Forum » Strojna oprema » matična plošča brez cpu
matična plošča brez cpu
kojot31 ::
Lp!
Zanima me, če mora biti slika na monitorju iz on board vga izhoda, če ni procesorja na plošči? Ali pa če morajo biti kakšni zvoki?.
Kaqjti plošča naj bi delovala, ampak slike ni iz plošče. Priklopil sem normalno vse na ploščo in nič. Odstranil pcie grafično in nič. Odstranil posamično rame in nič. Menjal baterijo in nič. Sliši se samo klik klik od kontrolerja, pa nobenega piska. Poizkusu sem tudi brez cpu in isto. Ploščo sem tudi ven vzel in jo zaščitil pred stiki. Gre za amd x2 64. Ne vem, kako bi ga lahko preizkusu, če deluje ali ne. Na prejšnji stari plošči je deloval. Tudi pasta je nova .
Če kdo ve, mi naj napiše.
Napajlnik sem tudi poizkusu z drugim in isto. Grafično sem testiral na drugem pc in rame in vse deluje.
Zanima me, če mora biti slika na monitorju iz on board vga izhoda, če ni procesorja na plošči? Ali pa če morajo biti kakšni zvoki?.
Kaqjti plošča naj bi delovala, ampak slike ni iz plošče. Priklopil sem normalno vse na ploščo in nič. Odstranil pcie grafično in nič. Odstranil posamično rame in nič. Menjal baterijo in nič. Sliši se samo klik klik od kontrolerja, pa nobenega piska. Poizkusu sem tudi brez cpu in isto. Ploščo sem tudi ven vzel in jo zaščitil pred stiki. Gre za amd x2 64. Ne vem, kako bi ga lahko preizkusu, če deluje ali ne. Na prejšnji stari plošči je deloval. Tudi pasta je nova .
Če kdo ve, mi naj napiše.
Napajlnik sem tudi poizkusu z drugim in isto. Grafično sem testiral na drugem pc in rame in vse deluje.
Malo pomote. To je za amd procesor kot sem zgoraj napisal. amd2 64 core duo. Podnoćje am2. Ne vem, kako naj testirm cpu, če deluje?
kloko ::
zee ::
amd2 64 core duo. Podnoćje am2.
Verjetno imas v mislih AMD Dual Core. Core Duo je oznaka Intelovih procesorjev.
Napisi tocen model maticne plosce.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
klinker ::
Sej je napisal da je AM2 podnozje, kar pa je itak nepomembno.
Ce plosca nic ne piska brez cpuja in rama je verjetno fuc.
Ce plosca nic ne piska brez cpuja in rama je verjetno fuc.
Killermode ::
Ne ni 775. Je bila pomota, ker sem milsil za drug procesor, ki je tud bila plošča fuč. Zvočnik je piezo piskač, vgrajen na plošči. Ne , ne da nobenega zvoka, če je kaj na plošči al pa nič. A je mogoče kater izmed vas tako dober in bi lahko men preveril, če deluje moj Athlon cpu amd? Ostale komponente sem testiral na drugem pc, samo procesorja nemorem, ke rnimam podobne plošče z am2 vložiščem.
solatko ::
Vsak malo močnejši servis, ti bo to naredil za nekaj drobiža. Povprašaj pri lokalcih.
Delo krepa človeka
Pol nakonc bo pa enga nesposobnga našu mu polamu pine seb uničo ploščo in še njega krivil, da je njegov procesor kriv za to?
Na servisu bodi zraven ali pa poslikaj iz 100 možnih kotov procesor prej.
Vsaj tle okol mene so vsi nesposobni.
Bom poizkusu. Pri nas je ena firma, ki ima postransko tudi računalnike in servis. Drugače vem, da so servisi po 40€ in naprej za uro. Lahko vprašam, kolk bi prišlo, če mi samo procesor testira. Če bo več k 20€, se mi ne splača in jih raje ne uporabljam.
Če ima MB je dela 5 minut - plata na ponk, priključi monitor, napajanje, procesor (kapljico hladilne), hladilnik, 1RAM in zažene. Če pride v bios, je CPU vredu, sicer ne. 10€ za kavico, brez računa in hvala, adijo.
Delo krepa človeka
Riff ::
Killermode je izjavil:
Pol nakonc bo pa enga nesposobnga našu mu polamu pine seb uničo ploščo in še njega krivil, da je njegov procesor kriv za to?
jaz sem uspešno že poravnal okoli 10 pinov na socket 939 procesorju enemu kolegu in še sedaj mu služi bp
Killermode je izjavil:
jaz sem uspešno že poravnal okoli 10 pinov na socket 939 procesorju enemu kolegu in še sedaj mu služi bp
Nihče ni rekel, da se ne da. Samo zakaj bi moral, če ni treba?
Danes sem vprašal na servis in mi ne morejo testirat ne AMDX2, ne Intela i3. Nimajo takšnih plat, samo novejše. Kolegi majo pa vsi prenosnike, tako da ne vem, kam se naj obrnem. Da pa kupi eno os. in dam gor cpu in ne bo nič, pa spet nisem nič pridobil.
Servisov imaš veliko, nekateri imajo še vedno tudi stare delujoče plošče. Boš moral še malo poiskati ali pa se odločiš za zamenjavo sistema (MB, CPU, RAM) in se nehaš ukvarjat z zastarelim sistemom, ki je čisto v redu, dokler deluje.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8323 (7069) | solatko |
» | Crkno PC (kaj je hin?)Oddelek: Strojna oprema | 2738 (2206) | smile- |
» | Nadgradnja računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 5740 (5412) | D3m |
» | Menjava Procesorja NUJNO!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3113 (2552) | Pšenični |
» | procesor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15608 (13879) | IvoJan |