Forum » Omrežja in internet » A1 šalabajzerji
A1 šalabajzerji
fikus_ ::
Bolj je pomembno, koliko realno dosegaš hitrosti. Tukaj ti pišejo " bomo zvisali hitrost interneta na do 1000/100 Mb/s".
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
lebang1 ::
mirator ::
Mi je prav žal, da se javljam v tej temi. Ampak so si sami krivi. Če jih prosim, da mi račun pošiljajo po klasični pošti ne po e-pošti, mi najprej odgovorijo, da mojo zahtevo obravnavajo, takoj nato pa zopet račun po e-pošti. Ko jim odgovorim, da želim račun po navadni pošti, dobim grozeč opomin, če ne plačam, me bodo odklopili.
Ko me nekdo iz A1 kliče pa nisem dosegljiv in se kasneje javim na isto številko, tam nimajo pojma, kdo me je klical.
Javljajo mi, da prehajajo na optiko, čeptrav jo na enem naslovu že imam, na drugem na obali pač ne, ker optike še v več stanovanjski hiši ni, mi grozijo z odklopom. Da ne pišem o tem, da sem se pri njih dogovoril, da računa za obe lokaciji pošiljajo meni, so naredili to, da račun v Ljubljani, ki je bil prej na ženo pošiljajo sicer pravilno meni, medtem ko račun, ki je bil prej naslovljen name, sedaj naslavljajo na ženo.
Žal, razmišljam o menjavi operaterja, čeprav sem ga enkrat že menjal. V bistvu druge pogajalske možnosti nimam.
Ko me nekdo iz A1 kliče pa nisem dosegljiv in se kasneje javim na isto številko, tam nimajo pojma, kdo me je klical.
Javljajo mi, da prehajajo na optiko, čeptrav jo na enem naslovu že imam, na drugem na obali pač ne, ker optike še v več stanovanjski hiši ni, mi grozijo z odklopom. Da ne pišem o tem, da sem se pri njih dogovoril, da računa za obe lokaciji pošiljajo meni, so naredili to, da račun v Ljubljani, ki je bil prej na ženo pošiljajo sicer pravilno meni, medtem ko račun, ki je bil prej naslovljen name, sedaj naslavljajo na ženo.
Žal, razmišljam o menjavi operaterja, čeprav sem ga enkrat že menjal. V bistvu druge pogajalske možnosti nimam.
nejc_nejc ::
Sem dobil klic vezan na podaljsanje prikljucka...
Vse ok, nek mladenič, korekten ....
Skratka poslje pogodbo, kot sem mu naročil.
Izkaže, se, da v pogodbi sploh ni cifre koliko zadeva stane v €.
Ko poklicem na A1, itak preko Bundy avtomata koncno pridem do zive osebe, mi prijazno odgovori, da moram najprej prebrati nek PREDHODNI mail ali sms, sploh ne vem kaj in da tam vse piše in je vse to vezano ba končno pogodbo.
Ali sem jaz nor ali dejansko rabim za en A1 internet imeti 3 do 4 dokumente s sudoku povezavo.....med njimi.
Skratka samo dve variati sta:
ali so totalni kreteni
ali nategujejo folk na polno, z mnozuco nekih preusmeritev ter nebroj členov ter zank "goto" med dokumenti.
Izkaže, se, da v pogodbi sploh ni cifre koliko zadeva stane v €.
Ko poklicem na A1, itak preko Bundy avtomata koncno pridem do zive osebe, mi prijazno odgovori, da moram najprej prebrati nek PREDHODNI mail ali sms, sploh ne vem kaj in da tam vse piše in je vse to vezano ba končno pogodbo.
Ali sem jaz nor ali dejansko rabim za en A1 internet imeti 3 do 4 dokumente s sudoku povezavo.....med njimi.
ali so totalni kreteni
ali nategujejo folk na polno, z mnozuco nekih preusmeritev ter nebroj členov ter zank "goto" med dokumenti.
Super in pohvalno. Vendar ... Upload. Upload! UPLOAD!!!
Ne, opomin so mi poslali po sms v slogu plačaj, če ne želiš, da te odklopimo.
Ta post je napaka. Odgovarjal sem @delavcu, ne vem od kje se je pojavil @starfoter?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirator ()
Kaj opomin so ti po navadni pošti poslali? :))
Ne, po sms v stilu:" Plačaj, če ne želiš, da te odklopimo."
delavec44 ::
Aha, torej ne po pravilih. Ker opomin pred odklopom bi moral biti po moje priporočen. Ali to velja le za izvršbo?
Lahko pa da grozijo v vsakem in bi dobil tretjega po pošti. Potem si še stroške pošiljanja prištejejo.
Ales ::
Sem dobil klic vezan na podaljsanje prikljucka...
Izkaže, se, da v pogodbi sploh ni cifre koliko zadeva stane v EUR.
ali so totalni kreteni
ali nategujejo folk na polno, z mnozuco nekih preusmeritev ter nebroj členov ter zank "goto" med dokumenti.![]()
Dark patterns, ja. Priljubljeno "orodje" za v osnovi nekorekten odnos do strank.
Kakšna pogodba je to, če v njej ni navedenih osnovnih elementov posla, kot je cena??
Sam ne gledam na to, kot na slučajne stvari. Lahko jih delno pripisujemo institucionalni nesposobnosti, sem pa prepričan, da zares odgovorni v teh podjetjih še kako dobro vedo, da to počnejo in to počnejo nalašč. Nižje rangirani zaposleni pa to izvajajo.
Aha, torej ne po pravilih. Ker opomin pred odklopom bi moral biti po moje priporočen. Ali to velja le za izvršbo?
Lahko pa da grozijo v vsakem in bi dobil tretjega po pošti. Potem si še stroške pošiljanja prištejejo.
V takih primerih so pravila v veliki meri stvar medsebojnega dogovora, pogodbe, in je možno, da je SMS v skladu s tem. Ne vem konkretno za A1.
Zakon recimo omejuje stroške opomina ko gre za fizične osebe, kolikor vem pa ne zapoveduje, da opomin sploh mora biti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
starfotr ::
Pred leti se je A1 hvalil s tem, da bodo pošiljali sms kot opomin. Tako bo opomin brezplačen, hitrejši itd.
Meni se zdi to korektno. Te opozorijo, če imaš namen plačat, je stvar zaključena. Verjetno je naslednji korak izvržba na podlagi verodostojne listine, če ne plačaš. Ksr je tudi ok.
Opomin ni obvezna zadeva. Je pa problem zaračunat stroške opomina, ker povzročiš slabo voljo.
Meni se zdi to korektno. Te opozorijo, če imaš namen plačat, je stvar zaključena. Verjetno je naslednji korak izvržba na podlagi verodostojne listine, če ne plačaš. Ksr je tudi ok.
Opomin ni obvezna zadeva. Je pa problem zaračunat stroške opomina, ker povzročiš slabo voljo.
Ni problem opomin. Nekoliko nenavdno je besedilo v slogu oderuhov.
Bolj me jezi, da sem jim tako preko njihove spletne strani, kakor so tudi sami zahtevali, pdal zahtevo po izdaji računa preko klasične pošte. Potem čez čas dobim odgovor, da mojo zahtevo obravnavajo, nakar ponovno sledi račun preko e-pošte. Skratka, prava ignoranca.
Kot pa sem že zapisal, je moje edino orožje, menjava operaterja.
Bolj me jezi, da sem jim tako preko njihove spletne strani, kakor so tudi sami zahtevali, pdal zahtevo po izdaji računa preko klasične pošte. Potem čez čas dobim odgovor, da mojo zahtevo obravnavajo, nakar ponovno sledi račun preko e-pošte. Skratka, prava ignoranca.
Lightning5 ::
Mal denarja mal muske
Imaš najcenejšega operaterja in se pritožuješ, da imajo telefonski support zanič in, da te moti, da opomin pošljejo po SMS.
Sej štekam, da je storitev ravno tako plačana in se pričakuje profesionalni odnos. Ampak to niso najhujše stvari k se zgodijo pri najcenejšemu operaterju
Menjaj operaterja
Imaš najcenejšega operaterja in se pritožuješ, da imajo telefonski support zanič in, da te moti, da opomin pošljejo po SMS.
Sej štekam, da je storitev ravno tako plačana in se pričakuje profesionalni odnos. Ampak to niso najhujše stvari k se zgodijo pri najcenejšemu operaterju
Menjaj operaterja

bambam20 ::
Lightning5 je izjavil:
Mal denarja mal muske
Menjaj operaterja
Daj, ne pametuj. Najcenejši je Telemach in tudi najbolj nesposoben. Težava OP-ja je, da je "len" , ker ni sposoben zaviti v eno od A1 poslovalnic, kjer bi se vse pogovorili. Če lahko jaz uredim pri A1 vse, pa sem pri njih od 2009 , potem lahko tudi on! Nikoli, nisem imel nobenih težav pri A1, vedno sem se vse pogovoril in uredil ali prkeo telefonske podpore ( ki je po tvoje zanič, kar je laž) ali sem šel v njihovo poslovalnico.
Sem ti lepo povedal, da bi zadevo moral urejati preko MOJ A1. Ampak, ti boš še malo jamral preko foruma. Jaz bi na tvojem že zdavnaj šel v poslovalnico in vse uredil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

sbawe64 ::
Lightning5 je izjavil:
Mal denarja mal muske
Menjaj operaterja
Daj, ne pametuj. Najcenejši je Telemach in tudi najbolj nesposoben. Težava OP-ja je, da je "len" , ker ni sposoben zaviti v eno od A1 poslovalnic, kjer bi se vse pogovorili. Če lahko jaz uredim pri A1 vse, pa sem pri njih od 2009 , potem lahko tudi on! Nikoli, nisem imel nobenih težav pri A1, vedno sem se vse pogovoril in uredil ali prkeo telefonske podpore ( ki je po tvoje zanič, kar je laž) ali sem šel v njihovo poslovalnico.
Sem ti lepo povedal, da bi zadevo moral urejati preko MOJ A1. Ampak, ti boš še malo jamral preko foruma. Jaz bi na tvojem že zdavnaj šel v poslovalnico in vse uredil.
Preko spleta MOJ A1 (moj.a1.si) ne gre več za fizično osebo.
Po novem potrebuješ moj a1 aplikacijo za Android/iPhone.
Vem ker sem letos urejal za fizični račun, so vsem prestavili na e-račun privzeto, razen če sam naknadno ne spremeniš.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

To, da so ukinili spletni portal je bila res neumna ideja. Aplikacija ni vredna, da jo pes poščije.

MrStein ::
bambam20, pomiri se.
Na telefonski podpori je odvisno na koga naletiš, ter ali ima slab dan.
V poslovalnici pa je podobno.
Poznam primer, ko so se v poslovalnici nekaj zmenili, čez 3 mesece pa prileti nepričakovan račun za več sto evrov. Ker ni držalo tisto, kar je zaposlen v poslovalnici zagotovil.
PS: Katastrofa od telefonske podpore pa je Telemach. 2 minuti nekih obvestil in menijev, preden lahko izbereš "podpora"...
V poslovalnici pa je podobno.
Poznam primer, ko so se v poslovalnici nekaj zmenili, čez 3 mesece pa prileti nepričakovan račun za več sto evrov. Ker ni držalo tisto, kar je zaposlen v poslovalnici zagotovil.
PS: Katastrofa od telefonske podpore pa je Telemach. 2 minuti nekih obvestil in menijev, preden lahko izbereš "podpora"...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()

bambam20, pomiri se.
jaz sem popolnoma miren. Na telefonski podpori od A1 sem zelo redko dobil koga, ki res ni znal pomagat. V 99,99% so vsi korektni in vedo kaj počnejo. Kar se tiče poslovalnic. Sam hodim vedno v poslovalnice, ki so od A1 , nikoli franšiznikom.

Računa, neupravičenega odklopa...
Reklamacijo ali prijavo napake pri A1 Slovenija najhitreje uredite prek telefonske številke 040 40 40 40, prek kontaktnega obrazca na spletni strani ali v A1 poslovalnicah. Za reklamacijo računa in tehnične težave je na voljo tudi tehnični asistent.
https://www.a1.si/pomoc-in-informacije
kt0050 ::
Ali ima še kdo na A1 optiki na računu navedeno hitrost 1000/100, dejanska pa je 500/100 ?
Naj bi bila brezplačno povečana kar so mi obljubili že jeseni. Dobil obvestilo (SMS), da je bila hitrost zvišana na 1000, speedtest kaže 500/100.
Na tel. pomoč sem vprašal, kaj je s tem, pa se nekaj zgovarjajo...
Naj bi bila brezplačno povečana kar so mi obljubili že jeseni. Dobil obvestilo (SMS), da je bila hitrost zvišana na 1000, speedtest kaže 500/100.
Na tel. pomoč sem vprašal, kaj je s tem, pa se nekaj zgovarjajo...
Hvala za pojasnilo. Tisti obrazec...naj ga kar imajo. Še večja beda je chatbot.
Saj čez leto ali 2 bodo pa odkrili toplo vodo in ponudili uporabniški portal, kjer lahko upravljaš z naročniškim razmerjem a.k.a moj A1. Sedaj so predstavili prihranek stroškov z ukinitvijo, potem bodo predstavili "novost". Vse samo zato, da se vidi, da določeni delajo in jih ne vržejo ven.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4 … 112 113 114 115 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 1608934 (145) | Pithlit |
| » | A1 podražitev paketov in stroški menjave paketaOddelek: Loža | 7783 (6507) | Apofis |
| » | Simobil (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 34769 (24391) | Sami |