» »

Kakšne so moje pravice pri popravilu?

Kakšne so moje pravice pri popravilu?

đus000 ::

Zanima me, ali prodajalec krije popravila napak, ki se pojavijo 1 mesec od nakupa, ko poteče garancija? Vozilo je bilo sicer karambolirano, kar je bilo tudi v pogodbi navedeno, in me zanima če na podlagi tega prodajalcu ni potrebno nič kriti? Ker glede na zakone o stvarnih in skritih napakah bi moral, zanima me samo če ga to, da je v pogodbo navedel, da je vozilo bilo predhodno karambolirano, na nek način ščiti? Ali lahko zahtevam da popravilo plača avtohiša? Bilo je pa prvič popravilo vztrajnika, kar je naneslo s 70 procentov pokritim delom 'opla' 300 eur. Sedaj pa škripa sklopka ko so zadevo menjali, pred tem se to ni pojavljalo.
  • spremenil: đus000 ()

Tilen ::

Vidiš, če bi avto kupil s svojim denarjem, bi bil skoraj zagotovo bolj previden. Tako si brezskrbno odkartal denar od banke za karambolirano vozilo in sedaj, ko gre spet za tvoj denar, bolj paziš. Z leti se veliko naučimo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

đus000 ::

Ne razumem tega odkartal od banke? Kaj si mislil s tem?

ramiz?! ::

Bolj je probem to, da ljudje rabljene avte kupujejo kot da so novi. Pač kupil si rabljen avto in to je to kar dobiš... Sej v 80-90% dobiš čist kul avto, nekdo pa mora naletet tut na z*eban avto, ker to je pač igra kupovanja rabljenih avtov. Če kupiš nov avto, ga zapelješ k prodajalcu in nej se oni ukvarjajo, če pa rabljenega, si pa sam za te stvari. Pa tudi če prodajalec nebi napisal, da je bil avto karamboliran, ne bi mogel narest nič, ker mu res ni problem rečt, da ti je on prodal izpraven avto in da si ga imel na testu itd...

Edit: moj sosed, starejši gospod na leto proda kakšen rabljen avto al pa dva, ker mu jih pripelje sin, mehanik in potem zgleda, da starejši gospod prodaja malo vožen in dobro ohranjen avto ... če pač kupuješ rabljene avte, se moraš zavedat rizika in kaj to prinaša ... nekdo ti dejasnko proda avto kot se zagre, drug spet ob prodaji kej prikrije...
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ramiz?! ()

Meizu ::

Menjava sklopke pri 60kkm? Ne vem no, to je mogu prejsnji lastnik kurit sklopko ko zmesan.

mat xxl ::

Ali so se pa vozili " v rikverc" ko zmešani......

SeMiNeSanja ::

Sam res...kupiti rabljen avto, ki ima samo 1 mesec garancije?
Kaj je to danes standard? Sem mislil, da avtohiše ponujajo do 6 mesecev garancije?
V tem času pa bi se že pokazalo, če so bile kakšne napake prikrite.

Po moje bi tistih 300EUR pri prvem popravilu bolje bilo investirat v odvetnika in se lotiti avtohiše, da naj vrne denar za škart robo. Stavim, da so vedeli, da bodo težave s tem avtom. Določenih okvar ne moreš predvideti v naprej, pri vztrajniku pa ne verjamem, da niso ničesar opazili. Mogoče so ga celo toliko porihtali, da "drži vodu, dok majstori odu" in te dobesedno nategnili.

Samo se bojim, da si se z popravilom na svoje stroške nekako oddaljil od možnosti, da bi karkoli iztržil nazaj. Z vsakim nadaljnim dnem pa se še bolj oddaljuješ.

Res bi moral pravočasno vprašati kakšnega pravnika za nasvet.

IL_DIAVOLO ::

Se je treba prej pozanimati o tehnicni izpravnosti vozila, avtohise so pa itak največji nateguni, ki so zasciteni kot kocevski medvedi. Je pa res da si bil obvescen o tem da je bilo vozilo karambolirano, torej so ti dali vedeti, da vse ni tipi topi in bo treba dat nekaj na avto.

Kolko pa si dal za avto?

bambam20 ::

Če je bil vztrajnik na koncu se to tudi opazi na sklopki.

Tilen ::

Navsezadnje, če je menjal vztrajnik za 300 EUR in še skloplko za 200 EUR, je sedaj z Oplom dober za naslednjih 50.000 kilometrov. Vse tudi ni tako slabo. ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Glugy ::

Izpraven ? kaki izpraven. Ti bom jz dal izpraven. To ni slovenska beseda. Zakaj tok propagirate to besedo? Vsepovsod tlačite to besedo. Pa imamo čist lepo slovensko besedo za to.

"da ti je on prodal izpraven avto in da si ga imel na testu itd..."
da ti je on prodal brezhiben avto in da si ga imel na testu itd...

"Se je treba prej pozanimati o tehnicni izpravnosti vozila, "
Se je treba prej pozanimati o tehnicni brezhibnosti vozila,

St235 ::

Da ne boste samo megle prodajal:
Če si kupil od pravne osebe je zakonsko definirano, da je minimalna garancija, na rabljeno vozilo 1 mesec, medtem ko je odgovornost za napake 1 leto od prodaje. Vendar pa se je treba zaveda, da predvsem slednje razni šušmarji striktno ignorirajo in boš moral bit pripravljen na tožbo, če boš želel kaj doseči.

Veron ::

Prvo moraš ločit med stvarno napako in skrito. Potem ti bo lažje razumeti zakone.

@Lakotnik29. Tvoja definicija je slaba. Prodajalec odgovarja za stvarne napake 6mesecev za rabljeno blago (avto) - ZVPot, 37.b.

Če spada tvoja napaka pod opis stvarne napake:
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

pa sam ugotovi

Mare2 ::

Veron je izjavil:

Prvo moraš ločit med stvarno napako in skrito. Potem ti bo lažje razumeti zakone.

@Lakotnik29. Tvoja definicija je slaba. Prodajalec odgovarja za stvarne napake 6mesecev za rabljeno blago (avto) - ZVPot, 37.b.


Danes lakotniku googlanje ne gre ravno dobro od rok. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

đus000 ::

Ugl, več kot jasno je, da me je prodajalec nategnu. To je dejstvo, in to da je v pogodbo napisal da je avto bil predhodno karamboliran, zaradi tega mu verjetno nemorem nič. Po eni strani sem tud sam kriv. Imel sem nagledan drug avto, ampak je isti čas, ko sem se vozil v Lj na ogled tega, dobil sporočilo da je prodan. Brez avta pa nisem mogel, zaradi obveznosti, in sem dejansko bil primoran vzet, čeprav zdaj vidim da je bila to ogromna napaka. Avtohiša trobec pa brez besed res. Uradna opel hiša so, in da si tako upajo nategovat stranke, svaka jim čast. Kaj nej druzga rečem. Avto je bil pa prek 10k eur. In za tak denar dobiš napol pokvarjen avto.. Brez besed človek ostane.

Veron ::

To ni nič novega in večina avtohiš je takih. Imaš pa to "srečo", da so ti vsaj povedali, da je bil karamboliran. Večina ostalih to zamolči, češ niso vedeli. Če se s tem ne želiš ukvarjat, kupiš novo in mirno spiš. Tam imaš bistveno več pravic.

Buggy ::

Kaj pa ima karamboliran avto z pregretim vztrajnikom in skurjeno sklopko? Jaz brez tezav pripravim nov avto do stanja, da ti bo sklopka zdrsevala.

Jaz zanalasc, razni stari strici ali pa tudi malo manj stare tete, pa to delajo nevede (avto od starejse gospe...sam bezim stran :)). Pa malo kilometrov delanih po mestu in voznji v kolonah nic ne pripomorejo k temu, da bo sklopka (ki je v novih avtih itaq bolj kot ne potrosna roba) delovala vekomaj.

đus000 ::

Zdaj je kar je.. Šola za naprej definitivno. Poklical bom, in se probu dogovorit da bojo vsaj delno financiral, kot so za vztrajnik. Druge nimam.. Fora je to, mene košta 100 eur, samo da gre tja, pa oni pogledajo kaj je narobe. Potem morem nazaj domov, da oni to naročijo, potem morem čez 2 3 dni spet tja, pa še nadomestni avto mi zaračunajo, sem pa na 100 eur stroška, pa še niti plaču servisa nisem.. Neverjetno res. Preklet bil dan, k sm vidu tole trobčevo avtohišo. Izogibat se na dolgo in široko, samo to bom reku. Nekdo k ma tak odnos do kupcev, oz strank.. Najbolj smešno je to, da niso kr ena avtohiša, ampak uradna opel avtohiša, in si privoščijo take stvari.. To je smešno :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: đus000 ()

St235 ::

Mare2 je izjavil:

Veron je izjavil:

Prvo moraš ločit med stvarno napako in skrito. Potem ti bo lažje razumeti zakone.

@Lakotnik29. Tvoja definicija je slaba. Prodajalec odgovarja za stvarne napake 6mesecev za rabljeno blago (avto) - ZVPot, 37.b.


Danes lakotniku googlanje ne gre ravno dobro od rok. :)


Še vedno boljše kot tebi prodaja zavarovanj. Me pa vsakič posebej fasciniraš kako zdolgočasen in zagrenjen moraš bit, da cele dneve spremljaš vse teme na forumu samo zato, da lahko nabijaš brezvezne poste. A se slaboumno reklamiranje n26 res tako splača? Znese za eno kavo na mesec?

Najbolj žalostno pa je, da tudi toliko intelekta ne premoreš, da bi vsaj preveril kaj v členu, ki sem ga domnevno narobe "pogooglal" piše. In potem spet izpadeš skrajno neumno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Buggy ::

Bilo je pa prvič popravilo vztrajnika, kar je naneslo s 70 procentov pokritim delom 'opla' 300 eur. Sedaj pa škripa sklopka ko so zadevo menjali, pred tem se to ni pojavljalo.


Se strinjam da je odnos kot ga opisujes nekorekten, bi pa po mojem mnenju glede na to, da so oni opravili popravilo oz. zamenjavo vztrajnika, bil upravicen do odprave tezave s skripanjem (lahko da je zgolj pedalo oz vzmet za podazat). Garancija na opravljeno delo je (vsaj vcasih bila) 1 leto in to pedalo za sklopko je del avtomobila, ki je bil s popravilom vztrajnika dejansko povezan.

Cudi me tudi da so ti racunali nadomestni avto, ceprav si imel avto kupljen pri njih in tudi servisiran pri njih.

Vsekakor v danasnjih casih, k ose vsi grebejo s kavicam in nevem se kaksno priliznjenostjo zelo cuden odnos do kupca.

Bil ze parkrat na Avtotehni pa kaj takega nisem dozivel, prej kontra in sem dobil namesto uradnega nadomestnega avta na voljo nove testnega.

Meizu ::

đus000 je izjavil:

Zdaj je kar je.. Šola za naprej definitivno. Poklical bom, in se probu dogovorit da bojo vsaj delno financiral, kot so za vztrajnik. Druge nimam.. Fora je to, mene košta 100 eur, samo da gre tja, pa oni pogledajo kaj je narobe. Potem morem nazaj domov, da oni to naročijo, potem morem čez 2 3 dni spet tja, pa še nadomestni avto mi zaračunajo, sem pa na 100 eur stroška, pa še niti plaču servisa nisem.. Neverjetno res. Preklet bil dan, k sm vidu tole trobčevo avtohišo. Izogibat se na dolgo in široko, samo to bom reku. Nekdo k ma tak odnos do kupcev, oz strank.. Najbolj smešno je to, da niso kr ena avtohiša, ampak uradna opel avtohiša, in si privoščijo take stvari.. To je smešno :)


Preklet bil dan ko si kupu karamboliran avto. Jaz se temu izogibam kot se le da, nisem expert mehanik, da bi na licu mesta lahko ugotovil kako obsezno je bilo popravilo in kako hude so bile poskodbe ma avtu.

garamond ::

mat xxl je izjavil:

Ali so se pa vozili " v rikverc" ko zmešani......
Ja, čisto možno, sploh če je bila to strategija za zmanjšanje kilometrov na števcu. Sicer traja precej časa, da jih tako prevrtiš nazaj z vzvratno vožnjo.
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.

Tilen ::

Tudi poceni ne bi ravno bilo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

garamond ::

Tudi precej zoprno. Idealno bi bilo krožiti po krožiščih precej krogov. Nekaj 100 krogov bi se že kar poznalo. Žal pa je omejeno maksimalno število krogov, precejkrat vidim omejitev na »30« ali »50« krogov.
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodaja avta in reklamacija kupca, pomoč! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13417550 (7016) BadgerSkin
»

Prodal Avto - okvarjen avto po 1mescu (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
20633263 (21547) zobnik
»

Zakon o varstvu potrošnikov in rabljen avtomobil (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5920470 (10907) bambam20
»

Stvarna napaka na rabljenem avtomobilu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6316528 (15440) amigo_no1

Več podobnih tem