» »

Katere H1 žarnice za xenon efekt?

Katere H1 žarnice za xenon efekt?

edi45 ::

Zdravo,

imam bi-xenon luči na podnožju D1S in potem halogenke H1 za dolge luči. Katere so po barvi najbolj podobne xenonu? Gledal sem te žarnice od Osrama:

https://www.euroton.si/avtodeli/osram-z...

https://www.euroton.si/avtodeli/osram-z...

te prve, so 80w in ne 55w kot ostale, v čem je razlika ali bolj svetijo? In tudi homologirane niso te prve, medtem ko ostale imajo certifikat.

ali pozna kdo še kakšno alternativo? Gre se mi samo za izgled da mi belo osvetli poleg xenonk in ne rumeno.

matobeli ::

Dej če kaj pametnega najdeš napiši, imam enako zgodbo, men je itak ena crknila in bi tud dal bele notri.

matobeli je izjavil:

Dej če kaj pametnega najdeš napiši, imam enako zgodbo, men je itak ena crknila in bi tud dal bele notri.

http://www.facelift.si/index.php?page=s...

študiram da bom kar te vzel. Svetijo zelo modro, je kolega imel v prejšnem avtu.

737 ::

Katerikoli del spektra boš odfiltriral (konkretno ti želiš rdečega in rumenega), se bo zmanjšala svetilnost in barvna razločljivost. Videlo se bo slabše, morebiten nejevoljni policist pa zna tudi vzeti tablice.

chort ::

Samo v premislek, večina OEM xenonk je nekje 4300K. Višje od tega trpi barvna zaznava predmetov ki so rjave/rumene barve, med drugim živali.

737 je izjavil:

Katerikoli del spektra boš odfiltriral (konkretno ti želiš rdečega in rumenega), se bo zmanjšala svetilnost in barvna razločljivost. Videlo se bo slabše, morebiten nejevoljni policist pa zna tudi vzeti tablice.

nemore vzet tablic, saj žarnice imajo certifikat za homologacijo.

Wrop ::

Toliko glej, če boš vzel močnejše, da ne skuriš kontaktov.

chort je izjavil:

Samo v premislek, večina OEM xenonk je nekje 4300K. Višje od tega trpi barvna zaznava predmetov ki so rjave/rumene barve, med drugim živali.

Jaz bi imel kar 4300 do nekje 5000K, moram pomenjat tudi xenon ker je ima ena konektor nekaj uničen in stalno pada dol kabel, pa svetilnost jih že nekaj daje.

Torej so vse te bele in modre halogenke v resnici samo navadne z filtrom?

lovro535v2 ::

sam imam za xenon d1s 6000K za dolge sem pa vzel h7 led kit 6000K barva je ista kot od xenonx svetijo pa 2x boljš kot navadne halogenke glede tehničnega pa ni problem ker so itak za dolge luči in slepijo tudi original halogen.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

Katere si pa vzel in za kakšen denar?

lovro535v2 ::

sam sem jih kupil na ebayu za 30€ in so videti kar kvalitetno narejene. Drugače sem pa videl da na superstrela.si da prodajao pdobne za okoli 30€ svetijo pa res dobro.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere avtomobilske žarnice izbrati? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
378117757 (53729) polkar
»

H7 z izgledom LED

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
3816386 (14980) Scorpy84
»

Ali lahko pades na tehnicnem zaradi zarnic?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6714633 (11791) dxx
»

Luči in homologacija oz. problemi...

Oddelek: Na cesti
155541 (5179) Robi :P
»

Žarnice H7 in H1 Plasma UltraWhite dovoljene ali ne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6236238 (33062) RejZoR

Več podobnih tem