Forum » Loža » Izdelava lastnega vhoda v mansardo in frčada
Izdelava lastnega vhoda v mansardo in frčada
Joe123 ::
Zanima me če je kdo imel podobno situacijo, namreč namen imam preurediti si zgornji del hiše staršev v svoje lastno stanovanje. V mansardi bi si uredil lastno stanovanje.
Prvo me zanima kakšno dokumentacijo potrebujem za gradnjo lastnega vhoda v mansardo, trenutno stopnišče pa bi zaprl, tako da bi pridobil še dodatno sobo. Poleg vhoda bi bilo potrebno narediti veliko frčado dolgo približno 4m, v kopalnici pa bi preuredil trenutno frčado ki je trikotna v navadno, to je nikje 2m dolžine.
Na kratko me zanima ali je dovolj projektant in da plačam samo njega da zriše vhod in frčade, ali je potrebna še kakšna dodatna dokumentacija.
Zanima me še kakšna bi bila cena projektanta oz cena vseh papirjev, ter kakšna je čakalna doba, da pridobiš vse papirje?
Če je kdo bil v podobni situaciji bi bil vesel še da bi mi povedali kakšna bi bila približna cena z vso dokumentacijo in gradnjo frčade ter lastnega vhoda, poleg bi upošteval še celotno zamenjavo cegla na strehi.
Hvala za odgovore...
Prvo me zanima kakšno dokumentacijo potrebujem za gradnjo lastnega vhoda v mansardo, trenutno stopnišče pa bi zaprl, tako da bi pridobil še dodatno sobo. Poleg vhoda bi bilo potrebno narediti veliko frčado dolgo približno 4m, v kopalnici pa bi preuredil trenutno frčado ki je trikotna v navadno, to je nikje 2m dolžine.
Na kratko me zanima ali je dovolj projektant in da plačam samo njega da zriše vhod in frčade, ali je potrebna še kakšna dodatna dokumentacija.
Zanima me še kakšna bi bila cena projektanta oz cena vseh papirjev, ter kakšna je čakalna doba, da pridobiš vse papirje?
Če je kdo bil v podobni situaciji bi bil vesel še da bi mi povedali kakšna bi bila približna cena z vso dokumentacijo in gradnjo frčade ter lastnega vhoda, poleg bi upošteval še celotno zamenjavo cegla na strehi.
Hvala za odgovore...
konspirator ::
Preden se spraviš vlagati, si uredi lastniški delež.
Projektant je dovolj.
Cena od odvisna od tvojih zahtev (Hilton 7* ali bodo dovolj 3), koliko levih roki imaš, koliko uspešno znaš iskati izvajalce/material.
Projektant je dovolj.
Cena od odvisna od tvojih zahtev (Hilton 7* ali bodo dovolj 3), koliko levih roki imaš, koliko uspešno znaš iskati izvajalce/material.
--
jype ::
Projektant je dovolj, vseeno pa ti mora urediti mapo, na podlagi katere moraš pridobiti gradbeno dovoljenje, če želiš, da je reč legalna.
koliko časa pa traja da ti projektant vse skupaj pripravi? mesec dni, pol leta?
glede izdelave mi glede elektrike, pohišta, polaganja ploščic in podobno ne bo težav, zanima me samo koliko me pride streha z frčado in z vhodom. Ostala večja dela bi bila še talno ogrevanje 30m2 in tlaki za to kvadraturo. Drugače večjih del ni.
glede izdelave mi glede elektrike, pohišta, polaganja ploščic in podobno ne bo težav, zanima me samo koliko me pride streha z frčado in z vhodom. Ostala večja dela bi bila še talno ogrevanje 30m2 in tlaki za to kvadraturo. Drugače večjih del ni.
Za cena frčade se obrni do ustreznega obrtnika (več njih), in naj dajo konkretne ponudbe.Seveda potem, ko boš imel projekt že na "papirju".
Ene za vhod (gradbinci), druge za frčado (krovci).
Na katero višino pride vhod ?
Gradbeno dovoljenje potrebuješ za kaj ?
Ene za vhod (gradbinci), druge za frčado (krovci).
Na katero višino pride vhod ?
Gradbeno dovoljenje potrebuješ za kaj ?
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
Še dobro, da vemo višino tvojega slemena.
--
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: d4vid ()
potem grem lahko takoj do projektanta? ali moram prej po kakšno lokacijsko informacijo ali celo na občino po občinski prostorski načrt da vidimo če se to sploh da izvesti? Pomojem se da, saj je dal sosed si narediti vhod kakšne dve leti nazaj, so pa hiše navzven identične, saj so bili načrti isti za hišo.
višina slemena je približno 7,5m se mi zdi kakor je razvidno iz načrtov hiše.
višina slemena je približno 7,5m se mi zdi kakor je razvidno iz načrtov hiše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Joe123 ()
konspirator> Gradbeno dovoljenje potrebuješ za kaj ?
Za kakršenkoli poseg, ki spremeni gabarite objekta. Zunanje stopnišče in frčada vsekakor spadata mednje, tudi občinski urbanistični in prostorski načrti lahko ne dovolijo gradnje takšnih dodatkov.
Za kakršenkoli poseg, ki spremeni gabarite objekta. Zunanje stopnišče in frčada vsekakor spadata mednje, tudi občinski urbanistični in prostorski načrti lahko ne dovolijo gradnje takšnih dodatkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
to mi je jasno, zato pa je prvo potrebno it na občino za prostorski načrt, tam povem želje oni pa povedo če je to izvedljivo ne?
Joe123> to mi je jasno, zato pa je prvo potrebno it na občino za prostorski načrt, tam povem želje oni pa povedo če je to izvedljivo ne?
Ja, običajno se tja odpraviš s skico, kjer razložiš tisto, kar boš potem projektantu. Če poznaš projektanta, ki na tej občini pogosto dela reči, potem on sicer že ve, kaj bo šlo skozi, ker se je že pogovarjal s tistimi, ki ti bodo na koncu izdali gradbeno dovoljenje.
Ja, običajno se tja odpraviš s skico, kjer razložiš tisto, kar boš potem projektantu. Če poznaš projektanta, ki na tej občini pogosto dela reči, potem on sicer že ve, kaj bo šlo skozi, ker se je že pogovarjal s tistimi, ki ti bodo na koncu izdali gradbeno dovoljenje.
se pravi prvi postopek je prostorski načrt na občini? potem pa do projektanta. mogoče kdo ve kakšna je kaj cena projektantov? ter koliko časa traja do trenutka ko bi lahko začel z delom?
To je odvisno od tega, koliko hočeš komplicirano rešitev in kaj vse vključuje. Načeloma ti bo vsak projektant po par minutah pogovora znal povedat, koliko bodo stali papirji.
Uh, za to kar si opisal narediti bolj ali manj "po domače" je po moje manj kot dva jurja, če hočeš fancy (predvsem kakšne zanimive oblike kopalnic) bo pa seveda lahko tudi dražje. Glede na to, koliko te skrbi cena, po moje komot dobiš narejen projekt za jurja, ne bo pa ravno veliko dela vloženega v funkcionalnost (to pa itak lahko rešiš sam - projektant bo samo skrbel, da je zadoščeno predpisom in te opozoril, v katere dele stanovanja boš redno butal z glavo).
Poglej, za umivalnik lahko daš med 27 in 280 eur http://www.merkur.si/kopalnica/sanitarn... .
Pri ostalem je enako .
Pri ostalem je enako .
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
mene samo zanima cena projektanta za načrt frčade pa vhoda? vhod bi bil vizualno narejen tako da bi temu lahko rekel velika frčada 4x3m, plus višine 2,5m... če si predstavljate ;) sej pol noter kar se tiče kopalnice bi jo moral samo obnovit ker je že... pol mansarde je opremljene pol ne, tista polovica ki ni bi moral tlake naredit ostalo je narejeno. jst nwm z vsemi deli vred tu štejem papirje, projektanta, streho (frčada nova, pa nova kritina, mogoče nova izlacija), vhod, tlaki in notranja oprema mislm da več kot 40000€ nebi smel porabit ?
Glede tega ti nihče ne bo znal dobro ocenit, dokler ne pride na lokacijo in pregleda oziroma skupaj narišeta, kaj hočeš imeti na koncu.
40.000 ni malo za dvignit pol strehe in zrihtat vhod, _vedno_ pa lahko rečeš da hočeš eno vrsto mozaika v kopalnici in protivlomna vrata z zlato črto, pa si par jurjev že vrgel skozi okno.
40.000 ni malo za dvignit pol strehe in zrihtat vhod, _vedno_ pa lahko rečeš da hočeš eno vrsto mozaika v kopalnici in protivlomna vrata z zlato črto, pa si par jurjev že vrgel skozi okno.
40000€ sem imel v mislih za papirje, projekt, vhod, streho, talno 30m2 pa tlake, kopalnco pa kuhno, to je to, to mislm da bi šlo čez, s tem da bo veliko svojega dela.. edino pri strehi in vhodu ne bo nič
Načeloma ti lokalni majster frčado iz pleha naredi za 2-3 jurje, vhod te bo stal jurja s spodobnimi novimi vhodnimi vrati, če rabiš stopnišče moraš računat še na kakega jurja za delo ter pleh in/ali les, od notranje opreme pa težko rečem, ker je res ogromno odvisno od izbire materialov in proizvajalcev reči.
me pa še nekaj zanima: je kaj omejeno časovno od izdelave projekta projektanta in od fizične izdelave vhoda in frčade? pač če je kaj časovno omejeno v kolikšnem času moram začeti z deli?
Joe123> me pa še nekaj zanima: je kaj omejeno časovno od izdelave projekta projektanta in od fizične izdelave vhoda in frčade? pač če je kaj časovno omejeno v kolikšnem času moram začeti z deli?
Lahko vprašam, ko se družinski projektant vrne domov :)
Lahko vprašam, ko se družinski projektant vrne domov :)
Bi lepo prosil. Prosi ga da ti pove še koliko časa traja da sestavi projekt?
Aja pa za vhod se nisva razumela, vhod bi bil narejen tako da bi prostor narejen nas garažo preuredil kot vhod, trenutno je tam prostora le za shranjevanje orodja, ker pač je streha normalna, zdaj bi moral pozidati tisti del na stojno višino, tako da bi izgledalo kot večja frčada kjer bi imel vgrajena dva okna ali pa samo enega in vhodna vrata, do tam bi imel speljane še stopnice.
iz kje pa je ta družinski projektant? Namreč jaz sem iz okolice Novega mesta
Aja pa za vhod se nisva razumela, vhod bi bil narejen tako da bi prostor narejen nas garažo preuredil kot vhod, trenutno je tam prostora le za shranjevanje orodja, ker pač je streha normalna, zdaj bi moral pozidati tisti del na stojno višino, tako da bi izgledalo kot večja frčada kjer bi imel vgrajena dva okna ali pa samo enega in vhodna vrata, do tam bi imel speljane še stopnice.
iz kje pa je ta družinski projektant? Namreč jaz sem iz okolice Novega mesta
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Joe123 ()
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
V časih, ko smo se mi šli zidarijo (kakih 10 let nazaj) je v MB veljalo (lahko, da je to vespovsod v SLO tako), da moraš z deli pričeti vsaj dve leti od datuma izdaje gradbenega dovoljenja. Ko so se dela že začela, ni več bilo omejitve za zaključek del. Če pa je še danes tako, pa ne vem....
LP
Jože
V časih, ko smo se mi šli zidarijo (kakih 10 let nazaj) je v MB veljalo (lahko, da je to vespovsod v SLO tako), da moraš z deli pričeti vsaj dve leti od datuma izdaje gradbenega dovoljenja. Ko so se dela že začela, ni več bilo omejitve za zaključek del. Če pa je še danes tako, pa ne vem....
LP
Jože
Joe123> iz kje pa je ta družinski projektant? Namreč jaz sem iz okolice Novega mesta
Kadar prebiva v Sloveniji, živi v Ljubljani. Trenutno dela na projektu v Firencah, zaključuje ta teden. Biro njenih kolegov (v Ljubljani) ima še kup ljudi, ki bi jih morda tvoj projekt zanimal, a bodo nemara dražji od kakega kolega iz Novega mesta, tako da jo bom vprašal, če pozna koga od tam (v NM, Metliki in Črnomlju je že delala z občinskimi uradniki, ki se ukvarjajo s temi rečmi, tako da bi morala poznati ljudi, ki vedo, kako bi se dalo priti skozi s čim manj glavobola).
Fotografiraj pročelja hiše in na računalnik približno nariši preko fotke, kako bi reči spremenil. Za oceno zahtevnosti projekta bo taka reč najbolj prav prišla.
Kadar prebiva v Sloveniji, živi v Ljubljani. Trenutno dela na projektu v Firencah, zaključuje ta teden. Biro njenih kolegov (v Ljubljani) ima še kup ljudi, ki bi jih morda tvoj projekt zanimal, a bodo nemara dražji od kakega kolega iz Novega mesta, tako da jo bom vprašal, če pozna koga od tam (v NM, Metliki in Črnomlju je že delala z občinskimi uradniki, ki se ukvarjajo s temi rečmi, tako da bi morala poznati ljudi, ki vedo, kako bi se dalo priti skozi s čim manj glavobola).
Fotografiraj pročelja hiše in na računalnik približno nariši preko fotke, kako bi reči spremenil. Za oceno zahtevnosti projekta bo taka reč najbolj prav prišla.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poznavalec za mansarde na GoriškemOddelek: Loža | 1794 (1182) | #000000 |
» | Mansarda cena???Oddelek: Loža | 10858 (4880) | #000000 |
» | Gradbeno dovoljenje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17053 (13898) | Malajlo |
» | Izdelava mansarde in birokracijaOddelek: Loža | 9110 (8546) | mtech7 |
» | Gradnja hiše - ravna streha (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18178 (6858) | Machete |