Forum » Omrežja in internet » garantiran upload na optiki - T-2 ali telekom?
garantiran upload na optiki - T-2 ali telekom?
randomdent ::
pozdrav,
končno so nam do hiše pripeljali optiko. do sedaj smo bili (in še vedno smo) na VDSL od T-2 (20/1). sedaj sem dobil ponudbe in tudi že pogodbe od T-2 in od telekoma. zanima me čimboljši upload. pri T-2 mi lahko ponudijo 100/20 maksimalno hitrost. skušal sem dobiti tudi simetrično 50/50 vendar so mi na koncu sporočili, da žal ne morejo simetričnih hitrosti na optiki na tej lokaciji sploh ponudit. pri telekomu pa sem šel na ponudbo z TopTrioB in dvignjeno hitrostjo 200/40. poslali so mi tudi pogodbo in tam notri piše sledeče:
Internet
Oglaševana hitrost DO 200Mb/40Mb
Maksimalna hitrost 200,00Mb/40,00Mb
Običajno razpoložljiva hitrost 160,00Mb/32,00Mb
Minimalna hitrost 50,00Mb/20,00Mb
sedaj se samo sprašujem ali gre dejansko za isto reč, samo da so pri T-2 bolj odkriti in iskreni? Jasno mi je da tule T-2 najema optiko od telekoma, kar je bilo razvidno tudi od pogovorov s T-2.
Ima kdo kakšne izkušnje, lahko kaj razložite kakšne so to razlike? ali gre pravzaprav za isto "dejansko" garantirano hitrost, telekom pa to zapakaira v višjo hitrost, ki je v resnici redko dosegljiva? ker če gre dejansko za isto stvar, se mi skoraj ne splača menjati operaterja, ostanem pri t-2 ampak me samo priklopijo na optiko (in dajo drug modem).
bom hvaležen za konstruktivna mnenja.
končno so nam do hiše pripeljali optiko. do sedaj smo bili (in še vedno smo) na VDSL od T-2 (20/1). sedaj sem dobil ponudbe in tudi že pogodbe od T-2 in od telekoma. zanima me čimboljši upload. pri T-2 mi lahko ponudijo 100/20 maksimalno hitrost. skušal sem dobiti tudi simetrično 50/50 vendar so mi na koncu sporočili, da žal ne morejo simetričnih hitrosti na optiki na tej lokaciji sploh ponudit. pri telekomu pa sem šel na ponudbo z TopTrioB in dvignjeno hitrostjo 200/40. poslali so mi tudi pogodbo in tam notri piše sledeče:
Internet
Oglaševana hitrost DO 200Mb/40Mb
Maksimalna hitrost 200,00Mb/40,00Mb
Običajno razpoložljiva hitrost 160,00Mb/32,00Mb
Minimalna hitrost 50,00Mb/20,00Mb
sedaj se samo sprašujem ali gre dejansko za isto reč, samo da so pri T-2 bolj odkriti in iskreni? Jasno mi je da tule T-2 najema optiko od telekoma, kar je bilo razvidno tudi od pogovorov s T-2.
Ima kdo kakšne izkušnje, lahko kaj razložite kakšne so to razlike? ali gre pravzaprav za isto "dejansko" garantirano hitrost, telekom pa to zapakaira v višjo hitrost, ki je v resnici redko dosegljiva? ker če gre dejansko za isto stvar, se mi skoraj ne splača menjati operaterja, ostanem pri t-2 ampak me samo priklopijo na optiko (in dajo drug modem).
bom hvaležen za konstruktivna mnenja.
Ice-Heki ::
T-2 najame optiko pri Telekomu in v njihovem dogovoru je hitrost 100/20.
Pri Telekomu pa dobiš to, kar oglašujejo kot maksimalno hitrost.
Pri Telekomu pa dobiš to, kar oglašujejo kot maksimalno hitrost.
Anney ::
Telekom in paket modri net, dobiš fleksibilen paket in še mobilno številko.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
...:TOMI:... ::
Izkušnja na optiki GPON preko bitnega toka preko T-2 bo najbrž porazna. Za TV uporabljajo HLS, namesto multicast. Imajo še druge fore, ki so bedne, da ni za povedat. Izkušnja, ki jo imaš sedaj preko VDSL ti bo pokvarila ves "dober okus" ki si ga imel preko izkušenj na VDSL LLU.
Vse hitrosti so "do", ker se uporablja bitni tok telekoma.
Teži na t-2, da ti dajo višje hitrosti, nenazadnje je to njihova naloga. Če pa niso sposobni, se ozri po konkurenci.
Vse hitrosti so "do", ker se uporablja bitni tok telekoma.
Teži na t-2, da ti dajo višje hitrosti, nenazadnje je to njihova naloga. Če pa niso sposobni, se ozri po konkurenci.
Tomi
...:TOMI:... je izjavil:
A to je dejansko komu uspelo - višjo hitrost od 100/20 na GPONu? Ker kot sem bral po forumih, je max. kar se dobi pri T-2 100/20.
Slej ko prej bodo morali dvigniti hitrosti. Glede na to, da da je ista cena 100/20 ali pa kaj več.
Tomi
scipascapa ::
To imaš verjetno preko BRO, kjer T-2 najame preko TS-FTTH optiko in zato tudi omejitev 100/20.
Omejitev ni zaradi tega. Omejitev je zaradi omejenega operaterja. V tem primeru t-2.
Tomi
RejZoR ::
Dejansko je omejitev na T-2 pri BRO optiki je 100/10. 20mbit upload imaš preko BRO lahko samo v primeru, da imaš zakupljen njihov "Oranžni Diamant" paket. Če imaš preko T-2 optičnega omrežja potem pa imaš oglaševane hitrosti. Butasto in zakopano v spletni strani (preden sploh ugotoviš ali imaš BRO ali ne ker ti itaq noben nič ne pove ko skleneš) ampak take pogoje daje Telekom.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Rejzor, ne zavajaj. Pogojev ne daje telekom. Samo bitasti t-2 noče zakupiti več.
Tomi
Dejansko je omejitev na T-2 pri BRO optiki je 100/10.
Ni res. Na eni lokaciji (fizicna oseba) imam 100/20.
Kako ni res, če sem na BRO in sem hotel večji upload pa so pri T2 rekli, da je 10mbit max kar lahko dobim na T4 Mega. Za več bi moral imet Oranžni Diamant.
SaXsIm ::
Dej no, sej vsi vemo, kaj je krivo. Idiotska GPON tehnologija! Vprašaj znalce na slo-techu.
/sarcasm off.
/sarcasm off.
SaXsIm
In kaj mi to pomaga, ko nimaš nič besede pri inštalaciji vlaken po naselju? Prvo sploh nisem vedel, da inštalacija ni od T-2, potem pa še izveš da je BRO neka najbolj inferiorna opcija inštalacije optike. Yay.
Imaš pa besedo pri najemu storitev. Komot lahko "prisiliš" operaterja, da ti omogoči višjo hitrost, če ni sposoben pa pač menjaš. Tehnologija omogoča višje hitrosti, tudi GPON.
Tomi
Menjam na oderuške šalabajzerje od Telekoma? Sem skor raje brez interneta pol... Me čudi, da Telekom ne zahteva več ISDN-ja za optiko...
Imaš lahko še A1 in telemach, pa mogoče še kakšnega.
A1 vsaj nima HLS, ima multicast ipd. T-2 je na bitnem toku en šalabajzerski operater. Na LLU je čisto ok, vendar na BRO je katastrofa.
A1 vsaj nima HLS, ima multicast ipd. T-2 je na bitnem toku en šalabajzerski operater. Na LLU je čisto ok, vendar na BRO je katastrofa.
Tomi
Če že bi šel, edino k A1. Imajo mogoče opcijo, da vzameš A1 Kombi L ker hočem 100/20 neta ampak s TV programsko shemo Kombi S ter doplačilom parih določenih programov, ki jih v Kombi S ni? Za ta del ima T-2 super in nimam kritik. So dost dobro lahko sam sestaviš kar hočeš in ven dobim zelo solidno ceno. Pri A1 sicer imajo neko opcijo "Sestavi paket" ampak takoj hočejo moje podatke preden sploh greš lahko naprej. Bah.
Dejansko je omejitev na T-2 pri BRO optiki je 100/10.
Ni res. Na eni lokaciji (fizicna oseba) imam 100/20.
Kako ni res, če sem na BRO in sem hotel večji upload pa so pri T2 rekli, da je 10mbit max kar lahko dobim na T4 Mega. Za več bi moral imet Oranžni Diamant.
Dejansko je omejitev 100/20, ker naj bi imeli toliko po pogodbi s Telekomom. Npr. T3 TERA na BRO ima že 100/20. Skratka, njihova prodaja ti ne omogoča 100/20, ne tehnologija.
Glede hitrosti mi je to čist jasno. Govoril sem za dejansko kaj imaš pri T-2 sploh na voljo v primeru, da uporabljaš BRO sistem.
Jaz ti pa pravim, da imaš na voljo tudi 100/20 na BRO.
Ja, če imaš Oranžni Diamant. Če ti vidiš nastavitev v Horizont nadzorni plošči to pomeni jack shit. Sam sem imel izbrano 50/50 ko sem se vezal za dodatni 2 leti, pa me pokličejo, da to ni možno. Tud 100/10 takrat še ni bilo možno, so odklenili kasneje. Če niso v kratkem česa spremenili, tvoja trdtev ne drži. Al pa T-2 ne ve kaj trži. Ampak T2-jevci na njihovem forumu definitivno vejo kaj ponujajo...
mojster_joni ::
Dejansko je omejitev na T-2 pri BRO optiki je 100/10. 20mbit upload imaš preko BRO lahko samo v primeru, da imaš zakupljen njihov "Oranžni Diamant" paket. Če imaš preko T-2 optičnega omrežja potem pa imaš oglaševane hitrosti. Butasto in zakopano v spletni strani (preden sploh ugotoviš ali imaš BRO ali ne ker ti itaq noben nič ne pove ko skleneš) ampak take pogoje daje Telekom.
to mi čisto dol visi ker imam p2p optiko od obeh, da ne daje večjih uljev je tudkaj samo poslovna odločitev
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 Optika TV & Internet (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 17560 (4795) | WaterBoy |
» | T2 ja ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 26426 (17500) | Vuli |
» | Zakaj telekom na optiki za domače uporabnike umetno omejuje upload na sramotnih 40 mb (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23536 (17961) | korenje3 |
» | Čas priklopa na Telekom optikoOddelek: Omrežja in internet | 9486 (8464) | Slo_Gamer |
» | Telemach, boj proti višjemu UPLOADU NA KABLU! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21811 (20147) | MacGyver141 |