Forum » Programska oprema » Win 7
Win 7
kitl76 ::
Pozdravljeni!
Sosed mi je poklonil 10 let star prenosnik, ki ima naložen Win7. Zaščiten je z geslom katerega je pa pozabil. V izogib ponovni namestitvi operacijskega sistema me zanima kako zaobiti geslo in nastaviti, da računalnik le tega ne bo več zahteval. Včasih, če se prav spomnim si za geslo uporabil "administrator" pa si prišel v sistem. V tem primeru to ne deluje. Prosim za pomoč, hvala.
Sosed mi je poklonil 10 let star prenosnik, ki ima naložen Win7. Zaščiten je z geslom katerega je pa pozabil. V izogib ponovni namestitvi operacijskega sistema me zanima kako zaobiti geslo in nastaviti, da računalnik le tega ne bo več zahteval. Včasih, če se prav spomnim si za geslo uporabil "administrator" pa si prišel v sistem. V tem primeru to ne deluje. Prosim za pomoč, hvala.
Han ::
Zaženeš Windows 7 namestitev z DVD ali USB, izbereš jezik + tipkovnico in pritisneš Shift+F10 za ukazno vrstico, kamor vpišeš:
c:
cd Windows\System32
ren sethc.exe sethc.orig
copy cmd.exe sethc.exe
exit
Prekineš namestitev in pustiš, da se sistem zažene z diska. Ko te vpraša za geslo, 5x pritisneš Shift, da se odpre ukazna vrstica, kamor vpišeš:
net user uporabnik geslo
ren sethc.exe sethc.old
ren sethc.orig sethc.exe
exit
c:
cd Windows\System32
ren sethc.exe sethc.orig
copy cmd.exe sethc.exe
exit
Prekineš namestitev in pustiš, da se sistem zažene z diska. Ko te vpraša za geslo, 5x pritisneš Shift, da se odpre ukazna vrstica, kamor vpišeš:
net user uporabnik geslo
ren sethc.exe sethc.old
ren sethc.orig sethc.exe
exit
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows XP se mi nočejo zagnati (prilagam sliko ekrana)Oddelek: Pomoč in nasveti | 4899 (3584) | vbohinc |
» | [Windows XP] Vaš račun je potekel (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 14153 (10988) | fosil |
» | V enem izmed Ubuntujevih neuradnih ohranjevalnikov zaslona najdena zlonamerna koda (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 8538 (6346) | Ales |
» | "zapiranje" .bat datoteke -WIN XPOddelek: Programiranje | 1571 (1438) | akulp |
» | Mandrake 8.0 helpOddelek: Operacijski sistemi | 1374 (1194) | simon |