Forum » Loža » za lokacijo telekom pravi da se ne da adsl, T2 pravi lahko.
za lokacijo telekom pravi da se ne da adsl, T2 pravi lahko.
shintaro ::
selim se v podedovano hišo, internet pa morem uredit
Telekom pravi da se ne da speljat bakra , ker kao ni priključkov za to lokacijo, vsi sosedi majo btw. Pravijo da bo optika.
Pišem na T2 če lahko mi uredijo tam internet , me vpraša za lokacijo, pošljem. odpišejo da LAHKO, še enkrat vprašam in omenim da je reku telekom ne in nazaj mi pove da po pregledu lokacije je bakrena scena na razpolago.
Zdej ne mislim naročat, ker še ne živim tam. A po vašem T2 prodaja buče? A morem prav naročit da vidim če se da, al naj takoj dojamem da se ne da, če reče telekom da se ne da. ??
Drgač za silo je SiMobil LTE , lovi. ampak bi raje mel kabel. v hiši ni nobeden živel več k 10 let, zato tud nismo uredili neta. ko so delali pa nben se ni spomnu rečt da bomo rabl priključel v bodočnosti.
Evo Mail
Vidim da pravijo da v primeru da ni priključka, lahko to oni uredijo. Zakaj mi telekom ni tega ponudil? Se pravi mi t2 lahko naredi priključek?
Telekom pravi da se ne da speljat bakra , ker kao ni priključkov za to lokacijo, vsi sosedi majo btw. Pravijo da bo optika.
Pišem na T2 če lahko mi uredijo tam internet , me vpraša za lokacijo, pošljem. odpišejo da LAHKO, še enkrat vprašam in omenim da je reku telekom ne in nazaj mi pove da po pregledu lokacije je bakrena scena na razpolago.
Zdej ne mislim naročat, ker še ne živim tam. A po vašem T2 prodaja buče? A morem prav naročit da vidim če se da, al naj takoj dojamem da se ne da, če reče telekom da se ne da. ??
Drgač za silo je SiMobil LTE , lovi. ampak bi raje mel kabel. v hiši ni nobeden živel več k 10 let, zato tud nismo uredili neta. ko so delali pa nben se ni spomnu rečt da bomo rabl priključel v bodočnosti.
Evo Mail
Vidim da pravijo da v primeru da ni priključka, lahko to oni uredijo. Zakaj mi telekom ni tega ponudil? Se pravi mi t2 lahko naredi priključek?
- spremenilo: shintaro ()
konspirator ::
Je tel. kabel fizično postavljen do hiše ?
Lahko da TK nima več paric na razpolago v centrali, medtem ko jih T2 ima.
btw, t2 ima pri bakru precej zasoljene cene.
Javi na T2, naj začne poizvedbo na TK.
kaj dobiš tu ?
http://enarocilnica.t-2.net/
kaj dobiš tu ?
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
Sm na telefonu bom kasneje pogledal link.
Hofer odpade,simobil.je ql.
Glede kabla mislim da je. Sm klical na telekom je rekla da mi javi drug treden in zraven se zdissala t2.
Jaz bom narocu kak mesec prej na t2 in pol vidu kaj bo. Cene simobil lte
Glede kabla mislim da je. Sm klical na telekom je rekla da mi javi drug treden in zraven se zdissala t2.
...:TOMI:... ::
Vsak v Sloveniji lahko dobi baker, saj je univerzalna storitev ipd.
Če ni zadosti paric, potem to pomeni, da jih ni.
Zasedene kapacitete v centrali (na DLSAMu) niso problem. To se da enostavno rešit. Skoraj zagotovo je, da če ti je telekom rekel, da ne gre, potem ne gre.
T-2 ima pred sabo samo enkran, kjer vidijo kaj je kje mogoče. Šele po poizvedbi bodo ugotovili, da ne bo šlo, kot je povedal že telekom.
Torej, počakaj na optiko. Zmeni se s sosedi, da ko se bo začelo gradit, da boš zraven, ker drugače te bodo kar preskočili, če nisi naročnik telekoma. Do takrat pa se zmeni s sosedi za wifi ali kupi sim in uporabi lte.
Zasedene kapacitete v centrali (na DLSAMu) niso problem. To se da enostavno rešit. Skoraj zagotovo je, da če ti je telekom rekel, da ne gre, potem ne gre.
T-2 ima pred sabo samo enkran, kjer vidijo kaj je kje mogoče. Šele po poizvedbi bodo ugotovili, da ne bo šlo, kot je povedal že telekom.
Torej, počakaj na optiko. Zmeni se s sosedi, da ko se bo začelo gradit, da boš zraven, ker drugače te bodo kar preskočili, če nisi naročnik telekoma. Do takrat pa se zmeni s sosedi za wifi ali kupi sim in uporabi lte.
Tomi
aja no to sm hotu vedet. Zgleda da kot pravi telekom in tomi, ne da se. Tko da sim LTE here we go. torrentov ne uporabljam, iger ne igram, men je dovolj lte za to kar rabim.
To sm dobil ...
Kaj zdej, t2 prodaja buče al telekom ma prav. Doh
konspirator je izjavil:
Je tel. kabel fizično postavljen do hiše ?
kaj dobiš tu ?
To sm dobil ...
Kaj zdej, t2 prodaja buče al telekom ma prav. Doh
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: shintaro ()
T2 še ne ve, da prodaja buče. To bo izvedel po poizvedbi na telekomu.
Skoraj zagotovo je, da jih prodaja, ja. Vendar vseeno daj poizvedbo.
Skoraj zagotovo je, da jih prodaja, ja. Vendar vseeno daj poizvedbo.
Tomi
Poizvedbo daj tudi na telekom. Naj naredijo uradno. Lahko tudi na A1 in Telemach.
Tomi
...:TOMI:... je izjavil:
Poizvedbo daj tudi na telekom. Naj naredijo uradno. Lahko tudi na A1 in Telemach.
sm že dal na telekomu, prej sm klical. pa bom še a1 in telemach ok thx !!
Miha 333 ::
Sem imel podobno situacijo, le da je bila novogradnja. Bistveno je, da moraš dati na Telekom vlogo za telefonski priključek. To ti morajo urediti, ker gre za uiniverzalno storitev. Meni so sicer najprej odgovorili, da trenutno ni tehničnih možnosti in da bodo sporočili, ko bodo. Po mojem odgovoru, da gre za univerzalno storitev, ki jo morajo omogočiti vsakomur in pripisom, da bom njihovo ravnanje prijavil AKOSu, so potem odgovorili, da so potrebna večja terenska dela in da bodo predvidoma uredili v pol leta. No, čez par mesecev so prišli in dejansko izkopali 700 m dolg jarek in položili nov 6-parični kabel do hiše. Hitreje gre, če sam pridsobiš soglasja od sosedov, preko zemljišč katerih bo šel kabel. Sicer lahko to stori tudi Telekom sam, vendar se jim praviloma ne mudi. Za priključek sem plačal takso po ceniku, se pravi so vsa dela šla na račun Telekoma.
Na vlogo moraš obvezno pripisati, da zahtevaš telefonski priključek z možnostjo širokopasovnih storitev!
Ko imaš telefonski priključek, daš vlogo na T-2.
K meni je potem čez par mesecev prišla optika, tako da je zdaj tisti nov kabel mrtev, ampak prej nisem vedel, kdaj oz. če sploh bo optika.
Na vlogo moraš obvezno pripisati, da zahtevaš telefonski priključek z možnostjo širokopasovnih storitev!
Ko imaš telefonski priključek, daš vlogo na T-2.
K meni je potem čez par mesecev prišla optika, tako da je zdaj tisti nov kabel mrtev, ampak prej nisem vedel, kdaj oz. če sploh bo optika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miha 333 ()
next3steps ::
...:TOMI:... je izjavil:
Vsak v Sloveniji lahko dobi baker, saj je univerzalna storitev ipd.
Razen ko prostitutke Telekomovega rečejo, da ne gre povečati hitrosti povezave, drugi operater je pa hitrost brez problema povečal za 2.5 krat.
ombre ::
Bil sem v isti situaciji. Sem poizvedoval za to, da bi šel na Telekomov VDSL internet pa so mi rekli v Telekom centru da ni mogoče. Imamo telekom omarico, vendar je bila cca. 10 let neuporabljena. No potem sem pa za foro dal poizvedbo še na T-2, in glej ga hudiča - priklopili so me v cca. 1 mesecu. Pol se pa pejd. :) (preko telekomove parice da se ve)
OmbreMan - Galaxy of knowledge
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ombre ()
thx za info people. sm pisal na T2 spet itd., ampak v najslabšem primeru mam LTE opcijo, katera je zadovoljiva , razen tega da na TVju ni vseh programov ampak itak zelo redko gledam. Za 10/2 25€, kar se mi ne zdi dosti (brez tv)
Sam če bi oddajal pa bi blo malo smeti z 'polovično' televizjo, zato bom probal kabel na vsak način.
Sam če bi oddajal pa bi blo malo smeti z 'polovično' televizjo, zato bom probal kabel na vsak način.
MrStein ::
Jaz sem naročil pri T-2 VDSL.
Po naročilu se je izkazalo, da ni kabla.
Pa so ga pač potegnili (je zato vse skupaj trajalo malo dlje).
Je sicer to bilo pred skoraj 10 leti.
Po naročilu se je izkazalo, da ni kabla.
Pa so ga pač potegnili (je zato vse skupaj trajalo malo dlje).
Je sicer to bilo pred skoraj 10 leti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
next3steps ::
Predplačniški, polniš za 20 EUR. Throtlajo pa hitrost na random. Če imaš srečo, ti jo ne bodo.
a_borlak ::
Sm na telefonu bom kasneje pogledal link.
Poglej raje Telemach, cenejši. Simobil hoče 2letno vezavo, drugače je cena 25€. Je malo hitrejši, ampak ne igra vloge.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Omrežja in internet | 609879 (1769) | Mr.G. |
» | Gradnje optike, VDSL central.... (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 64266 (30325) | Lonsarg |
» | T2 ali Telekom (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 19691 (11693) | PunkDude |
» | cene internetnih paketovOddelek: Loža | 7115 (5501) | Ganon |
» | Telekom zavrnil razvezan dostopOddelek: Omrežja in internet | 5704 (4113) | 'FireSTORM' |