Forum » Programiranje » Predvajanje glasbe ob zaznavi premika
Predvajanje glasbe ob zaznavi premika
HDvideo ::
Ideja je da bi izdelal nekakšen sistem, ki bi zaznal mimoidočega in ob tem sprožil predvajane skladbe iz "playliste" ko bi se skladba končala bi sistem ponovno čakal na premik in nato predvajal naslednjo skladbo na listi po kočani zadnji skladbi na listi pa bi bila na čakanju nazaj prva skladba iz liste. Sistem pa bi moral imeti tudi možnost nastavitve časovnega razpona med katerim bi deloval.
Problem je, da ne vem kako bi se te zadeve lotil. Nekako sem najprej pomislil, da bi bilo to najbolje izvedljivo s kakšnim raspberry Pi-jem ali arduino-m vendar tu nastane nova težava in ta je, da sam nimam nekega pretiranega znanja iz programiranja in bi me zanimalo če ima kdo kakšen nasvet kako se lotiti tega problema ali pa kakšen primer kode, ki bi jo lahko uporabil na raspberry Pi-ju ali arduinu.
Problem je, da ne vem kako bi se te zadeve lotil. Nekako sem najprej pomislil, da bi bilo to najbolje izvedljivo s kakšnim raspberry Pi-jem ali arduino-m vendar tu nastane nova težava in ta je, da sam nimam nekega pretiranega znanja iz programiranja in bi me zanimalo če ima kdo kakšen nasvet kako se lotiti tega problema ali pa kakšen primer kode, ki bi jo lahko uporabil na raspberry Pi-ju ali arduinu.
Nekaj je nekaj, nič ni nič!
locke ::
jah glavna stvar je motion detector, predvajanje glasbe ni nek rocket science. v google daš raspberry pi motion sensor project in maš nekaj dela :)
Nublet ::
Za senzor lahko najdeš več informacij s primeri kode tu:
https://diyhacking.com/raspberry-pi-gpi...
Z malce truda lahko potem najdeš še kak primer za predvajanje zvoka ko bo senzor tripped.
https://diyhacking.com/raspberry-pi-gpi...
Z malce truda lahko potem najdeš še kak primer za predvajanje zvoka ko bo senzor tripped.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi (strani: 1 2 3 4 … 88 89 90 91 )Oddelek: Strojna oprema | 795420 (32547) | Kurzweil |
» | Spletna kamera prosim za pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 4167 (3413) | Egii |
» | Raspberry PI in OpenElec (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 13558 (8307) | Matija82 |
» | Radio na delovnem mestu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9315 (7523) | GabrieLeo |
» | Rezanje skladb?Oddelek: Programska oprema | 3865 (3561) | bostjanv |