Forum » Problemi človeštva » Normiranci so rak rana naše ljube Slovenije
Normiranci so rak rana naše ljube Slovenije
Markus386 ::
Ja halooooo! Če zaslužiš 3k letno potem ne moreš toliko trošiti!!!
Kaj precej popoldanskih sp-jev je, ki samo plačujejo prispevke, in ne izdajo nobenega računa letno.
Pač nekdo računa, da nekaj bo, pa ni, pa mogoče bo naslednje leto, pa se nekomu ne splača zapret sp-ja za par mesecev.
tiste 3k letno je seveda mišljeno za dodatni zaslužek prek popoldanskega sp, poleg redne zaposlitve
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Markus386 ()
BlaY0 ::
Ja vem, ampak če planiraš 3k na leto potem si ne moreš privoščito 3200 stroškov!!!
Če vidiš da ne gre, zapreš takoj! Nimaš kaj čakat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Ja vem, ampak če planiraš 3k na leto potem si ne moreš privoščito 3200 stroškov!!!
Zakaj ne? Pač si v minusu konec leta.
Govora je o popoldanskem sp-ju, kjer je fiksnih stroškov 65 eur mesečno.
Včasih je lažje pustit odprto in plačat prispevke, kot zapirat in odpirat vsake toliko.
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
Če so to stroški, ki jih tako ali tako imaš (računalnik, telefon, ogrevanje kabineta, naročnina na časopis ...), potem pač prikazuješ izgubo, ki to v resnici ni.
next3steps ::
Če so to stroški, ki jih tako ali tako imaš (računalnik, telefon, ogrevanje kabineta, naročnina na časopis ...), potem pač prikazuješ izgubo, ki to v resnici ni.
Jah te stvari tako ali tako rabiš za poslovanje, in dvomim da je kdo kadarkoli imel probleme z inšpekcijo zaradi teh konkretnih stroškov.
Dajmo takole rečt.... stroški so:
* neizogibni
* nepotrebni
* tisti ki jih sicer prijaviš pa v bistvu niso nastali
Prispevki so neizogibni.
Mobitel za 30 na mesec je nepotreben.
Internet za 30 na mesec je nepotreben.
* neizogibni
* nepotrebni
Prispevki so neizogibni.
Mobitel za 30 na mesec je nepotreben.
Internet za 30 na mesec je nepotreben.
Zgodovina sprememb…
Dajmo takole rečt.... stroški so:
* neizogibni
* nepotrebni
Ne vem kako bi nek sp posloval brez telefona in interneta, pa četudi popoldne za 3k letno. Sploh če smo na -tech forumu, kjer večina dela nekaj prek interneta in uporablja telefon za komunikacijo.
Pa peesda no ne rabiš telefona na firmo za 30 na mesec!!!!!!!!!!!!!!!!1 Je privat za 7 na mesec veliko cenejši! Tudi če ga ne daš v stroške ja!
Internet dobiš za 20 na mesec privat. Če vzameš na firmo za 30 si vrgu proč 7,5, ker si s tem ko si zadevo dal v stroške prišparal samo 2,5!!!!!!!!!111111
Računovodstva ne nucaš!
Bančni račun je zastonj!
Edino od česar maš direktni revenue so potni stroški in še to samo če greš hkrati še v Lidl privat.
Internet dobiš za 20 na mesec privat. Če vzameš na firmo za 30 si vrgu proč 7,5, ker si s tem ko si zadevo dal v stroške prišparal samo 2,5!!!!!!!!!111111
Računovodstva ne nucaš!
Bančni račun je zastonj!
Edino od česar maš direktni revenue so potni stroški in še to samo če greš hkrati še v Lidl privat.
Zgodovina sprememb…
Jah te stvari tako ali tako rabiš za poslovanje, in dvomim da je kdo kadarkoli imel probleme z inšpekcijo zaradi teh konkretnih stroškov.
Ne gre za to kaj lahko upravičiš pri kontroli ampak kaj lahko upravičiš pri sebi!
Če pa raje daš za telefon 30 na firmo kot pa 7 privat potem si pa buksl da ni večjega...
next3steps je izjavil:
Ker lahko daš pod stroške tudi tiste, ki niso direktno povezani za biznis, a so vseeno potrebni za opravljanje njega.
No dejmo naštet par takih...
Se strinjam, če je cena posamezne storitve enaka kot za privat, kar v veliko primerih ni...
Zgodovina sprememb…
Lahko pa odneseš kodo stranki na disketi, pa kupiš telekartico, in še prišparaš!
Nekje normalen mobilni paket je 20-30 eur, tudi za fizične osebe. Če vzameš še kolikor tolikor soliden telefon (ker pač moraš stranki odpisat na mail), te pride še kakih 10eur več mesečno. Podobno velja za internet paket.
Bančnega računa sploh nisem upošteval med stroški, in to doda še kakih 60eur letno. Če mi pa poveš kje je zastonj, bom pa zelo vesel :)
Računovodstva kot normiranec res ne nucaš, če pa moraš voditi stroške, se pa večini bolj splača nekaj ur več delat, in plačat računovodstvo, kot se vsega učit iz nule... vsaj na začetku. Prednost normiranca je ravno to, da tega ne rabiš delat.
Cene ki sem jih naštel, so približno tolikšne, kot jih plačujem zdaj kot normiranec. Imam pa to srečo da nisem še 31, pa da imam mobitel za samo 20eur (eu povezani paket), pa telefon že odplačan... ko bo treba novega, bo šel pa na obroke.
Sem pa ravno pred kratkim kupil nov laserski printer/scanner combo, za dobrih 200eur... tako da mi napiši sedaj, da ne rabim tega za firmo, da imam printbox, ki je cenejši.
Nekje normalen mobilni paket je 20-30 eur, tudi za fizične osebe. Če vzameš še kolikor tolikor soliden telefon (ker pač moraš stranki odpisat na mail), te pride še kakih 10eur več mesečno. Podobno velja za internet paket.
Bančnega računa sploh nisem upošteval med stroški, in to doda še kakih 60eur letno. Če mi pa poveš kje je zastonj, bom pa zelo vesel :)
Računovodstva kot normiranec res ne nucaš, če pa moraš voditi stroške, se pa večini bolj splača nekaj ur več delat, in plačat računovodstvo, kot se vsega učit iz nule... vsaj na začetku. Prednost normiranca je ravno to, da tega ne rabiš delat.
Cene ki sem jih naštel, so približno tolikšne, kot jih plačujem zdaj kot normiranec. Imam pa to srečo da nisem še 31, pa da imam mobitel za samo 20eur (eu povezani paket), pa telefon že odplačan... ko bo treba novega, bo šel pa na obroke.
Sem pa ravno pred kratkim kupil nov laserski printer/scanner combo, za dobrih 200eur... tako da mi napiši sedaj, da ne rabim tega za firmo, da imam printbox, ki je cenejši.
Nekje normalen mobilni paket je 20-30 eur, tudi za fizične osebe.
OK. Meni čisto zadostuje tak za 7.
Poleg tega imaš skoraj sigurno služben telefon iz delovnega razmerja.
Lej, tudi če prepolovijo normirane stroške, boš plačal še vedno samo 12% davka.
Zgodovina sprememb…
EU dogaja (20 giga po celi EU pa unlimited klici/smsi) je 20eur mesečno, se mi pa 31. rojstni dan hitro blia, tako da bo tudi to treba menjat kmalu za dražje.
Telefona iz delovnega razmerja nimam, ker ga ne rabim. Še dobro da ne delam v JU, ... to bi šele bil outrage, da bi nekdo iz JU uporabljal službeni telefon za privat popoldanske biznise.
Telefona iz delovnega razmerja nimam, ker ga ne rabim. Še dobro da ne delam v JU, ... to bi šele bil outrage, da bi nekdo iz JU uporabljal službeni telefon za privat popoldanske biznise.
Why not? Meni je delodajalec plačal mobi (do 200 EUR) in internet stroške.
Ne rabiš, ker je to popoldanec in nimaš ravno cajta po EU skakat, ker moraš naslednji dan v službo...
EU dogaja (20 giga po celi EU pa unlimited klici/smsi)...
Ne rabiš, ker je to popoldanec in nimaš ravno cajta po EU skakat, ker moraš naslednji dan v službo...
Zgodovina sprememb…
Why not? Meni je delodajalec plačal mobi in internet stroške.
Ker v službi imam fiksen telefon. Če hočejo, da se oglašam tudi popoldne (pogoj za služben telefon), naj mi plačajo pripravljenost, tega pa nočejo. (gre sicer za manjši tim, kjer so zadeve OK, v večjem podjetju, kjer morajo take zadeve kot so telefoni it čez 100slojev vodstva in pogojev in nevemčesa vsega še zraven. So pa plače kar OK. Je pa res, da če ti npr. crkne miška, te včasih prime, da bi jo sam kupil, ker prišparaš več na pomirjevalih, kot ko moraš čez uradno nabavo. )
Jaz sem pol dela za popoldanca naredil že med rednim šihtom... ostalo je bilo pa vedno v petkih popoldne in sobotah...
Why not? Meni je delodajalec plačal mobi (do 200 EUR) in internet stroške.
EU dogaja (20 giga po celi EU pa unlimited klici/smsi)...
Saj veš da zdaj iščeš popolnoma izrojene primere, in kompliciraš, ane? Kaj pa če je naslednji dan sobota? Ali pa nedelja? Ali pa, sem v redni službi na dopustu?
Tak paket imam zdaj kot fizična oseba, ker sem ocenil, da pač takega potrebujem. Ja, ker rad skačem po EU, tudi če popoldne ne delam nič, in se zapeljem čez mejo, in kupim naprimer avstrijsko milko. In tak paket, bi rad imel tudi vnaprej. Tudi internet doma imam rad hiter, in to uslugo tudi plačam.
Pravim samo, da za take zneske, se bodo nekateri sedanji popoldanci prelevili iz normirancev v sp-je obračunane po dejanskih stroških, stvari, ki jih že zdaj uporabljajo tako kot fizična oseba in kot sp, bodo prenesli na sp, in kar na enkrat bodo davki še nižji kot dosedaj. Več bo stroškov na račun računovodstva (kdor se ga ne bo hotel naučiti sam), država bo pa na koncu pobrala manj.
Pravim samo, da za take zneske, se bodo nekateri sedanji popoldanci prelevili iz normirancev v sp-je obračunane po dejanskih stroških...
Nekateri ja, se strinjam. Večina pa definitivno ne.
Ja, ker rad skačem po EU, tudi če popoldne ne delam nič, in se zapeljem čez mejo, in kupim naprimer avstrijsko milko. In tak paket, bi rad imel tudi vnaprej. Tudi internet doma imam rad hiter, in to uslugo tudi plačam.
Ja za tak stil življenja in potencialnih 3k na leto se ti pa po moje s.p. sploh ne splača odpirat...
Zgodovina sprememb…
Pravim samo, da za take zneske, se bodo nekateri sedanji popoldanci prelevili iz normirancev v sp-je obračunane po dejanskih stroških...
Nekateri ja, se strinjam. Večina pa definitivno ne.
Da, ker se jim ne da ukvarjat z recitiranjem davčne, pa menjat vseh tk paketov, seštevat stroškov, ipd. Kdor bo pa naračunal, da v zameno za to recitiranje davčne prišpara letno recimo 1000eur, bo pa dobro premislil, kaj se mu bolj splača.
Da, ker se jim ne da ukvarjat z recitiranjem davčne, pa menjat vseh tk paketov, seštevat stroškov, ipd. Kdor bo pa naračunal, da v zameno za to recitiranje davčne prišpara letno recimo 1000eur, bo pa dobro premislil, kaj se mu bolj splača.
Govoriš o šparanju ampak vse kar napišeš je pa v smeri večjega trošenja.
Jaz se ne bi mogel sprijazniti s tem, da bi za čas ki sem ga porabil za delo popoldne kupil mobi paket za 30/mesec in se tolažil s tem da to itak nucam za opravljanje tega dela.
Se pravi delaš zato, da lahko še naprej delaš???
Zgodovina sprememb…
Ja za tak stil življenja in potencialnih 3k na leto se ti pa po moje s.p. sploh ne splača odpirat...
Zakaj ne? 3-5x letno narediš neko izobraževanje za kako firmo (sploh če gre za kako ozko specifično znanje, po možnosti za firmo, za katero si nekoč to stvar opravljal), in dobiš ven 3-5x po 4000 eur.
Daš na papir avtorsko pogodbo in sp, vidiš da se ti sp recimo da bolj izplača, greš na točko vem, in to je to.
http://www.zvezarfr.si/pripomocki/izrac... %lt;- na 3000 stroška izplačevalca dobiš ven cca 2000eur (z 25% akontacijo dohodnine!!!)
normiran popoldanski sp pa 2100 eur (12*65 prispevkov + 120eur današnjega davka)
na 4000 dobiš ven ~2660 na AH pa ~3060 na sp
na 5000 dobiš ven ~3325 na AH pa ~4020 na sp
Ponovem boš na 5000eur plačal kot normiranec 780eur prispevkov in 5000*0.4*0.36=720eur dohodnine in dobil ven 3500eur
Če greš na realne stroške, samo s tistim prej (brez laptopa in bančnega računa), boš plačal 780eur prispevkov in (5000-3200-780)*0.36=367 eur dohodnine
Govoriš o šparanju ampak vse kar napišeš je pa v smeri večjega trošenja.
Jaz se ne bi mogel sprijazniti s tem, da bi za čas ki sem ga porabil za delo popoldne kupil mobi paket za 30/mesec in se tolažil s tem da to itak nucam za opravljanje tega dela.
Se pravi delaš zato, da lahko še naprej delaš???
Ne, trenutno imam paket za 20eur ker ga pač potebujem. Če vzamem še telefon na obroke, je to 30eur mesečno. Ker ga takega potrebujem (jaz kot fizična oseba).
Vse kar bi se spremenilo je, da bi ta nabava in strošek iz fizične osebe šel na sp v strošek.
Pa še vedno čakam na tisti zastonj bančni račun za sp-je.
Zgodovina sprememb…
Zakaj ne? 3-5x letno narediš neko izobraževanje za kako firmo (sploh če gre za kako ozko specifično znanje, po možnosti za firmo, za katero si nekoč to stvar opravljal), in dobiš ven 3-5x po 4000 eur.
Čakaj 3x po 4k ni 3k na leto!
Belive me, been there done that... vsakič znova mi je bilo škoda tiste sončne sobote. Če bi pa za tisto sončno soboto kupil še mobitel naročnino si pa ne bi mogel oprostiti...
Čakaj 3x po 4k ni 3k na leto!
Belive me, been there done that... vsakič znova mi je bilo škoda tiste sončne sobote. Če bi pa za tisto sončno soboto kupil še mobitel naročnino si pa ne bi mogel oprostiti...
zatipkal sem se, 3-5x po 1000eur
če bi mi uspelo izobraževanje prodati po 4000eur, bi pustil redni šiht, in se preselil kam na toplejše, in nazaj prišel samo 4x na leto po en dan :)
Vse kar bi se spremenilo je, da bi ta nabava in strošek iz fizične osebe šel na sp v strošek.
Nekaj pozabljaš! Spremenilo se je to, da si moral za to v soboto delat! In te sobote ni več!
Sparkasse navaden pozitivni plus račun sem za namene s.p. uporabljal več kot 5 let. Posebej sem ga takrat prijavil še DURS-u.
Zgodovina sprememb…
Nekaj pozabljaš! Spremenilo se je to, da si moral za to v soboto delat! In te sobote ni več!
Sparkasse navaden pozitivni plus račun sem za namene s.p. uporabljal več kot 5 let.
Bom pogledal sparkasse, dozdaj sem bil na DH, prvo leto je bilo zastonj, zdaj je ~5eur mesečno.
Ja, tudi v ponedeljek sem moral delati, pa torek, pa sredo, pa četrtek, pa petek, in teh dni ni več. Imam pa rad gadgete, rad kam odpotujem, rad jem biftek, steake, rad kupim nove gume za avto, brez da razmišljam o raznih kormoranih in tomketih... tako, da pač žrtvujem eno soboto (oz. v mojem primeru, dan dopusta med tednom), in zaslužim več v tem enem dnevu, kot v celem tednu redne službe.
Torej če imam pet takih dni letno, dobim celo nekaj več ven kot v dveh mesecih redne službe, in za ~4k dobiš kar nekaj steakov, gum in dni na morju.
Meni se splača.
Lahko bi pa živel pri starših v kleti, vlekel socialo, in imel vse sobote in srede frej.
Ja, tudi v ponedeljek sem moral delati, pa torek, pa sredo, pa četrtek, pa petek, in teh dni ni več. Imam pa rad gadgete, rad kam odpotujem, rad jem biftek, steake, rad kupim nove gume za avto, brez da razmišljam o raznih kormoranih in tomketih...
Ja samo za vse to rabiš denar, ki ga moreš nekje dobit. Če ves denar spušiš za "stroške" ki jih kao rabiš tako privat kot za s.p. potem ne moreš do teh dobrin, ki jih na noben način ne moreš prikazati kot strošek.
Kako boš kam odpotoval, če si pa minus naredil, poleg tega pa še delal vse sobote?
Torej če imam pet takih dni letno, dobim celo nekaj več ven kot v dveh mesecih redne službe, in za ~4k dobiš kar nekaj steakov, gum in dni na morju.
Meni se splača.
Lahko bi pa živel pri starših v kleti, vlekel socialo, in imel vse sobote in srede frej.
OK, tu se razlikujeva... jaz sem raje v soboto s svojo družino kot pa da delam, ker delam tako ali tako že med tednom.
Zgodovina sprememb…
Pa peesda no ne rabiš telefona na firmo za 30 na mesec!!!!!!!!!!!!!!!!1 Je privat za 7 na mesec veliko cenejši! Tudi če ga ne daš v stroške ja!
Računovodstva ne nucaš!
Bančni račun je zastonj!
Ja, sam ti si amater. Ta pravi biznismeni dajo vse v stroske.
Sej jest sm dal vse v stroške kar je bilo res stroškov! Denar za bančni račun pa računovodjo sem pa kar direktno "podelil" sebi!
Zgodovina sprememb…
Ja, tudi v ponedeljek sem moral delati, pa torek, pa sredo, pa četrtek, pa petek, in teh dni ni več. Imam pa rad gadgete, rad kam odpotujem, rad jem biftek, steake, rad kupim nove gume za avto, brez da razmišljam o raznih kormoranih in tomketih...
Ja samo za vse to rabiš denar, ki ga moreš nekje dobit. Če ves denar spušiš za "stroške" ki jih kao rabiš tako privat kot za s.p. potem ne moreš do teh dobrin, ki jih na noben način ne moreš prikazati kot strošek.
Kako boš kam odpotoval, če si pa minus naredil, poleg tega pa še delal vse sobote?
Vse dobrine/storitve/..., ki jih uporabljam kot fizična oseba in sp (torej kot oboje), bom prikazal kot strošek sp.-ja.
Torej trenutno kot fizična oseba plačam 12*20 (30 če vzamem še telefon) eur letno za naročnino za telefon. In to se mi ne šteje nikjer kot strošek (v smislu zmanjševanja davkov). To storitev prepišem na s.p., in se mi zmanjša osnova za dohodnino. Porabil nisem niti evra več kot sedaj (ker tako ali tako rabim mobilca, tako kot fizična oseba kot sp), sem si pa zmanjšal dohodnino.
Najemnino plačujem že zdaj, ker nekje pač morem živeti. Potem bi 1/4 te najemnine pisal kot strošek pri s.p.-ju (ker nekje pač moram delat). Torej plačal nisem niti evra več kot dozdaj, osnova za dohodnino je pa spet šla dol.
Dodaj na to še vse ostale stroške, ki jih uporabljam tako kot fizična oseba kot s.p. (internet vsak mesec, laptop, printer, router vsakih par let, diski za arhiviranje podatkov,... pa vse do kovert in kulijev - torej vse stvari ki jih že sedaj kupujem in plačujem), in na koncu si na nuli v minusu.
Ja, če na hitro pogledaš, se "ne splača" met sp, da si na koncu na nuli, ampak ta nula vsebuje 1/4 najemnine, telefon, naročnino, laptop, printer, ipd zadeve, ki bi jih tako ali tako kupil.
next3steps je izjavil:
Pa še biftek, ki ga imaš tako rad, gre med stroške.
A niso stroški reprezentance priznani samo 50%? torej samo pol biftka :)
Ja, če na hitro pogledaš, se "ne splača" met sp, da si na koncu na nuli, ampak ta nula vsebuje 1/4 najemnine, telefon, naročnino, laptop, printer, ipd zadeve, ki bi jih tako ali tako kupil.
Ja, se strinjam. Se ti splača. Meni se ni, ker sem imel vse te stvari tako ali tako že prej na drugačen način bolje zoptimizirane/rešene.
next3steps je izjavil:
Pa še biftek, ki ga imaš tako rad, gre med stroške.
A niso stroški reprezentance priznani samo 50%? torej samo pol biftka :)
Pa še par zraven jih moraš častit...
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
Ali pa tudi ne. Gre druščina na večerjo/pir, vsak plača svoje, espe pa da natakarju vizitko in reče, naj napiše celoten račun nanj.
cleanac ::
@gvido66Ne moreš kar tako primerjati normirancev in navadnih s.p.-jev. Normiranci so podjetja, ki poslujejo do zneska 100k letno, medtem, ko ostali imajo tudi milijonske zneske prometa in normiranci sploh ne morejo postati. Potem zanemarjaš, da so na normirance prešli predvsem tisti, ki se jim je to splačalo...torej bi po prejšnjem načinu plačali več prispevkov; nekateri tudi zaradi lažjega poslovanja, ampak to so bolj tisti na meji (predvidevam, ker ob nekem znesku se vseeno splača prikazati stroške).
To tulim že par strani, da v povprečju navaden s.p. plača manj davka kot normiranec...
BigWhale ::
Bom bolj natančen: kot programer izdaš za 4-5k EUR računov na mesec. Torej za storitev. Kako v tem primeru prikažeš za 4k EUR smiselnih stroškov na mesec?
Jih ne. Ali pa se ni imel inspekcije. Ker vsak inspektor bi ga vprasal po zdravju, ce bi imel potnih stroskov toliko, da mu nicesar ne bi ostalo vec od prihodkov.
[SkA] ::
No ja - po zdravju verjetno ne, ker se da s kilometri lepo služiti, če imaš primeren avto. Bi se pa verjetno spravil v iskanje dokazil, da si te poti res opravil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
OrkAA ::
Ce bi s kilometri res sluzil, ti ne bi bilo tezko pokazat racunov, ki si jih izstavil potnikom. :)
Ma ne tako služenje. Govorim o tem da je povračilo za kilometer fiksno predpisana, dejanski stroški, ki nastanejo na kilometer, pa variirajo glede na avto in njegove dejanske stroške. Če ostaneš racionalen pri izbiri avtomobila, pa delaš veliko kilometrov, boš v profitu.
Sem sicer odgovarjal BigWhalu okoli inspekcije (=zdravja, dejansko služiš, tudi če so prikazani skoraj sami stroški).
Glede na to da Invictusa ni avtoprevoznik in ne bo imel potnikov, ne razumem čisto, kaj bi rad povedal? Jasno da mora inšpektorju dokazovati poti in danes je to baje precej težje, kot samo naključne listke cestnin nabirat.
Glede na to da Invictusa ni avtoprevoznik in ne bo imel potnikov, ne razumem čisto, kaj bi rad povedal? Jasno da mora inšpektorju dokazovati poti in danes je to baje precej težje, kot samo naključne listke cestnin nabirat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
No saj to je tocno nas point. Invictus si izmisljuje neumne nacine izogibanja davku, ki v resnici niso izvedljivi. Hkrati se obnasa kot da je pojedel vso pamet tega sveta.
Ja ampak ce si ti pot dejansko prevozil, potem si tudi placal denar za njo. Denar, ki bi ga sicer lahko porabil za karkoli drugega.
Gandalfar ::
Pa če se 4x na teden voziš na dunaj in nazaj, tudi težko kaj dosti pametnega sprogramiraš.
poweroff ::
Se pa voziš z vlakom. Kar pomeni, da moraš kupiti vlak. A veš kolk gre to pol v stroške???
sudo poweroff
Ja, vse lepo in prav, razen ce nimas 100.000k bruto prihodka na leto. V tem primeru so taki stroski pljunek v morje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odprtje normiranega spja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 42528 (17403) | Recordman |
» | Prihodki iz tujine in dohodnina (kot fizična oseba)Oddelek: Loža | 15032 (13719) | Vikking |
» | A je s.p. pravi odgovor za moj posel? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25425 (23026) | Mavrik |
» | informacije glede ustanovitve podjetja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20655 (18192) | wind |