» »

Ali lahko pokvarjena MB uniči CPU?

Ali lahko pokvarjena MB uniči CPU?

Venoox ::

Frend mi je dal matično ploščo, ki ima isto podnožje kot moj procesor, namreč moja matična se je pokvarila. Rekel pa mi je, da ni prepričan, ali je pokvarjena ali ne. Zanima me, če je možno da ta matična plošča, ki je lahko pokvarjena, uniči moj procesor, ko ga dam notr in zaženem računalnik?

Han ::

Če je defektna in spusti do procesorja previsok tok oziroma napetost, ga seveda lahko "skuri". Tudi defekten napajalnik lahko naredi veliko škode.

Riff ::

za katero podnožje pa gre

Riff je izjavil:

za katero podnožje pa gre

LGA1151

al pa za probo nabaviš nek pocen cpu za to podnožje če se še dobi

shintaro ::

Riff je izjavil:

ne fantaziraj

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: amacar ()

shintaro je izjavil:

Riff je izjavil:

ne fantaziraj

kva pa teb tle ni jasn ???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Riff ()

MIHAc27 ::

Možno je, ampak jaz bi zelo verjetno vseeno sprobal, če le nimaš kakega hudega i7 procesorja za to plato, ki bi bil še vedno veliko vreden.

Zelo verjetno ne boš nič skuril, če bo vse vklopljeno kot mora bit. 100% pa seveda ne boš bil dokler ne sprobaš.

Imam i7 6700k :P in res ne bi rad, da bi ta procesor uničil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Venoox ()

Aja no vidiš, tega pa tudi jaz ne bi preveč reskiral... raje ga mogoče prodaj pa kupi novejše podnožje. Ali pa novo/testirano ploščo

Še eno vprašanje glede moje stare matične...Frendov procesor sem dal not, da bi vidla če je njegov procesor fuč, in zgodilo se je, da je komp kar naprej vsake par sekund prižgal in ugasnil...Nato sva ugotovila, da je njegov procesor pokvarjen, nato sem dal svoj procesor nazaj not, ista zadeva; prižgem, laufa par sekund, se ugasne, spet prižge in tako naprej. Sem probal cmos resetirat ampak še vedno isto. To je verjetno matična šla in se je ne da rešit?

najbrž je tle res matična fuč

Telbanc ::

Venoox je izjavil:

Še eno vprašanje glede moje stare matične...Frendov procesor sem dal not, da bi vidla če je njegov procesor fuč, in zgodilo se je, da je komp kar naprej vsake par sekund prižgal in ugasnil...Nato sva ugotovila, da je njegov procesor pokvarjen, nato sem dal svoj procesor nazaj not, ista zadeva; prižgem, laufa par sekund, se ugasne, spet prižge in tako naprej. Sem probal cmos resetirat ampak še vedno isto. To je verjetno matična šla in se je ne da rešit?

Kva je z napajalnikom?? A je v redu? Men se ke enkrat tko zaganjala plata, k je bil knof za start u kurcu.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Včasih je tudi ram kriv za podobna zaganjanja (če je napajalnik res dober). Bolj verjetno pa je pač kriva osnovna plošča.
Procesorji ne grejo kar tako, vsaj če jih ne navijaš ali kako drugače fizično poškoduješ.
V 10+ letih kot serviser sem imel samo 2 primerka zanič procesorjev, osnovnih plošč pa kolikor hočeš.

Pentium ::

Če odogovorim OP-ju:
Lahko prebije FET regulator na eni fazi iz +12V napajanja na VCORE. Torej procesor faše 12V namesto 1.2V. Instant skurjenje. Do zdaj naletel na en tak primer na eni Gigabyte plošči, procesorju ni bilo pomoči. Ploščo pa smo uspeli rešiti...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ko prižgem računalnik se takoj ugasne

Oddelek: Strojna oprema
223536 (3147) r3dkv1c4
»

matična plošča brez cpu

Oddelek: Strojna oprema
242668 (2037) solatko
»

računalnik se ne odziva (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
566888 (6559) pingo76
»

Vrednost procesorja Core 2 Quad

Oddelek: Kaj kupiti
353022 (2252) nUUb
»

V letu 2011 novo Intelovo podnožje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
5819624 (18022) Jst

Več podobnih tem