Forum » Pomoč in nasveti » HDD disk ne ugasne?
HDD disk ne ugasne?
Ales47 ::
Pozdrav, ze od kar imam nov trdi disk seagate 2TB se mislim da disk popolnoma ne ugasne oz. vedno shrani zadnje aplikacije itd da ko prizgem PC, je vse kot sem imel pred izklopom. Windows imam na SSD-ju, vse ostalo pa na HDD. Imam tud obcutek da ko ga ugasnem, se malo cudno oglasi :) ponavadi nebi smelo bit od presnje seje nic zalaufano ali?
hvala
lp
hvala
lp
Ryzen 7 5800X3D|Aorus X570|32GB KINGSTON DDR4|RTX 3080|250GB SSD Samsung|2TB
Kurzweil ::
Windows to naredi kot recovery, kar je sicer v osnovi super, v primeru nenadnega reseta. Tebi pa zgleda ravno nekje v tem procesu "shutdowna" stvar pade in se obravnava kot prej omenjeno situacijo.
V preteklosti sem pogostokrat zaznal isti problem, nekajkrat so bili krivi določeni modeli matičnih, ki ali niso pustili računalnik v hibernacijo (ventilator je delal na polno) pa do tega kar si napisal. Rešitev je bila update BIOSa/Firmware-a. Parkrat je bilo potrebno updejtat windowse, parkrat pa je bilo dovolj, samo da sem šel v Windowse v safe mode-u in potem normalno restartal računalnik. Nekajkrat je pomagal tudi update driverjev za matično.
V preteklosti sem pogostokrat zaznal isti problem, nekajkrat so bili krivi določeni modeli matičnih, ki ali niso pustili računalnik v hibernacijo (ventilator je delal na polno) pa do tega kar si napisal. Rešitev je bila update BIOSa/Firmware-a. Parkrat je bilo potrebno updejtat windowse, parkrat pa je bilo dovolj, samo da sem šel v Windowse v safe mode-u in potem normalno restartal računalnik. Nekajkrat je pomagal tudi update driverjev za matično.
k4vz0024 ::
Malce si bom sposodil temo. Tudi, ko prenosnik (Medion) dam v mirovanje je USB 3.0 pod napetostjo in disk Toshiba, se ne izklopi. Je to fail USB porta na prenosniku ali diska? Sistem Win 10.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: k4vz0024 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 139 140 141 142 )Oddelek: Operacijski sistemi | 1392128 (3955) | tetriandoch |
» | Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 17239 (10731) | opeter |
» | Noče "varno odstranit" zunanjega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3592 (2878) | mare4444 |
» | Windows7, Hybrid Sleep, Ivy...Oddelek: Operacijski sistemi | 2746 (2510) | Jst |
» | Blescreen (sumim network driverje..) (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 5056 (4391) | BB4l |