Forum » Pomoč in nasveti » Wanscam HW0026 720P WiFi IP Camera - pomoč
Wanscam HW0026 720P WiFi IP Camera - pomoč
nadloga ::
Pozdravljeni,
kupil sem low budget IP kamero Wanscam HW0026 720P WiFi IP Camera
Sedaj pa je ne znam namestiti. Navodila so obupna. Porabil sem že 2uri in poskusil:
Kakorkoli, jaz mislim da je kamero potrebno nastavit preko računalnika,USB porta. Torej prosim če kdo ve postopek kako pravilno namestit driverja, kako se kamera mora obnašat. Kaj pomenijo piski itd da malce napiše. Če ne jo bom vrgu v smeti.
Hvala,
Martin
kupil sem low budget IP kamero Wanscam HW0026 720P WiFi IP Camera
Sedaj pa je ne znam namestiti. Navodila so obupna. Porabil sem že 2uri in poskusil:
- kamera nima direknega UTP priklopa v router, zato ji ne morem DHCP dodelit IP-ja
- kamera ko jo priklopim na štrom sama po sebi ne oddaja "WIFI omrežja" in se nanjo nikakor ne uspem priklopit z recimo telefonom.
- kamera nekje 10s po tem ko jo prižgem začne z nekim zelo predirljivim oglašanjem, nikjer ne najdem pojasnila kaj ta pisk pomeni
- doma sem odprl novo WIFI omrežje brez zaščite, če se mogoče kamera zna sama povezat v nezaščiteno wifi omrežnje - ne dela
- kamero sem poskusil priklopit direktno v računalnik prek USB povezave, ki jo kamera ima. Plug&play ne dela, namestil sem vse mogoče wanscam driverje, kamere mi v računalniku nikjer ne pokaže
- itd... se bom razpisal še pozneje če bo treba
Kakorkoli, jaz mislim da je kamero potrebno nastavit preko računalnika,USB porta. Torej prosim če kdo ve postopek kako pravilno namestit driverja, kako se kamera mora obnašat. Kaj pomenijo piski itd da malce napiše. Če ne jo bom vrgu v smeti.
Hvala,
Martin
No pa sem našel en posnetek iz katerega sta razvidni "dve fori" preko katere pa mi bo upam uspelo namestit kamerco. Sporočim ko rata :)
Torej za vse tiste ki bi imeli podobne težave, zagato sem rešil. V posnetku se skrivata dva namiga. Celoten postopek pa bi bil
- na telefon inštaliraš aplikacijo e-view7
- odpreš aplikacijo in skeniraš QR kodo na kameri
- kamero vtakneš v štrom in počakaš da začne naješno piskat
- pred inštalacijo kamere preko e-view7 je potrebno na telefonu priklopit GPS oddajnik, nimam pojma zakaj
- nato klikneš one-klick inštall in vneseš SSID omrežja v katerega želiš, da se poveže telefon!!!! Aplikacija nato sama konfigurira kamero za pravo omrežje.
- glede na model kamere (serijsko številko) izbereš tip one-key inštalacije, serijska številka se začne z XHA ali WHX, torej izbereš opcijo glede na tvoj tip, v mojem primeru XHA
- po preteku 30s kamera preneha piskat in preko telefona vidiš sliko.
- PAZI: kamera je nato vedno exposana v široki svet. Torej neglede ali je telefon v 3g omrežju ali na drugem WIFI se napravi med seboj default vidita. Previdno torej pri izbiri gesla in lokaciji kamera, kaj pa veš kaj kitajčki štorajo in šnofajo.
- na telefon inštaliraš aplikacijo e-view7
- odpreš aplikacijo in skeniraš QR kodo na kameri
- kamero vtakneš v štrom in počakaš da začne naješno piskat
- pred inštalacijo kamere preko e-view7 je potrebno na telefonu priklopit GPS oddajnik, nimam pojma zakaj
- nato klikneš one-klick inštall in vneseš SSID omrežja v katerega želiš, da se poveže telefon!!!! Aplikacija nato sama konfigurira kamero za pravo omrežje.
- glede na model kamere (serijsko številko) izbereš tip one-key inštalacije, serijska številka se začne z XHA ali WHX, torej izbereš opcijo glede na tvoj tip, v mojem primeru XHA
- po preteku 30s kamera preneha piskat in preko telefona vidiš sliko.
- PAZI: kamera je nato vedno exposana v široki svet. Torej neglede ali je telefon v 3g omrežju ali na drugem WIFI se napravi med seboj default vidita. Previdno torej pri izbiri gesla in lokaciji kamera, kaj pa veš kaj kitajčki štorajo in šnofajo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadzorna kamera (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 25278 (5781) | refosk |
» | Varnostna kamera domaOddelek: Loža | 4884 (3181) | karosha |
» | Varnostna kamera - backdoor - SricamOddelek: Informacijska varnost | 5970 (5482) | poweroff |
» | Linksys WRT45GLOddelek: Omrežja in internet | 2916 (1519) | SaXsIm |
» | nadzorna kameraOddelek: Pomoč in nasveti | 1573 (1363) | gunserman |