» »

Macbook/iMac USB-c kitajski pretvorniki

Macbook/iMac USB-c kitajski pretvorniki

matijarus ::

Pozdravljeni,

zanima me ali lahko kitajski usb-c pretvorniki vplivajo oz. poškodujejo računalnik? (ciljam na AliExpress kjer je tega polno)

Hvala v naprej.

RC37 ::

Odvisno kaj želiš z njim početi. Če gre za napajanje potem bodi previden. Za navaden prenos podatkov pa ne bi smelo bit problemov. Sicer pa je na Aliexpresu velik od sreče odvisno. Kdaj dobiš dobro stvar kdaj pa popolno s****e.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RC37 ()

Lonsarg ::

USB ima zaščite pred kratkimi stiki in takimi forami (ker precvikan kabel ne sme zdaj kar pokvarit zadev...), tako da sama kvaliteta izdelave ne bi smela česarkoli pokvarit. Kar pa je lahko nevarno pa je kak kabel mimo standarda, tu pa je za omenit USB-C to USB-A konverterje, ker so prvi batchi bili mimo standarda delani in bo še malce trajalo da vse te zaloge napačnih konverterjev/kablov odprodajo preko raznih AliExpressov.

Jaz sem sicer zadnje zadevce, ki sem jih naročal iz ebaya dobil ok, po standardu. Zadnje čase testiram kar tako, da priklopim L950 na svoj kitajski 1A polnilec in vidim če zadeva deluje ali če se polnilec zaradi protekcije resetira. USB-C kabli, ki so mimo standarda namreč sporočajo vsem napravam naj grejo na 3A. Pač tako na simpl testiranje, ki je "recimo" varno:) Nevarno je lahko, če tak kabel uporabiš na kakem poceni USB polnilcu, ki ima slabo ali neobstoječo overcurrent zaščito, kar je sicer zelo redko dandanes ampak... Nevarno je tudi dlje puščat kaj takega vklopljeno (ter znuca baterijo, ko se kar naprej resetira napajanje), tako da to vedno sprobam pa potem kabel leti stran če ni ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Mavrik ::

Jaz mam dva neoriginal "dock" adapterja (USB-C adapterja ki imata gor HDMI, USB3, napajalni priklop in še kaj) in se res nesramno grejeta ko je na njiju priklopljeno napajanje. Obenem pa ne prepuščata dovolj toka da bi se laptop normalno polnil. Če ne boš uporabljal pass-through za napajanje bo ok, drugače pa bi se bal da ti te stvari zakurijo hišo.
The truth is rarely pure and never simple.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Power Bank za telefon/tablico (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
37281164 (10034) Karen
»

Evropski poslanci želijo poenotenje polnilnikov

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
4812771 (9759) Lonsarg
»

USB-C kabli in polnilci (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9819291 (10076) rdecaluc
»

Usb to hdmi 2&3?

Oddelek: Zvok in slika
8783 (651) ejresnevem
»

USB Type-C prinaša več kot le obrnljivost

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
2617977 (15769) Lonsarg

Več podobnih tem