Forum » Strojna oprema » Kabli za priklop diska na matično
Kabli za priklop diska na matično
Unknown_001 ::
Rabim nekaj napotkov, da ne bom česa mojstrsko zafrknil.
Imam star zunanji disk. Rad bi ga priklopil v računalnik in naredil backup na novega a mi je uspelo nekje precvikati napajalni kabel, ki je prilotan oz. fiksno vezan v notranjosti.
Notri, kakor mi je znano je navaden disk za prenosnike, ki se ga da povezati na vodilo in napajanje od matične. Ideja je, da ga namontiram v kišto in nato prenesem podatke na drug nosilec podatkov. Torej verjetno potrebujem napajalni kabel in vodilo.
Na kaj paziti in kaj moram dokupiti (konektorji, kabli, kakšen adapter) da bom lahko stvar spravil v red. Izkušnje dobrodošle. Prosim bodite specifični. Okvirno se tudi meni sanja kaj rabim a ne vem kaj TOČNO rabim ker vem da je teh konektorjev in poimenovanj za kable cel kup.
Lp!
Imam star zunanji disk. Rad bi ga priklopil v računalnik in naredil backup na novega a mi je uspelo nekje precvikati napajalni kabel, ki je prilotan oz. fiksno vezan v notranjosti.
Notri, kakor mi je znano je navaden disk za prenosnike, ki se ga da povezati na vodilo in napajanje od matične. Ideja je, da ga namontiram v kišto in nato prenesem podatke na drug nosilec podatkov. Torej verjetno potrebujem napajalni kabel in vodilo.
Na kaj paziti in kaj moram dokupiti (konektorji, kabli, kakšen adapter) da bom lahko stvar spravil v red. Izkušnje dobrodošle. Prosim bodite specifični. Okvirno se tudi meni sanja kaj rabim a ne vem kaj TOČNO rabim ker vem da je teh konektorjev in poimenovanj za kable cel kup.
Lp!
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
- spremenilo: Unknown_001 ()
gddr85 ::
če bi ga rad montiral v kišto, ga pač povežeš s kabli od napajalnika, torej podatkovni sata + 15pin psu napajanje, enako narediš z novim backup diskom..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
Torej le to dvoje in nič drugega?
Begabt
Begabt
modelno1 ::
Če je v ohišju SATA disk, potem je to to.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
Grey ::
Unknown_001 je izjavil:
Rabim nekaj napotkov, da ne bom česa mojstrsko zafrknil.
Lp!
Kako pa lahko notranjo povezavo precvikaš? Si potem ziher, da je to krivo? Drugače pa ja, disk ven pa na SATA kabel za podatke in napajanje.
Kako pa lahko notranjo povezavo precvikaš? Si potem ziher, da je to krivo? Drugače pa ja, disk ven pa na SATA kabel za podatke in napajanje.
Kabla za napajanje se ne da ločit posebej. Nekje sem ga po pomoti odtrgal, ko sem premetaval stvari in je fuč. Ni elektrike ni podatkov.
Begabt
Begabt
globoko grlo ::
Si mal sposodim temo, a obstajajo razlicno hitri sata kabli? Like 3g pa 6g, al so vsi glih?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5601 (4875) | T-Mac |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5042 (3170) | Riff |
» | bios se je zaklenilOddelek: Pomoč in nasveti | 1991 (1665) | TOP |
» | Kje dobiti?Oddelek: Strojna oprema | 3632 (3198) | Karen |
» | Problem z GeForce 6600GTOddelek: Pomoč in nasveti | 1743 (1117) | Sami |