Forum » Programiranje » Freematics OBD-II UART Adapter V2 (for Arduino)
Freematics OBD-II UART Adapter V2 (for Arduino)
r0b3rt ::
Pozdravljeni,
imam Freematics OBD-II UART Adapter V2 (for Arduino) s katerim želim brati PID_ENGINE_OIL_TEMP. Problem je, ker navedeni PID ne deluje z mojim vozilom. Dobil sem navodila (napisana spodaj) kako pridem do tega podatka, ampak navodila so za ELM327. Freematics sicer podpira ukaze ELM327, ne vem pa kako jih uporabit, oz, katere?
imam Freematics OBD-II UART Adapter V2 (for Arduino) s katerim želim brati PID_ENGINE_OIL_TEMP. Problem je, ker navedeni PID ne deluje z mojim vozilom. Dobil sem navodila (napisana spodaj) kako pridem do tega podatka, ampak navodila so za ELM327. Freematics sicer podpira ukaze ELM327, ne vem pa kako jih uporabit, oz, katere?
For this ECU, the
request for estimated oil temperatue is 22 19 4F, the reply
looks like 62 19 4F XX YY, the temp. is calculated as:
(XX*0x100 + YY) < 0x8000 ? (XX*0x100 + YY) : (XX*0x100 + YY
- 0x10000) Deg.C
You need to start a diagnostic session with the engine ECU
first. If you are using ELM327, set the CAN 500k/29 bit
protocol, receiver address ATCRA 18DAF110, header ATSH
DA10F1, and issue 10 03. If diagnostic session starts
successfully you should receive 50 03. After that, take
care to send 3E 00 every 1-2 sec to keep the session open,
and send the requests for data like 22 19 4F.
Heavy ::
Avto ima senzor temperature olja?
Nekateri proizvajalci (vw) tlačijo senzor temperature skupaj z senzorjem nivoja olja. Za mojega ELM327 adapter in Android programčki ne upajo prebrati te vrednosti.
Nekateri proizvajalci (vw) tlačijo senzor temperature skupaj z senzorjem nivoja olja. Za mojega ELM327 adapter in Android programčki ne upajo prebrati te vrednosti.
#TeamFelix
ragezor ::
priporocam tale talk, kolikor se spomnim je pythona bolj malo oziroma samo osnove
tvoj navedek govori o tem, da das ECU v test procedure in imas takrat na voljo podatek o temeperaturi olja. nevem, ce je uporabno med samo voznjo.
tvoj navedek govori o tem, da das ECU v test procedure in imas takrat na voljo podatek o temeperaturi olja. nevem, ce je uporabno med samo voznjo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ragezor ()
Avto ima Multiair (Fiat) in le ta vsebuje senzor, oz. zna pridobiti želen podatek. Do tega podatka se pride po zgoraj navedenem postopku, problem je le, ker ne vem kako te zahteve pošiljat in jih brat preko Freematics vmesnika.
Sicer pa deluje po tem principu AlfaOBD.
Sicer pa deluje po tem principu AlfaOBD.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r0b3rt ()
ragezor ::
ce pogledas kako so definirani PIDi: #define PID_RPM 0x10C vidis da kar dejansko posiljas z readPID() funkcijo so bajti
torej ti lahko posiljas katerekoli bajte, ki jih hoces.
probaj poslati bajte, ki so napisani v tvojem navedku
torej ti lahko posiljas katerekoli bajte, ki jih hoces.
probaj poslati bajte, ki so napisani v tvojem navedku
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ragezor ()
Se pravi, da kar po vrsti pošljem:
ali moram uporabit kakšno posebno AT Command?
- ATCRA 18DAF110
- ATSH DA10F1
- 10 03
ali moram uporabit kakšno posebno AT Command?
Zgodovina sprememb…
Zadevo mi je uspelo sprogramirat. Prebere podatek in ga zapiše v: "char prebrano[32]". Zapisana vrednost je v obliki: "62 19 4F XX YY", XX in YY sta 16tiški vrednosti.
1. Ne vem kako naj to berem, ker sta 16tiški in je dvomestna vrednost?
2. Kako preračunam po spodaj navedeni "formuli"? Bo delovalo s 16tiškimi vrednostmi ali je potrebno pretvrajanje vrednosti, posebna funkcija?
- 0x10000) Deg.C
1. Ne vem kako naj to berem, ker sta 16tiški in je dvomestna vrednost?
2. Kako preračunam po spodaj navedeni "formuli"? Bo delovalo s 16tiškimi vrednostmi ali je potrebno pretvrajanje vrednosti, posebna funkcija?
- 0x10000) Deg.C
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | obd2Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2995 (1021) | hojnikb |
» | Priklop na tester in oderuštvo (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 16425 (14228) | krneki0001 |
» | Avti, ki nimajo potovalnega računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15167 (12801) | Spajky |
» | OBD 2 konektorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7753 (6766) | Buggy |
» | Kje kupiti avto tester( računalnik)Oddelek: Na cesti | 14619 (14254) | SkIDiver |