» »

Sistem za hišni kino

Sistem za hišni kino

Temo vidijo: vsi
««
3 / 38
»»

Aar2rk ::

Denon AVRX1400H sem gledal tudi jaz... uh, zdaj je na amazonu 299€. Hmmmm.

Thespian ::

Bi kdo priporočal Sony HR-RT3? Televizor imam drugače Sony 65"7096.

carlito149 ::

Thespian je izjavil:

Bi kdo priporočal Sony HR-RT3? Televizor imam drugače Sony 65"7096.


Malo off ampak kako si zadovoljen s TVjem?

Thespian ::

carlito149 je izjavil:

Thespian je izjavil:

Bi kdo priporočal Sony HR-RT3? Televizor imam drugače Sony 65"7096.


Malo off ampak kako si zadovoljen s TVjem?


Jutri sporočim, imam še ga v škatli, jutri ga odpakiram.

carlito149 ::

Zmenjeno :)

edi45 ::

Thespian je izjavil:

Bi kdo priporočal Sony HR-RT3? Televizor imam drugače Sony 65"7096.


https://www.ceneje.si/Izdelek/6615171/a...

poceni surround sound. Ne zgleda slabo

TOP ::

Seveda ne zgleda slabo in tudi delalo bo uredu,sam ne smeš poslušat, kakega za 500e to je logika.

Darko! ::

Tudi ne gre verjeti ničemur kar je napisano v reklamnih oglasih ali videu, razen o tipu vhodnih konektorjev in številu zvočnikov.

Sploh pa pred nakupom ni pametno primerjat te sistemčke glede na oglaševano moč in se odločat na podlagi tega.

Človek naredi večjo korist, če izbere cenovno podoben izdelek za katerega trdijo, da ima skupno izhodno moč samo 300 W, pa estetsko bolje sede pod TV.

Bolje kot kupiti, pa je pri teh sistemčkih brati reklamne opise.
Je ceneje, pa še nasmeji se človek lahko:


5.1-kanalski prostorski zvok vam omogoča, da se popolnoma zatopite v filme. Zadnji zvočniki in zunanji globokotonec s 3-kanalskim zvočniškim modulom predvajajo pristen kinematografski zvok, digitalni ojačevalnik S-Master pa poskrbi za izredno čist zvok filmov.

Skupna izhodna moč 600 W zagotavlja vrhunski zvok pri vseh filmih, pet zvočniških kanalov in globokotonec predvajajo pristen zvok polnega frekvenčnega razpona, NFC pa z enim samim dotikom omogoča hitro vzpostavitev povezave Bluetooth z združljivimi pametnimi telefoni.



V prevodu (brez kakšnega večjega pretiravanja) pa zgornji zapis pomeni nekaj takšnega:

Slišalo se bo bolje kot če imate v TV vgrajene zvočnike, ob pogoju, da TV ni predrag ali pa, da nima priloženega soundbara. Dodali smo vam zadnja piskača, ki jih postavite za kavč. Ohišje nizkotonca je vaš center sistema. Ker smo šalabajzerji se nismo potrudili niti toliko, da bi na ojačevalno vezje pritrdili ustrezna hladilna rebra. Vendar razumite nas, material stane. V zameno vam podarjamo neslišen ventilator. Ker vemo, da omenjenega produkta ne bi kupili v kolikor vam zaupamo, da ceneno napajalno vezje premore največ 85 W (ki jih mora razdeliti med nizkotonec in še 5 zvočnikov; pri tej moči pa bi brez ventilatorja zaradi nekvalitetne izdelave že obstajala možnost samovžiga) nam verjemite, da je 600 W to kar slišite. V polnem frekvenčnem obsegu, ob pogoju seveda, da ste na pol gluhi. Blutut sprejemnik je vgrajen. Z njim lahko povežete telefon, ki je pametnejši od vas.



;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

Zvezdica27 ::

ima kdo za hiški kino 2 aktivna zvočnika, recimo ymaha dxr 8? Bi to šlo?

zz

edi45 ::

Zvezdica27 je izjavil:

ima kdo za hiški kino 2 aktivna zvočnika, recimo ymaha dxr 8? Bi to šlo?

zz


Verjetno bi šlo preko auxa na tv.

Darko! ::

Ta Sony-jev HR-RT3 večkanalni sistemček je z navajanjem podatkov o razpoložljivi moči tipičen primer popolnega zavajanja potrošnika. Ciljna publika, ki mu je produkt namenjen seveda ni pretirano zvokovno zahtevna in vse kar si želi, je izboljšat obstoječ zvok TV-ja; vendar so laži zapisane v reklamnem materialu res tako v nebo vpijoče, da se splača zapisat kakšen stavek ali dva, na kaj naj bi bil kupec vsaj približno pozoren, če ga zanima podatek o realni moči, ki iz takšnega soundbara, spikerjev in woferja lahko pride.


Podatek Skupna izhodna moč 600 W je popolna izmišljotina. Kako pa so do te številke sploh prišli?


Ja to ne ve nihče, razen znanstvenikov na Sony-jevem marketinškem oddelku, ki so v tehničnih specifikacijah, zapisanimi v Navodilih za uporabo, definirali sledeče:

https://www.sony.co.uk/electronics/supp...


POWER OUTPUT (reference):

Front L/Front R/Surround L/Surround R: 65 W (per channel at 2.5 ohms, 1 kHz)
Center: 170 W (at 4 ohms, 1 kHz)
Subwoofer: 170 W (at 4 ohms, 1 kHz)

In potem so elegantno sešteli številke: 65x4+170+170=600

8-O Hm ...

Seveda nikomur ni jasno kaj pomeni reference.
Zato so še pred tem (v izogib tožbam) zapisali edini realen podatek:


POWER OUTPUT (rated):

Front L + Front R: 35 W + 35 W
at 2.5 ohms, 1 kHz, 1% THD


Kar po domače pomeni, da je škatla zmožna iz sebe spravit 2 x 35 W = 70 W, pri sumljivo nizki impedanci nanj priključenih zvočnikov (z večanjem impedance zvočnikov se razpoložljiva moč ojačevalnika samo še manjša) ob relativno veliki še dopustni stopnji skupnega harmonskega popačenja (THD).


In teh 70W je seveda potrebno razdeliti med:

- nizkotonec, ki pobere približno polovico, recimo 35 W,
- ostanek pa se razdeli na 5 zvočnikov.


Ta podatek pa seveda sovpada z deklarirano močjo napajalnika, ravno tako našraufanega v ohišje woferja, ki ga podajajo kot:

Power consumption
On: 85 W


To je maksimalna moč, ki jo napajalnik lahko odda v ojačevalno vezje, ob tem, da dela na limitu svojih sposobnosti, to pomeni, da je še stabilen.


Z drugimi besedami: 86-ti watt v napajalnem vezju ne obstaja. Ga ni v ojačevalniku. In tudi ne na woferju, soundbaru ali zadnjih zvočnikih. Ga ni.


Za neko laično, zanesljivo ter realno predstavo o moči, ki jo je kakršenkoli AV sistem, ojačevalnik, AV receiver ali podobna škatla zmožna zvokovno spravit is sebe, je edini merodajen podatek ta, ki se nanaša na njegovo porabo (power consumption). Ker če wattov ni v napajalniku, jih ni v ojačevalniku in še manj v zvočnih omaricah.

In več ko je zvočnih omaric v sistemu, bolj zahtevno breme predstavljajo za AV receiver.


Šalabajzarstva takšne vrste pa se ne dogajajo samo pri najcenejših aparaturah. V zadnjih letih je z razvojem čedalje zahtevnejših in močnostno potratnih večkanalnih AV formatov na strani proizvajalcev AV receiverjev prišlo prav do nedoumljivega potvarjanja in prirejanja podatkov o moči naprav.


Še dva zanimiva videa na to temo, če se kdo želi malo bolj poglobit:






Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

Mavrik ::

In kaj točno zdaj ta tvoj rant pove oz. pomaga komurkoli? A je to dejansko dobra stvar ali ne? Kaj je za tako ceno boljšega?

Ker vedno se pojaviš v vseh teh temah in probaš vsakemu prodati drago avdio opremo, tudi če za njega ni primerna oz. ni za njo prosil. Torej, kaj točno po tvojem je v tem cenovnem segmentu najboljše za TV in ima vse vhode kot ta Sonyeva naprava?
The truth is rarely pure and never simple.

Darko! ::

Od kje zaboga tebi ideja, da hočem komurkoli kaj prodat, sploh pa dragega ?

In zakaj naj bi bilo število vhodov merilo kvalitete ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

Mavrik ::

Darko! je izjavil:

Od kje zaboga tebi ideja, da hočem komurkoli kaj prodat, sploh pa dragega ?


Kaj točno pa je bil point tvojega sporočila? Predlagal nisi alternative, napisal nisi če je stvar dobra. V čem je smisel tvojega sporočila razen spamastega pizdenja?

Darko! je izjavil:


In zakaj naj bi bilo število vhodov merilo kvalitete ?


Ker je sistem na katerega ne moreš priklopiti svojih naprav neuporaben? Saj nimaš zvočnega sistema za gledanje, ampak za poslušanje stvari. Tako da če predlagaš alternativo, moraš predlagati nekaj kar zna sprejeti isti signal a ne?
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Darko! ::

Ponavljal se pa res ne bom.
Pač kupi 600 W sistem, če ne znaš dveh spikerjev za isti denar priključiti drugače.

Sam ga že iz principa ne bi vzel, ker me imajo kot potrošnika z navajanjem specifikacij za bedaka.

:))

Ampak imaš prav, morda se moram res malo manj pojavljat v teh temah.
Evo bom probal.
;)

easyrider3 ::

Jaz imam tudi tale Zvočnik soundbar SONY HT-CT291 in kao 300 Watt tud ja prej 30 Watt

 SONY HT-CT 290

SONY HT-CT 290



Uporablja se pa edino za poslušanje kadar sem na balkonu pri bratu ker sem mu ga šenkal saj tako sranje je brez veze imeti prikljopljeno na televizor. Obični avdio reciver in bilo kaki zvočniki pa je to svetlobna leta bolje kot soundbar,verjetno je razlika če bi kupil kakšen soundbar za 600 eur ali več samo to je itak brez veze tolko denarja metat za take male škatlice bolje kupit Reciver in zvočnike.

Zgodovina sprememb…

neo5468 ::

Na splošno so vsi soundbari škoda denarja. Powered bookshelfi kot so Edifier za 100€ so boljši, če hočeš pa pravi zvok, pa začneš z av receiverjom in greš na 2.0, 2.1, 3.1, 5.1 oz. po želji in glede na trenutno finančno stanje, ni potrebno kupit vse naenkrat. Kupiš kvalitetne zvočnike in jih imaš do konca življenja, ne pa te palčke z vufrjom vrednim 10€. Zvočniki so ena takih stvari, ki jih kupiš enkrat in si zaključu, ker bodo čez 20 let isto dobri kot prvi dan. Ko pogledaš iz te perspektive, je home theater sistem z av receiverjom, kvalitetnimi zvočniki in kvalitetnim subom vse skup za 2500€ džabe, če boš mel zadevo dlje časa kot svoj avto. Tisti, ki hočete quick fix pa kr lepo te soundbare kupite, prodajalci se vam pa smejijo.

Aar2rk ::

@Darko

hvala za youtube linka, super sta.
Sicer se strinjam z Mavikom, da bi predlog, kaj bi bilo boljše, prišel prav, in da je število vhodov pomembno, če imaš več zadev za prklopiti, ampak to še ne pomeni, da nimaš prav v kritiki Sonyjevega HTSja.

neverjetni99 ::

neo5468 je izjavil:

Na splošno so vsi soundbari škoda denarja. Powered bookshelfi kot so Edifier za 100€ so boljši, če hočeš pa pravi zvok, pa začneš z av receiverjom in greš na 2.0, 2.1, 3.1, 5.1 oz. po želji in glede na trenutno finančno stanje, ni potrebno kupit vse naenkrat. Kupiš kvalitetne zvočnike in jih imaš do konca življenja, ne pa te palčke z vufrjom vrednim 10€. Zvočniki so ena takih stvari, ki jih kupiš enkrat in si zaključu, ker bodo čez 20 let isto dobri kot prvi dan. Ko pogledaš iz te perspektive, je home theater sistem z av receiverjom, kvalitetnimi zvočniki in kvalitetnim subom vse skup za 2500€ džabe, če boš mel zadevo dlje časa kot svoj avto. Tisti, ki hočete quick fix pa kr lepo te soundbare kupite, prodajalci se vam pa smejijo.


Se strinjam. Sem imel soundbar JBL 3.1, ki je presenetljivo dobro igral za svojo velikost, predvsem subwoofer 10" ampak sedaj ko imam Denon 7.2 AV receiver, z Dali Zensor 7, 3 in vokal ter dva suba(5.2 sistem) je nekaj čisto drugega. Januarja pa imam še namen kupiti dve 5ki da bom imel 7.2 :))

Gizzox ::

Zdravo,

zadnje 3 dni sem iskal najboljšo opcijo za svoj budget in prosim za oceno in nasvet. Sistem bi uporabljal za filme in glasbo v odprtem dnevnem prostoru, ki pa ni prevelik (8x4m).
Moj budget je max 700€, raje malenkost manj, komponente bi zelo želel da so dobavljive v slo, ni pa nujno.

Receiver: Denon AV sprejemnik AVR-X550BT, črn (https://www.mimovrste.com/av-sprejemnik... 255€
Sprednja zvočnika: YAMAHA zvočnik NS333 (https://www.ideo.si/Namizni_zvocniki/zv... ali DALI zvočnik ZENSOR 1 črn (https://www.ideo.si/Namizni_zvocniki/zv... 265€
Sub: ONKYO nizkotonski zvočnik SKW-208 (https://www.ideo.si/Nizkotonski_zvocnik... 150€

Vnaprej hvala za odgovor. Fino, da imamo vsaj eno stran v slo, kjer se da najti tudi pametne informacije kar se tiče tehničnih zadev.
LP

neverjetni99 ::

Gizzox je izjavil:

Zdravo,

zadnje 3 dni sem iskal najboljšo opcijo za svoj budget in prosim za oceno in nasvet. Sistem bi uporabljal za filme in glasbo v odprtem dnevnem prostoru, ki pa ni prevelik (8x4m).
Moj budget je max 700€, raje malenkost manj, komponente bi zelo želel da so dobavljive v slo, ni pa nujno.

Receiver: Denon AV sprejemnik AVR-X550BT, črn (https://www.mimovrste.com/av-sprejemnik... 255€
Sprednja zvočnika: YAMAHA zvočnik NS333 (https://www.ideo.si/Namizni_zvocniki/zv... ali DALI zvočnik ZENSOR 1 črn (https://www.ideo.si/Namizni_zvocniki/zv... 265€
Sub: ONKYO nizkotonski zvočnik SKW-208 (https://www.ideo.si/Nizkotonski_zvocnik... 150€

Vnaprej hvala za odgovor. Fino, da imamo vsaj eno stran v slo, kjer se da najti tudi pametne informacije kar se tiče tehničnih zadev.
LP


https://www.bigbang.si/zvocniki/zensor-...

https://www.bigbang.si/zvocniki/nssw-05...

https://www.bigbang.si/surround-receive...

Zensor 3 obvezno, so boljši kot Zensor 1 ali Yamaha in takoj še dobiš brez problema popust med 10-15% na njih.
Yamaha sub, je boljši kot tisti Onkyo
Receiver je isti 130w pri 6 ohmih, vendar je 5.1 in ne 5.2, kot tisti ko si poslal, več kot en subwoofer pa tako verjetno ne boš imel.

neo5468 ::

Yamaha in Onkyo nista dobra. Priporočam da subwooferja ne kupiš, boš imel dovolj bassa iz zensor zvočnikov. Kupi svs pb 1000 za 550€, ko boš hotel pravi subwoofer. Do takrat pa furej samo zvočnike. Pa če je to 2 leti brez subwooferja, pa naj bo. Subwoofer je ena najpomembnejših stvari pri domačem kinu in to je zadnja stvar, ki bi jo jaz šparov. Če ti je 550€ že iz principa preveč, potem pa poglej za kakšen klipsch r10sw v rangu 200-250€.

ProGo ::

neo5468 je izjavil:

...Subwoofer je ena najpomembnejših stvari pri domačem kinu in to je zadnja stvar, ki bi jo jaz šparov....


Najpomembnejši v domačem kinu je center zvočnik, potem levi in desni, potem šele SW. Iz centra prihaja 80% zvoka v filmih. Iz SW pa samo LFE. (20-120Hz)

finkec ::

https://www.audiovisualonline.co.uk

Poglejte za kakšne dobre cene. Prepošljete s parcel forward. Dobro je za receiverje al pa kkšne manjše zvočnike, za kaj večjega bo pa vrjetno kar draga poštnina potem. Majo pa zastonj poštnino do parcel forwardinga oz nad 50 funtov mislim da.

Jaz sem dobil Yamaha RX-S601 za 300eur s poštnino vred.

borut_p ::

Niso vsa ušesa enaka kot tudi niso vse oči enake. Brez tega, da greš nekaj poskusit, poslušat v miru, ne kupuj. imaš nekaj trgovin po Ljubljani/Sloveniji, ki ti to omogočajo.

easyrider3 ::

Kaj pravite da bi televizor povezal na dva aktivna bookshelf zvočnika ker soundbar katerega sem imel je brez veze imeti priključen na televizor ker je edino ko je bil več kot polovica nastavljen na glasnost nekaj dajal ven. Kolega prav da bi kaki studijski aktivni bookshelf zvočnika bila najcenejša varijanta da bi imel boljše ozvočenje iz televizorja. Reciverji in potem zvočniki bi takoj stali 5-krat toliko kaj šele če bi še center zvočnik kupil,že sam reciver je od 300 eur naprej čese gleda da je 5.1 ali 7.1

neverjetni99 ::

easyrider3 je izjavil:

Kaj pravite da bi televizor povezal na dva aktivna bookshelf zvočnika ker soundbar katerega sem imel je brez veze imeti priključen na televizor ker je edino ko je bil več kot polovica nastavljen na glasnost nekaj dajal ven. Kolega prav da bi kaki studijski aktivni bookshelf zvočnika bila najcenejša varijanta da bi imel boljše ozvočenje iz televizorja. Reciverji in potem zvočniki bi takoj stali 5-krat toliko kaj šele če bi še center zvočnik kupil,že sam reciver je od 300 eur naprej čese gleda da je 5.1 ali 7.1


Torej mislis dva aktivna monitorja? Ce imajo aux ali pa opticen izhod se da.

finkec ::

Kaj to misliš kupiti za 100eur aktivne zvočnike, da je receiver + zvočniki 5x toliko. Kakšen ugoden receiver tudi rabljen lahko dobiš že za 200eur. Če ti tv ne podpira dts ipd. pozabi na predvajanje zvoka, naj me kdo popravi če se motim.

neo5468 ::

ProGo je izjavil:

neo5468 je izjavil:

...Subwoofer je ena najpomembnejših stvari pri domačem kinu in to je zadnja stvar, ki bi jo jaz šparov....


Najpomembnejši v domačem kinu je center zvočnik, potem levi in desni, potem šele SW. Iz centra prihaja 80% zvoka v filmih. Iz SW pa samo LFE. (20-120Hz)

Zato sem pa rekel naj subwoofer izpusti, ker v 700€ budgetu prostora za njega preprosto ni.

finkec ::

borut_p je izjavil:

Niso vsa ušesa enaka kot tudi niso vse oči enake. Brez tega, da greš nekaj poskusit, poslušat v miru, ne kupuj. imaš nekaj trgovin po Ljubljani/Sloveniji, ki ti to omogočajo.


Saj lahko še vedno poslušaš v živo preden naročiš. Jaz sem bil pač primoran kupiti "slim" receiver zaradi prostora.

ProGo ::

neo5468 je izjavil:

ProGo je izjavil:

neo5468 je izjavil:

...Subwoofer je ena najpomembnejših stvari pri domačem kinu in to je zadnja stvar, ki bi jo jaz šparov....


Najpomembnejši v domačem kinu je center zvočnik, potem levi in desni, potem šele SW. Iz centra prihaja 80% zvoka v filmih. Iz SW pa samo LFE. (20-120Hz)

Zato sem pa rekel naj subwoofer izpusti, ker v 700EUR budgetu prostora za njega preprosto ni.


Za 700EUR ni HT sistema 5.1 da bi bil vsaj približno sprejemljiv zvočno.
To je le 6 zvočnikov + av sprejemnik + kablovje. Ne gre. Lahko nekaj v tem rangu narediš s temi sistemčki, ki imajo tiste male škatlice za surround, ampak to ni to. Npr. https://www.amazon.co.uk/ONKYO-Channel-...

Jaz bi na tvojem mestu najprej kupil nižji rang sprejemnika cca 300EUR, potem pa še levi, desni in sredinski zvočnik, iste serije, vse tri za 400EUR. Npr. tole, samo brez SW (https://www.superfi.co.uk/p-21459-denon.... Ko bodo naslednja sredstva, kupiš SW za cca 400-500EUR, v tretji etapi pa še surrounda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ProGo ()

borut_p ::

finkec je izjavil:

borut_p je izjavil:

Niso vsa ušesa enaka kot tudi niso vse oči enake. Brez tega, da greš nekaj poskusit, poslušat v miru, ne kupuj. imaš nekaj trgovin po Ljubljani/Sloveniji, ki ti to omogočajo.


Saj lahko še vedno poslušaš v živo preden naročiš. Jaz sem bil pač primoran kupiti "slim" receiver zaradi prostora.


Poanta je bila bolj v tem - skoraj vsak navija za nekaj kar ima doma oz so njegove mokre sanje. Pol bo pa mojster narocil - itak prek neta tam kjer bo najcnjej - inne bo zadovoljen. Vrnit pa ne bo vec mogel. Pri takih stvareh poslusati forum nima veze. Mora it v namensko trgovino - priklopit gor muziko ali pa film ki se mu zdi da bo poslusal/gledal in se na podlagi tega odloci.
Sem imel dobro izkusnjo pri nakupu slusalk ki sem jih sprobal. Obe of the shelves - popolnoma drugacna barva zvoka na istih nastavitvah sourca

edi45 ::

borut_p je izjavil:

finkec je izjavil:

borut_p je izjavil:

Niso vsa ušesa enaka kot tudi niso vse oči enake. Brez tega, da greš nekaj poskusit, poslušat v miru, ne kupuj. imaš nekaj trgovin po Ljubljani/Sloveniji, ki ti to omogočajo.


Saj lahko še vedno poslušaš v živo preden naročiš. Jaz sem bil pač primoran kupiti "slim" receiver zaradi prostora.


Poanta je bila bolj v tem - skoraj vsak navija za nekaj kar ima doma oz so njegove mokre sanje. Pol bo pa mojster narocil - itak prek neta tam kjer bo najcnjej - inne bo zadovoljen. Vrnit pa ne bo vec mogel. Pri takih stvareh poslusati forum nima veze. Mora it v namensko trgovino - priklopit gor muziko ali pa film ki se mu zdi da bo poslusal/gledal in se na podlagi tega odloci.
Sem imel dobro izkusnjo pri nakupu slusalk ki sem jih sprobal. Obe of the shelves - popolnoma drugacna barva zvoka na istih nastavitvah sourca


Že že, ne vem zakaj bi kdo slepo sledil forumu kaj mora kupiti. To se gre zgolj za približne napotke, da zveš kaj recimo se ti splača, kaj okvirno dobiš za nek budget, mogoče kakšna priporočila itd. Odločiš se pa normalno v trgovini ko zadevo slišiš.

Mavrik ::

borut_p je izjavil:



Poanta je bila bolj v tem - skoraj vsak navija za nekaj kar ima doma oz so njegove mokre sanje. Pol bo pa mojster narocil - itak prek neta tam kjer bo najcnjej - inne bo zadovoljen. Vrnit pa ne bo vec mogel. Pri takih stvareh poslusati forum nima veze. Mora it v namensko trgovino - priklopit gor muziko ali pa film ki se mu zdi da bo poslusal/gledal in se na podlagi tega odloci.
Sem imel dobro izkusnjo pri nakupu slusalk ki sem jih sprobal. Obe of the shelves - popolnoma drugacna barva zvoka na istih nastavitvah sourca


Predvsem mu bodo pa tu probali prodati opremo za par jurjev, čeprav bi bil v resnici čist zadovoljen s setom za 700 eur ;)
The truth is rarely pure and never simple.

easyrider3 ::

Jaz vem če bi imel take zvočnike kot jih bom sedaj omenil več kot zadovoljen pa čeprav zaenkrat ne bi imel zraven subwoferja saj vsi preveč govorijo da mora biti dober in da izpod 300 EUR ni nič pametnega. Mogoče bi pa kakega rabljenega kupil pa bi tudi bilo ali pa za 150EUR kot ga je že zgoraj nekdo omenil nekega od Yamahe iz Big banga.
V glavnem tukaj so tisti zvočniki katere bi kupil za začetek in mislim da so več kot dovolj dobri v tem rangu:

http://www.odaz.si/si/klipsch-r-15m-bla...

 KLIPSCH R-15M

KLIPSCH R-15M




http://www.odaz.si/si/klipsch-r-25c-bla...

 KLIPSCH R-25C

KLIPSCH R-25C

ProGo ::

easyrider3 je izjavil:

Jaz vem če bi imel take zvočnike kot jih bom sedaj omenil več kot zadovoljen pa čeprav zaenkrat ne bi imel zraven subwoferja saj vsi preveč govorijo da mora biti dober in da izpod 300 EUR ni nič pametnega. Mogoče bi pa kakega rabljenega kupil pa bi tudi bilo ali pa za 150EUR kot ga je že zgoraj nekdo omenil nekega od Yamahe iz Big banga.
V glavnem tukaj so tisti zvočniki katere bi kupil za začetek in mislim da so več kot dovolj dobri v tem rangu:

http://www.odaz.si/si/klipsch-r-15m-bla...

 KLIPSCH R-15M

KLIPSCH R-15M




http://www.odaz.si/si/klipsch-r-25c-bla...

 KLIPSCH R-25C

KLIPSCH R-25C



15M ne gredo precej nizko (62Hz - 24kHz +/- 3dB), ampak če je v načrtu za prihodnjost še dodati SW, bodo v redu. Bass refleks odprtino imajo zadaj, to upoštevaj, če jih misliš tlačiti povsem/zelo blizu zadnje stene. V tem primeru je boljši bassrefleks spredaj.

edi45 ::

easyrider3 je izjavil:

Jaz vem če bi imel take zvočnike kot jih bom sedaj omenil več kot zadovoljen pa čeprav zaenkrat ne bi imel zraven subwoferja saj vsi preveč govorijo da mora biti dober in da izpod 300 EUR ni nič pametnega. Mogoče bi pa kakega rabljenega kupil pa bi tudi bilo ali pa za 150EUR kot ga je že zgoraj nekdo omenil nekega od Yamahe iz Big banga.
V glavnem tukaj so tisti zvočniki katere bi kupil za začetek in mislim da so več kot dovolj dobri v tem rangu:

http://www.odaz.si/si/klipsch-r-15m-bla...

 KLIPSCH R-15M

KLIPSCH R-15M




http://www.odaz.si/si/klipsch-r-25c-bla...

 KLIPSCH R-25C

KLIPSCH R-25C



Boljše vzeti Dali Zensor 3, so cenejši, večji nizko tonec imajo in nižje se spustijo.

Likalnik ::

Tudi jaz sem gledal Klipsch...zvočnike...ima zelo dobre ocene..poglej tukaj https://www.majdic.at/catalogsearch/res... so najboljše cene...RP-160M,(oziroma sedaj je že novi model RP-600M) če se pač gleda bookshelf + center oziroma SW...pa mislim, da je za večino več kot dovolj

Likalnik ::

finkec je izjavil:

https://www.audiovisualonline.co.uk

Poglejte za kakšne dobre cene. Prepošljete s parcel forward. Dobro je za receiverje al pa kkšne manjše zvočnike, za kaj večjega bo pa vrjetno kar draga poštnina potem. Majo pa zastonj poštnino do parcel forwardinga oz nad 50 funtov mislim da.

Jaz sem dobil Yamaha RX-S601 za 300eur s poštnino vred.



Res so ugodne cene...predvsem receiverje..veliko ceneje kot pri nas...kako si to prepošljem s parcel forward?...

T743 ::

Ustvariš si angleški naslov, glej povezavo.Verjetno je še kakšen tak servis, ki prepošilja pakete.
https://www.cheaperandmore.com/

finkec ::

Jaz sem preko ukmailbox
Naredis racun, brezplacen, dobis naslov in ga potem uporabis ob narocilu. Ko pride do njih dobis obvestilo in potem si posljes k sebi domov. Je pa fajn izracunat koliko pride postnina da se ne naserjes, meni je bila 32 funtov za cca 8kg paket, gledajo pa tudi volumensko tezo. Za Yamaho je recimo servis v slo tudi ce je v tujini kupljeno.

Bellzmet ::

Kakšna je pa razlika v kvaliteti stereo zvoka med npr. stereo ojačevalcem za 400 EUR in AV receiverjem za 700 EUR? Če priključimo samo 2x stereo isti zvočnik.

neo5468 ::

Je ni.

edi45 ::

To mene tudi zanima, če je kakšna razlika med stereo ojačevalcem in AV recevierjem? Recimo da sta oba deklarirana 150w rms, ali lahko pričakujem na stereo ojačevalcu čistejši/glasnejši signal oz zvok? Ker vedno do zdaj, ko sem kupoval zvočnike in so mi jih pokazali v trgovini, kako igrajo so boljše igrali na stereo receiveru, kot potem doma na 7.2 kanalnem AV ojačevalcu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: edi45 ()

fpbs ::

Bellzmet je izjavil:

Kakšna je pa razlika v kvaliteti stereo zvoka med npr. stereo ojačevalcem za 400 EUR in AV receiverjem za 700 EUR? Če priključimo samo 2x stereo isti zvočnik.
Pa tudi ni razlike v kvalitwti stereo med stereo ojačevalcem za 400 EUR in AV receiverjem za 400€.

easyrider3 ::

edi45 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Jaz vem če bi imel take zvočnike kot jih bom sedaj omenil več kot zadovoljen pa čeprav zaenkrat ne bi imel zraven subwoferja saj vsi preveč govorijo da mora biti dober in da izpod 300 EUR ni nič pametnega. Mogoče bi pa kakega rabljenega kupil pa bi tudi bilo ali pa za 150EUR kot ga je že zgoraj nekdo omenil nekega od Yamahe iz Big banga.
V glavnem tukaj so tisti zvočniki katere bi kupil za začetek in mislim da so več kot dovolj dobri v tem rangu:

http://www.odaz.si/si/klipsch-r-15m-bla...

 KLIPSCH R-15M

KLIPSCH R-15M




http://www.odaz.si/si/klipsch-r-25c-bla...

 KLIPSCH R-25C

KLIPSCH R-25C



Boljše vzeti Dali Zensor 3, so cenejši, večji nizko tonec imajo in nižje se spustijo.



Kaj pa potem rečeš za tale model zvočnika KLIPSCH R-24F FLOORSTANDING SPEAKER za 193 EUR kos https://www.majdic.at/klipsch-r-24f-sta...
a ni potem vreden svojega denarja,ker v sloveniji pa takšen stane čez 300 EUR po kosu. http://www.odaz.si/si/klipsch-r-24f-bla... Pa sigurno je boljši kot kakšen Dali Zensor 3 ali podobni saj ima dva bas zvočnika.


 KLIPSCH R-24 F Floorstanding

KLIPSCH R-24 F Floorstanding

TOP ::

Tole bolši slabši je subjektivno in dokler ne slišiš v živo je vse razpravljat brezpredmetno,ker vsak zvočnik dela drugače in vsak poslušalec sliši drugače.Spet je tudi odvisno,kaj boš večinoma poslušal,taki zvočniki za filme super za glasbo ne.In tole kar gledaš so vstopni model Klipscha.

easyrider3 ::

Seveda to je vstopni model zvočnikov znamke Klipsch kar je čisto zadosti in kar si povedal da za filme so dobri za glasbo pa ne je točno tisto kar bi jaz kdaj rabil.

edi45 ::

easyrider3 je izjavil:

edi45 je izjavil:

easyrider3 je izjavil:

Jaz vem če bi imel take zvočnike kot jih bom sedaj omenil več kot zadovoljen pa čeprav zaenkrat ne bi imel zraven subwoferja saj vsi preveč govorijo da mora biti dober in da izpod 300 EUR ni nič pametnega. Mogoče bi pa kakega rabljenega kupil pa bi tudi bilo ali pa za 150EUR kot ga je že zgoraj nekdo omenil nekega od Yamahe iz Big banga.
V glavnem tukaj so tisti zvočniki katere bi kupil za začetek in mislim da so več kot dovolj dobri v tem rangu:

http://www.odaz.si/si/klipsch-r-15m-bla...

 KLIPSCH R-15M

KLIPSCH R-15M




http://www.odaz.si/si/klipsch-r-25c-bla...

 KLIPSCH R-25C

KLIPSCH R-25C



Boljše vzeti Dali Zensor 3, so cenejši, večji nizko tonec imajo in nižje se spustijo.



Kaj pa potem rečeš za tale model zvočnika KLIPSCH R-24F FLOORSTANDING SPEAKER za 193 EUR kos https://www.majdic.at/klipsch-r-24f-sta...
a ni potem vreden svojega denarja,ker v sloveniji pa takšen stane čez 300 EUR po kosu. http://www.odaz.si/si/klipsch-r-24f-bla... Pa sigurno je boljši kot kakšen Dali Zensor 3 ali podobni saj ima dva bas zvočnika.


 KLIPSCH R-24 F Floorstanding

KLIPSCH R-24 F Floorstanding



Seveda so boljši kot Zensor 3, to sploh ni primerjave, saj je drugi razred zvočnikov. Moraš vedno gledati ekvilente. Recimo tisti prvi klipschi, ki si jih poslal, so ekvilent Zensorju 3, ki je boljši (vsaj na papirju) in cenejši. Ti R24F so pa razred Zensorjev 5. Oboji so floorstanding s 3 zvočniki.

fpbs ::

TOP je izjavil:

Tole bolši slabši je subjektivno in dokler ne slišiš v živo je vse razpravljat brezpredmetno,ker vsak zvočnik dela drugače in vsak poslušalec sliši drugače.Spet je tudi odvisno,kaj boš večinoma poslušal,taki zvočniki za filme super za glasbo ne.In tole kar gledaš so vstopni model Klipscha.
Daleč od subjektivnosti. R25 je na spodnjem frekvenčnem področju z 82HZ zelo skromen, R15 je z 62Hz že nekoliko boljši, R24 je pa pri spodnji frekvenci 45Hz že zelo dober. Pri vseh se navaja zgornja frekvenca 24kHz, kar je pa brez veze, saj tako preko 17-20kHz nihče ne sliši.
««
3 / 38
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočni sistem 2.1 - primerjava kaj kupiti

Oddelek: Zvok in slika
333526 (1373) Darko!
»

Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22350575 (16945) naruto2
»

Stereo sistem za kvaliteten zvok

Oddelek: Zvok in slika
295851 (2534) Likalnik
»

Hišni kino Onkyo HT-S5805 da/ne?

Oddelek: Zvok in slika
253853 (3008) neo5468
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8318898 (16608) car100

Več podobnih tem