» »

Sistem za hišni kino

Sistem za hišni kino

Temo vidijo: vsi
««
4 / 38
»»

Bellzmet ::

fpbs je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

Kakšna je pa razlika v kvaliteti stereo zvoka med npr. stereo ojačevalcem za 400 EUR in AV receiverjem za 700 EUR? Če priključimo samo 2x stereo isti zvočnik.
Pa tudi ni razlike v kvalitwti stereo med stereo ojačevalcem za 400 EUR in AV receiverjem za 400€.


Se pravi, če bom zadevo rabil recimo 60% za glasbo in 40% za filme je še vseeno bolje kupiti AV receiver za 700 EUR in bo za oboje OK? Poleg tega, da lahko enkrat, če bo želja, gor priključim še surround zvočnike.

finkec ::

Boljše av receiver, zaradi ease of use, če misliš priklopiti kakšno zunanjo napravo xbox, ps, racunalnik,... Boljša podpora za zvok, dts, dd - če želiš surround. Naprav nočeš priklaplajti preko tvja zaradi tega ker arc podpira samo dd 2.0 ipd.

Boljše stereo amp zaradi zvoka, ker vsekakor je boljši od receiverja. Samo gledaš, da ima integriran dac in čim boljše priključke in povezave, ker boš vrjetno predvajal iz digitalnih virov.

Kakor so napisali zgoraj, poslušati predno kupiš. Mogoče ti bo receiver zvenel isto kot stereo amp.

fpbs ::

Bellzmet je izjavil:

fpbs je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

Kakšna je pa razlika v kvaliteti stereo zvoka med npr. stereo ojačevalcem za 400 EUR in AV receiverjem za 700 EUR? Če priključimo samo 2x stereo isti zvočnik.
Pa tudi ni razlike v kvalitwti stereo med stereo ojačevalcem za 400 EUR in AV receiverjem za 400€.
Se pravi, če bom zadevo rabil recimo 60% za glasbo in 40% za filme je še vseeno bolje kupiti AV receiver za 700 EUR in bo za oboje OK? Poleg tega, da lahko enkrat, če bo želja, gor priključim še surround zvočnike.
Verjetno si mislil da lahko kasneje priključiš subwufer. Za začetek naprimer, če vzameš tega Denona in pa vsaj dva zvočnika, kasneje jih pa dokopuješ.
https://www.ceneje.si/Izdelek/9707488/a...

lešnik ::

A mi lahko kdo razloži, za kaj točno se gre pri hdcp? Vidim pri tvjih 2.3, kaj to pomeni potem za zvok? Pri večini soundbarov je 2.2. A potem ne dela zvok, kot bi moral?

Darko! ::

Bellzmet je izjavil:

Kakšna je pa razlika v kvaliteti stereo zvoka med npr. stereo ojačevalcem za 400 EUR in AV receiverjem za 700 EUR? Če priključimo samo 2x stereo isti zvočnik.



Če se to sprašuješ, je:

- ne glede na cenovni razred stereo ojačevalca in AVR-a veliko bolj smiselmo kot na ST razpravljat o tem, razliko probat slišat v specializirani štacuni (to ni BB ali HwN), da se na lastna ušesa prepričaš, a je res kaj na tem, ali ni nič. Če meniš, da razlike ni, je OK. Če meniš, da je, je tudi OK. Paziš le, da te prodajalci ne nategnejo s poceni "triki". Recimo, če na istih zvočnih omaricah poslušaš dva ojačevalca podobnega ranga je izrednega pomena, da jih poslušaš pri takem zasuku VOLUME gumba, da imata enak zvočni učinek - ker v obratnem primeru, bo tisti ojačevalec, ki je "glasnejši" avtomatsko "boljši". Tu gre lahko za minimalne razlike v glasnosti, pa tudi za minimalne zasuke VOLUME gumba. To prodajalci dobro vedo.


- zelo modro dati 200 EUR več kot stanejo najcenejši AVR-i in vzet takšnega, da ima na zadnjem panelu izhode iz predojačevalca (pre-out) za vse kanale ločeno. To je ena od bistvenih lastnosti, ki loči AV receiverje, ki so "odporni na prihodnost" in take, za katere se ti ne splača dajati težko prisluženega denarja, če ti je kvaliteta zvoka bistvena. Ker, če slučajno ugotoviš, da je AVR "prešvoh", lahko v primeru, da AVR pre-out izhodov nima, kupiš samo novega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

wade ::

Kupil sem projektor, na katerega je prek hdmi priklopljen tv box. Sedaj bi rad na projektor priklopil še zvočnike (stolp), pa bi prosil za pomoč.

Če jih trenutno priklopim s kablom, ki je bil priožen zraven projektorja, je zvok zelo čuden (tih in odmeva).

Video projektor



Stolp:


Priklop sem naredil takole:




Tv box nima izhoda za zvočnike, samo hdmi:



Ali je zvok zato čuden, ker ima kabel 3 činče in ne samo 2? Če kupim kabel, ki ima samo 2 činča (bel in rdeč), bi stvar delovala?
Hvala za pomoč!

finkec ::

Pomoje bi bilo pri tebi najbolje vzeti hdmi audio extractor, ki ti loči signal zvoka in videa in potem povlečeš optični kabel za zvok.

T743 ::

Če imaš na stolpu tudi digitalni optični vhod (kot je videti imaš CD digital out, poglej če kje piše tudi digital ali optical in) lahko zvok priklopiš preko optičnega izhoda na tv box-u.(spdif zraven ethernet kabla desno) Sedaj imaš analogno stereo povezavo, rumen činč, ki ti ostaja je samo za video, tako, da z menjavo za dvožilnega ne boš spremenil kvalitete, ki je verjetno niti ne moreš pričakovati, glede na tanke žičke, ki gredo do zvočnikov, gre za precej osnoven stolp.

wade ::

To je vse, kar je na sliki. V kolikor vzamem spdif kabel, bi lahko povezal tv box kar s tole CD digital out?
Stolp je sicer star, ampak je kvaliteta še vedno zelo dobra. Trenutno ga imam povezanega s kablom, ki ima 2 činč - jack (na računalnik) in deluje odlično. Če pa vstavim činč to činč v projektor je pa slišati kot da je nekaj narobe, tudi glasnost je 10x tišja. Škoda, da projektor nima jack vhoda...

T743 ::

Ne, povezava mora biti out(izhod) v in(vhod), out(izhod) v out(izhod) ne gre oziroma ne bo zvoka. Poiskusiš lahko s HDMI vmesnikom kot piše v prvem odgovoru.
HDMI iz tv boxa vtakneš na strani kjer piše HDMI in, na drugi strani pa priklopiš HDMI out v projektor, ter preko rdečega in belega činča povežeš še zvok na stolp, tako bi moral dobiti zvok direkt iz TV boxa še preden bi šel do projektorja.

https://www.amazon.de/Neoteck-Extractor...

borut_p ::

Mogoce je hec da je nekje nastavljeno na 5.1 sistem in ne stereo. Potem pa iz projektorja poslje stereo samo od prvih dveh kanalov ki pa nista najmocnejsa.
Kabel da iam tri cince nima veze, tretji je za sliko

wade ::

Ok, hvala za odgovore.

Ko bom doma, pogledam če je kje na projektorju nastavljeno na 5.1
Če ne pa kupim audio extractor. Vidim, da imajo nekateri tudi jack out, namesto dveh činčev. Verjetno tu razlike v kvaliteti ni? Potem bi kupil slednjega, ker kabel tako že imam, pa še računalniške zvočnike lahko kdaj priklopim, ki so 5.1.

borut_p ::

Poglej se na sourcu nastavitve - iz tam kjer posiljas na projektor kaj ima nastimano

Zvezdica27 ::

kot so ti napisali, nastavi na boxu, da audio ne gre preko HDMI, potem pa ga ven preko SPDIF spelji.

Druga opcija je, da vmes daš AV receiver, ki potem pošlje video na projektor (to bi bilo še najbolje, ker ti krmili še avdijo. Drugače povedano, tako je dandanes zasnovana dnevna soba v glavah inženirjev. Včasih (če bi rad mel stereo sistem) ni najbolje, samo kaj češ...

zz

scenic16 ::

Po sliki sodeč predvidevam, da imaš Alfawise X 3200 ?
Ali ima TV box BT?

Sam sem dokupil BT Transmitter-Receiver in zadevo zadovoljivo rešil.
Posodim za test. Kontakt na ZS...

https://www.aliexpress.com/item/2019-Ne...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: scenic16 ()

wade ::

Alfawise X 3200 imam ja.
Na boxu imam bluetooth dongle (zaradi keyboarda), vendar bluetooth poslabša kakovost zvoka, ali ni tako?

Sem ugotovil, da mi samo kodi nagaja. Glasba v youtube aplikaciji dela normalno, ni odmeva.
Bom posodobil še kodi in pogledal tam če so kje nastavitve za 5.1/stereo. Vseeno sem naročil tudi audio extractor, ker mi je všeč, da imam jack priključek.

Klemzy17 ::

Zdravo,

Ob nakupu novega TV-ja bi si rad zrihtal tudi domači hišni kino. Kot prvo pri teh stvareh sem po domače povedano tutek in nimam pojma kaj pa kako. Prvo sem mislim da je od SONYA domač kino super stvar da je to to pa mi je nekdo povedal da je pač ta stvar brezvezna, ker tako ali tako ne bom kupoval blu ray diske da bom preko tega gledal in je ta stvar odveč. Čisto preprosto iščem zadevo 5.1 ker mi je tudi električar pustil prazne cevi po kotih, da si bom tam lahko namestil zvočnike, verjetno se da po teh kanalih potegniti žice ker to res nebi rad imel po steni. Osebno mi je bolj pomembna slika kot zvok ampak tudi zvok bi rad imel kolikor tolikor na nivoju sedaj nekdo mi je priporočil tole:

https://www.bigbang.si/zvocnik/z906-zvo...

Sam pa sem našel še cenejšo verzijo in sicer:

https://www.bigbang.si/zvocnik/z506-zvo...

Verjetno je razlika v moči in pa da ima tadražji model tudi nek ojačevalec, ki spet zavzame prostor. Kot sem rekel ne bom imel disko v hiši tako da iščem nekaj do 250 eur in da je kvalitetno kolikor se za to ceno da dobiti. Važno mi je da ta surround zvok deluje se pravi ko gledam vojaški film da kamor pade granata tam tudi zvok vseka. Kupil bom sony xf900 tako da tudi ne vem kakšno povezavo ima sonijev dolby atmos in pa od zvočnikov atmos, ali potrebujem še kakšno dodatno napravo da bo ko igras ps4 al pa gledas filme iz usb kljucka ali netflixa ali pa navadni program stvar delovala tako kot more in pac bodo zvoki prihajali z vseh strani....let helikopterja od zadaj naprej recimo. Naj mi nekdo malo to razloži, ker stvari ne razumem dobro iscem pa nekaj tako bolj v izi tako da za 1000 eur nikoli nebi kupoval teh stvari.

Zvezdica27 ::

lp,

To, kar ti poimenuješ hišni kino, je bolj... plastik fantastik za mase - vendar dela, ne razumi narobe. Beri naprej.

osnova vsega je AV receiver - po domače ojačevalec. Komponenta. Jaz imam prastarega Denon x-1000 in ni potrebe po menjavi.

Nanj gredo viri (internet tv, računalo, telefon, CD, blu ray, airplay itd) ali jih ima že sam notri (internet radio, FM radio).

Ven iz njega gresta običajno dve stvari: zvok na zvočnike (2.0 do 5.1 in naprej) ter seveda slika na TV.

Glede kablovja ni kaj - kupiš običajen šrot.

Glede receiverja - če želiš prihraniti, kupi kaj rabljeno. Važno je, da ima par HDMI vhodov, tistih 1080p zmorejo vsi, 4k pa v SLO videl ne boš še pr let. Tu je zdaj tako... vrhunski zvok ne bo, so pa razlike. Najcenejše serije so povsme OK, lahko pa vržeš boga in pol.

TV kupi pač kakršen hočeš

Skoraj najpomembnejša stvar pa so zvočniki - kupi bolje, imel jih boš 10 let, mnogi priporočajo Dali Zensor. To kar si ti prilimal, so igračke. Tisti 5.1 bo 5.1 in priznam, da dela čist OK za nezahtevne (ne lih ta komplet, poznam logitechove), samo... dober 2.0 stereo sistem z dobrimi zvočniki je meni še vedno bolje kot pa plastika v vsakem kotu.

Žal brez testov in probe kaj več ne boš zvedel.

JE pa tu marketinga ogromno. Moje mnenje je, da glej srednji rang Denon, Marantz, Yamaha, Sony in podobne... pa kupi raje oreng stereo zvočnike.

AV receiver rabljen za 200e ni problem, po moje tud za 100 kaj dobiš. Zvočniki 200 in to je to. Bolje bo kot tvoji linki.

Jaz bi naredil tako (sem).

zz

finkec ::

Atmos zvok pozabi za 200eur, 1 pravilo, če hočeš atmos zvok ali karkoli kar je na polnem bluray ploščku (tudi remux ki ga dobiš na pašniku) potrebuješ povezavo vir->receiver->tv. Za atmos potrebuješ novejši receiver, ki to podpira. Če boš priklopil take zvočnike na tv atmosa ni, če imajo spdif imaš spet največ 5.1 dts. Moraš povedati kakšen budget imaš, ker dober zvok čisto spremeni ogled filma, že dokaj enostaven stereo sistem naredi totalno razliko. Iz tv kanalov in netflixa po mojem info tako ni 5.1 zvoka.
PS
Pa sploh veš kaj atmos je in imaš vire kjer je prisoten Atmos zvok? Ker v bluray ripih po 8gb je samo dts 5.1.

Mavrik ::

V BluRay ripih te dni je bolj DTS TrueHD 7.1 ali pa DD MA. Ni čist Atmos, je pa mal boljš kot DTS 5.1 no :)

Verjetno boš rabil več budgeta - 4K AVRji z nekimi poceni zvočniki so ranga 700EUR.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

PacificBlue ::

Se strinjam z Zvezdica27. Škoda denarja za tiste plastične škatle. Kupi si recevier ali še bolje ojačevalec in dva hifi stereo zvočnika. Boš imel bolj porihtano za filme in za glasbo.
Večino so že ostali povedali, lahk ti pa predlagam tale nakup, ki se giblje v okviru tvojega budgeta. Če imaš možnost še raskirati malce več, pa tudi ne bi bilo slabo:).

https://www.famtastic.si/HiFi-in-TV/HiF...

https://www.electronic4you.si/yamaha-a-...
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

Zvezdica27 ::

samo pazi na razliko stereo ojačevalec in AV receiver (ta fura skoz še sliko).

Likalnik ::

Lahko pa kupis mojo yamaho rx a730 kot nova...jo priklopis preko hdmija na tv, priklopis gor zvocnike, ps4, rpi...kar hoces...7,2ch..airplay..hdmi arc, wifi..itd...ti kumot pozene vse tiste zvocnike katere linki so zgoraj pa se kaksne boljse tudi....

Uglavnem...meni osebno je vsakega €€ skoda za tiste logithec 5.1 zvocnike...kot, da bi se otroc igrali...kupi to kar so ti predlagal...av reciever..vsaj 5,2ch plus dva zvocnika....potem pa sproti dokupujes se ostale zvocnike...ce bi rad imel helikopter nad glavo

jb_j ::

Jebeš hišni kino (oz. ojačevalec), ko ti umsko prizadeti sosedje težijo,
ob 15-20% glasnosti. (pa živim v hiši, ki ima skoraj polmetrske stene in ploščo)
Kaj šele v bloku, kjer je le 20cm armiranega betona, v 10-em nadstropju.

Najbrž prodam vrhunski low budget ojačevalec rxv-373, (250EUR nov), 150 al neki rabljen par let. (4k slika, in vse vrste zvoka)
kolkr daste, kupujem nove slušalke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jb_j ()

borut_p ::

Seveda če ti je pa benchmark dobrega sistema to da ful zbija. in to je vse kar zmorejo tile hiend sistemi za 250EUR. bistvo je kaj zmorejo pri nizki glasnosti. zato je po moje vsak 250 EUR ki ga bo vrgel v 'sistem', denar vržen v smeti

Bellzmet ::

Na svetu sta dve vrsti ljudi: tisti, ki slišijo kvalitetno predvajano glasbo in tisti, ki mislijo da pri Hi-Fi z EUR kupuješ glasnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bellzmet ()

Mr.B ::

Bellzmet je izjavil:

Na svetu sta dve vrsti ljudi: tisti, ki slišijo kvalitetno predvajano glasbo in tisti, ki mislijo da pri Hi-Fi z EUR kupuješ glasnost.

Pa tisti ki kupijo boss, pa so mislili da so doživeli katarzo. Za 250€ dobiš šit. Ok odličen zvok za tiste ki niso oposlušali glasbe v času ko loudness ni bil in.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

m0LN4r ::

Pa se moja izkusnja pred kratkim:
Imel sem en stari LG sistem 5.1, novo je bilo okol 300 eur, danes verjetno vredno nic. Obdrzal sem satelite, center in SW sem vrgu ven.
Dokupil sem en Canton center, Canton GX3 za Height Back, in GLX 3 za Height Front, ter Onkyo 208 za SW.

Govorimo o ca. manj kot 20 kvadratnih metrov.
Za vseskup pa sem nabavil Onkyo RZ730 in dodaten mohr ojacevalec za Back surround in tako imam podporo za 11.2.
Trenutno furam 7.1.4 - za tako kvadraturo so tudi klump od zvocnikov dovolj za surround efekte. RZ730 ima zelo dobro tritocnovno kalibracijo, v kolikor so zvocniki postavljeni pravilno, jaz na roke nebi znal tako dobro nastaviti, kot kalibrator.
Poskusil Dolby Atmos in DTS:X demote in rezultat je fenomenalen. Za musko se pa nastavi na all chich stereo in je enako super.

Ce upostavam vse stroske, z kabli vred se za pod 1500eur da postaviti soliden 7.1.4 Atmos/DTSX sistem. Od tega so bili samo kabli 100eur.

Kdor poslusa vec muzike, kot gleda filme si naj finance preusmeri v kvalitetne Front zvocnike, v nasprotnem primeru, je pa dovolj ce so vsi sateliti okvirno enako mocni.

Pred tem sem testiral Onkyo 686, ampak je pac zame bilo sprejeti velik kompromis ko sem se odlocal med 7.1 ali 5.1.2 postavitvijo, zato sem se na koncu odlocil za RZ730 in seveda zaradi boljsega sistema umerjenja.

PS:
Najvec pa prineseta dve stvari, akustika prostora in usmeritev/pozicija zvocnikov. Za ta namen imam se narocene zavese za theater, da pokrijem eno polovico dnevne, ki je odprta in pozira zvok. Z drugo zaveso pa zakrijem veliko stekleno povrsino od terase.

Ker DTSX ne shaja z TOP postavitvijo in Dolby Atmos lazje shaja z Height postavitvijo, sem se odlocil za Height/Back/Front.

Preko racunalnika je mozno gledati tudi Netflix z Atmosom in igrati igre, npr. Final Fantasy XV ima Atmos.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Mr.B ::

Ma dete,
Kupiš yamaha sound bar z Subwoofer do 600€, v TV vtakneš amazon Fire TV stick ter si namestiš gor še kodi. Udio iz PC-ja furaš preko HDMI-ja na soundbar.

Drugače pa logitech z625 ki pride tam okoli 150€.

D klass Onkio ojačevalcev in podobnih sistemov bi se pa izogibal...
Lahko pa vzameš yamaho R-N402D (350€) + ene dobre 2.0 zvočnike do 300€ na stojalih.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

neo5468 ::

soundbar :D:D:D

Mr.B ::

neo5468 je izjavil:

soundbar :D:D:D

vecino je itak odvisno od bavsovca. poglej kako se je prvi lah si tudi taka jajca omislisBose Acoustimass 5. verjetno imajo srednjetonci visokotonci v saundbar z posebej basovcem, z dolby etc boljsi zvok.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Klemzy17 ::

Zvezdica27 je izjavil:

lp,

To, kar ti poimenuješ hišni kino, je bolj... plastik fantastik za mase - vendar dela, ne razumi narobe. Beri naprej.

osnova vsega je AV receiver - po domače ojačevalec. Komponenta. Jaz imam prastarega Denon x-1000 in ni potrebe po menjavi.

Nanj gredo viri (internet tv, računalo, telefon, CD, blu ray, airplay itd) ali jih ima že sam notri (internet radio, FM radio).

Ven iz njega gresta običajno dve stvari: zvok na zvočnike (2.0 do 5.1 in naprej) ter seveda slika na TV.

Glede kablovja ni kaj - kupiš običajen šrot.

Glede receiverja - če želiš prihraniti, kupi kaj rabljeno. Važno je, da ima par HDMI vhodov, tistih 1080p zmorejo vsi, 4k pa v SLO videl ne boš še pr let. Tu je zdaj tako... vrhunski zvok ne bo, so pa razlike. Najcenejše serije so povsme OK, lahko pa vržeš boga in pol.

TV kupi pač kakršen hočeš

Skoraj najpomembnejša stvar pa so zvočniki - kupi bolje, imel jih boš 10 let, mnogi priporočajo Dali Zensor. To kar si ti prilimal, so igračke. Tisti 5.1 bo 5.1 in priznam, da dela čist OK za nezahtevne (ne lih ta komplet, poznam logitechove), samo... dober 2.0 stereo sistem z dobrimi zvočniki je meni še vedno bolje kot pa plastika v vsakem kotu.

Žal brez testov in probe kaj več ne boš zvedel.

JE pa tu marketinga ogromno. Moje mnenje je, da glej srednji rang Denon, Marantz, Yamaha, Sony in podobne... pa kupi raje oreng stereo zvočnike.

AV receiver rabljen za 200e ni problem, po moje tud za 100 kaj dobiš. Zvočniki 200 in to je to. Bolje bo kot tvoji linki.

Jaz bi naredil tako (sem).

zz


Čak a v ta paket za 250 eur ni tega reciverja zraven? Tole z reciverjem ne razumem, kaj pa je potem tista škatla zraven poleg zvočnikov?

finkec je izjavil:

Atmos zvok pozabi za 200eur, 1 pravilo, če hočeš atmos zvok ali karkoli kar je na polnem bluray ploščku (tudi remux ki ga dobiš na pašniku) potrebuješ povezavo vir->receiver->tv. Za atmos potrebuješ novejši receiver, ki to podpira. Če boš priklopil take zvočnike na tv atmosa ni, če imajo spdif imaš spet največ 5.1 dts. Moraš povedati kakšen budget imaš, ker dober zvok čisto spremeni ogled filma, že dokaj enostaven stereo sistem naredi totalno razliko. Iz tv kanalov in netflixa po mojem info tako ni 5.1 zvoka.
PS
Pa sploh veš kaj atmos je in imaš vire kjer je prisoten Atmos zvok? Ker v bluray ripih po 8gb je samo dts 5.1.


Če kupim tv z atmos zvokom pa zvocnike ki imajo gor atmos oznako kako potem to ne gre skup?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Klemzy17 ()

krepki ::

Pusti zdaj ti dolby atmos,kupi ti kar tisti sistem za 120EUR in bo mir,glasno bo to je pa tudi vse,kar lahko pričakuješ od tega sistema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krepki ()

ProGo ::

Zvok od zgoraj je samo v DTX:X in Dolby Atmos kodiranju. To je samo na blurayu in na remuxih, ponavadi velikost 30Gb+. Strojna oprema je od 1000€ navzgor (vir(BR predvajalnik ali HTPC)+av sprejemnik+ vsaj 7 zvočnikov + 1 globokotonec).

Tudi na BR je Atmos ponavadi samo na 4k različici.
Nekateri TVji že podpirajo Atmos dekodiranje, samo spet, če hočeš ta zvok poslati na 5.1.2 ali 7.1.2 spet potrebuješ novejši av sprejemnik.

Klemzy17 ::

Razumem ja ok potem sploh ni to zame. Zdej še to naj mi en pove ce kupim ta Loitechov sistem za 250 eur ali rabim ta reciever ali je to ta skatla ki je poleg zvocnikov?? Vbistvu zakaj vsi govorite da moram ta reciver kupit pa nekateri ga tut prodajajo...kako je z tem?

TOP ::

Če kupiš tele Logitech priklopiš in dela, če kupiš resiver potrebuješ,kupiti še zvočnike posebej in je neprimerljivo bolši zvok problem je,ker sam stero resiver stane 250e + zvočniki.

borut_p ::

Jaz si sicer tudi postavljam ATMOS sistem - gledam sicer 7.1 sistem. Za sam višino potrebuješ zvočnik, ki je priheftan v strop. samo en tak zvočnik pride 150 EUR (vgradnji)

https://sonusart.si/zvocniki/vgradni-zv...

tak da - kupovati "atmos" karkoli, brez da bi bil pripravljen odšteti $$ je spet stran vržen denar.jaz ti svetujem da raje pogledaš za kvaliteten 2.1 ali 3.1 sistem in to je to

LP
B

Klemzy17 ::

TOP je izjavil:

Če kupiš tele Logitech priklopiš in dela, če kupiš resiver potrebuješ,kupiti še zvočnike posebej in je neprimerljivo bolši zvok problem je,ker sam stero resiver stane 250e + zvočniki.


Kaj pa ta varijanta?

Se strinjam z Zvezdica27. Škoda denarja za tiste plastične škatle. Kupi si recevier ali še bolje ojačevalec in dva hifi stereo zvočnika. Boš imel bolj porihtano za filme in za glasbo.
Večino so že ostali povedali, lahk ti pa predlagam tale nakup, ki se giblje v okviru tvojega budgeta. Če imaš možnost še raskirati malce več, pa tudi ne bi bilo slabo:).

https://www.famtastic.si/HiFi-in-TV/HiF...

https://www.electronic4you.si/yamaha-a-...

borut_p je izjavil:

Jaz si sicer tudi postavljam ATMOS sistem - gledam sicer 7.1 sistem. Za sam višino potrebuješ zvočnik, ki je priheftan v strop. samo en tak zvočnik pride 150 EUR (vgradnji)

https://sonusart.si/zvocniki/vgradni-zv...

tak da - kupovati "atmos" karkoli, brez da bi bil pripravljen odšteti $$ je spet stran vržen denar.jaz ti svetujem da raje pogledaš za kvaliteten 2.1 ali 3.1 sistem in to je to

LP
B


Full dobro pa minimalisticno zgledajo sam so tut dragi, ker teli od Logitecha bodo verjetno grdo zgledal gor obešeni na stropu ker imam tako pripravo narejeno da jih obesim na strop lahko...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Klemzy17 ()

MostWanted ::

https://www.mimovrste.com/kompleti-zvoc...

raje tele vzami, woofer je bolši kot pri 5.1, globok in prodoren bas, 2 satelits sta pa dovolj glasna. za ta dnar odličn 2.1 za običnega poslušalca

bad_dog ::

Pozdravljeni.

Ravno dobil Denona AVR-X1500H, sedaj pa na lov za zvocniki.
Najvec se bo gledalo filme v 20 kvadratnih metrih veliki sobi, tako da je zaželjeno, da zvočniki nebi bili preveliki. Nisem nek zahteven uporabnik, se pa zavedam da se tole kupuje za več let. Skupni budget za zvočnike je okoli 1000 Eur (5.1 sistem).

Nekako sem se navdusil za Q Acustics serijo 3000. V prvi rundi bi nabavil tole https://playroom.si/znamke-zvocnikov/Q-..., potem pa sproti dokupoval še ostalo iz te serije.

Ima kdo kakšen boljši predlog?

Amdforce ::

Za 1000 eur vzemi kak rabljen sistem iz bolhe. Zadnjic sem videl en soliden sistem za okoli 1000, kef ali klipsch je bil. Ker ze samo spodobni fronti in sub pridejo 1000 eur. Ce pa bos nove kupoval pa se zmeni za popust-se da na zvocnike bp.
Pa center je izredno pomemben- tam ne sparaj. Lp

Joze_K ::

evo tale bi že bil: KOMPLET DALI ZENSOR 3, ZENSOR VOKAL,ZENSOR 1,NERABLJENO !!

še en subwoofer,.. in je to to..

nekaj takega imam doma .. (ok B&W 300 serija.. mega zadovoljen)

Likalnik ::

Amdforce je izjavil:

Za 1000 eur vzemi kak rabljen sistem iz bolhe. Zadnjic sem videl en soliden sistem za okoli 1000, kef ali klipsch je bil. Ker ze samo spodobni fronti in sub pridejo 1000 eur. Ce pa bos nove kupoval pa se zmeni za popust-se da na zvocnike bp.
Pa center je izredno pomemben- tam ne sparaj. Lp


Res je...imaš na bolhi za 1100EUR...zih da za 1000EUR...Klipsch 4x floorstanding speakers + center + SW+ ojačevalec da zraven

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Likalnik ()

bad_dog ::

Hvala za odgovore.

Klipsch floorstanding se mi zdijo malce veliki za majhno sobo, zato se bolj nagibam k bookshelf varianti.
Dali Zensor je odličen predlog. Škoda le da ni v črni barvi.

Kakšna pa je razlika v zvoku med Dali Zensor 3 in recimo Q acustics 3010i?

Likalnik ::

Mene pa zanima glede HD tracks...glasba v FLAC formatu....kako se jo predvaja....od začetka do konca...kje jo dobimo...če se vse skupaj prov predstavljam:

na netu kupiš glasbo v FLAC formatu (se jo dobi tudi na pašnikih? ali je to samo plačljivo?) recimo na spletni strani HDTRACKS....naložiš na računalnik SW predvajalnik kateri podpira FLAC format (katerega priporočate)...potem je na vrsti DAC...kako povežeš računalnik z DAC-om prek wi-fija?...DAC povežeš na ojačevalec (preko kabla?) in na koncu še ojačevalec z zvočniki....kako je, če ima recimo AV reciever že vgrajeni DAC....potem računalnik preko mreže,wifi-ja,airplaya povežeš z av recieverjem...in je to to?

si prov predstavljam ali sem kaj zgrešil?

Amdforce ::

Ja tudi tisti dali set je super. Pa se bookshelfi so. Receiver pa prodas. Imam podobne dalije doma in so super.
Barva pa.... ce jih mislia obdrzat joh pac spricni v crno/whatever barvo zelis.

ProGo ::

Flac je free lossles codec. Lahko si lasten CD zripaš v flac. Glasbo od hdtracks kupiš na hdtracks.com ali pa kje drugje. Vsi programski predvajalniki predvajajo flac, npr. Foobar2000.
PC>DAC preko Wifija? Nikakor. Lahko povežeš z usb ali optični/spdif kablom. (razen če je dac del av sprejemnika, v tem primeru imaš PC> AV receiver povezavo, tam je možen wifi)
PC>DAC>RCA kabel>ojačevalnik> ali pa neposredno na aktivne zvočnike
PC>AV sprejemnik>navadni zvočniki

AV sprejemniki ponavadi nimajo nekih hudo dobrih DACov notri.

Likalnik ::

Hvala za odgovor...ja v mojem primeru je da je dac že vgrajen v AV reciever...zato trenutno ne bom šel še extra dac kupovati...mogoče čez čas....kar še rabim so FLAC zapise:) pa predvajalnik...bom pa res pogledal...da bi svoje CD-je zripal v flac..

kako je pa z recimo Imac-om in flac...nekje sem prebral, da preko imaca lahko samo alac format...je to res ali lahko vseeno flac

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Likalnik ()

Mavrik ::

PC>DAC preko Wifija? Nikakor.


Zakaj že? Komot gre preko DLNA, AirPlay ali Cast protokola. Če seveda DAC ni drek.
The truth is rarely pure and never simple.

ProGo ::

Mavrik je izjavil:

PC>DAC preko Wifija? Nikakor.


Zakaj že? Komot gre preko DLNA, AirPlay ali Cast protokola. Če seveda DAC ni drek.


Ker sprašuje za PC sklepam, da si ne bo kupil DACA za 500€+.
««
4 / 38
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočni sistem 2.1 - primerjava kaj kupiti

Oddelek: Zvok in slika
333538 (1385) Darko!
»

Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22350580 (16950) naruto2
»

Stereo sistem za kvaliteten zvok

Oddelek: Zvok in slika
295857 (2540) Likalnik
»

Hišni kino Onkyo HT-S5805 da/ne?

Oddelek: Zvok in slika
253858 (3013) neo5468
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8318906 (16616) car100

Več podobnih tem