Forum » Mobilne tehnologije » ne polni se
ne polni se
anika87 ::
Živjo,
prosim za nasvet. Gre za mobi Sony Xperia E4. Pred nekaj dnevi je še normalno delal, ampak se naenkrat več ni hotel polnit, ko se je baterija spraznila do konca, se več ne polni in se ga pač ne da vklopit. Nekdo mi je rekel, da je fuč konektor za polnit.
Ali je to res najpogostejša napaka v tem primeru, ali je možno še kaj drugega, ker če je in če je predrago, potem ne bi dala popravljat... garancija potekla pred 1 mesecem :(
Kakšen nasvet prosim :)
Hvala, Lp
Ana
prosim za nasvet. Gre za mobi Sony Xperia E4. Pred nekaj dnevi je še normalno delal, ampak se naenkrat več ni hotel polnit, ko se je baterija spraznila do konca, se več ne polni in se ga pač ne da vklopit. Nekdo mi je rekel, da je fuč konektor za polnit.
Ali je to res najpogostejša napaka v tem primeru, ali je možno še kaj drugega, ker če je in če je predrago, potem ne bi dala popravljat... garancija potekla pred 1 mesecem :(
Kakšen nasvet prosim :)
Hvala, Lp
Ana
Machete ::
Še spucat provaj malo konektor režo na telefonu. (Zobotrebec ipd.., jabolčka so rada nehala polnit zaradi preveč zbitega prahu znotraj).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
goranzaric ::
Poskusi drugi polnilec, če ne pomaga verjetno je potrebna menjava konektorja. Če je pa še kaj drugega pa se verjetno ne splača.
Sem pozabila že v štartu zapisat, seveda sem probala več različnih polnilcev :)
Spucala konektor z iglico, nič ne pomaga... bom dala pogledat strokovnjaku, če se bo splačalo...
Spucala konektor z iglico, nič ne pomaga... bom dala pogledat strokovnjaku, če se bo splačalo...
smacker ::
Konektor je par dolarjev: http://www.ebay.com/itm/Micro-USB-Conne...
Če maš še kolega, ki je spreten z elektroniko, lahko rešiš za 6pack pira. Uradni serviser zna nest 50eur (provizija za del, 1 ura dela, DDV, garancija,...)
Če maš še kolega, ki je spreten z elektroniko, lahko rešiš za 6pack pira. Uradni serviser zna nest 50eur (provizija za del, 1 ura dela, DDV, garancija,...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: smacker ()
Smacker hvala za odgovor! A mi prosim poveš, če si mogoče ti spreten "te vrste"... imam doma nekaj telefonov, ki so "za stran" in sem na dveh razšravfala (sem se kar sama spravila k delu, sem kar precej tehnični tip) in sem dobila ven ta konektorček, ampak je zalotan na matični plošči. Na tem filmčku pa ta pobira vse s pinceto ven. Tudi konektorček vzame s pinceto in potem novega takšnega vstavi nazaj. Na ebayu sem videla, da se prodajajo v takšni obliki, kakršni sem jaz dobila ven iz starega telefona. Sony-ja pa še nisem razšravfala...
A bo treba to zalotat gor?
A bo treba to zalotat gor?
Neznalka ::
Živjo,
imam telefon Lenovo Vibe X2 in na začetku je baterija ob zmerni uporabi zdržala cca. 2 dni, brez uporabe pa okoli 3-4. V zadnjem mesecu se mi je začelo dogajati, da telefon zvečer napolnim do konca (kaže polno baterijo 100%), zjutraj pa je skoraj prazna (ostane cca. 20%). Prav tako sem opazila, da je na polnilcu skrivljen kovinski vtikač za v telefon (namesto naravnost je močno obrnjen navzgor), vendar se telefon še da polniti. No, imam dva enaka kabla, tako, da sem poskušala polniti z drugim, ki je brezhiben in se dogaja enako, tako da očitno ni problem v polnilcu. Vendar ali obstaja možnost, da se je zaradi skrivljenega vtikača poškodovala baterija?
Telefon je še v garanciji, ki naj bi veljala tudi za baterijo, vendar ne vem, kako slaba mora biti baterija, da ti jo priznajo. Je spraznitev iz 100% na 20% ob neuporabi v cca. 9 urah še normalno za leto in pol star telefon ali ne?
Naj še omenim, da imam na telefonu ponoči izklopljen wifi ter mobilne podatke, da se v ozadju ne izvajajo aplikacije ipd.
Hvala!
imam telefon Lenovo Vibe X2 in na začetku je baterija ob zmerni uporabi zdržala cca. 2 dni, brez uporabe pa okoli 3-4. V zadnjem mesecu se mi je začelo dogajati, da telefon zvečer napolnim do konca (kaže polno baterijo 100%), zjutraj pa je skoraj prazna (ostane cca. 20%). Prav tako sem opazila, da je na polnilcu skrivljen kovinski vtikač za v telefon (namesto naravnost je močno obrnjen navzgor), vendar se telefon še da polniti. No, imam dva enaka kabla, tako, da sem poskušala polniti z drugim, ki je brezhiben in se dogaja enako, tako da očitno ni problem v polnilcu. Vendar ali obstaja možnost, da se je zaradi skrivljenega vtikača poškodovala baterija?
Telefon je še v garanciji, ki naj bi veljala tudi za baterijo, vendar ne vem, kako slaba mora biti baterija, da ti jo priznajo. Je spraznitev iz 100% na 20% ob neuporabi v cca. 9 urah še normalno za leto in pol star telefon ali ne?
Naj še omenim, da imam na telefonu ponoči izklopljen wifi ter mobilne podatke, da se v ozadju ne izvajajo aplikacije ipd.
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Neznalka ()
SaXsIm ::
Da je šel sam konektor je malo verjetno. Če je počil kakšen lot, menjava konektorja ni potrebna, kvečjemu kakšen reflow, ponavadi pa sicer pri takšnih zadevah grejo v maloro regulatorji, na katere je konektor priklopljen, in ne sami konektorji.
SaXsIm
Neznalka, leto in pol je preveč za baterije. Baterije so v garanciji eno leto, kljub temu, da je telefon v garanciji 2 leti. Vsaj pri mojih telefonih je bilo tako. Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Xperia XA1 oče polniti preko baterije.Oddelek: Mobilne tehnologije | 951 (819) | DeeCoy |
» | Sem pravkar unicil laptop?! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6493 (4178) | care20 |
» | Garancija in baterija. Lahko uveljavljam?Oddelek: Mobilne tehnologije | 6674 (2321) | St235 |
» | Samsung Galaxy S3 - počasno polnjenjeOddelek: Mobilne tehnologije | 4309 (3873) | z00s |
» | Samsung S3 problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1227 (1124) | Hangover |