Forum » Loža » Služba za programerja oz. inženirja na Gorenjskem
Služba za programerja oz. inženirja na Gorenjskem
ComUnknown ::
Pozdravljeni,
zanima me kje kaj programerji/inženirji delate v podjetjih na Gorenjskem?
Moja situacija:
Po nekaj letih dela v tujini (v Nemčiji, prva zaposlitev takoj po koncu študija) razmišljam o vrnitvi domov. Seveda je ob tem potrebno najti novo službo. Najbolj ljubo bi mi bilo, če bi bila ta služba ne daleč od doma (sem z Zgornje Gorenjske), po drugi strani pa še vseeno "zanimiva". Po izobrazbi sem inženir elektrotehnike, vendar trenutno delam kot Java/C++ developer. Najraje bi delal kaj v tem področju (veliko raje v smeri embedded kot v "višjenivojsko" smer web developmenta).
V Ljubljani bi se kaj primernega zagotovo našlo, ampak nisem pripravljen vsak dan zapraviti 3+ ure v avtomobilu.
Zato vprašanje; vas je kaj, ki delate na Gorenjskem (Kranj, Radovljica, Jesenice)? Obstajajo kakšna manjša podjetja/startupi?
So moje želje realne? ali naj raje (a) se pač sprijaznim z vožnjo ali selitvijo v Lj ali (b) prilagodim želje za službo glede na ponudbo/situacijo?
zanima me kje kaj programerji/inženirji delate v podjetjih na Gorenjskem?
Moja situacija:
Po nekaj letih dela v tujini (v Nemčiji, prva zaposlitev takoj po koncu študija) razmišljam o vrnitvi domov. Seveda je ob tem potrebno najti novo službo. Najbolj ljubo bi mi bilo, če bi bila ta služba ne daleč od doma (sem z Zgornje Gorenjske), po drugi strani pa še vseeno "zanimiva". Po izobrazbi sem inženir elektrotehnike, vendar trenutno delam kot Java/C++ developer. Najraje bi delal kaj v tem področju (veliko raje v smeri embedded kot v "višjenivojsko" smer web developmenta).
V Ljubljani bi se kaj primernega zagotovo našlo, ampak nisem pripravljen vsak dan zapraviti 3+ ure v avtomobilu.
Zato vprašanje; vas je kaj, ki delate na Gorenjskem (Kranj, Radovljica, Jesenice)? Obstajajo kakšna manjša podjetja/startupi?
So moje želje realne? ali naj raje (a) se pač sprijaznim z vožnjo ali selitvijo v Lj ali (b) prilagodim želje za službo glede na ponudbo/situacijo?
TheBlueOne ::
Manjkajo dalec najbolj vazni pogoji. Predlagam ti, da v temo dodas se denar in delovne pogoje. Kjer delam jaz, je kar veliko sodelvcev, ki so prej delali v Sloveniji. Pravijo, da imajo delodajalci zelo visoka pricakovanja, ce stima placa. Morda bo potrdil se kdo, ampak govora je tudi o neplacanih nadurah, prevozih na lastne stroske... Verjetno ni povsod tako, ampak vseeno svetujem previdonost.
TheBlueOne je izjavil:
Manjkajo dalec najbolj vazni pogoji. Predlagam ti, da v temo dodas se denar in delovne pogoje. Kjer delam jaz, je kar veliko sodelvcev, ki so prej delali v Sloveniji. Pravijo, da imajo delodajalci zelo visoka pricakovanja, ce stima placa. Morda bo potrdil se kdo, ampak govora je tudi o neplacanih nadurah, prevozih na lastne stroske... Verjetno ni povsod tako, ampak vseeno svetujem previdonost.
Namenoma ni v začetnem postu omenjena plača. Pač mi je kristalno jasno, da bo plača drugačna kot v Nemčiji - to bi nekako vzel v zakup, seveda ob predpogoju, da potem služba kolikor toliko štima; da je vzdušje v redu, da je delo zanimivo, da ni neplačanih nadur in podobno.
Predvsem me zanimajo vaše izkušnje - so to trenutno realna pričakovanja?
SambaShare ::
Namenoma ni v začetnem postu omenjena plača. Pač mi je kristalno jasno, da bo plača drugačna kot v Nemčiji - to bi nekako vzel v zakup, seveda ob predpogoju, da potem služba kolikor toliko štima; da je vzdušje v redu, da je delo zanimivo, da ni neplačanih nadur in podobno.
Ravno to sm se zbal jaz, da ko stima placa potem ne stima etika nadur, katere stroske placa podjetje. Taksne govorice krozijo. Potem pa pride se tema, kaj kolikortoliko stima. Ce je kolikortoliko pod 1000€ potem vejretno ne bos imel problemov.
WhiteAngel ::
3fs iz Kranja so fajn deckoti. Ce imas kaj za pokazat, te bodo veseli. Ekipa je relativno majhna, place tudi niso slabe.
DOOM_er ::
V Radovljici je neka mala firmica ki se ukvarja z vgrajenimi sistemi, zal se ne spomnem imena. En kolega je delal tam in ni mogel prehvalit. Ampak ja zal se ne spomem imena, bom imel v mislih ce se spomem
Robots will steal your job. But that's OK
Invictus ::
Za Java/C++ imaš cel kup remote dela v Nemčiji, z občasnim potovanjem. Tudi na embedded področju...
Pozabi na slovenske firme... Razen, če ti je fetiš delat za plačo nemške čistilke...
www.freelancermap.de
www.freelance.de
Glede na to, da znaš nemško, boš zaželjen. Odpri profile in sprobaj.
BTW, če nisi ravno naprej od Jesenic, si z avtom v Ljubljani v pol ure...
Pozabi na slovenske firme... Razen, če ti je fetiš delat za plačo nemške čistilke...
www.freelancermap.de
www.freelance.de
Glede na to, da znaš nemško, boš zaželjen. Odpri profile in sprobaj.
BTW, če nisi ravno naprej od Jesenic, si z avtom v Ljubljani v pol ure...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
rekt ::
noraguta ::
Dej normiraj se.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Markus386 ::
V kranju je tudi IskraEmeco (tisti, ki bežijo z iskratela, pristanejo tam, pa potem kaj izvemo od njih :)).
Imajo dosti dela z embedded sistemi pa networkingom, tako, da bi se dalo kaj najti pri njih. Same energetike skoraj da ni.
Imajo dosti dela z embedded sistemi pa networkingom, tako, da bi se dalo kaj najti pri njih. Same energetike skoraj da ni.
Ja? Koliko pa je plača nemške čistilke?
OP, imaš ZS.
Toliko kot bo on dobil v Iskratel .
Zaradi butastih šefov dobiš zraven plače še Persen.
Vsak, ki je bil kolikor toliko sposoben, je spizdil ven. Takoj, ko mu je poteklo obdobje zaradi štipendije, eni so pa kar odplačali.
BTW. tudi sm sem delal tam, sam to je že 18 let. No, pa en projekt 4 leta nazaj. Ki je zaradi trme managerjev propadel. Pač niso poznali biznisa in v Belorusiji podkupili napačnega . V 14 letih se ni nič spremenilo...
Dej normiraj se.
Saj sem...
Zgodovina sprememb…
Mikrohard ::
Isotropic ::
v radovljici je tut ena k se ukvarja z javo neki
mislim da dela uporabnik fizikalko tam, ne vem pa imena
majo tut neke tečaje jave in bolj advanced stuffa (j2ee)
btw, zakaj se vračaš?
mislim da dela uporabnik fizikalko tam, ne vem pa imena
majo tut neke tečaje jave in bolj advanced stuffa (j2ee)
btw, zakaj se vračaš?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
drekodovce ::
https://www.optiweb.com/
Zanimivo, da ni nihče omenil tega podjetja :) Direktor da ogromno na odnose z zaposlenimi in na pozitivno vzdušje v podjetju, kolikor vem so tudi plače solidne. Vsekakor poglej to firmo :)
https://www.optiweb.com/blog/zaposlitev...
Zanimivo, da ni nihče omenil tega podjetja :) Direktor da ogromno na odnose z zaposlenimi in na pozitivno vzdušje v podjetju, kolikor vem so tudi plače solidne. Vsekakor poglej to firmo :)
https://www.optiweb.com/blog/zaposlitev...
Hvala vam za vaše predloge! Evo res nekaj firm, ki jih nisem poznal, pa zgledajo kul :) Hvala!
razlogov je več;
- mogoče prvi, da se mi zdi, da je po dobrih 3eh letih čas za neko spremembo
- delam za razmeroma veliko koorporacijo, ki ima po eni strani prednost, da stvari zelo utečeno delujejo, po drugi strani pa ima ogromno okvirjev, ki se jih je potrebno držat (pot do neke odločitve je dolga, spremembe so počasne, večplastne hierarhije nekih menegerjev/šefov)
- Nemčija. Delo med samimi Nemci (ki niso nujno najbolj zabavni ljudje). Življenje v mestu.
- poleg tega slišim, da se stanje v Sloveniji zelo izboljšuje
btw, zakaj se vračaš?
razlogov je več;
- delam za razmeroma veliko koorporacijo, ki ima po eni strani prednost, da stvari zelo utečeno delujejo, po drugi strani pa ima ogromno okvirjev, ki se jih je potrebno držat (pot do neke odločitve je dolga, spremembe so počasne, večplastne hierarhije nekih menegerjev/šefov)
- Nemčija. Delo med samimi Nemci (ki niso nujno najbolj zabavni ljudje). Življenje v mestu.
Me res zanima, kako se ti bo izteklo. Vso sreco in fletno bi bilo ce javis kaj se je izcimilo...
ComUnknown je izjavil:
Potem zamenjaj službo v Nemčiji. Kot sem že rekel, z znanjem nemščine in Java/C++ si iskana roba. Tistih 300-400 EUR/dan se da dobiti tudi remote. če že hočeš biti v Sloveniji.
ComUnknown je izjavil:
V majhniu firmi boš pa deležen veččinoma kaosa in mobinga lastnikov, ko ne bo šlo vse po planih. Niso velike firme vedno slabe.
ComUnknown je izjavil:
Ja, Nemci delajo, in ne hodijo v lokale ob 11h. V S,oveniji je vse polno...
ComUnknown je izjavil:
To pišejo mediji. Resnica je malo slabša... Zakaj se mladi izseljujejo in zakaj precej dobrih dela za tujce? V veliki večini boš kot zaposlen delal za tujce,m s tem da si bo dnevno tarifo pobasal lastnik. Ti boš pa dobil slovensko plačo.
Ampak probaj. In se javi čez eno leto. Bo zabavno slišati kako funkcioniraš s 3x manjšo plačo .
starboi ::
SimplyMiha je izjavil:
Resnica je, da se pohlepneži izseljujejo.
Ne vem Mihec ta izjava bi spadala v tisto kategorijo slovenske fovšije. Naj vsak dela kar mu srce poželi, važno da se počuti zadovoljnega in srečnega , pa ni važno na kateri lokaciji si to omogoča. Lep sončen vikend vam želim !
rekt ::
Ja? Koliko pa je plača nemške čistilke?
Toliko kot bo on dobil v Iskratel ..
Dobro, Iskratel je Iskratel - ne bi rekel da gre ravno za reprezentativen primer "slovenskih firm". Morda veš koliko dandanes plačujejo ostali? Leto 2008 je namreč skoraj 10 let nazaj...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rekt ()
SimplyMiha ::
SimplyMiha je izjavil:
Resnica je, da se pohlepneži izseljujejo.
Ne vem Mihec ta izjava bi spadala v tisto kategorijo slovenske fovšije. Naj vsak dela kar mu srce poželi, važno da se počuti zadovoljnega in srečnega , pa ni važno na kateri lokaciji si to omogoča. Lep sončen vikend vam želim !
V pehanju za čim več denarja ne najdeš sreče. To ugotavljajo tudi gastarbajterji, ki se navsezadnje le vrnejo domov in poženejo korenine. Eden je začel to temo. Slabo prikrite žalitve pa raje prihrani zase.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SimplyMiha ()
ZaphodBB ::
Dobro, Iskratel je Iskratel - ne bi rekel da gre ravno za reprezentativen primer "slovenskih firm". Morda veš koliko dandanes plačujejo ostali? Leto 2008 je namreč skoraj 10 let nazaj...
2500 - 3500€ bruto, več je dokaj redko.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype
Vazelin ::
Invictus: a ni služba v IT v Munchnu tja 3k EUR neto? To ni glih 400 EUR na dan. Pomojem si ti v top tier in posplošiš še na ostale ki niso tako izjemni. možno da se motim...
Invictus: a ni služba v IT v Munchnu tja 3k EUR neto? To ni glih 400 EUR na dan. Pomojem si ti v top tier in posplošiš še na ostale ki niso tako izjemni. možno da se motim...
Kolega ima dve leti delovnih izkušenj od tega ves čas s.p. - vleče 40$ na uro od Amerikancev za frontend development.
Če si top tier vlečeš 150$ + na uro.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZaphodBB ()
a nimajo inženirji v googlu tam max 150k usd? a pol niso top tier?
A se ti zdi, da so ljudje, ki so naumil Angular (1 & 2) in Google Web Toolkit ali pa App Engine top tier?
Drugače pa tvoja številka velja za juniorje, ki trenutno lahko dobijo še 100k signing bonusa. Seniorji majo osnovo 250k+.
V SV seveda, na drugih lokacijah so številke nižje ker so tudi življenjski stroški nižji.
Moja številka velja za remote freelancerje - kar je nekako trenutna tema, če nisi opazil.
SimplyMiha je izjavil:
V pehanju za čim več denarja ne najdeš sreče. To ugotavljajo tudi gastarbajterji, ki se navsezadnje le vrnejo domov in poženejo korenine. Eden je začel to temo. Slabo prikrite žalitve pa raje prihrani zase.
Malo se jih vrne. Če pa se, pa samo na počitnice.
Vračajo se samo nesposobni. Ki niso uspeli, v tem domačem sranju pa že najdejo svoj kup gnoja.
Sam nič ne poslošujem, ampak samo malo kažem drugo perspektivo. Da ne bo preveč slovenskih zaplankancev govorilo kako so tukaj top ueber shit plače. Na drugi strani pa ravno ti še vedno živijo pri mami...
Top tier v Sloveniji na Gorenjskem dobi shit plačo. V redni službi. 3500 bruto, mogoče.
Moja plača v munchnu bo od 10.800 - 16.560. pač odvisno od tega ali bom res v Munchnu in od števila delovnih dni. Sem pa na svojem področju Top tier .
Vsak relativno normalno sposoben računalničar lahko dobi vsaj 300EUR/dan. Če mu ni problem še delo na lokaciji pri stranki, so tarife 50-100% večje, zadnje čase kar all-in. Ne plačajo prevoza in nastanitve. Ne da se jim ukvarjati z birokracijo in rezervacijami. Ampak se da zmenit, če ti je to nujno.
Večina zaposlenih v Google je daleč od 150k letno...
Zgodovina sprememb…
DOOM_er ::
Za programiranje industrijskih robotov, sploh varjenja v avtomobilski industriji plačujejo od 70-80€/h dalje, zunanje izvajalce. Interni imajo ponavadi 25 - 40.
Robots will steal your job. But that's OK
Sam nič ne poslošujem, ampak samo malo kažem drugo perspektivo. Da ne bo preveč slovenskih zaplankancev govorilo kako so tukaj top ueber shit plače. Na drugi strani pa ravno ti še vedno živijo pri mami...
Top tier v Sloveniji na Gorenjskem dobi shit plačo. V redni službi. 3500 bruto, mogoče.
Moja plača v munchnu bo od 10.800 - 16.560. pač odvisno od tega ali bom res v Munchnu in od števila delovnih dni. Sem pa na svojem področju Top tier .
Vsak relativno normalno sposoben računalničar lahko dobi vsaj 300EUR/dan. Če mu ni problem še delo na lokaciji pri stranki, so tarife 50-100% večje, zadnje čase kar all-in. Ne plačajo prevoza in nastanitve. Ne da se jim ukvarjati z birokracijo in rezervacijami. Ampak se da zmenit, če ti je to nujno.
Večina zaposlenih v Google je daleč od 150k letno...
Invictus, si malo izgubljen glede na vso bombardiranje proti delu v Slo? Toliko cifer si zgoraj naštel, kot da je tvoja življenjska bit le nagrebsti čim več €€€ in potem lahko srečen (in bogat?) umreš. V Sloveniji se zelo lepo živi s 1.500 € neto plače, še sploh, če jo ima tudi tvoj partner. To pa seveda pomeni, da ne delaš trapastih nadur, se ne voziš na šiht 1h, imaš normalno plačan dopust brez teženja šefa, bolniške urejene ipd. Ja, tudi ob 11h greš na kavo. So what. Nemci naj kar delajo, če želijo. Jaz pač ne živim za kariero.
WhiteAngel je izjavil:
Invictus, si malo izgubljen glede na vso bombardiranje proti delu v Slo? Toliko cifer si zgoraj naštel, kot da je tvoja življenjska bit le nagrebsti čim več EUREUREUR in potem lahko srečen (in bogat?) umreš. V Sloveniji se zelo lepo živi s 1.500 EUR neto plače, še sploh, če jo ima tudi tvoj partner. To pa seveda pomeni, da ne delaš trapastih nadur, se ne voziš na šiht 1h, imaš normalno plačan dopust brez teženja šefa, bolniške urejene ipd. Ja, tudi ob 11h greš na kavo. So what. Nemci naj kar delajo, če želijo. Jaz pač ne živim za kariero.
Spet en fovšljivc... In malo neuk osebek...
Nič nisem izgubljen. Preveč dobro vem, kje mi je mesto... Moj cilj je pokasirati čimveč denarja za 8 ur dela. Simple... In od kje tebi ideja, da delam nadure, se vozim 1 uro na šiht, normalen dopust brez teženja šefa, boniške? Odkar sem freelancer, delam normalen šiht. Prj sem v slovenskih firmah imel vse tvoje našteto...
Moja tarifa je pač odraz mojega znanja in bonitete moje firme, ki kljub moji visoki tarifi še vedno zasluži na meni.
Če si ne delaš kariere, potem si za firmo neuporaben, ker nimaš idej in nič ne doprines k njej... Take bodo prvi zamenjali algoritmi in roboti... Mene ne morejo...
Zgodovina sprememb…
njyngs ::
Invictus: Mislim, da ni problem, da so tukaj fošljivci. Bolj je problem tvoj zaničevalen odnos do ljudi, ki so zaposleni v naši državi za 1000, 2000 ali 3000 eurov bruto. In tudi tvoj večvrednostni kompleks nič ne pripomore k temu. Cel Slo-Tech že ve, da si oh in sploh in da služiš bajne vsote denarja, ter da si dasa. Mogoče boš celo kdaj s čim lahko dokazal, do takrat si pa še samo en keyboard warrior, ki je na internetu bog i batina.
OP: zakaj pa potem LJ ni opcija kot delovno mesto, če pa si v par minutah po AC v prestolnici?
OP: zakaj pa potem LJ ni opcija kot delovno mesto, če pa si v par minutah po AC v prestolnici?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
korenje3 ::
malo mi je čudno da gre en ki je delal v nemčiji spraševat za delo v sloveniji... wtf. Ajde če bi šlo za fizikalca, sam da pa to sprašujejo inženirji mi pa ne gre v glavo.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
ZloTech ::
Invictus: Mislim, da ni problem, da so tukaj fošljivci. Bolj je problem tvoj zaničevalen odnos do ljudi, ki so zaposleni v naši državi za 1000, 2000 ali 3000 eurov bruto. In tudi tvoj večvrednostni kompleks nič ne pripomore k temu. Cel Slo-Tech že ve, da si oh in sploh in da služiš bajne vsote denarja, ter da si dasa. Mogoče boš celo kdaj s čim lahko dokazal, do takrat si pa še samo en keyboard warrior, ki je na internetu bog i batina.
Invictus ve koliko je vreden. Če drugi tega ne vedo, to ni njegov problem.
Človek ki dela za 1000€ bruto, sposoben pa je dobiti 5000€ bruto v tej ali pa drugi državi in ne misli o zamenjavi službe je idiot.
Napaka, samo zaničevalen odnos imam do ljudi, ki delajo za 1500 neto, pa bi lahko za 12000 neto. Enemu bivšemu sodelavcu sem celo zrihtal tako službo v Nemčiji.
Če folk iz mojega pisanja ni sposoben izluščiti pravih informacij za boljši job, ni to moj problem.
Tisti, tudi nekateri tukaj, ki me poznajo, vedo koliko zaslužim . Vsakemu lulčku in maminem sinku pa res ne razlagam...
ja, in fovšija v Sloveniji je težak problem. Ker prijatelji vedo da delam v tujini, in da dobro zaslužim, me nekateri še pokličejo ne več. Celo poročna priča ne . Samo to ni moj problem. Očitno niso pravi prijatelji... Je res težko, ko na dan zaslužim več, kot nekateri v celem mesecu...
Ljubljana je isto sranje, samo več potnih stroškov bo dobil . Mogoče malo več. pa ne bistvenoi... Brez vez, pa z referencami iz tujine ni zaželjen kader. Preveč ve kako se v redu dela . Poleg tega ni navajen metanja polen pod noge in lezenja v rit. Težka mu bo...
malo mi je čudno da gre en ki je delal v nemčiji spraševat za delo v sloveniji... wtf. Ajde če bi šlo za fizikalca, sam da pa to sprašujejo inženirji mi pa ne gre v glavo.
Ne vem kaj OPa vleče nazaj. Upam da ne mamina župca...
Zgodovina sprememb…
Če si ne delaš kariere, potem si za firmo neuporaben, ker nimaš idej in nič ne doprines k njej... Take bodo prvi zamenjali algoritmi in roboti... Mene ne morejo...
Če delaš samo na karieri, ostaneš na stara leta sam. Nekatere vleče nazaj v Slo partner(ica), starši, prijatelji, druge narava in bolj v izi način življenja, tretje spomini na otroštvo. Skratka tiste, ki jim ni smisel življenja kariera. Oni drugi pa konačjo v kakšnem Singapurju.
Kar se idej tiče - dobre ideje ne rastejo na drevesu, gre za ustvarjalni proces. In tega ne moreš početi serijsko, ker se iztrošiš. Če tebi to ratuje, imaš srečo. Ali pa samo ne produciraš zares novih idej in bodo tudi tebe zamenjali roboti? Boš freelancer od doma do konca življenja ali boš končal v Singapurju? ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()
kuall ::
Ker prijatelji vedo da delam v tujini, in da dobro zaslužim, me nekateri še pokličejo ne več. Celo poročna priča ne . Samo to ni moj problem. Očitno niso pravi prijatelji... Je res težko, ko na dan zaslužim več, kot nekateri v celem mesecu...
Po moje te pa ne pokličejo zato, ker si se njim tako kot nam hvalil, kako zaslužiš več kot oni in kako si zato več vreden kot oni. Tvoj stil pisanja kaže na precej nizko čustveno inteligenco.
Mi si s tvojim pisanjem nimamo kaj pomagat, ker še poveš ne kaj delaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
jinzo ::
Ma sicer smo v offtopicu, samo jaz bežno kake Invictusove vpise preberem po raznih temah, pa mi je jasno da ga stari prijatelji ne kličejo iz drugačnih razlogov kot je bombastična nemška plača. Samo je verjetno to lažje sprejet pa kompenzirat z vpisi po forumih, kot iskat realne vzroke zakaj te bivši kolegi več ne kličejo.
Ja OP-u želim samo dost sreče. Kot kaže je še mlad in nevem zakaj nebi probal, pa se pri tem kaj naučil. Nismo se vsi rodili tako pametni kot Invictus in ostali. Ali bolje rečeno, ne znamo/jo se vsi tako uspešno prodat, si zorganizirat dela, ali miljon ostalih stvari ki vplivajo na to kako delamo in delujemo. Zato pač treba najt (al pa probat) tisto kar ti ustreza. Za ene je to freelancing za druge služba v multinacionalki. Samo da se najde sreča.
Ja OP-u želim samo dost sreče. Kot kaže je še mlad in nevem zakaj nebi probal, pa se pri tem kaj naučil. Nismo se vsi rodili tako pametni kot Invictus in ostali. Ali bolje rečeno, ne znamo/jo se vsi tako uspešno prodat, si zorganizirat dela, ali miljon ostalih stvari ki vplivajo na to kako delamo in delujemo. Zato pač treba najt (al pa probat) tisto kar ti ustreza. Za ene je to freelancing za druge služba v multinacionalki. Samo da se najde sreča.
Mogoče pa niste dovolj inteligentni, da bi razbral koristne informacije.
Tako ali tako ne bi mogli v moji stroki služit denarja, ker je specifika in traja par let, da zadevo obvladaš.
Prodati moraš tisto kar znaš.
Sam Slovenci so spet butasti, pa mislijo da te zadeve/projekti/delo od doma/dobro plačilo padejo v roke kot vroče žemljice. Ampak žal je treba kar precej delat na marketingu, da prideš na moj nivo znanja in vez.
Zadnjo službo sem iskal leta 2011. Od takrat drugi najdejo mene...
Ma sicer smo v offtopicu, samo jaz bežno kake Invictusove vpise preberem po raznih temah, pa mi je jasno da ga stari prijatelji ne kličejo iz drugačnih razlogov kot je bombastična nemška plača. Samo je verjetno to lažje sprejet pa kompenzirat z vpisi po forumih, kot iskat realne vzroke zakaj te bivši kolegi več ne kličejo.
Vau, tukaj je cel kup psihoanalitikov .
Zakaj raje ne delate v tem poslu?
Ravno tako bi jaz lahko rekel, da nekateri tukaj sproščate frustracije zaradi nizke plače...
Zgodovina sprememb…
kuall ::
Vsak relativno normalno sposoben računalničar lahko dobi vsaj 300EUR/dan.
Koliko pa je slovenskih računalničarjev, ki dobijo toliko, v % od vseh računalničarjev, 5%?
Torej si ravnokar med vrsticami za 95% računalničarjev rekel, da so nesposobni in nenormalni.
Podobno najbrž med vrsticami žališ svoje prijatelje, da te več ne pokličejo.
Saj si dal neke freelance linke za delo v Nemčiji, se strinjam da bi bilo to logično probat, ampak to že vsak ve, da je to kar dobra opcija, ker lahko delaš na daljavo. Plus to je offtopic, OP hoče priti živet nazaj v slovnijo zarad razlogo ki najbrž niso povezani z dnarjem. Tujina je zajebana, to sem slišal že od veliko ljudi, vedno si čefur v bistvu. To kakšen odnos imajo ljudje okoli tebe do tebe pa je v bistvu najbolj važna stvar v življenju, ker ti to določa, kako se počutiš sam glede sebe.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
jinzo ::
@Invictus
Sicer nevem kje vidiš da spuščam frustracije, ampak sem dovol dolgo na internetih da vem da z določenimi ni mogoče debatirat. Mogoče boš nekoč razumel kaj sem ti htel povedat, če ne pa tudi prav :D
Nismo vsi enaki in nimamo vsi enakih soft-skillsov, ki so pri zaslužku včasih bolj pomembni kot strokovni del. Pa to ni nič narobe, je pa bedno po internetih razlagat kaki tip si in kaki luzerji so ostali. Pa da to ugotoviš, ne rabiš bit 10k€/mesec plačan top strokovnjak. Saj vem, mogoče pa res misliš samo dobro in bi nas ovce rad podučil o zeleni travi preko bregov. Ampak to na prokleto čuden način posreduješ.
Ampak ja, bi počasi tud mogo spoznat da se ni za ubadat s trolli.
Sicer nevem kje vidiš da spuščam frustracije, ampak sem dovol dolgo na internetih da vem da z določenimi ni mogoče debatirat. Mogoče boš nekoč razumel kaj sem ti htel povedat, če ne pa tudi prav :D
Nismo vsi enaki in nimamo vsi enakih soft-skillsov, ki so pri zaslužku včasih bolj pomembni kot strokovni del. Pa to ni nič narobe, je pa bedno po internetih razlagat kaki tip si in kaki luzerji so ostali. Pa da to ugotoviš, ne rabiš bit 10k€/mesec plačan top strokovnjak. Saj vem, mogoče pa res misliš samo dobro in bi nas ovce rad podučil o zeleni travi preko bregov. Ampak to na prokleto čuden način posreduješ.
Ampak ja, bi počasi tud mogo spoznat da se ni za ubadat s trolli.
matobeli ::
Malo manj se ukvarjajte z načinom podajanja informacij in več z vsebino pa bo svet kmalu brez akviziterjev, mazačev, politikov, lobistov...
Pa še neotesani invictusi vam ne bodo šli na živce.
Ali pa tudi ne. Nekdo mora imet manj da ima lahko drugi več.
Pa še neotesani invictusi vam ne bodo šli na živce.
Ali pa tudi ne. Nekdo mora imet manj da ima lahko drugi več.
Utk ::
Ker prijatelji vedo da delam v tujini, in da dobro zaslužim, me nekateri še pokličejo ne več. Celo poročna priča ne :D.
Kaj pa zena?
matobeli ::
SimplyMiha je izjavil:
Kdor vsevprek dreka, ta pač ni za vzor.
Vzor je čisto nekaj drugega kot dejstvo da informacija obstaja, ne glede na kakšen način je podana.
Ljudje ki se ne ukvarjajo z embalažo na tak način avtomatsko pridobijo veliko več relevantnih informacij kot pa tisti ki jih, glede na to da strokovnjaki niso znani po svoji omikanosti, veliko večino zavržejo ker jih ni nihče zraven pohvalil in pobožal.
Zato pa lahko pride do raznih Stalinov in Hitlerjev.
Utk ::
Da se v Nemciji vec zasluzi ni neka skrivnost, niti neka informacija. Da se zarad tega zgubi prijatlje in zeno, to je glih tolk pomembna informacija kot denar, ce ne bolj. Razen ce jih clovek zgubi, ker je kreten in jih bi v vsakem primeru. Kar je pa morda spet povezano z zeljo po denarju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
ginekk ::
Mogoče pa niste dovolj inteligentni, da bi razbral koristne informacije.
Tako ali tako ne bi mogli v moji stroki služit denarja, ker je specifika in traja par let, da zadevo obvladaš.
Mah. Ni treba bit tako napuhel. Niti v Nemčijo ni treba, ima človek lahko še boljše bonitete kot ti, več prostega časa za manj dela, v Sloveniji, v IT poslu, v gospodarstvu, brez vez in poznanstev. Znak, da si moral it v Nemčijo, je prvi znak slabiča.
In ne verjamem, da si res moder, že zaradi izjav o nenadomestljivosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razgovor za službo in kadrovski odnos (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 59912 (42027) | Trubar |
» | World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 60373 (46503) | bbf |
» | Selitev v tujino/Nemcijo?!? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25309 (18843) | PrimoZ_ |
» | Iskanje zaposlitve v tujiniOddelek: Programiranje | 6118 (4508) | TheBlueOne |
⊘ | Kako vi zaslužite malo na strani? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27901 (22089) | bluefish |