo, če tv omogoča dekodiranje in pošiljanje zvoka na zunanje napravo. Oz. preko optičnega kabla pošlje nedotaknjen signal v zunanjo komponento.

Lp
...somebody, somewhere...

ernest11 ::

Sedaj sem priklopil z tem kablom:http://www.mimovrste.com/artikel/172004...
vendar sedaj delajo samo sateliti in to samo dva.Bom poskusil poiskati kakšne primerne kable v trgovini,če bom kje kaj dobil.Sem pa poskusil priklopiti z istim kablom 2.1 sistem zvočnikov ,ki pa delajo brez problema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ernest11 ()

e-marko ::

Ja, normalno! Ti si v zvočnikih uporabil samo vhoda za satelite. Ne more igrati nič drugega. Vtakni v FL in v FR in boš imel stereo. Stereo je tudi maksimum kar dobiš iz izhoda za slušalke. Ostali zvočniki ne bodo igrali, ker nimajo kaj. Če imajo zvočniki kakšen gumb za surround ali kaj podobnega boš lahko dobil navidezni prostorski zvok in to je tudi vse.

Vidim, da ima tv coax out. Potreboval boš po vsej verjetnosti zunanjo komponento (receiver), ki bo dekodirala DD zvok in ga poslala na te tvoje zvočnike. Komponenta mora imeti enake izhode, kot imaš vhode na teh zvočnikih, če jih želiš izkoristiti.

Lp
...somebody, somewhere...

ernest11 ::

Hvala za odgovore.
e-marko; katero zunanjo komponento oz.receiver bi ti predlagal,ker vidim ,da imaš izkušnje z tem ?

...:TOMI:... ::

Ti potrebuješ pretvornik iz digitalnega koaksialnega izhoda iz TV (COAX) na 6 analognih kanalov, vhodov na zvočnikih. Kitajci imajo samo stereo, ti pa potrebuješ 5.1 sistem, se pravi 6 izhodov. V tem primeru potrebuješ AV sprejemnik oziroma podobno napravo. Najceneje je, da prodaš zvočnike in kupiš take, ki podpirajo koaksialni in optični vhod S/PDIF. Optiko boš mogoče kdaj v prihodnost rabil...
Tomi

...:TOMI:... ::

Potreboval bi http://www.ebay.com/itm/Digital-Optic-C... vendar bi moral imeti za 6 kanalov, ta ima samo na 2.
Tomi

mat xxl ::

Samo zu zvočniki in TV jem nisi naredil še nič, razen, če so zvočniki aktivni, verjetno imaš še del Hi fija, DVD, ojačevalec, receiver in na eno od teh zadnjih komponent priklopiš TV, dokaj enostavno !

ernest11 ::

Ja .res je ..sedaj imam samo stereo zvok in nič drugega .......daleč od prostorskega zvoka.Bomo jutri nekaj primernega piskali v trgovini.

e-marko ::

Sam imam tv, ki ima optični izhod za zvok, ki ga peljem na receiver Onkyo TX-SR508. Tako dobim zvok iz TV-ja v primeru, da želim predvajati kakšen film s prostorskim zvokom preko USB vhoda na TV-ju in pa pri ogledu klasičnih programov. Drugače pa od ostalih audio/video virov (set-top box, igralna konzola, sat-tv) vse peljem najprej v Onkyo, ki pobere zvok iz vhodov in naprej po HDMI kablu do TV-ja spusti samo video signal.
Zvočnike sem porabil kar Genius 5.1, katere sem priklopil posamično na Onkyo, kontrolno enoto z nizkotoncem pa sem uporabil samo kot nizkotonec.

Imaš tu na forumu eno temo o teh receiverjih in lahko danes malo pobrskaš, da ne boš jutri vrat na nos kupil nekaj kar ti ne bo ustrezalo ali pa boš razmetaval denar po nepotrebnem.

Lp
...somebody, somewhere...

borut_p ::

http://www.logitech.com/en-us/product/s...


Tile zvočniki imajo recimo spdif coax že sami - tako kot ti je že predhonik predlagal: prodaj zvočnike ki si jih nabavil in kupi nekaj, kar ima že po default coax in. Zveže med seboj s činč kablom samo ne enim za 5€.

http://www.digitalija-shop.si/si/qed-pe...

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati TV JVC z navadnimi zvočniki G.Stolpa

Oddelek: Zvok in slika
6988 (839) aleksander11
»

Povezava HDMI => SCART

Oddelek: Zvok in slika
139980 (3857) Yossarian
»

Ozvočenje zidanice

Oddelek: Zvok in slika
71666 (1447) Goran's Blog
»

Hišni kino/komp/tv

Oddelek: Zvok in slika
5692 (504) pEACH
»

PC povezava na TV

Oddelek: Zvok in slika
314960 (4628) roadruner

Več podobnih tem