» »

Evropsko prvenstvo v košarki 2017

Evropsko prvenstvo v košarki 2017

««
7 / 19
»»

solatko ::

Fantje kaj sem napovedal?
Slovenija : Latvija + beda od sodnikov = 103:97

Fantastično!!!!!!!!!!!!!!
Delo krepa človeka

Smurf ::

Zmaga, lepo. Res upam, da bo Randolph lahko igral v polfinalu.

Ciklamen ::

solatko, a bomo ruknili še Špance? Itak da bomo, ne?
- End of the Post ->

FTad ::

Smurf je izjavil:

Zakaj, da ne bi smel? A zaradi te tehnicne na koncu?

scipascapa ::

fak kje so dobili te sodnike no?

POLFINALE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FTad je izjavil:

Smurf je izjavil:

Zakaj, da ne bi smel? A zaradi te tehnicne na koncu?

Vem, da ce dobis 2 tehnicni te posljejo ven iz dvorane. Kar tudi pomeni izkljucitev v tej in naslednji igri. Randolph je dobil prvo tehnicno tako, da upam da ne gre za isto zadevo.

WarpedGone ::

ob komolcu sm ugasnu in šel stran
šport my ass
Zbogom in hvala za vse ribe

šernk ::

ko angleški komentatorji prek prenosa rečejo, da je Vidmar dobil nekaj osebnih ki jih ni naredu, ko angleži rečejo da je blok Čančarja čisti blok a mi dobimo osebno + tehnično, potem vemo na kakšnem nivoju so bili danes sodniki.

tekma fantastična, sodniki nedorasli tekmi in za povrhu vsega še popolnoma SLEPI!
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Okapi ::

WarpedGone je izjavil:

ob komolcu sm ugasnu in šel stran
šport my ass

Zate je odbojka, kjer je mreža vmes, da ne prideta moštvi v telesni stik.:))

Je bila pa tole verjetno najboljsa Slovenska igra v bojih na izlocanje dosedaj (leta 2009 smo proti Hrvatom igrali bolj medlo, in so bili lazji nasprotnik).

Filip8 ::

sej je blo že rečeno prej, da sodniki niso tapravi, zaradi težav na zvezi sodnikov pa ne vem kaj..

Smurf to ni kot fuzbal, da dobiš rdečega pa ne igraš na naslednji tekmi :)
- End of the Post ->

MonoPattern ::

@smurf Pomoje je Randolph šel sam ven, ker je vedel, da je konec. Sicer pa so sodniki res imeli kriterije poden od podna za nas. Našim dosodijo ene par osebnih po metu, ko pa Porzingis pohodi Dončića s 4 osebnimi pa nič. Res vsaka čast našim, da se niso spustili na nivo latvijcev in njihove podle igre.

solatko ::

Ciklamen - Če bo sojenje kolikor toliko v redu, kar danes ni bilo, nimajo Španci šans. Vsak, ki pride gor, da svoje.
Delo krepa človeka

Filip8 ::

mislim, da bi moralo biti nekaj dosti hujšega da bi imel prepoved tekme.. izključitev pa je tako kot je bilo zapisano zgoraj avtomatska po 2 prejetih tehničnih.

sheeshkar ::

BRAVO NAŠI!!!! Čestitke vsem, končno imamo ekipo s srcem in jajci :)

Dončić fenomenalen, 2 izjemno pomembni trojki (četudi ena povsem posrana, ampak sreča spremlja hrabre), jekleni živci pri prostih tako Dončića kot Prepreliča, Dragić izjemno pomembno polaganje v zadnji minuti in ponovno odličen, Randolphu se je dokončno odprlo tudi v napadu in prav to je prevesilo tehtnico v našo korist, ker smo z njegovimi meti iz polrazdalje ter za 3 dobili povsem novo širino. Vidmar odličen v obrambi in zelo dober v napadu ter skupaj s Čančarjem glavna žrtev nesposobnih sodnikov, ki so resnično pod nivojem. Brez njihovih čudnih odločit3v, bi to tekmo dobili že 8 minut do konca.

Scaramouche ::

Luka bo NBA dobil prvo pogodbo k vsi naši euro igralci skupaj...

Filip8 je izjavil:

mislim, da bi moralo biti nekaj dosti hujšega da bi imel prepoved tekme.. izključitev pa je tako kot je bilo zapisano zgoraj avtomatska po 2 prejetih tehničnih.

Imas prav, govorilo se je, da bo Fournier dobil prepoved igre pa je potem ni dobil. Pri Randolphu gre se za toliko manjso zadevo. False alarm :).

bambam20 ::

Telekomu je Tvin crknil ob polčasu. Da jim jebem vse po spisku. vedno imajo probleme s TVINOm, ko so zanimive športne tekme.

Mogoče je to nekaj dobrega, ker smo takrat zaostajali.

Pa tudi angleška komentatorja sta veliko bolj zavzeto in zanimivo komentirala.

Drugače pa tekmo smo dobili z obrambo Slovenija 5 blokad - Latvija 1, skokom Slovenija 41 skokov -Latvija 28 in seveda z vrhunskim izvajanjem prostih metov SLovenija 32/39 - latvija 15/18.

Ker ne moremo mimo najmočnejšega orožja Latvije. V prvem polčasu so Latvijci imeli met za 3 točke 8 /15, do konca pa le še 4/21 , skupno pa 12/36.

Slovenija je imela na koncu met za 3 točke 11/28.

Po tej tekmi sploh ni več vprašanje, da bo Luka na naboru številka 1.

Vsi hvalimo naše, ampak svaka čast Kokoškovu, ki je neverjetno pripravil naše košarkaše :)
- End of the Post ->

Pa se ena random statistika. Se nikoli nismo dosegli toliko kosev (1 kos vec kot proti Islandiji). Tokrat bo moral Doncic castiti pico :>.

Smurf je izjavil:

Je bila pa tole verjetno najboljsa Slovenska igra v bojih na izlocanje dosedaj (leta 2009 smo proti Hrvatom igrali bolj medlo, in so bili lazji nasprotnik).

Se strinjam, tale tekma ter tudi celotno prvenstvo je najboljše v naši zgodovini in tudi sicer bodo v najslabšem primeru najmanj izenačili našo najvišjo uvrstitev. Če poleg tega še pogledamo individualne kvalitete takratne ekipe (in še nekaterih ekip v tistem obdobju), še posebej na klopi, je to zagotovo najboljše prvenstvo v naši zgodovini. Razlika je seveda v kemiji ekipe ter najboljšem selektorju v naši zgodovini, ki iz teh igralcev resnično stiska maksimum, jih odlično rotira in v pravem trenutku kliče minute odmora ter očitno ve, kako jih ob kriznih trenutkih zbrati, motivirati in postaviti. Če bi že v prejšnjem desetletju imeli takšnega trenerja, bi imeli najmanj 3 medalje in morda tudi zlato.

sheeshkar je izjavil:

Če bi že v prejšnjem desetletju imeli takšnega trenerja, bi imeli najmanj 3 medalje in morda tudi zlato.

Na koncu potrebuješ tudi takšne igralce, kot sta DOnčić in Prepelič,.-..

Mi nismo imeli v preteklosti niti igralca tipa Dragić, ki bi tako samozavestno vodil ekipo, in igralcev, ki bi tako rutinirano zadevali proste met.

Mislim, da nismo nikoli v zgodobini skupno izvajali proste mete vsaj 80% in bili v tem segmentu dobesedno najboljši po številu prostih metov.

oo7 ::

Luka Dončić "Il predestinatooo! The Chosen One!"

Samael ::

Kakor smo kurcali Tonijev napad pred tednom, se mi zdi, da je prišel na stopnjo, kjer smo res lahko veseli da ga imamo v ekipi. Tole je bila res dobra poteza naše košarkarske zveze.

Samael je izjavil:

Kakor smo kurcali Tonijev napad pred tednom, se mi zdi, da je prišel na stopnjo, kjer smo res lahko veseli da ga imamo v ekipi. Tole je bila res dobra poteza naše košarkarske zveze.

A ti si Rudija odkril šele letos?

oo7 je izjavil:

Luka Dončić "Il predestinatooo! The Chosen One!"

Prva trojka just like Curry. Druga pa step back skozi ušesa Porzingisu. Latvija bo še dolgo sanjala Dončića.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Samael ::

bambam20 je izjavil:

Samael je izjavil:

A ti si Rudija odkril šele letos?

Seveda.
Vidiš, pa si zmagal še eno internetno bitko. Dobiš krompirjevo medaljo.

Glede mojega komentarja zgoraj pa kar sem rekel - sem vesel, da je prišel v strelsko formo oz. se razigral v pravem momentu.

bambam20 je izjavil:

sheeshkar je izjavil:

Če bi že v prejšnjem desetletju imeli takšnega trenerja, bi imeli najmanj 3 medalje in morda tudi zlato.

Na koncu potrebuješ tudi takšne igralce, kot sta DOnčić in Prepelič,.-..

Mi nismo imeli v preteklosti niti igralca tipa Dragić, ki bi tako samozavestno vodil ekipo, in igralcev, ki bi tako rutinirano zadevali proste met.

Mislim, da nismo nikoli v zgodobini skupno izvajali proste mete vsaj 80% in bili v tem segmentu dobesedno najboljši po številu prostih metov.

Tudi takšne igralce smo že imeli, kar so večkrat dokazali v svojih klubih. V reprezentanci pa žal nikoli, ker smo imeli podpovprečne (in v primeru Zdovca povprečnega, da ne bom preveč kritičen do njega, ker je edini pokazal vsaj malenkost sposobnosti, kljub temu, da ga nikoli nisem maral) selektorje, ki niso nikoli znali iz teh kvalitetnih igralcev sestaviti kvalitetne EKIPE. Pomanjkanje samozavesti v kritičnih trenutkih ter slabo izvajanje prostih metov je bila predvsem posledica selektorjev, ki ne bi znali motivirati niti devičnika v bordelu.

Ne mi reči, da razni Lakoviči, Bečiroviči, Nachbarji, Miliči, Smodiši, Erazmi, Nesterovići itd. niso bili izjemno kvalitetni igralci, ki so igrali ključne vloge pri mnogih naslovih ali vsaj Final 4 Evrolige kjer so zadevali proste mete in pomembne trojke skoraj v miže (ok, Milič tega ravno ne, ampak je imel mnogo drugih kvalitet, med drugim tudi clutch gen, ki sem ga videl v živo proti CSKAju), a so nato v reprezentanci v ključnih momentih pogosto izgledali kot izgubljene ovce. Razlika je v kvaliteti selektorja, ki zna igralce umiriti, motivirati in postaviti pravilen napad ali obrambo. V kolikor bi nas na tem prvenstvu zopet vodil kakšen Pipan, bi sedaj imeli povsem drugo debato, kjer bi moral braniti Dragića, ker bi ga razne forumske hijene povsem raztrgale ob prvem porazu (kar se je tudi na tem forumu že dogajalo v neki drugi temi za katero me prav mika, da bi tu objavil nekaj citatov nekaterih "strokovnjakov").

Samael je izjavil:

Randolph se je končno razigral tudi v napadu, vendar tudi brez tega bi samo zaradi obrambe bil nepogrešljiv del te ekipe in dobra poteza KZSja.

Zgodovina sprememb…

oo7 ::

Zdaj pa še dve tekmi če zmagamo vsaj eno in že imamo medalijo :)
Pred tekmo z Španijo sploh nisem nič živčen danes pred Latvijo sem bil pa zelo sploh med tekmo na robu srčnega infarkta :)

KG–348 ::

Malo reklame twitch.tv/teolight332 prenaša slovenske tekme, prenašal bo tekmo s Španijo če kdo ne bo moral na tv gledat.

Zgodovina sprememb…

Drevesce ::

sheeshkar odličen vpis! Delo tujih trenerjev se kaže tudi na klopi odbojkašev in rokometašev.
Pa imamo tudi nekaj domačih vrhunskih strokovnjakov ampak se na klop ponavadi usedejo ravno tisti manj sposobni.

Prav z veseljem bom še enkrat pogledal včerajšno tekmo in pa tudi današnja četrtfinalna obračuna med Grčijo in Rusijo ter Srbijo in Italijo. Na prvi tekmi pričakujem trdo tekmo z malo koši in na koncu zmago Grčije, na drugi tekmi pa kljub dobri igri Italije vseeno gladko zmago Srbov.

Naši naj se sedaj spočijejo in spijejo kakšno pivo potem pa priprava na Španijo. Španija je sicer svoje nasprotnike v skupinskem delu mlela ampak resnici na ljubo, ni imela prav težkih nasprotnikov. Vse višje rangirane reprezentance (Hrvaška,Turčija in Nemčija) pa so jih pošteno namučili. S tako igro kot danes sem prepričan, da lahko premagamo tudi furijo.

Še najbolj me skrbita bratski navezi Gasol in Hernangomez. Proti tem visokim in močnim košarkarjem imamo na tem prvenstvu še največje probleme, ker imamo premalo širine na položaju štiri in pet. Ostale položaje sem prepričan, da bodo naši agresivni branilci dovolj dobro pokrili.

Scaramouche ::

obstaja kak torrent za pogledat, na partis bodo spet dal 1080p 60fps k pr men ne dela..

scipascapa ::

bodi vesel da sploh bo kaj na partisu :)

FTad ::

Drevesce je izjavil:

Naši naj se sedaj spočijejo in spijejo kakšno pivo potem pa priprava na Španijo. Španija je sicer svoje nasprotnike v skupinskem delu mlela ampak resnici na ljubo, ni imela prav težkih nasprotnikov. Vse višje rangirane reprezentance (Hrvaška,Turčija in Nemčija) pa so jih pošteno namučili. S tako igro kot danes sem prepričan, da lahko premagamo tudi furijo.
.

Ce le bodo sodniki sodili na vrhunskem nivoju, sicer se bojim, da bodo spancem piskali osebne njim v prid.

FireSnake ::

Sicer ne gledam košarke, a včeraj me je skoraj kap! :)

Niti nisem mogel sedet, sem kar stal pred TVjem :)

Edit: s kom smo igrali (ne zdaj v Turčiji, prej), ko smo že bili v zaostanku in je Dragić naredil dva napada in smo na koncu zmagali? Se da kje dobiti torrent za to tekmo?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Invictus ::

Končno so naši enkrat zmagali zaradi prostih metov. Na koncu so zadeli prav vse...

Ne bi pa o tem, kolikokrat so naši zgubili tekmo zaradi tega...

Sojenje je bilo pa podn, ampak je tako že celo prvenstvo... Drugorazredni sodniki...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Drugorazredni sodniki...

Kam so šli prvo-razredni? Mars?

Those who can, play, those who can't... judge.

RoccoC ::

WarpedGone je izjavil:

Drugorazredni sodniki...

Pejt rajš Teslo vozit no... Najboljši (ali pa vsaj najbolj izkušeni) evropski sodniki ne sodijo zaradi spora med FIBO in Evroligo...

Pa včasih ko gledam tele sodnike ne vem kaj je bolje: da sodijo takšni, ki res ne znajo oz. nasedajo na razno razne finte, vendar vsaj niso "naklonjeni" enim, al pa uni ki znajo ampak včasih prav perfidno navijajo za ene...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: RoccoC ()

Kurzweil ::

Lahko bi dolgovezil od statistike, do dogajanja,... ampak ne bom, ker ste tako vse videli. Rekel bom samo, spoštovanje našim za to odlično tekmo. Ko sem prebiral komentarje na FB strani od FIBE je folk bi dejansko zelo navdušen nad videnim in večina se ne spomni takšne intenzivne in zanimive tekme na EPjih, najbolj pogosto je bilo rečeno, da je bila to čista košarka, brez kalkulacij in varčevanja. Tudi sama FIBA v svojih člankih in opisih tekme uporablja samo največje superlative - to je ena od tistih tekem, ki jo bomo tekom življenja pogledali še mnogokrat. Sedaj je potrebno pripravit fante, kar se motivacije tiče se mi zdi, da je največja v zgodovini naše reprezentance, proti Španiji pa treba iti na polno in šele po tekmi, če ne bo uspelo razmišljati in psihološko pripraviti naše, da gredo v tekmo 100%, da vsaj poberemo bronasto medaljo - kot sem že večkrat omenil verjamem v naše fante že od začetka in že ves čas napovedujem medaljo naših, sicer ne igram športnih stav, ampak mi je žal, da nisem naredil tistega, kar sem hotel, dati 100€ (pred prvenstvom) na naše, da bodo dobili eno izmed medalj.

Včeraj mi je bila zabavna objava rezultata s strani FIBE na njihovi FB strani, kjer sta v ospredju Dimec in Zagorac (slika spodaj), ki sta skoraj zajebala tekmo. Bi pa bilo lepo videt, kar je bilo mislim, da omenjeno na Valu 202 (nisem siguren), da so med polčasom naši igrali bojda v slačilnici bili živalsko glasni in vsi posebej res na nivoju, kot da gre za preživetje. Goran je bojda polovico časa motiviral naše, med aktivnejšimi je bil bojda tudi Vidmar, ki je ponavadi miren po svoji naravi. Kokoškov bojda sploh ni potreboval veliko, ker so se fantje dogovorili sami že vse - vse to je velika zasluga našega vodstva, ki je reprezentanco pripravila odlično. Dejansko se kaže točno to, kar se za Kokoškova govori, odlično smo skrivali mnogo stvari in tempirali formi. Vse kar je potrebno, da gremo v tekmo s Španci motivirani, kar ni dvoma in od prve sekunde na polno (smo včeraj videli kako nam je prav prišlo tistih +15). Verjamem, da lahko presenetimo Špance s hitro igro in z JAJCI!

WarpedGone je izjavil:

Drugorazredni sodniki...

Evroliga sodniki so v sporu s FIBA, zato najboljši evropski sodniki ne sodijo EURObasketa. NBA sodniki logično ne bodo sodili v Evropi, zato nam ostanejo drugorazredni sodniki raznih argentinskih in japonskih lig, ki, jebiga, niso na dovolj visokem nivoju.

https://www.sbnation.com/2017/8/30/1622...

zato nam ostanejo drugorazredni sodniki raznih argentinskih in japonskih lig, ki, jebiga, niso na dovolj visokem nivoju.

A tam igrajo košarko po drugačnih pravilih?
A v pravnem sistemu mamo tut prvo - in - drugo razredne sodnike?

To ujčkanje sodniške golazni bi se moralo nehat že 20 let nazaj.

WarpedGone je izjavil:

zato nam ostanejo drugorazredni sodniki raznih argentinskih in japonskih lig, ki, jebiga, niso na dovolj visokem nivoju.

A tam igrajo košarko po drugačnih pravilih?
A v pravnem sistemu mamo tut prvo - in - drugo razredne sodnike?

To ujčkanje sodniške golazni bi se moralo nehat že 20 let nazaj.

Ne razumem kaj z zadnjim stavkom sploh želiš povedati. Nekateri jih kritiziramo, ti se spotikaš ob to, da jih imenujemo drugorazredni, a nato govoriš o nekem ujčkanju sodniške golazni. Prosim razloži nam preprostim plebejcem, kaj gospod Slotech Inteligenzza sploh želi povedati.

Ali res misliš, da (do neke mere tudi v pravu) ni boljših ter slabših sodnikov? Bolj izkušenih in manj izkušenih? Sodnikov z renomejem ter spoštovanjem in malinovcev, ki jim lahko tekma uide povsem iz nadzora? Če jih ne znaš pravilno uveljavljati, so pravila samo mrtva črka na papirju in nima veze, če so povsod enaka ali ne.

Kurzweil ::

Glede sodnikov pa takole. Sem prepričan, da če bi sodniška zveza naredil scouting sodnikov, da se tudi v teh za košarko kikiriki deželah kakšen, ki bi bil bolj na nivoju, kot tole kar gledamo na tem EPju. Sodniki v Japonski ligi naprimer seveda niso navajeni tekem, intenzitete, hitrosti igre, kot se igra v Evroligi, verjetno so tudi igralci malce bolj podmazani, verjetno pa precej na njih tudi vplivajo pritiski s tribun, ki jih niso vajeni. Bi si človek mislil na trenutke, da kradejo tekme, priviligirajo druge, ampak so resnično samo nesposobni kot zgleda. Sicer pa ideja teh sodnikov iz drugih kontinentov niti ne bi bila napačna, če bi bili na nivoju, objektivnost bi bila gotovo večja, recimo prva stvar, ki mi pade na misel je ABA liga, kjer bi bili tudi sodniki več kot dobrodošli, da ne bi bilo tega zmrdovanja in roko na srce mnogokrat tudi pristranskega sojenja. Kaj čemo, požret je potrebno in v tekme iti miren, kar se tega tiče in čim manj reagirate na slabe sodniške odločitve, saj tehnične pa znajo ob pravem trenutku podelit, edino kot naprimer Bertans s komolcem namerno zbije Dragiča, za kar mi respect, da ni znorel in to je ravno tisto kar govorim, ko smo že ravno pri tem, Japonci verjetno niso vajeni takšnih podlosti in umazanij, ker so le na višjem civilizacijskem, predvsem pa kulturnem nivoju kot kakšni Balkanci, ali včeraj Latvijci.

Drugače pa je bilo že vse povedano in je kristalno jasno zakaj ti sodniki, teži me samo dejstvo, da bi bilo možno dobiti boljše z malce več scoutinga. Mogoče bi bilo bolje vzeti teh par sodnikov iz NBAja, itak je iz leta v leto košarka oz. pravila v Evropi podobna NBAjevim. Kar pa je razlik pa se že pove, itak bo imeli celo večnost časa, da jim kakšne pol leta pred prvenstvom dajo za pogledat par tekem, da se prebere pravilnike in če je potrebno konzultira s sodniki in organizatorjem EPja. Upam, da bodo čim manj vplivali na naš pohod po medaljo :)

Ne razumem kaj z zadnjim stavkom sploh želiš povedati.

Da imam poln K X-desetletij dolgo jokcanje o nekvalitetnih sodnikih, premakne se pa 0,0.
Tko da STFU glede sodnikov - so kakršni so, iznad kritike, definirajo realnost igre.
Komolec v glavo, komaj preživi (ja, resno nevaren dogodek), niti prekršek. V fuzbalu samo dvigneš nogo (brez kontakta!) in lahko fašeš karton.
Ampak so be it, če se ti to ne dopade - ugasneš TV in greš svoj čas zapravljat s čim drugim kot jokanjem nad drugorazrednimi sodniki.

Pristranskost sodnikov je v resnici v veliki večini primerov čisto subjektivna ocena in vsaj v zadnjih 15ih letih se ne spomnim tekme, kjer bi lahko rekel, da je nek sodnik v Evroligi ali recimo ABA ligi s svojo pristranskostjo odločil tekmo. Z napakami že, s pristranskostjo pa močno dvomim. Na tem Evrobasketu imamo mnogo hujši problem od navidezne pristranskosti nekaterih sodnikov. Imamo problem prepogostih in hudih sodniških napak ter povsem nejasnih kriterijev, ki ne samo, da se menjajo iz tekme v tekmo (kar ni tako velik problem), temveč se menjajo praktično iz minute v minuto. Včeraj smo skoraj bili žrtve takšnih res katastrofalnih napak, vendar tu ni šlo za pristranskost, povsem enako bi se lahko zgodilo tudi Latvijcem. Priznam, v tem primeru danes o tem sploh ne bi pisal, vendar vseeno bi priznal, da sodniki niso bili na nivoju.

WarpedGone je izjavil:

Ne razumem kaj z zadnjim stavkom sploh želiš povedati.

Da imam poln K X-desetletij dolgo jokcanje o nekvalitetnih ;)sodnikih, premakne se pa 0,0.
Tko da STFU glede sodnikov - so kakršni so, iznad kritike, definirajo realnost igre.
Komolec v glavo, komaj preživi (ja, resno nevaren dogodek), niti prekršek. V fuzbalu samo dvigneš nogo (brez kontakta!) in lahko fašeš karton.
Ampak so be it, če se ti to ne dopade - ugasneš TV in greš svoj čas zapravljat s čim drugim kot jokanjem nad drugorazrednimi sodniki.

Torej si še hujši kot mi - na forumu bereš naša jokcanja in še več, dejansko nam greš odgovarjati ter nam pametovati, kako smo kreteni, ker ne premaknemo kanala. Kdo je tu idiot? :))

Poleg tega sem ti dal vir, kjer jasno piše, da gre za drugorazredne sodnike in razloži zakaj je temu tako in kako bo to vplivalo na kakovost tekem. Je pa to verjetno izziv dejansko prebrati, ker je že po nekaj stavkih jasno, da s svojimi argumenti brcaš v temo.

Očitno je tudi, da ne gledaš (ali pa vsaj razumeš) niti nogometa. Tam je še bolj očitno, ko je neka tekma ali tekmovanje sojeno od podpovprečnih sodnikov in obratno, ko jo sodi res dober sodnik. V košarki je manj pogosto, da bi sodniške napake lahko povsem spremenile končni rezultat. Ni nemogoče, vendar mnogo manj pogosto kot v nogometu, tako da STFU.

Torej si še hujši kot mi - na forumu bereš naša jokcanja

Da, nepopravljiv optimist, da se bo končno enkrat nekaj spremenilo na bolje.

Je bla pa zelo svetla točka, ko je sodnik šel gledat posnetek ali je bila trojka vržena še znotraj igralnega časa ali ne.

GupeM ::

Ja, to je bila edina svetla točka včerajšnjih sodnikov. Izkoristil je to možnost, ki jo ima. Hvala bogu, je Latvijec vrgel 3-5 desetink prepozno, kar se je na posnetku odlično videlo. Vse ostalo pa poden od podna. Sem gledal kar nekaj tekem na tem EP, ne samo slovenskih. Sojenje povsod gnilo!!! Žal se pa to v zadnjih letih dogaja na vseh tekmovanjih. Razlika med EP in drugimi tekmovanji je v tem, da se pri drugih tekmovanjih slabo sojenje zgodi enkrat na 4-5 tekem, ne tem EP-ju pa na VSAKI!!! tekmi.

Pa res ne bi izpostavljal pristranskosti sodnikov. Kot je rekel sheeshkar, problem je v odločitvah na obeh straneh. Nevarnih prekrškov, ki bi morali biti najstrožje sankcionirani, ne kaznujejo, druge, "nežne" prekrške, ki niso niti malo nevarni pa kaznujejo. Seveda je treba kaznovati tudi ne nevaren prekršek, če s tem onemogočiš nasprotniku da zadane koš recimo. Kot primer naj izpostavim (rahel) udarec po komolcu pri metu. Prekršek je povsem ne nevaren, vendar si nasprotniku s tem onemogočil met. Ko pa gre za borbo pod košem brez žoge (Porzingis-Vidmar, Porzingis-Dimec), tam pa tepeta eden drugega, tako da ne bi smeli piskati prekrška.

Še en dober primer včeraj je bil, ko je Dončić vodil žogo čez celo igrišče, medtem ko se mu je en od latvijcev neprestano zabijal v rit/hrbet. Dončić je prišel že do rakete na nasprotni strani igrišča, ko so sodniki šele piskali prekršek, pa bi ga morali že na drugi polovici igrišča.

jusv ::

Najboljši primer je bil met Dončiča za 3 točke, Porzi pa je skočil vanj in sta oba pristala na tleh. Favl pa ni bil piskan, ker je imel Latvijec 4 osebne in bi ga morali dol poslat.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

GupeM ::

MonoPattern je izjavil:

@smurf Pomoje je Randolph šel sam ven, ker je vedel, da je konec. Sicer pa so sodniki res imeli kriterije poden od podna za nas. Našim dosodijo ene par osebnih po metu, ko pa Porzingis pohodi Dončića s 4 osebnimi pa nič. Res vsaka čast našim, da se niso spustili na nivo latvijcev in njihove podle igre.

Ne, Randolph ni šel sam ven, ker ne sme, če ne gre za poškodbo oz. če ni izključen.

Res me zanima, kaj bo sedaj s tem, kar je Randolph naredil. Sem si pogledal play-by-play, pa je dobil samo eno tehnično, drugo je dobila klop. Glede izključitve pa tudi nič ne piše, tako da mi res ni jasno, zakaj je moral zapustiti dvorano. Edina napol logična razlaga je sledeča:
Randolph je imel 4 osebne. Dobil je tehnično (ki šteje kot osebna napaka), in je zato moral na klop. Ker ni utihnil, je dobil še eno tehnično napako in moral zapustiti dvorano. Vendar tehnično gledano, je bil po prvi tehnični napaki že na klopi, tako da je drugo dobila klop. Ker jo je dobila klop, pa Randolph ne bi smel biti izključen. Čudno je vse skupaj.

Kakorkoli, 7 sekund pred koncem so bile podeljene 4 tehnične napake: ena Randolphu, nato ena Porzingisu, nato ena naši klopi in nazadnje ena Davisu Bertansu. Upam pa, da bo Randolph lahko igral polfinale, drugače bo že tako težka tekma postala še precej težja.
««
7 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo 2019 - odbojka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
11413887 (10355) Drevesce
»

SP v košarki 2019 (Kitajska) (strani: 1 2 3 )

12619390 (16558) Kurzweil
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2014 v Španiji (strani: 1 2 3 4 )

17542245 (34883) bambam20
»

Svetovno prvenstvo v košarki - Turčija 2010 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13922502 (19183) jrtjtejtt

Več podobnih tem