» »

Samsung Galaxy S3 - počasno polnjenje

Samsung Galaxy S3 - počasno polnjenje

Hangover ::

Pozdrav,

Mene pa zanima, če še ima kdo podoben problem in kako se ga rešiti.

Pred nekaj časa sem opazu, da je telefon priklopljen po par ur v vtičnico a pri tem se napolni le nekaj %. Ko ga izključim se pa napolni recimo 40% v eni uri, ampak polnit izključenega ne morem, ker potem ne morem sprejemati klicev.

Telefon ni rootan, na telefonu je originalni JB 4.1.2 in ponastavljen na tovarniške nastavitve.
Moj prjatu ima tudi S3 in ima podobne težave, kje je torej problem?

Unknown_001 ::

Mislm, da ti sistem žre tolk energije, prvo pred polnjenjem prever, če meš Wifi pa BT, pa GPS vklopljen, in če je po to OBVEZNO izklopi, pa če še to ne bo pomagal, vklop varčevanje z energijo, kj več ti pa ne morem pomagat. Drugače pa bi se mogle zadeva pošteno napolnit v okol 4-5 urah.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

#brezpodpisa

Scorpia ::

s3 ima neke tezave s polnilcem. Pri meni je vse pocasneje polnil, na koncu telefon zazna da je priklopljen, le % skoraj nikamor ne grejo. V servis z njim pa ti bojo zamenjali. Je zdaj kar aktualno, da crkujejo polnilci od s3. Sem bral na ostalih forumih da so te tezave. Sam uporabljam od huawei polnilec in se precej hitreje polni kot od polnilca, ki ga zraven dobis. Pa tudi polnilec od huawei je vecji in manj se greje, kot od samsunga.
////

z00s ::

Živ,

enak problem - a gre to v garancijo?

lp,Z00s

floyd1 ::

Ko smo na Slotech-u prejšnjič o tem diskutirali, je nekdo povedal, da je kupil novo baterijo za S3 in je potem ta isti (stari) polnilec spet normalno polnil. Če to drži, je verjetno polnilec precej na meji pri moči. Ko pa se baterija stara (povečana upornost?) pomaga le še močnejši polnilec ali nova baterija. Jaz vse polnim na Asusovem (N7) 2A polnilcu in nimam zaenkrat z S3 nobenih problemov pri polnjenju.

#000000 ::

Na plati treba menjat par stvari pa bo spet OK.

Kocka ::

Sem imel isti problem na S3. Rešil sem samo z menjavo USB kabla. Zgleda, da je slab stik na micro-usb vhodu. Telefon še vedno zazna napetost (kaže status da se polni), samo ne vleče dovolj toka. Vidi se po tem, da polnilec med polnjenem ostane hladen. Preverjal sem tudi z merilnikom porabe med vtičnico 220V in polnilcem in se točno vidi, kdaj neha polniti.
Najprej sem poskusil z drugim polnilcem in istim kablom, pa ni pomagalo. Čistil sem kontakte na konektorju in zvijal kabel, če prekinja.., tudi brez uspeha. Vedno neha poniti po nekaj minutah. Potem pa sem vzel USB kabel od Kindla, ki gre bolj na tesno v telefon, pa je problem popolnoma izginil, čeprav je sam polnilec še vedno originalen.

z00s ::

Hvala za nasvete. Bom poizksuil najprej z drugim kablom, potem bomo pa videli, kaj bo;)

l,Z00s

Lonsarg ::

A pa na polnilcu piše, da je močan vsaj 1000mA? Meni je enkrat telefon štekal med polnjenjem, pa sem pol opazil, da je imel le 550mA zmogljivosti.

z00s ::

Huh, ne vem, sem že oddal na servis - gre vse skupaj v garancijo. Najprej bodo stestirali, kje je napaka (polnilec, napajalnik, vtičnica v gsmu, čip za regulacijo napajanja...), potem bodo pa popravili...

lp,Z00s


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB-C kabli in polnilci (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9817801 (8586) rdecaluc
»

(Ne)originalen polnilec

Oddelek: Mobilne tehnologije
223425 (2830) Lonsarg
»

Počasno polnjenje (Galaxy S5)

Oddelek: Mobilne tehnologije
194309 (3963) gusto
»

Polnjenje pametnega telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
375243 (4500) IL_DIAVOLO
»

V EU enotni polnilci mobilnih telefonov čedalje bliže (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9235316 (26099) tonylee5566

Več podobnih tem