» »

Sistem za hišni kino

Sistem za hišni kino

Temo vidijo: vsi
««
31 / 38
»»

damirj79 ::

En D so preveč vpisali v ime...

veteran ::

damirj79 je izjavil:


Tako je, ampak v UTP kablu cat5 so zicke zelo majhnega preseka, 0.1mm2. tudi ce zvezes vse parice skupaj za povezavo enega zvocnika, si na komaj 2x0,4mm2. Kar je pa lahko tudi cisto OK za kratke razdalje.


Ja, se strinjam... in tudi ne razumem tega navdušenja nad cat5 kabli. Cenovno se pa tudi ne splača. Namreč v trgovinah z elektromaterialom kabli 2x1,5mm2 sploh niso dragi. Če kdo rabi več, pa lahko vzame tudu 4x1,5mm2 ali celo 4x2,5mm2.

veteran ::

bbobst je izjavil:

Če mi je kaj smešno, mi je pa to:
http://www.audio-serum.si/trgovina/nord...
Pa to res kdo kupi?


To pa res ni drago, saj dobis tri metre. :)

Ta pravi avdiofili dajo 23k za 1m.

https://www.auditorium.de/kabel/signalk...

bbobst ::

Karen je izjavil:

650 pri nas, še čakam na dostavo, tako da ne morem še povedat kaj in kako je v praksi. Za začetek bom na 5.1 zvočnikih sprobal, pol bom pa videl kako naprej.

Ali si mogoče že dobil receiver.
Baje jih trenutno po celi evropi ni dobiti, sem in tja kakšen kos.
Vse trgovine ki sem jih klical , ne poznajo dobavnega roka.
Problem z novejšimi modeli, epidemija je naredila svoje.

Karen ::

Ne še. 20-30 delovnih dni, so me opozorili. Se pravi sem nekje na polovici napovedane čakalne dobe trenutno. Če bo sreča konec meseca, če ne pa še kak teden kasneje. Ni panike, moram itak do takrat še set 5+1 ali 7+1 zvočnikov najt (nosilce za tamale po kotih že imam od sedanjih ki gredo v drugo sobo, pa kabli so že v ceveh do kotov, tako da bolj ali manj samo še nabava nečesa primernega). V Sonusart BTC sem gledal Denon SYS-2020 ali pa Polk Audio TL1700 (slednji so mi simpatični ker so beli, ampak ni dealbreaker). Kdo kaj od tega (ne) priporoča za Denona 2700? Nisem slišal nobenih, če kdo ima kaj od tega lahko pove izkušnje (teoretično bi se stegnil do enih 500 EUR, ampak priznam da nisem audiofil, tako da mi 200 eur več na stenah ne dvigne egotripa - beri: fajn je kdaj kak komad mal bolj na glas poslušat, pa ne da mislim da te na balkon vrže, pa da je film kulturno slišat - za to ceno pozabim na kino kakovost, če bom to hotel bom šel v kino). Aja, pa mislim da 7.1 pomeni, da lahko še dva zvočnika nekam vštekam zadaj... kaj bi se priporočalo k zgornjim kompletom?

damirj79 ::

7.1 je po mojem brezveze, upgrade proti 5.1 je ničen, materiala nativno v tem formatu tako ni. Ce ze, potem pejdi na 5.1.2, se pravi prva Atmos postavitev.

easyrider3 ::

Se najde tudi kakšen podoben strokovnjak pri nas kot tale na posnetku. Verjetno taki lepo zaslužijo,ko ti cel sistem nastavijo kot je treba pa tudi opremo imajo vredno veliko denarja.

Darko! ::

Men so amerikanci smešni.
Ker na primer strojevodji rečejo engineer.

Tudi kolega pravi, da je večina njih mal čudnih. Niti ne, da so zabiti; enostavno imajo priučeno neko slepo zaupanje v mojstre in strokovnjake. Tako v te, ki so to zares; pa tudi v one, ki zaradi dejstva, da se z nečim ukvarjajo, le dajejo tak vtis.

Gor je baje tako, da moraš za vsako stvar poklicat mojstra oziroma obrtnika. Če se nekega dela lotiš sam, celo tvegaš prezir sosedov, ker odžiraš delo contractorjem. Če znaš nekaj naredit obrtniško z rokami, si za večino raje praktično rocket scientist.

Ko je bil kolega s svojo partnerko nekaj tednov čez lužo, je zaradi dolgočasja (ker je amerike videl že veliko) na šverc pomagal znancu, ki tam polaga tapisone. Vse kar ima ta znanec za svoje obrtniško delo, je malo večji enoprostorec, par olfa nožev in kišto z orodjem. In biznis mu laufa.

Pa pravi kolega, da ko je hodil z njim na objekte, ga je gledal in se čudil. V njegovo delo so imele stranke absolutno zaupanje. Ampak to kar je naredil on, je po parih dneh skupnega dela in učenja lahko naredil tudi sam in to praktično enako kvalitetno. Torej pripravil pod, raztegnil tapison in ga odrezal, pogladil in zalepil.

Ker je znanec videl, da gre kolegu delo neverjetno dobro od rok, mu je čisto zares predlagal, da naj službo v Sloveniji pošlje v pm in se s partnerko preseli čez lužo. Pa mu bo pomagal polagat tapisone in linoleje. Sam je namreč bolj lene sorte; dela ima sicer kolikor hoče, ampak se mu enostavno več ne da.

In kaj ima to veze s kalibracijo domačega kina na tem video posnetku, se bo kdo vprašal ?

Ja to, da so amerikanci smešni.

Stranka je samo za prednji par in sredinski Revel zvočnik skupaj zapravila 7000 dolarjev, potem pa slednjega mirne duše, kot vrečo kupljenega krompirja, zatlačila v omaro pod tv-jem. Najbrž, ker je omarica custom made in must have.
Mojster je to sprejel in pričel s kalibracijo.

Še dobro, da sta pred tem, vratca omare

--- odprla na stežaj ---

:))

Horas ::

haha pa res, to se pa res ne dela. takrat sploh nism to opazil, zdajle pa 8-O hehe
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Reaper ::

To je prva stvar, ki sem jo opazil, da so zvočniki v omari. Ker nisem poznavalec sem rekel ajde ampak smiselno mi pa ravno ni bilo.

Zimonem ::

Vratca so zato, da usmerjaš zvok!

Reaper ::

Dobil zvočnike Edifier S351DB, za moje potrebe super, zvok odličen. Daljinec očitno nima istih signalov kot od S350DB. Logitech ima za Harmony daljinec v bazi samo S350DB model in komande niso delovale. Ko sem posnel komande od priloženega daljinca je zadeva začela delovati.

TOP ::

Zimonem je izjavil:

Vratca so zato, da usmerjaš zvok!

Upam da se hecaš.

m0LN4r ::

Vceraj:


Ja nevem kako naj opisem, just amazing. Nevem, ce sem kdaj slisal bolj pristnega in detajliranega zvoka. Po cirka eni uri poslusanja, sem potem se sel poslusati druge zvocnike, pa enostavno vec ni blo to to.

Nima veze ali sedis ali stojis, zvok je vedno okoli tebe, prostoren, natancen, surov, vsak detajl se slisi do potankosti, kjer marsikateri zvoniki enostavno vec ne igrajo. Povsem druga locljivost sprektra.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

floyd1 ::

Elektrostati so cool, ja. Jih pa moraš dobro postavit (posebna soba ?), pa imet en pošten ojačevalec za njih. "100 let" nazaj sem kot mulc pri kolegu prvič poslušal ene elektrostate (magneplanarje) in se čudil, kako dobre srednje in visoke tone so imeli, basi pa so tam malo šepali. Logani imajo klasični bas za najnižje frekvence in to pomanjkljivost torej odpravljajo, še vedno pa verjetno tu zraven rabiš kar pošteno zverino od ojačevalca. Magneplanarjem je impedanca noro nihala, včasih je bila tudi pod 2 ohma.To je skoraj "kratek stik" za kak slabši feršterker in zato tam zraven nisi mogel dati ravno vsakega.

m0LN4r ::

Ja so letele ven varovalke na zacetku.

Glede postavitve pa sem imel povsem obratn obcutek, kjerkoli sem bil v prostoru je bila kvaliteta top oz. mozno tudi zaradi majhne sobe.
Ampak potem za primerjavo ce se sprehajas mimo navarnid florstandov, takoj opazis da se premikas.

Zato sem je tudi v posnetku sprehajal, kot lahko slisis so razlike minimalne, recimo ce pa bi s telefonom na tak nacin posnel navadne zvocnike, bi bila razlika ocitna.

Tam na posnetku so zraven subi ce pogledas (tiste crne skatle), ja to ce vklopis je druga liga, predvsem tam od 50Hz navzdol se pri Two Steps from Hell, trese cel blok. Ampak tisto je itak samo za filme uporabno.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r ::


Glede ojacevalcev ni tak problem. Je nekaj kilowatow tam v omari.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

floyd1 ::

Kolega, ki je imel te elektrostate, je vedno trdil, da je postavitev teh zvočnikov še bolj delikatna od "klasike". On je tudi sicer zelo kompliciral, pač pravi audiofil.
Tudi meni se zvok elektrostatov zelo dopade, doma pa jih (še) nisem imel, da bi lahko kaj potestiral. Za Logane nekako ni bilo denarja. Oz. ko je bil, so bile druge prioritete. Pri cenejših pa je bilo vedno nekaj kompromisov. Zadnja leta pa sem itak čisto ven padel iz tega, bolj malo poslušam, imam pa solidne prastare transmission line (TL) zvočnike (70 kg po komadu 8-)), ki mi zelo "pašejo" za rock glasbo.

Ja, z nekaj kW se take elektrostate da gotovo dobro pognat. ;)

OK.d ::

In cena za tisto zgoraj je 100.000€?
LPOK.d

mrData ::

Kakšne so kaj alternative Yamahi rx-v6a? Torej v tem cenovnem rangu in da so dobavljive? Če je kdo na tekočem prosim za info.

Kvinta ::

So ti zvočniki OK

https://www.thomann.de/de/mackie_cr3_x_...

al pa to čeprav mi prvi bolj dišijo

https://www.amazon.de/dp/B07D736X2Y?lin...

al pa kr to kr ravno audiofil nisem

https://www.amazon.de/-/en/Wavemaster-B...


:D
A.C.A.B

matobeli ::

En na bolhi ima q acoustics 2020i za 100eur, pomoje boljša opcija za ta dnar.

Kvinta ::

Hvala še vedno so tam samo to so stari rabljeni novi so izven mojega budgeta namreč kupujem za darilo nekomu ko itak pojma nima samo ne bi rad da bi mel totalni krš.
A.C.A.B

matobeli ::

Aja, ja to pa res ne :)

damirj79 ::

Lahko kdo primerja Focal Aria 906 proti Q acoustics 3030i proti Elac DBR62 ?

bbobst ::

Na hitro, tukaj imaš zvočnike za 400€ proti Focalu za 900.

damirj79 ::

Ja, vem, ampak Focale bi lahko dobil iz Mediamarkta AT za 580eur. Ali pa iz francije iz neke druge trgovine. Tko je potem Aria celo malo cenej kot Chora. Elac dbr je pa tudi tu nekje. V bistvu so me zaceli najbolj mikat Dali Oberon 3, ampak... Alternative so padle na plan.

Darko! ::

damirj79 je izjavil:

Ja, vem, ampak Focale bi lahko dobil iz Mediamarkta AT za 580eur.


... pa si siguren, da sta nova in v paru ?


Saj veš kako gre tisti komad Cant Take My Eyes Off You
You're just too good to be true
Can't take my eyes off of you
You'd be like Heaven to touch
I wanna hold you so much
At long last, love has arrived
And I thank God I'm alive
You're just too good to be true
Can't take my eyes off of you ...


:))

kuglvinkl ::

Imam zelo zelo blede predstave o stereo hi-fi, tko da pls povejte :).

Matra me Cambridge Audio RXA85 - https://www.cambridgeaudio.com/usa/en/p..., zraven bi pa dodal Dali Spektor 2. Glede na specifikacije, bi to šlo skupaj?

thnx!
Your focus determines your reallity

damirj79 ::

Darko! je izjavil:

damirj79 je izjavil:

Ja, vem, ampak Focale bi lahko dobil iz Mediamarkta AT za 580eur.


... pa si siguren, da sta nova in v paru ?


Saj veš kako gre tisti komad Cant Take My Eyes Off You
You're just too good to be true
Can't take my eyes off of you
You'd be like Heaven to touch
I wanna hold you so much
At long last, love has arrived
And I thank God I'm alive
You're just too good to be true
Can't take my eyes off of you ...


:))


Jap, ampak so siva imitacija lesa, tko da nekako logicno za to ceno :)

kuglvinkl ::

kuglvinkl je izjavil:

Imam zelo zelo blede predstave o stereo hi-fi, tko da pls povejte :).

Matra me Cambridge Audio RXA85 - https://www.cambridgeaudio.com/usa/en/p..., zraven bi pa dodal Dali Spektor 2. Glede na specifikacije, bi to šlo skupaj?

thnx!


Anyone?
Your focus determines your reallity

Okapi ::

Vsi takšni ojačevalniki, namenjeni za domačo rabo, so narejeni tako, da lahko nanje priključiš vse zvočnike, namenjene za domačo rabo.
V tvojem primeru ni nobenih posebnosti, vse štima.

kuglvinkl ::

hvala ti!
Your focus determines your reallity

Zimonem ::

Mnogo predober ojačevalec za zvočnike.

Darko! ::

damirj79 je izjavil:



Jap, ampak so siva imitacija lesa, tko da nekako logicno za to ceno :)


Hm,
zelo nanavaden finiš za devetskotko !

Lahko, da so pa v celoti le imitacija Focalove Arie 906.
Za kakšne Romune ali pa Kazahstance 8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

kuglvinkl ::

Zimonem je izjavil:

Mnogo predober ojačevalec za zvočnike.


Ok, kaj predlagas?
Your focus determines your reallity

damirj79 ::

Darko! je izjavil:

damirj79 je izjavil:



Jap, ampak so siva imitacija lesa, tko da nekako logicno za to ceno :)


Hm,
zelo nanavaden finiš za devetskotko !

Lahko, da so pa v celoti le imitacija Focalove Arie 906.
Za kakšne Romune ali pa Kazahstance 8-)


Niso, sem izvedel ta cas, da gre za demo zvocnik. Sicer pa cena ni vec tako visoka, jih sedaj normalno dobis za 700-770€ in ne vec za jurja.

kuglvinkl je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Mnogo predober ojačevalec za zvočnike.


Ok, kaj predlagas?


Ce ostanes na Dali, potem Oberon 3 ali Opticon 2.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damirj79 ()

Zimonem ::

kuglvinkl je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Mnogo predober ojačevalec za zvočnike.


Ok, kaj predlagas?

Glede na zvočnike ali ojačevalec(ki je dobra reč). Predvsem pa glede na prostor.

Darko! ::

Zimonem je izjavil:

Mnogo predober ojačevalec za zvočnike.


Prjatu, tega ne smeš nikol govort.
Predober ojačevalec ne obstaja.
To je oksimoron ;)

Je pa res, da so piskači bogi.
Naj vzame vsaj malo večje ali drugače povedano, dražje zvočne omarice.
Razlike pri piskačih, so sploh v teh najnižjih rezredih, največje.

Če je receiver recimo 450 EUR, se splača vzeti par piskačev za 450 - 600, da si na varni strani glede šusa in drajva.
Če želiš optimum P/P se je za mal dnarja na splošno dobro izogibat zvočnikom, ki žrejo tok kot prasci buče, saj ga poceni feršerkaraj ne more nudit (to so zvočniki z nizko normirano impedanco - recimo 4 ohm); pa takim z nizko občutljivostjo - recimo pod 86 dB/W/m, ker spet obremenjujejo ojačevalnik po nepotrebnem).

Drugače pa ima Okapi prav.
Vse paše na vse.
Razlike so tam od mišjega k. do kar opaznih.
Ampak to se opazi večinoma šele, ko volume gumb orng zasukaš.
In membrane že letijo iz okvirjev.

:))

Zimonem ::

Oberoni so precej bolj primerni.

Delo, nekaj gre tudi na volumen. Kjer smo pri tem v čemer bivali ne/načrtujemo pač omejeni. Moj spalnični zvočniki so na koncu pristali v jazbini/kujavniku(deščji luknji) in ni mi žal. Ampak nakklep je bil drugačen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

kuglvinkl ::

damirj79 je izjavil:

Darko! je izjavil:

damirj79 je izjavil:



Jap, ampak so siva imitacija lesa, tko da nekako logicno za to ceno :)


Hm,
zelo nanavaden finiš za devetskotko !

Lahko, da so pa v celoti le imitacija Focalove Arie 906.
Za kakšne Romune ali pa Kazahstance 8-)


Niso, sem izvedel ta cas, da gre za demo zvocnik. Sicer pa cena ni vec tako visoka, jih sedaj normalno dobis za 700-770€ in ne vec za jurja.

kuglvinkl je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Mnogo predober ojačevalec za zvočnike.


Ok, kaj predlagas?


Ce ostanes na Dali, potem Oberon 3 ali Opticon 2.


Ma nisem omejen na Dali, karkoli v tem price rangeu, 500-600. Se kaksen predlog?

Tnx

Ok,Oberon je v price rangu, tnx, se kaj drugega?
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Zimonem ::

Če najdeš v prodaji pojdi poslušat še moje quad s2. Predvsem pa poslušaj in eksperimentiraj. Zvočnikov je precej dobrih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

kuglvinkl ::

Zimonem je izjavil:

Če najdeš v prodaji pojdi poslušat še moje quad s2. Predvsem pa poslušaj in eksperimentiraj. Zvočnikov je precej dobrih.


Sej to je problem :). Sprasujem vas, ki poznate sceno, jaz je ne in je ne morem, zato.se bom zanesel na vase predloge.
Your focus determines your reallity

Zimonem ::

Ne poznaš scene, razen če si plačan recenzent, pa ti imaš svoja ušesa svoje vsebine... Za to so Play roomi pa se igraš kolikor se lahko. Trenutno mi je ob ventilatorju super bt zvočnik , ni pa to to .

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Zimonem ()

Darko! ::

kuglvinkl ::

Darko! je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:


Ok,Oberon je v price rangu, tnx, se kaj drugega?



https://www.digitalija-shop.si/sl/shop/...

https://www.electronic4you.si/klipsch-r...

https://www.hifi-regler.de/products/aud...


tnx
Your focus determines your reallity

damirj79 ::

Darko! ::

Kuglvinkl,

a si se že odločil katere piskače boš vzel ?
Če ne, ti dam še en predlog.

Imaš srečo, bi dejali akviziterji. Popil sem nekaj Laphroaigha; sicer je šele ponedeljek, ampak kaj morem, dan je bil naporen in dolg. In pred mano je še cel teden :)

Pa mi je v opojni omami po staranem hrastu in zakajeni šoti, ob kateri je draga dejala, kaj za vraga tako smrdi v sobi, spomin zbezljal na študentske čase; pa na ljudi, ki so mi bili blizu in dragi; pa na te trenutke, neponovljive v prostoru in času (če parafraziram Hesseja); in prešinila me je misel, da se je večina najbolj intimnih, spontanih in na sploh osrečujočih ter polno doživetih stvari v mojem življenju zgodilo takrat, ko sem v celoti sprejel lastno nepopolnost, šibkost in omejitve kot Božjo kreacijo in sem bil sposoben sprejet sebe natanko takšnega kot sem.

Mal posebn'ga torej :)

Pa razmišljam, da je pri hajfiju enako.
Trianglov, Elacov, Wharfedalov, Klipschov, Kefov, Dalijev, Focalov in ostale zvočniške šare, ki jo vsak trgovec posebej prodaja kot suho zlato, je v teh krajih polno kot jesenskega listja.

Ne bit še en srečen lastnik Dalijev.
Zajebi to.
Ti tega ne potrebuješ.

Upaj si bit mal poseben.
Poišči tele:

https://jm-reynaud.com/lucia.html

;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

damirj79 ::

Zgleda zanimiv. Še kakšen morda?

Likalnik ::

zgledajo zanimivi...bom doma malo pregledal...drugače pa predlagam, da naj pogleda tudi Klipsch

https://www.av-planet.si/trgovina/avdio...

testi in komentarji uporabnikov so pozitivni
««
31 / 38
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočni sistem 2.1 - primerjava kaj kupiti

Oddelek: Zvok in slika
333589 (1436) Darko!
»

Kateri Soundbar - je vredno nakupa? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22351178 (17548) naruto2
»

Stereo sistem za kvaliteten zvok

Oddelek: Zvok in slika
295928 (2611) Likalnik
»

Hišni kino Onkyo HT-S5805 da/ne?

Oddelek: Zvok in slika
253900 (3055) neo5468
»

Zvočniki in receiver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8319228 (16938) car100

Več podobnih tem