Forum » Pomoč in nasveti » lan winxp-win98se
lan winxp-win98se
WiseBear ::
Skušal sem vzspostaviti lan povezavo med dvema mašinama. Na prvi, ki deli internetno povezavo so xpji, na ta drugi pa win98se. V obeh mašinah sta enaki realtek 8319 kartici. Vse skupaj sem povezal z cross-over kablom in vse nastavil po članku.
Na prvi mašini vidiml samo "samega sebe". Na drugi pa sploh nič, če kliknem na omrežno soseščino/celotno omrežje mi javi napako :Brskanje po omrežju ni mogoče, nimate dostopa do omrežja. Začuda pa internet tudi na 2.mašini dela. Oba računalnika se med sabo pingata.
Očitno je problem na 2. mašini, a se mogoče komu sanja kaj naj bi še preveril oz. nastavil?
Pa še to: en frend mi je reku da je na eni microsoftovi strani prebral, da windows 98 ne podpirajo direktno povezavo(brez huba,switcha..) med dvema računalnikoma. A je to res?
LP
Na prvi mašini vidiml samo "samega sebe". Na drugi pa sploh nič, če kliknem na omrežno soseščino/celotno omrežje mi javi napako :Brskanje po omrežju ni mogoče, nimate dostopa do omrežja. Začuda pa internet tudi na 2.mašini dela. Oba računalnika se med sabo pingata.
Očitno je problem na 2. mašini, a se mogoče komu sanja kaj naj bi še preveril oz. nastavil?
Pa še to: en frend mi je reku da je na eni microsoftovi strani prebral, da windows 98 ne podpirajo direktno povezavo(brez huba,switcha..) med dvema računalnikoma. A je to res?
LP
Cokolesnik ::
Ali imaš na računalniku z Win98 nastavljeno prijavo v Microsoft Networks? Vklopljena prijava pomeni, da te ob vsakem zagonu Win98 povprašajo o up. imenu in geslo. Morda je to vzrok. Zadevo nastavljaš v nadzorni plošči / omrežje.
Tvoj frend seveda nima prav.
Tvoj frend seveda nima prav.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
ToniT ::
To seveda ni res.
Je pa res, da če ne nastaviš na XP v TCP/IP advanced properties Enable NetBIOS over TCP/IP (zavihek WINS), imajo win98 probleme.
Če na Win 98 napišeš start->run \\192.168.0.1, bi se moral povezati na računalnik z XP.
Pa naredi še to, kar je napisal Cokolesnik. (in me prehitel )
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ToniT ()
Red_Mamba ::
za rešitev težav moraš inštalirati NETBUI v win98, to pa narediš takole:
Na WINXP CD-ju poišči direktorij "NETBEUI", v njem boš našel "NBF.SYS" datoteko. Skopiraj jo na win98 mašino pod C:\WINDOWS\SYSTEM32\Drivers.
Skopiraj "NETNBF.INF" pod C:\WINDOWS\INF
klikni z desno tipko nanjo in izberi install
preizkusi mrežo
Na WINXP CD-ju poišči direktorij "NETBEUI", v njem boš našel "NBF.SYS" datoteko. Skopiraj jo na win98 mašino pod C:\WINDOWS\SYSTEM32\Drivers.
Skopiraj "NETNBF.INF" pod C:\WINDOWS\INF
klikni z desno tipko nanjo in izberi install
preizkusi mrežo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7970 (4701) | BlazP |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5313 (4549) | Klemenn |
» | trije računalniki v ADSL omrežju in packetloss !!! Pomoč prosim!Oddelek: Omrežja in internet | 1880 (1696) | Matek |
» | ADSL in HUBOddelek: Pomoč in nasveti | 1846 (1543) | cmocko |
» | LAN v Sloveniji ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5194 (4389) | PaJo |