» »

lan winxp-win98se

lan winxp-win98se

WiseBear ::

Skušal sem vzspostaviti lan povezavo med dvema mašinama. Na prvi, ki deli internetno povezavo so xpji, na ta drugi pa win98se. V obeh mašinah sta enaki realtek 8319 kartici. Vse skupaj sem povezal z cross-over kablom in vse nastavil po članku.
Na prvi mašini vidiml samo "samega sebe". Na drugi pa sploh nič, če kliknem na omrežno soseščino/celotno omrežje mi javi napako :Brskanje po omrežju ni mogoče, nimate dostopa do omrežja. Začuda pa internet tudi na 2.mašini dela. Oba računalnika se med sabo pingata.
Očitno je problem na 2. mašini, a se mogoče komu sanja kaj naj bi še preveril oz. nastavil?

Pa še to: en frend mi je reku da je na eni microsoftovi strani prebral, da windows 98 ne podpirajo direktno povezavo(brez huba,switcha..) med dvema računalnikoma. A je to res?

LP

Cokolesnik ::

Ali imaš na računalniku z Win98 nastavljeno prijavo v Microsoft Networks? Vklopljena prijava pomeni, da te ob vsakem zagonu Win98 povprašajo o up. imenu in geslo. Morda je to vzrok. Zadevo nastavljaš v nadzorni plošči / omrežje.

Tvoj frend seveda nima prav.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

ToniT ::

Pa še to: en frend mi je reku da je na eni microsoftovi strani prebral, da windows 98 ne podpirajo direktno povezavo(brez huba,switcha..) med dvema računalnikoma. A je to res?

To seveda ni res.

Je pa res, da če ne nastaviš na XP v TCP/IP advanced properties Enable NetBIOS over TCP/IP (zavihek WINS), imajo win98 probleme.
Če na Win 98 napišeš start->run \\192.168.0.1, bi se moral povezati na računalnik z XP.

Pa naredi še to, kar je napisal Cokolesnik. (in me prehitel :D )

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ToniT ()

Red_Mamba ::

za rešitev težav moraš inštalirati NETBUI v win98, to pa narediš takole:

Na WINXP CD-ju poišči direktorij "NETBEUI", v njem boš našel "NBF.SYS" datoteko. Skopiraj jo na win98 mašino pod C:\WINDOWS\SYSTEM32\Drivers.
Skopiraj "NETNBF.INF" pod C:\WINDOWS\INF
klikni z desno tipko nanjo in izberi install

preizkusi mrežo :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ADSL ?

Oddelek: Omrežja in internet
397970 (4701) BlazP
»

Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )

655313 (4549) Klemenn
»

trije računalniki v ADSL omrežju in packetloss !!! Pomoč prosim!

151880 (1696) Matek
»

ADSL in HUB

Oddelek: Pomoč in nasveti
201846 (1543) cmocko
»

LAN v Sloveniji ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
815194 (4389) PaJo

Več podobnih tem