» »

HOT - Hofer Telekom

HOT - Hofer Telekom

Temo vidijo: vsi
««
35 / 76
»»

w4nkst4 ::

Ker mi je a1 predrag, sem se odločil da grem na hofer...danes kličem na a1 in mi rečejo, če danes prekinem naročniško razmerje moram vseeno plačati za celotno obračunsko obdobje 20eur( cikel imam od 14. do 13. v mesecu)...torej bom raje prekinil tik pred začetkom novega obračunskega obdobja...me pa zanima koliko časa traja ta prenos, da se ne bom prepozno odločil za ta prenos in mi bojo za nov mesec zaračunal...če prenesem cifro 7. februarja bo vredu? je le en teden kar se mi zdi zadosti?

lp hvala

MadMen ::

Jaz sem mel številko prenešeno v manj kot v 24 urah iz A1 na Hot. Torej v ponedeljek sem ob 12:00 dal zahtevo, v torek ob 03:00 zjutri je bila številka prenešena. Med vikendi prenosov ni, tako da vzemi to v zakup.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MadMen ()

w4nkst4 ::

aha ok, glede na to da je do 31.1.2018 ''brezplačen prenos številke na hot'' bi prenesel številko 31.1 na hot, vse do 13.2 pa bi lahko uporabljal začasno številko s strani a1 nato pa bi aktiviral hot maxi 14.2...bi to šlo?

modelno1 ::

Bi šlo. Samo je bolje, da na obrazcu za prenos številke HoTa ne pooblastiš za prekinitev naročniškega razmerja in se greš sam zment na A1.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Veron ::

Tudi če pooblasti HOT da prekine A1, mu bo A1 prekinil šele 13.2. Ko telefonsko prenese, bo dobil začasno številko.

w4nkst4 ::

Ja mislim da je tako veron.vsaj logicno bi bilo ce bom ze placal celo obrac obdobje da mam pravico ga pokoristit ane...ve kdo mogoce ali je mozno na hotu z eno simko aktivirat 2 tarifi naenkrat? Vzel bi npr hot maxi in hot giga...

Dimnik ::

Uradno ne gre, sem povprašal na podpori...razen, če napolniš dobroimetje in jim pišeš na podporo in oni uredijo...jaz sem vprašal v primeru, da mi zmanjka pri mini prenos podatkov in bi lahko pred potekom vklopil maxi

pepiw ::

NejcSSD je izjavil:

Ko jo aktiviraš ostane aktivirana, 2 eura vsak mesec.

Malce napačno pojasnilo.
Ko prvič aktiviraš sim kartico, s tem samodejno aktiviraš tudi LTE s hitrostjo 20/5 in ta ostane skozi privzeto aktiviran po ceni 14,99 €. Tista 2 eura so le opcija, če želiš povečati hitrost na 50/10, nič drugega.

NejcSSD ::

Govorili smo o opciji 2 eur na mesec. In moja razlaga je ok
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

simnov ::

pepiw je izjavil:

brez-imenko je izjavil:

Tisto s Kodijem je vse stream preko p2p protokola? Si moral kaj dodatno nastavljati v Kodiju? Meni še dodatek LiveTV Serbija ni hotel delovati, se je vseskupaj po par sekundah obesilo.

Na prenosniku imam instaliran Kodi v17.6, povezano s HDMI gledam na TV-ju. Preko njega gledam tudi TV programe, sestavil sem si lastno delujočo m3u listo s 132 kanali, večina so v resoluciji 720x576, 22 njih pa v HD. Filme in serije gledam preko instaliranih dodatkov (Salts, Genesis, Oculus, Placenta,...), mislim da je vse stream, vse mi dela tekoče, brez zatikanj. Je pa res potrebno kar nekaj dela in dodatnih nastavitev, da vse laufa kot se šika. :)



cortez je izjavil:

Hmm... malo malo porabe 20GB za 7 dni. Kodi je pa najbrž vse HTML5.

brez-imenko je izjavil:

Meni tudi ne štimajo te številke, se mi sliši prelepo čene bi jutri šel po ta škrnicl samo jih je zmanjkalo.

Res ne vem zakaj naj vam ne bi štimale te številke?! Prikazujem le gola, izmerjena dejstva! In izmerjene številke pač ne lažejo. Tudi "uradna" meritev na njihovi strani v mojem računu dejansko ne odstopa od meritev namenskega programa, razlika gre na račun porabe v soboto (06.01.), ko sem pogledal ene par filmov v 2K in ni šla v novo obračunsko obdobje, ki se mi začne 07. v mesecu.
In odkar so v ponedeljek popravili bazno postajo, je tudi hitrost skozi konstantna. Zato zdaj razmišljam, da bi doplačal še ta 2 eurčka za 50/10.



scipascapa je izjavil:

je kak tak programček za windows, da bi meni še zmeril vso uporabo v mesecu? net+torrenti?

Jaz uporabljam GlassWire, free verzija je več kot dovolj za moje namene.

Preneseš si ga od tu: https://www.glasswire.com/download/

simnov je izjavil:

Ugasnem telefon dam ven sim pa potem ne dobim nastavitvenega sms za podatke.

Če misliš na uporabo telefona (paket maxi ipd...), potem tudi če bi dobil sms, so te nastavitve malo tako-tako. Jaz sem poklepetal z njimi, pa so mi na mail poslali navodila za nastavitve, ročno sem si nastavil stvari in od tedaj mi telefon dela kot mora.
Tu maš navodila:


LeQuack je izjavil:

A bodo potem sploh še imeli ta wifi paket kdaj na zalogi, meni niso znali nič povedati v trgovini?

Dimnik je izjavil:

Razmišljam, da bi kupil hot simko in aktiviral hot mini, gre se zato da bi rad stestiral delovanje signala in prenos podatkov na telefonu brez b20 banda. Se pravi bi iz telemach št. preusmeril na hot številko, na koncu meseca pa potem prenesel št. na hot, če bi vse delalo ok. Ve kdo, če se preusmeritev klicev obračunava dodatno?


Zakaj pa ne pokličete njihovo pomoč uporabnikom ter vprašate vse, kar vas zanima? Zelo so prijazni in ustrežljivi, tako informativni del, kot tehnični, sploh ne grizejo. Po mojih izkušnjah so daleč najbolj ustrežljivi od konkurenčnih (Telekom, A1, telemach,...) in nisem malo časa na tem svetu :-P
HoT pomoč: 069 699 699 je zastonj 8-)

In v naprej... Ne, nisem plačan s strani HoT Telekoma :D:D:D
Le prav in pošteno se mi zdi, da v poplavi dosedanjih izkoriščevalskih, praktično lopovskih ponudnikov, ki so nas vsa ta leta molzli kolikor so mogli, da potem ko se pojavi nov ponudnik s tako storitvijo, s temi cenami in s svojo prijaznostjo do nas uporabnikov, to tudi javno povem. A ne?!


pa tud te nastavitve nima istih imen kot imam jaz v telkefonu

Dominik11 ::

Jz sm se tud odločil za Hot paket ter prekinil pogodbo pri Mobitelu, zakaj bi plačeval mobitelu toliko več, če lahko ceneje pridem skoz pri Hoferjevem paketu.
Imam tud mobilni internet(namesto linije) brez omejitve pri Simobilu za 25 eurov/ mesec. Mislim, da bom kmalu šel tud tle na Hot paket za 15 eurov na mesec, 200 giga bi moral bit dost zame:)

simnov ::

Pri A1 so zdaj ukinl net+tv kjer se po 200Gb ni znižala hitrost.

pepiw ::

simnov je izjavil:


pa tud te nastavitve nima istih imen kot imam jaz v telkefonu

Res je. Ko HoT sim kartico vstaviš v telefon ter jo aktiviraš, samodejno prejmeš nastavitve, ki se pa razlikujejo od zgoraj navedenih. Vendar je meni telefon s temi samodejnimi nastavitvami slabo "lovil" LTE, mi ves čas preklapljal med LTE, UMTS,... Zato sem poklical na njihovo pomoč in povedal za problem. Pojasnili so mi, da te samodejne nastavitve na določenih območjih "štekajo" in po mailu poslali te, ki sem jih tu priložil. Telefon mi po teh nastavitvah zdaj deluje brezhibno.

brez-imenko ::

So TV pri Domačem netu nadomestili z A1 NOW? Pogruntal, da so TV opcijo uporabljali zgolj za to, da je internet letel tudi po omejenih 200G podatkih na mesec.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

Zgodovina sprememb…

Djole ::

Pozdravljeni,
Tisti, ki uporabljate hoferjev wifi2go, pac alcatel router in hot giga paket, kako ste kaj zadovoljni s signalom, pokritostjo doma itd. Je kdo, ki uporablja hot giga v kombinaciji z android boxom ter tvjem(t2go, eon, kodi, itd)? Kaksne so kaj izkusnje?
Lp

broken/link ::

samo intermezzo: wifi2go-ja se ne dobi več v hoferju.

Djole ::

Po tel so mi rekli, da se dobijo, pa vseeno bi verjetno kupil drug router s sim opcijo. Pac zanima me kako se obnese.

ahac ::

So kaj povedal kdaj ga dobijo?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Djole ::

ahac je izjavil:

So kaj povedal kdaj ga dobijo?


Ne, prejsni teden je rekla, da naj bi ta teden zvedeli tocen datum kdaj pride, pa se zmeraj ne vejo, tako da "poklicite naslednji teden" :D

freezby ::

@Djole
Sam sem od novega leta povsem na Hot-u. Giga in 2x Maxi. Prvi dan prodaje okoli miklavža kupil škrnicl z Alcatelom, z okna neposredno vidim cca 3 km oddaljen oddajnik A1. Brez LTE+ opcije mi je skoraj nonstop vleklo 21/6, razen zvečer je nekoliko padlo, a ne pod 15/3. Po odklopu stacionarnega tel in iptv, je padlo vse breme na alcatel, ki je napajal z wifijem 5-8 naprav, tudi box. Zaradi preskromne baterije - cca 5 ur oz. če daš ven usb napajanje iz boxa ali tv-ja ni dovolj. Sam sem tako dobil en LTE modem huawei. Razlika: predtem je signal po manjši hiši padal zaradi sten na 60%, zunaj na 40%;zdaj min 80% notri, zunaj (to je radij 20 m) min 70%, še enmu starejšemu sosedu 40 m stran sem ga začel deliti - rabi samo za maile, nič drugega. Skratka: za stalni preklop na Hot rabiš resnejši LTE modem/router.

Sam Alcatel je sicer super za na teren, če potrebuješ 2-3 naprave + da ti klici ne vržejo ven neta. Pa za kakšne šume, izlete, obiske pa da jim ne težiš za wifi gesla. (pač moram bit skoz na razpolago za kakšno uro čez dan, 2 čez vikend).

Sem pa v januarju dodal LTE+ in na začetku je šlo čez 40 MB, drug teden čez 30 MB, zdaj pa že težko čez 25 MB. Zvečer se to več kot prepolovi, tako da T2 tv2go v HD-ju začne štrajkat, pa HBO tudi ne teče (okej, tukaj je po moje dosti kriva tudi aplikacija). Bom poklical podporo kaj čez vikend, pa še kolega pride, ki zna pomerit promet na oddajnikih ali je šlo res pol vasi na hot ali A1 rangira.

Mato989 ::

freezby je izjavil:

@Djole
Sam sem od novega leta povsem na Hot-u. Giga in 2x Maxi. Prvi dan prodaje okoli miklavža kupil škrnicl z Alcatelom, z okna neposredno vidim cca 3 km oddaljen oddajnik A1. Brez LTE+ opcije mi je skoraj nonstop vleklo 21/6, razen zvečer je nekoliko padlo, a ne pod 15/3. Po odklopu stacionarnega tel in iptv, je padlo vse breme na alcatel, ki je napajal z wifijem 5-8 naprav, tudi box. Zaradi preskromne baterije - cca 5 ur oz. če daš ven usb napajanje iz boxa ali tv-ja ni dovolj. Sam sem tako dobil en LTE modem huawei. Razlika: predtem je signal po manjši hiši padal zaradi sten na 60%, zunaj na 40%;zdaj min 80% notri, zunaj (to je radij 20 m) min 70%, še enmu starejšemu sosedu 40 m stran sem ga začel deliti - rabi samo za maile, nič drugega. Skratka: za stalni preklop na Hot rabiš resnejši LTE modem/router.

Sam Alcatel je sicer super za na teren, če potrebuješ 2-3 naprave + da ti klici ne vržejo ven neta. Pa za kakšne šume, izlete, obiske pa da jim ne težiš za wifi gesla. (pač moram bit skoz na razpolago za kakšno uro čez dan, 2 čez vikend).

Sem pa v januarju dodal LTE+ in na začetku je šlo čez 40 MB, drug teden čez 30 MB, zdaj pa že težko čez 25 MB. Zvečer se to več kot prepolovi, tako da T2 tv2go v HD-ju začne štrajkat, pa HBO tudi ne teče (okej, tukaj je po moje dosti kriva tudi aplikacija). Bom poklical podporo kaj čez vikend, pa še kolega pride, ki zna pomerit promet na oddajnikih ali je šlo res pol vasi na hot ali A1 rangira.


Priklapljat gor 5-8 naprav je itaksuicide... Hofer gigapaket je namenjen "samskim" ali takim kjer živita 2 in imata 2 laptopa in 2 telefona MAX... pa še to uporabljata le 2 napravi hkrati... za karkoli več, se na osebo bolj splača porazdelit t2 net. Če maš pa optiko pa tak ni kajza razmišljat.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

w4nkst4 ::

Js sm meu hot giga v telefonu v drugem sim slotu in uporabljal preko portable hotspot...dela vse brez problema...edin ob vecerih plus slabo vreme se pozna upad hitrosti...plus da moj yelefon xiaomi nima b20 banda...kako je stemi huawei routerji? Imajo band 20 ali se kako drugace to gleda kot na mobilnikih?

Djole ::

freezby je izjavil:

@Djole
Sam sem od novega leta povsem na Hot-u. Giga in 2x Maxi. Prvi dan prodaje okoli miklavža kupil škrnicl z Alcatelom, z okna neposredno vidim cca 3 km oddaljen oddajnik A1. Brez LTE+ opcije mi je skoraj nonstop vleklo 21/6, razen zvečer je nekoliko padlo, a ne pod 15/3. Po odklopu stacionarnega tel in iptv, je padlo vse breme na alcatel, ki je napajal z wifijem 5-8 naprav, tudi box. Zaradi preskromne baterije - cca 5 ur oz. če daš ven usb napajanje iz boxa ali tv-ja ni dovolj. Sam sem tako dobil en LTE modem huawei. Razlika: predtem je signal po manjši hiši padal zaradi sten na 60%, zunaj na 40%;zdaj min 80% notri, zunaj (to je radij 20 m) min 70%, še enmu starejšemu sosedu 40 m stran sem ga začel deliti - rabi samo za maile, nič drugega. Skratka: za stalni preklop na Hot rabiš resnejši LTE modem/router.

Sam Alcatel je sicer super za na teren, če potrebuješ 2-3 naprave + da ti klici ne vržejo ven neta. Pa za kakšne šume, izlete, obiske pa da jim ne težiš za wifi gesla. (pač moram bit skoz na razpolago za kakšno uro čez dan, 2 čez vikend).

Sem pa v januarju dodal LTE+ in na začetku je šlo čez 40 MB, drug teden čez 30 MB, zdaj pa že težko čez 25 MB. Zvečer se to več kot prepolovi, tako da T2 tv2go v HD-ju začne štrajkat, pa HBO tudi ne teče (okej, tukaj je po moje dosti kriva tudi aplikacija). Bom poklical podporo kaj čez vikend, pa še kolega pride, ki zna pomerit promet na oddajnikih ali je šlo res pol vasi na hot ali A1 rangira.


Hvala za odgovor. Midva sva sicer 2 v stanovanju, zato bi bil hot giga mogoce cisto dovolj s kaksnim mocnejsim modemom. Imam pa tudi dostop do t2 optike, zato se nekako odlocam med t2 za 30€ samo net ali hot za 15€/17€.

branc ::

nimaš kej razmišljat, optika je le optika...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: branc ()

brez-imenko ::

Za tiste, ki bi radi imeli giga tarifo in nimajo routerja se mi zdi TP-LINK TL-MR3420 v kombinaciji z 4G ključem oz. ostalimi vročimi točkami, ki imajo priklop tudi za USB, kar vredu rešitev. Za nekatere 4G ključke, je dobro pogledat, če premorejo izhod za zunanjo anteno in podporo proizvajalca v obliki patch-ev. Lahko se pojavijo problemi z hitrostjo, če ima ključek preveliko porabo toka takrat si je dobro dobiti Y kabel kjer ima na eni stani dva USB utikača od katerih je eden namenjen za dodatno napajanje.

Je pa res, da ta zgornja opcija je bolj v stilu "v sili hudič muhe žre", čez Huawei in Zte router ga ni, ker imata precej dodatnih nastavitev, spremljanje SMSov, količine podatkov, moč signala, izbiro povezave, itd..
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

Zgodovina sprememb…

freezby ::

@Mato989
5-6 naprav (box, 2 telefona, PC, laptop, tablica), 2 in pol uporabnika (otroci za risanke na TV), hkrati več kot 3 naprave ne tečejo. Tudi Alcatel in Giga zlahkoto pohandlata to stvar. Mene je motilo to z baterijo, plus da mi bolj prav pride, da ga sam res okoli prenašam za delovne potrebe.

@Djole
Če imaš možnost optike je seveda to zmaga. Če pa nisi službeno odvisen, pa tudi drugače nisi gor nenehno, stestiraj hot, dosti ne stane, pa vidiš kakšen je signal, zlasti zvečer. Za stanovanje je Alcatel čist dovolj (imel zadnjič na terenu bolj za foro gor povezanih 15 naprav, resda pol zanemarljivih porabnikov, a so se vsi odzivali in imeli dostop). Če ugotoviš, da to ni, nisi vezan in vzameš optiko.

Še moje izhodišče: podeželje, rastoča vas + (ex)vikend naselje. Optika pobožna želja in možna predvolilna obljuba. Po bakru je bilo dopoldne max 13/2, zvečer redno pod 5/0,5 ... Novih paric ni, od centrale oddaljen 5 km, vmes cca 200 hiš. Decembra, ko je Telekom napovedal za nas pomoč hibridnega neta z LTE routerji, se pozanimal in zvedel, da bo potrebno doplačati, mi je skupaj s poop tv podražitvami prekipelo. Že prej za delo gonil pretežno net po 4G. Še poraba: ravno minilo 30 dni - 167 GB.

@w4nkst4
Moj huawei b315 ima band20 - dobil rabljenega od znanca, na koncu mi ga je dal za božično darilo + eno uslugo njemu. Na bolhi so do 100 evrov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: freezby ()

brez-imenko ::

Mogoče bi tebi lahko prišel v poštev Mobilni Net Neomejeni pri telekomu. Osnovni paket je cenejši od brezžičnega trojčka, nadgradnje hitrosti pa malo preveč zaračunajo. Pri tem imaš možnost svojega APNja in statičnega IPja.
www.podarimo.si pa lep pozdrav vsem, Janez

schurda ::

@freezby "Sam sem tako dobil en LTE modem huawei."

B315?


"Moj huawei b315 ima band20 - dobil rabljenega od znanca, na koncu mi ga je dal za božično darilo + eno uslugo njemu. Na bolhi so do 100 evrov. "

Torej tega si dobil?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

pepiw ::

Djole je izjavil:

Pozdravljeni,
Tisti, ki uporabljate hoferjev wifi2go, pac alcatel router in hot giga paket, kako ste kaj zadovoljni s signalom, pokritostjo doma itd. Je kdo, ki uporablja hot giga v kombinaciji z android boxom ter tvjem(t2go, eon, kodi, itd)? Kaksne so kaj izkusnje?
Lp

Na prejšnji strani sem dokaj podrobno opisal zadevo. Sedaj, po skoraj polnih dveh mesecih uporabe, lahko le še potrdim pozitivno izkušnjo. Signal imam konstanten, zadnje 3 tedne je tudi hitrost v povprečju 21/5, tudi zvečer. Baterijo sem vzel ven in ga imam skozi priklopljenega na usb. Več ali manj na njem skozi "visijo" 2 telefona, prenosnik, smart tv in Kodi. Vse mi dela gladko, brez zatikanj.

Vid09 ::

pepiw je izjavil:

Djole je izjavil:

Pozdravljeni,
Tisti, ki uporabljate hoferjev wifi2go, pac alcatel router in hot giga paket, kako ste kaj zadovoljni s signalom, pokritostjo doma itd. Je kdo, ki uporablja hot giga v kombinaciji z android boxom ter tvjem(t2go, eon, kodi, itd)? Kaksne so kaj izkusnje?
Lp

Na prejšnji strani sem dokaj podrobno opisal zadevo. Sedaj, po skoraj polnih dveh mesecih uporabe, lahko le še potrdim pozitivno izkušnjo. Signal imam konstanten, zadnje 3 tedne je tudi hitrost v povprečju 21/5, tudi zvečer. Baterijo sem vzel ven in ga imam skozi priklopljenega na usb. Več ali manj na njem skozi "visijo" 2 telefona, prenosnik, smart tv in Kodi. Vse mi dela gladko, brez zatikanj.


Naj mi bo oproščeno, če sprašujem neumnosti. Trenutno imam trojčka pri Telemachu za 48 EUR. Ker na TV gledam le RTVSLO, hitrost 50/2 pa je preko glave, me zanima ali bi tale Hot Giga paket z LTE modemom (ali kako se že reče) bil dobra, cenejša in dovolj uporabna alternativa? Kako v tem primeru gledaš npr. program na RTVSLO? Je možen zamik gledanja, torej da zvečer pogledajo otroci risanke, ki so bile zjutraj.

Hvala za pomoč.

MadMax ::

RTVSLO imaš na anteni. Ako nisi sredi ničesar, bi znala že sobna delat.
Brez antene pa KODI (razen gledanja za nazaj, kjer imaš nekatere stvari dostopne na MMCRTVSLO).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

Vid09 ::

MadMax je izjavil:

RTVSLO imaš na anteni. Ako nisi sredi ničesar, bi znala že sobna delat.
Brez antene pa KODI (razen gledanja za nazaj, kjer imaš nekatere stvari dostopne na MMCRTVSLO).


Hvala MadMax. Nisem pomislil na anteno.

Izkušenj s KODI-jem nimam. Na moj LG TV ga verjetno ne morem naložiti, kar verjetno pomeni, da potrebujem recimo android box.

Me lahko tudi usmerite nekam, kjer je pojasnjeno, kako si naštimaš v KODI, katere TV programe boš gledal? Če prav razumem potrebujem neko playlisto ali nekaj podobnega?

Hvala še enkrat za pomoč.

beta1 ::

Toti KODI je .....

Sam bi to tudi imel, pa noben ne da nobenih info, kje kak, keri build. Sprasujes sprasujes, pa nobeden ne napise ama ništa kako je kaj nastavljeno.

Prišel sem do nolimitsbuilda. Delalo tak grozno počasi, pa sami broken linki. Da sem vseskup zbrisal dol.

Tak da tudi mene zanima kaj točno in kje je je treba kaj naštimat?

Rad bi imel TV live kanale, po možnosti v HD zastojn. UK kanale in SLO kanale.

Najboljše da kar kompletno vprašam > Kaj kje in kako, ker drugače spet bodo polovočni odgovori.

Delavec 9 ::

Kateri tip Xiaomija pa imaš? kako ti lovi 1800? Ker večina 800 nima, al se motim?
4G pokriva tako 800 kot 1800, ampak 1800 je ponavadi bolj v urbanih naseljih, 800 pa na ruralnih! Ti vleče 4G OK?

w4nkst4 je izjavil:

Js sm meu hot giga v telefonu v drugem sim slotu in uporabljal preko portable hotspot...dela vse brez problema...edin ob vecerih plus slabo vreme se pozna upad hitrosti...plus da moj yelefon xiaomi nima b20 banda...kako je stemi huawei routerji? Imajo band 20 ali se kako drugace to gleda kot na mobilnikih?


Obstajajo tudi raznorazni digitalni TV sistemi (BOX) in povezava preko neta, kjer lahko box nosiš kamorkoli. Malo preveri. Vse, kar rabiš je, internet. Kupiš od HOTa BOX in potem preko WIFIja ali kabla inštaliraš BOX, ki ga povežeš na TV. Vrhunska stvar. Imaš odrptih TV programov s časovnim zamikom kar češ.

Vid09 je izjavil:

MadMax je izjavil:

RTVSLO imaš na anteni. Ako nisi sredi ničesar, bi znala že sobna delat.
Brez antene pa KODI (razen gledanja za nazaj, kjer imaš nekatere stvari dostopne na MMCRTVSLO).


Hvala MadMax. Nisem pomislil na anteno.

Izkušenj s KODI-jem nimam. Na moj LG TV ga verjetno ne morem naložiti, kar verjetno pomeni, da potrebujem recimo android box.

Me lahko tudi usmerite nekam, kjer je pojasnjeno, kako si naštimaš v KODI, katere TV programe boš gledal? Če prav razumem potrebujem neko playlisto ali nekaj podobnega?

Hvala še enkrat za pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Delavec 9 ()

sinalko ::

LP. A obvešča Hofer uporabnika par dni pred potekom tarife, da mora napolniti računa? Mislim preko SMSa. Da ne pozabiš napolniti računa preden ti poteče 30 dnevna tarifa. Hvala.

hanek ::

Na HoT Start tarifi ti povejo 14 dni pred iztekom veljavnosti polnitve.
Za ostale tarife ne bi vedel.

MadMax ::

sinalko je izjavil:

LP. A obvešča Hofer uporabnika par dni pred potekom tarife, da mora napolniti računa? Mislim preko SMSa. Da ne pozabiš napolniti računa preden ti poteče 30 dnevna tarifa. Hvala.

Zrihtaš si trajnik, pa je...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

miko22 ::

hanek je izjavil:

Na HoT Start tarifi ti povejo 14 dni pred iztekom veljavnosti polnitve.
Za ostale tarife ne bi vedel.


Meni so poslali da jo bodo po 3 mesecih deaktivirali. Samo deaktivacija pomeni čisto nekaj drugega kot to da jo še vedno lahko uporabljaš(beri: si dosegljiv). Kako to?

pepiw ::

sinalko je izjavil:

LP. A obvešča Hofer uporabnika par dni pred potekom tarife, da mora napolniti računa? Mislim preko SMSa. Da ne pozabiš napolniti računa preden ti poteče 30 dnevna tarifa. Hvala.

Ja, redno obvešča, tudi če nimaš naloženih dovolj sredstvev za podaljšanje, te obvesti.

pepiw ::

beta1 je izjavil:

Toti KODI je .....

Sam bi to tudi imel, pa noben ne da nobenih info, kje kak, keri build. Sprasujes sprasujes, pa nobeden ne napise ama ništa kako je kaj nastavljeno.

Prišel sem do nolimitsbuilda. Delalo tak grozno počasi, pa sami broken linki. Da sem vseskup zbrisal dol.

Tak da tudi mene zanima kaj točno in kje je je treba kaj naštimat?

Rad bi imel TV live kanale, po možnosti v HD zastojn. UK kanale in SLO kanale.

Najboljše da kar kompletno vprašam > Kaj kje in kako, ker drugače spet bodo polovočni odgovori.

"Toti KODI je..." ja, je kar kompleksna reč za ga nastavit tako, da tekoče dela. Za to je potrebno veliko brskanja, prebrat je potrebno par forumov, pa testiranj, pa... Skratka, posamezniki so (smo) vložili veliko truda, znanja in predvsem časa, da smo si zadevo uredili tako, da dela kot smo si zamislili. Da niti ne govorim o konstantno delujoči m3u playlisti...
Nikakor ne priporočam instalacijo buildov, ker običajno imajo veliko "smeti", nikoli ne veš kake povezave skrivajo in kaj počno v ozadju. Morda le tega, slovenskega, a je prej potrebno nekaj donirat: https://sites.google.com/view/pakyh
Drugače pa na spletu najdeš ogromno dobrih navodil, tudi za začetnike, le pobrskat je treba, si vzeti čas, prebrat in testirat, testirat,... ;)
Na njihovem uradnem forumu dobiš vse, kar je potrebno (https://forum.kodi.tv), tudi tu http://koditips.com dobiš kar nekaj koristnih napotkov, da o youtubu sploh ne govorim, na njem se o kodiju da dobit vse kar želiš, npr. če vpišeš "kodi guide for beginners", dobiš tole https://www.youtube.com/results?search_... če nisi ravno doma v anglenščini, ti lahko za začetek pomaga ta vodič
Uporabne nastvete boš našel tudi tu: https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&... https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&... https://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=3&...
Sicer je vse malo starejšega datuma, a smernice so še vedno uporabne. Konec koncev tudi na slo-tech imaš temo o tem KODI

Rad bi imel TV live kanale, po možnosti v HD zastojn. UK kanale in SLO kanale.

Enako željo sem imel cca dve leti nazaj imel tudi sam. Brskal, klikal, spraševal, pa od nobenega nič dobil. Zato sem se tega lotil sam. Sicer porabil veliko, res veliko časa, a prišel tako daleč, da imam sedaj playlisto s stalno delujočimi kanali.

Skratka, potrebno se je potrudit, vložiti svoj čas, a se splača, na koncu je rezultat res dober.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: pepiw ()

miheknovi ::

Djole je izjavil:

Midva sva sicer 2 v stanovanju, zato bi bil hot giga mogoce cisto dovolj s kaksnim mocnejsim modemom. Imam pa tudi dostop do t2 optike, zato se nekako odlocam med t2 za 30€ samo net ali hot za 15€/17€.

branc je izjavil:

nimaš kej razmišljat, optika je le optika...


@branc - Seveda imaš kaj za razmišljati. Optika pač ni le optika ... Midva z mojo sva preklop'la (kot sem napisal par strani nazaj) na Wifi2GO in služi odlično - identičen primer @Djole-tu. Tudi če ne kupiš HoT škrniclja se splača simka in dedicated modem v vsakem primeru.

Pa sva imela predtem T2 optiko, ampak plačevat 24 € za 10/10 + 2 € za WiFi (skupno 26 €) na mesec je bilo pač absurdno za nekaj tako osnovnega. Sedaj imava za 15€ (1) hitrejši internet - 20/5, (2) cenejši internet - 26 € vs 15 € ter (3) boljši internet - polni signal.
In dejstvo, da sem jim moral plačati dodatna 2 € na mesec, da so mi onemogočili dostop do 5 Ghz WiFija ob dejstvu, da imam okoli sebe 30 omrežij na 2.4 Ghz, kar je rezultiralo v izgubi signala v eno-sobnem stanovanju ... Optika torej le ni 'optika'.

MrStein ::

miheknovi je izjavil:


Pa sva imela predtem T2 optiko, ampak plačevat 24 € za 10/10 + 2 € za WiFi (skupno 26 €) na mesec je bilo pač absurdno za nekaj tako osnovnega.

Še par let nazaj bi marsikdo ledvico dal za tako ponudbo.
To ni absurdno, ampak celo še danes ugodno.

HOT je res premešal karte (in hvala bogu, pardon, Hofer-ju, za to), ampak ne zdaj bloditi.

Mobilni internet ni za vsakogar primeren.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

miheknovi ::

Za Ljubljano, kjer je pokritost z LTE zagotovljena, je mobilni internet odlična izbira/alternativa. Hitrost je tudi ob peak hours odlična! Seveda je res, da je potrebno par pogojev, da se odločiš za HoT.

Mi je pa absurdno to, da ti podturijo trojčka pa ne vem kaj še za 30EUR na mesec, za osnoven paket interneta pa takšna cena in ob tem še vezava na operaterja.

MrStein, moram reči, da me je čez rob pognalo tistih dodatnih 2 EUR na mesec, kar je rezultiralo v tem, da so v svoji grabežljivosti pohabili svoj InnboxV60 ruter in 5 Ghz WiFi, ki najbolj prav pride ravno v mestu. Pa tudi z Telemachom in preostalimi operaterji sem se dovolj bockal ... Zato sem pa sedaj na bob-u in HoT-u.
Je pa v prihodnje možno pričakovati še bolj agresiven nastop telekom-operaterjev in HoT je zaradi tega zares čudovit igralec na trgu. EU regulativa (potop Izi-ja), oligo-/monopolni pritiski (ala Pro plus) in zaostrena konkurenca, kjer se gre na nož (Telekom vs T2, Telemach in njihova agresivnost).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: miheknovi ()

B_tec ::


 null

null



katere apn nastavitve so pravilne? ne dela net in mms. na slotech par strani nazaj nisem našel .

MrStein ::

B_tec je izjavil:


 null

null



katere apn nastavitve so pravilne? ne dela net in mms. na slotech par strani nazaj nisem našel .


Da ti linke popravim:

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

m3k ::

pepiw je izjavil:

... Če misliš na uporabo telefona (paket maxi ipd...), potem tudi če bi dobil sms, so te nastavitve malo tako-tako. Jaz sem poklepetal z njimi, pa so mi na mail poslali navodila za nastavitve, ročno sem si nastavil stvari in od tedaj mi telefon dela kot mora.
Tu maš navodila:
...
HoT pomoč: 069 699 699 je zastonj 8-)
Mirko tipka na radirko ////

miko22 ::

Kako lahko preverim datum veljavnosti uporabe?

;-) ::

Nekaj me zanima, zdaj sem en mesec na hot in sem zadovoljen telefon uoorablljam isto kot prej na a1 in pokurim samo tretjino pokurjenih podatkov napram a1.

Zanima me ce pokurim podatke, preden se iztecejo dnevi veljavnosti paketa lahko kar na novo zakupim paket za 30dni ali moram pocakat?

In se to ce hocem oaket spremenit po dveh dneh uporabe mi denar ki sem dal za trenuten paket gre v nic ali se obracuna po dnevih in mi je vrnjen na konto?

dev ::

Če pokuriš podatke moraš čakat, načeloma pa lahko pišeš na njihov support, da ti aktivirajo nov paket pred iztekom.
Če hočeš spremenit paket po 2 dneh imaš še vedno paket aktiven naslednjih 28 dni dokler ne poteče. Šele potem se ti bo aktivirala nova izbira.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Hakai ::

Vrecke z Alcatelovim modemom so spet na voljo.
««
35 / 76
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HoT, bob, Izi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
578990 (4574) zobnik
»

Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15649942 (12270) V-i-p
»

Vzamemo Bob ali Hot Telekom ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6116184 (10145) Lonsarg
»

kateri predplačniški paket? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15440910 (17256) VrtniPalcek
»

Znane cene Hoferjeve mobilne telefonije HoT (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9035643 (23952) AštiriL

Več podobnih tem