Forum » Problemi človeštva » Imeti otroke (pri 50-ih)
Imeti otroke (pri 50-ih)
Temo vidijo: vsi
blackbfm ::
kak je pol ena, ki jo poznamo vzela otroka pri 60.?
To so izjeme. Pomoje ta zenska ni cist cista v glavi. Moje mnenje :p
mtosev ::
ne vem. je kr sposobna dela v ukc ljubljanakak je pol ena, ki jo poznamo vzela otroka pri 60.?
To so izjeme. Pomoje ta zenska ni cist cista v glavi. Moje mnenje :p
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
harmony ::
NikolormousB je izjavil:
Za dobro, kvalitetno hrano potrebuješ zelo malo.
Ocitno se nisi nikoli jedel kvalitetno!
Scaramouche ::
NikolormousB je izjavil:
Dejstvo je da moraš tudi živeti in dovolj samo da komaj froca preživljaš!
Kaj pa pomeni "moraš živet"?
Za dobro, kvalitetno hrano potrebuješ zelo malo. Za to, da greš ven laufat in kdaj v hribe rabiš športne copate za 50€ na leto (če vsak dan tečeš). Za prebrat dobro knjigo plačaš 5€ letne članarine v knjižnici. Z otrokom se lahko igraš v naravi ali v mestnih parkih, oboje je zastonj.
Saj razumem, včasih luksuz paše, oz. skoraj vedno. Ampak tudi brez tega je lahko življenje zelo polno in zabavno.
Lepo rosim, kaj si Kitajec da rabiš pest riža? Imam 190cm,98kg, vsak dan telovadim,vem koliko rabim za vzdrževanje mase in koliko stane zelenjava in dobra hrana..
Kje je kakšno potovanje, kje je avto, kje je denar da si ženska kaj privošči.
Če si za YUGO paket si super, današnji svet se je spremenil, ni več isto..
Utk ::
Dej ne bluzi. Umazan bo hodil, ce ima lene starse, ne pa na minimalcu. Hrana isto...lenoba, ce ne znas poceni raznoliko skuhat in nabrat, ne pa revscina. Obleke so poceni. Bos pac pa se ti nosil kavbojke za 12 evrov namesto 30, 50. Gadgetov ne rabi.
Try it then.
OP je rekel da mu komaj kaj ostane od plače.
Poskušaj preživet celotno familijo z 600EU mesečno, kolk teoretično dva starša na minimalcu prineseta not, pri tem, da je najemnina že plačana.
Ajde, v tem primeru bi sicer še socialno dobil.
Skratka, bolj kot razmišljam, bolj mi je današnja ekonomska situacija absurdna.
Ce tri za hrano in obleke zapravijo vec kot 600 na mesec, delajo nekaj narobe. Oz. si privoscijo restavracije itd. Ostane se ena placa za poloznice in morje. Luksuza pa pac ne bo. Ampak tudi brez otroka ga ne bo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
konspirator ::
Scaramouche
Kje pa kupuješ dobro hrano ?
V Slo trgovinah imajo robo 3 klase.
vostok_1 se je ujel v negativno zanko in išče/najde samo razloge, da opraviči svoj prav.
vostok_1 se je ujel v negativno zanko in išče/najde samo razloge, da opraviči svoj prav.
--
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: konspirator ()
mtosev ::
konspirator je izjavil:
Scaramouchematka npr kupuje samo bio hrano. baje je kvalitetna.
vostok_1 se je ujel v negativno zanko in išče razloge, da opraviči svoj prav.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
vostok_1 ::
NikolormousB je izjavil:
Dejstvo je da moraš tudi živeti in dovolj samo da komaj froca preživljaš!
Kaj pa pomeni "moraš živet"?
Za dobro, kvalitetno hrano potrebuješ zelo malo. Za to, da greš ven laufat in kdaj v hribe rabiš športne copate za 50€ na leto (če vsak dan tečeš). Za prebrat dobro knjigo plačaš 5€ letne članarine v knjižnici. Z otrokom se lahko igraš v naravi ali v mestnih parkih, oboje je zastonj.
Saj razumem, včasih luksuz paše, oz. skoraj vedno. Ampak tudi brez tega je lahko življenje zelo polno in zabavno.
Pri današnji ponudbi, če znižaž svoj standard...je dejansko zelo poceni živet. Jz znam naredit povsem hranljiv in nešpartanski glavni obrok za 3€/osebo. Malce mesa + filler (riž/testenine/krompir/...) + 2 do 3 tipa zelenjave + omako zravn. Sicer nisem več v puberteti, ko ješ hrane na tone, ampak meni to zadostuje za 70% dnevnega prehranjevanja.
Skratka, ja...življenje je poceni, če si pripravljen malo standarde spustit. Če pa hočeš iPhone/nove avtomobile/oddaljene dopuste/itd... pol no go.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21
It came from the lab.
konspirator je izjavil:
Scaramouche
Jah kaj ma veze če je 3 klase, 1kg vsaj spodobnega kruha je 2,5 plus,paradižnik je 3€(iz epruvete), solata je draga,!l mleka je 1€(da ni generik)..
jaz vem kok sem porabil kot froc, praktično enako kot odrasli cel dan sem jedel in bil suh, cel dan smo športali..
Dodaj tukaj še vse ostalo pa boš videl da rabiš pomoč staršev, sploh pa ko od tistega minimalca ali pa tam okoli 800€ daš stran vse položnice...
jype ::
Scaramouche> kje je denar da si ženska kaj privošči.
Sama ga zasluži, razen če si ostal v 19. stoletju, potem pa razumem, da imaš v teh časih težave.
konspirator> Kje pa kupuješ dobro hrano ?
V slovenskih trgovinah dobiš boljšo hrano kot marsikje po EU, samo nekdo te mora naučiti, kaj je dobra hrana, da ne kupuješ ravno najslabšega, kar lahko dobiš.
mtosev> matka npr kupuje samo bio hrano. baje je kvalitetna.
Včasih je, včasih ni. Načeloma v ZDA "organic food" ni niti približno podobna evropski različici, kjer EU precej strožje nadzira pridelavo, postopke in snovi, ki se tičejo biodinamične in ekološke pridelave.
Sama ga zasluži, razen če si ostal v 19. stoletju, potem pa razumem, da imaš v teh časih težave.
konspirator> Kje pa kupuješ dobro hrano ?
V slovenskih trgovinah dobiš boljšo hrano kot marsikje po EU, samo nekdo te mora naučiti, kaj je dobra hrana, da ne kupuješ ravno najslabšega, kar lahko dobiš.
mtosev> matka npr kupuje samo bio hrano. baje je kvalitetna.
Včasih je, včasih ni. Načeloma v ZDA "organic food" ni niti približno podobna evropski različici, kjer EU precej strožje nadzira pridelavo, postopke in snovi, ki se tičejo biodinamične in ekološke pridelave.
NikolormousB ::
Lepo rosim, kaj si Kitajec da rabiš pest riža? Imam 190cm,98kg, vsak dan telovadim,vem koliko rabim za vzdrževanje mase in koliko stane zelenjava in dobra hrana..
Potrebuješ cca. 3000 kalorij na dober dan kar nanese cca. 4 do 5€.
Scaramouche> Jah kaj ma veze če je 3 klase, 1kg vsaj spodobnega kruha je 2,5 plus,paradižnik je 3€(iz epruvete), solata je draga,!l mleka je 1€(da ni generik)..
1l polnomastnega mleka je v Sloveniji pri praktično vsakem kmetu 1 evro ali manj, vse tja do 0.5, 1kg rženega kruha lahko dobiš za pol evra, ampak ne v supermarketu, paradižnik pa na tej zemljepisni širini lahko pridelaš sam.
Scaramouche> jaz vem kok sem porabil kot froc, praktično enako kot odrasli cel dan sem jedel in bil suh, cel dan smo športali..
Da se sodobni ljudje preveč nažirate je jasno, ja.
1l polnomastnega mleka je v Sloveniji pri praktično vsakem kmetu 1 evro ali manj, vse tja do 0.5, 1kg rženega kruha lahko dobiš za pol evra, ampak ne v supermarketu, paradižnik pa na tej zemljepisni širini lahko pridelaš sam.
Scaramouche> jaz vem kok sem porabil kot froc, praktično enako kot odrasli cel dan sem jedel in bil suh, cel dan smo športali..
Na odklop.com ravno gledam 7 dni Grčije. Hotel 3*, pol penzion, odhod iz Gradca. 539€ za 2 odrasla in 3 letnega otroka. Če upoštevaš še stroške prevoza, hrano, pivo in sladoled pa si na 800€ oz. na 5% letnega prihodka.
Jah tuki ne šteješ da tudi ona plača stroške...
Zato sta vidva ostala, ker je bilo to zelo lahko ...
Ja sej boš še kemtoval, zanimivo je da si ti pobegnil da ti nebi bilo treba po kmetih skakat in kmetovat..
jaz sem bil suh, samo smo bili cel dan odzunaj, nismo bili generacija smartphone geekov...
Pač cel dan športat zahteva veliko energije...
Pri današnji ponudbi, če znižaž svoj standard...je dejansko zelo poceni živet. Jz znam naredit povsem hranljiv in nešpartanski glavni obrok za 3€/osebo. Malce mesa + filler (riž/testenine/krompir/...) + 2 do 3 tipa zelenjave + omako zravn.
Ponudbi? O cem tocno ti govoris? Mislis na Sparov posrani S-Budget?
NikolormousB je izjavil:
Na odklop.com ravno gledam 7 dni Grčije. Hotel 3*, pol penzion, odhod iz Gradca. 539€ za 2 odrasla in 3 letnega otroka. Če upoštevaš še stroške prevoza, hrano, pivo in sladoled pa si na 800€ oz. na 5% letnega prihodka.
to je dobro če imaš kupljen flat, zdaj pa najami kot večina, potem pa odštej vse položnice,hrano in stroške za otroke, pa pridi spet nazaj v debato...
tako vsi računajo, na tem pa zdržiš ene mesec...preden te vse mine..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche ()
Scaramouche je izjavil:
tako vsi računajo, na tem pa zdržiš ene mesec...preden te vse mine..
Ma jaz ne zdrzim 3 dni na tem. Mislim nisem niti poskusal. Enkrat vem, da sem uposteval nasvet sodelavca, da naj grem za svojo fitnes prehrano v lidla, pa ko sem probal tisto posrano tuno za 80 centov, sem skor skozlal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmony ()
Scaramouche> Ja sej boš še kemtoval, zanimivo je da si ti pobegnil da ti nebi bilo treba po kmetih skakat in kmetovat..
In vendar so kmetje po praktično celi EU več kot veseli deliti svoje pridelke z ljudmi, ki so jih pripravljeni kupiti za pošteno ceno (in ne tisto, ki jo v tvojem imenu ponujajo trgovci).
Scaramouche> Zato sta vidva ostala, ker je bilo to zelo lahko ...
Problem ni v Sloveniji, problem je v tebi. Poskusi s tujino, boš videl, da če ti ne gre v Sloveniji, ti tudi v tujini ne bo šlo.
harmony> Ma jaz ne zdrzim 3 dni na tem. Mislim nisem niti poskusal. Enkrat vem, da sem uposteval nasvet sodelavca, da naj grem za svojo fitnes prehrano v lidla, pa ko sem probal tisto posrano tuno za 80 centov, sem skor skozlal.
Eni ste radi fini, pa kupujete iste ribje konzerve, zapakirane v drugačno barvo, pa plačate dvakrat več. Ni problema, to možnost vedno imate.
In vendar so kmetje po praktično celi EU več kot veseli deliti svoje pridelke z ljudmi, ki so jih pripravljeni kupiti za pošteno ceno (in ne tisto, ki jo v tvojem imenu ponujajo trgovci).
Scaramouche> Zato sta vidva ostala, ker je bilo to zelo lahko ...
Problem ni v Sloveniji, problem je v tebi. Poskusi s tujino, boš videl, da če ti ne gre v Sloveniji, ti tudi v tujini ne bo šlo.
harmony> Ma jaz ne zdrzim 3 dni na tem. Mislim nisem niti poskusal. Enkrat vem, da sem uposteval nasvet sodelavca, da naj grem za svojo fitnes prehrano v lidla, pa ko sem probal tisto posrano tuno za 80 centov, sem skor skozlal.
Eni ste radi fini, pa kupujete iste ribje konzerve, zapakirane v drugačno barvo, pa plačate dvakrat več. Ni problema, to možnost vedno imate.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
to je dobro če imaš kupljen flat, zdaj pa najami kot večina, potem pa odštej vse položnice,hrano in stroške za otroke, pa pridi spet nazaj v debato...
Stanovanje + stroški (ogrevanje, komunala, internet + telefoni...): 500€
Avto: 200€
Hrana: 300€
Obleka: 100€
Ostale potrebščine (plenice, čistila, itd): 100€
Ostane še par 100€ za na stran, čeprav so vsi stroški zaokroženi navzgor.
To ni res, kolega zdaj lahko vzdržuje družino v Švici pa dela gradbena dela in dobi 3x več kot pri nas kjer je delal v nadzoru industrije..
ttommy ::
Ne glej na denar, ti se samo daj zraven in naredi 2 ali pa 3 otroke. Vse se porihta, ne skrbi.
Gamer
Scaramouche> To ni res, kolega zdaj lahko vzdržuje družino v Švici pa dela gradbena dela in dobi 3x več kot pri nas kjer je delal v nadzoru industrije..
Razlika je posledica tega, da je v Švici življenje bistveno dražje.
ttommy> Ne glej na denar, ti se samo daj zraven in naredi 2 ali pa 3 otroke. Vse se porihta, ne skrbi.
Tako ravnanje je neodgovorno.
ttommy> Ne glej na denar, ti se samo daj zraven in naredi 2 ali pa 3 otroke. Vse se porihta, ne skrbi.
Tako ravnanje je neodgovorno.
Zgodovina sprememb…
Berserker ::
Tisti, ki imate otroke, zakaj ste se v prvi vrsti sploh odločili zanje?
Življenje brez otrok je življenje z manj skrbi, stresa, z manj odgovornosti, ni toliko strahu pred negotovostmi v današnjem svetu, se mi zdi...lahko se posvetiš delu, druženju, poklicu, potovanjem...
vsaj z moje strani gledano, bolj neobremenjeno lahko gledaš na svet
Škoda da niso isto trdili tvoji starši.
Razlog za otrok je ekonomski,družbeni in biološki, se pravi da lahko počneš nemote vse to kar si napisal.
Imamo rok trajanja, potrebujemo svežo kri, ki bo poganjala gospodarski aparat, da boš lahko ti užival na potovanju, druženju in stara leta.
Mislim da je imeti otroka danes lažje kot kadarkoli prej. Nimaš vojn, pravtako ne pomanjkanje hrane, kot tudi ne epidemije bolezni. Če bi včasih tako razmišljali kot danes, bi že izumrli tam nekje v pradavnini.
NikolormousB je izjavil:
Stanovanje + stroški (ogrevanje, komunala, internet + telefoni...): 500€ a
Avto: 200€
Hrana: 300€
Obleka: 100€
Ostale potrebščine (plenice, čistila, itd): 100€
Ostane še par 100€ za na stran, čeprav so vsi stroški zaokroženi navzgor.
hrana 300? torej 75€ na mesec na osebo(4 članska, tako kot sem jaz imel), to je 2€ na dan za hrano...
Poleg tega tukaj ni počitnic, sem se pogovarjal koliko jim zdaj dajejo v šolah nonstop neka potovanja,krožki itd...
Obleka, jesigurno več, nonstop menjajo ker rastejom potem so tukaj še kolesa,rokle, itd, otrok ne sme biti sanmo v supergah...
tudi če prideš glih za glih, moraš imeti kak € prišparan, zavarovanje...
Kaj bo ko kupuješ novo kuhinjo ali menjaš kopalnico...
Pri današnji ponudbi, če znižaž svoj standard...je dejansko zelo poceni živet. Jz znam naredit povsem hranljiv in nešpartanski glavni obrok za 3€/osebo. Malce mesa + filler (riž/testenine/krompir/...) + 2 do 3 tipa zelenjave + omako zravn.
Čebula 80g...0,05€
Krompir 200g...0,2€
Bučka 1 kos...0,6€
Korenje 80g...0,6€
Piščančja prsa 100g...0,7€
Začimbe...0,05€
--------------
> 500g bruto. > 250g suhe hranilne mase.
~2,2€ x 1,5 (levičarski faktor) = 3,3€
Cene merkator. Meso, perutnina ptuj.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Res je samo imata obadva tam okoli 8000€ plače, še vedno dajejo na stran in zdaj gledata kako bosta kupila nepremičnino na Hrvaškem...
v Sloveniji pa sta kot večina komaj čez mesec, sej veš ti si pobegnil, zdaj ti je veliko bolje...
Berserker> Imamo rok trajanja, potrebujemo svežo kri,
Pa saj je Merklova zrihtala svežo kri, pa vam ni všeč.
Scaramouche> hrana 300? torej 75€ na mesec na osebo(4 članska, tako kot sem jaz imel), to je 2€ na dan za hrano...
Ja, od sveže zelenjave, lokalno pridelanega mesa, riža in krompirja se zelo kvalitetno živi, razumem pa, da je mestnim detecem to težko razumljivo, ker če ni že spečeno in zapakirano v masten kos kruha, to sploh ni hrana.
Scaramouche> hrana 300? torej 75€ na mesec na osebo(4 članska, tako kot sem jaz imel), to je 2€ na dan za hrano...
Ja, od sveže zelenjave, lokalno pridelanega mesa, riža in krompirja se zelo kvalitetno živi, razumem pa, da je mestnim detecem to težko razumljivo, ker če ni že spečeno in zapakirano v masten kos kruha, to sploh ni hrana.
hrana 300? torej 75€ na mesec na osebo(4 članska, tako kot sem jaz imel), to je 2€ na dan za hrano...
Ja, saj pravim, sem zaokrožil navzgor.
Obleka, jesigurno več, nonstop menjajo ker rastejom potem so tukaj še kolesa,rokle, itd, otrok ne sme biti sanmo v supergah...
V teh 100€ na mesec sem štel še kakšno dizajnersko torbico za ženo. V H&M za 100€ oblečeš otroka za pol leta.
200€/leto za oblačit malega?
16€/mesečno.
Prekleto dosti.
Včasih smo tekali na okoli z razcapanimi hlačami in rokavi pa nismo se pritoževali.
Just goes to prove, da pač so standardi višji, in it tak v šolo je recept za dobit socialno delavko na dom.
16€/mesečno.
Prekleto dosti.
Včasih smo tekali na okoli z razcapanimi hlačami in rokavi pa nismo se pritoževali.
Just goes to prove, da pač so standardi višji, in it tak v šolo je recept za dobit socialno delavko na dom.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
to je najdražja zelenjava, vem ker kdaj od kmetov kupujem, tako da ne basej, sploh ne veš kaj jest jem, mestno dete ne obstaja, ker imam v šiški par kmetov okol sebe ki pridelujejo mleko in 3km stran kmetije ki imajo zelenjavo in to je zelo draga zelenjava in jajca...
Hrana za hipsterje.
Plebsi kupujejo čebulo in česen iz kitajskih planjav.
Plebsi kupujejo čebulo in česen iz kitajskih planjav.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: luk0322 ()
konspirator ::
200€/leto za oblačit malega?
16€/mesečno.
Prekleto dosti.
Če bi to veljajo v RL, potem bi bili 2x zapečeni v Slo brez otrok, saj bi jim jih država vzela.
--
Whatever. Mož je rekel da porabi 16€/mesečno za oblačit froca. Po mojih merilih je to ogromno.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Scaramouche> to je najdražja zelenjava, vem ker kdaj od kmetov kupujem
Kje pa? V centru Ljubljane? Pejt s kolesom do Krke, bo gajba čebule pet evrov.
Kje pa? V centru Ljubljane? Pejt s kolesom do Krke, bo gajba čebule pet evrov.
Berserker> Imamo rok trajanja, potrebujemo svežo kri,
Merklova je vzela pokvarjeno blago. Ceneje bi jo prišlo če bi spodbujala domače prebivalstvo k pomladku. Ampak sej po eni strani je kul, kajti zadnje kar potrebujemo, je premočna Nemčija.
Kje pa? V centru Ljubljane?
res je okolica Lj je center, nabav špegle...
Zgodovina sprememb…
vostok_1> Whatever. Mož je rekel da porabi 16€/mesečno za oblačit froca. Po mojih merilih je to ogromno.
Ma, v resnici je problem otrok v tem, da rastejo. Sicer je skoraj nemogoče, da ne bi dobil vseh cunj zastonj od otrok, ki so prerastli cunje pred tvojimi, se pa včasih zgodi, da česa nihče nima in moraš kupiti. 16 evrov na mesec je veliko, ni pa nemogoče.
Berserker> Ceneje bi jo prišlo če bi spodbujala domače prebivalstvo k pomladku.
Njo? Sami ste izbrali neoliberalizem/neokonzervatizem. Če bi izbrali socializem, bi imeli napol zastonj droge in precej več otrok.
Ma, v resnici je problem otrok v tem, da rastejo. Sicer je skoraj nemogoče, da ne bi dobil vseh cunj zastonj od otrok, ki so prerastli cunje pred tvojimi, se pa včasih zgodi, da česa nihče nima in moraš kupiti. 16 evrov na mesec je veliko, ni pa nemogoče.
Njo? Sami ste izbrali neoliberalizem/neokonzervatizem. Če bi izbrali socializem, bi imeli napol zastonj droge in precej več otrok.
Zgodovina sprememb…
vostok_1> Whatever. Mož je rekel da porabi 16EUR/mesečno za oblačit froca. Po mojih merilih je to ogromno.
True. Ampak kot si omenil, danes dobiš rabljena oblačila od sorodnikov, frendov itd... Nenazadnje, tudi nova roba iz teh diskontov je res poceni. Ja pa po par mesecih že vsa zbledela in raztegnjena, ampak to ne bi smelo biti neprimerno za froca!
16EUR/mesec je povsem možna cifra, nekateri vrjetno porabijo bistveno več.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
Sej zato si šel živet v Rusijo, ne pa v državo ki se je dvignila z demokracijo in kapitalizmom...
Zgodovina sprememb…
Scaramouche> Sej zato si šel živet v Rusijo, ne pa v državo ki se je dvignila z demokracijo in kapitalizmom...
Švedska fura socializem, kar vprašaj kakega Američana.
vostok_1> 16EUR/mesec je povsem možna cifra, nekateri vrjetno porabijo bistveno več.
Ni problem v generičnih cunjah, problem je v škornjih, gojzarjih, kvalitetnih anorakih in drugih rečeh, ki jih potrebuješ, če otrok ne vzgajaš v vati.
vostok_1> 16EUR/mesec je povsem možna cifra, nekateri vrjetno porabijo bistveno več.
Ni problem v generičnih cunjah, problem je v škornjih, gojzarjih, kvalitetnih anorakih in drugih rečeh, ki jih potrebuješ, če otrok ne vzgajaš v vati.
trenutno hočejo biti socialisti, so kar globoko zabredli samo to kar je naredilo Švedsko močno je kapitalizem!
Zgodovina sprememb…
Scaramouche> trenutno hočejo biti socialisti, so kar globoko zabredli samo to kar je naredilo Švedsko močno je kapitalizem!
V resnici jo je močno naredil socializem: Kvalitetno javno šolstvo in visoko izobražena delovna sila, ki je po globalizaciji še vedno konkurenčna, ter socialni programi, ki so nastajanje neljubih posledic kapitalizma že zelo zgodaj močno zavrli.
V resnici jo je močno naredil socializem: Kvalitetno javno šolstvo in visoko izobražena delovna sila, ki je po globalizaciji še vedno konkurenčna, ter socialni programi, ki so nastajanje neljubih posledic kapitalizma že zelo zgodaj močno zavrli.
Zgodovina sprememb…
Scaramouche> Sej zato si šel živet v Rusijo, ne pa v državo ki se je dvignila z demokracijo in kapitalizmom...
Škornjih/gojzarjih/anorakih/...
To je predvidevam, mišljeno ko greš z njimi nadopust v švicarske alpe?
Za te reči je potrebno že imeti prihodek.
Za proletariat pa do 15 leta kaj več od sosednje mlake/rečice, gozda ne vidijo. Tam pa ne rabiš goretex izdelkov. Za tisti 1-2x šolski izlet pa bodo tudi navadni gojzerji iz kika v redu.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Zgodovina sprememb…
Če bi to bilo res potem bi vse ostale socialne države imele isti uspeh pa ga niso!
Motiš se!
vostok_1> To je predvidevam, mišljeno ko greš z njimi nadopust v švicarske alpe?
Al pa za cel dan v hosto pri Ljubljani, al pa v vinograd, al pa na njivo. V resnici jih v Alpe, razen slovenske, sploh še nismo peljali.
vostok_1> Za proletariat pa do 15 leta kaj več od sosednje mlake/rečice, gozda ne vidijo. Tam pa ne rabiš goretex izdelkov. Za tisti 1-2x šolski izlet pa bodo tudi navadni gojzerji iz kika v redu.
To je bržkone res, ampak na podlagi takšne vzgoje potem otroci, ko pridejo v šolo, prvič v življenju zagledajo hruško - poznajo pa banane in kokakolo.
Scaramouche> Če bi to bilo res potem bi vse ostale socialne države imele isti uspeh pa ga niso!
Katere socialne države pa niso imele uspeha?
Al pa za cel dan v hosto pri Ljubljani, al pa v vinograd, al pa na njivo. V resnici jih v Alpe, razen slovenske, sploh še nismo peljali.
vostok_1> Za proletariat pa do 15 leta kaj več od sosednje mlake/rečice, gozda ne vidijo. Tam pa ne rabiš goretex izdelkov. Za tisti 1-2x šolski izlet pa bodo tudi navadni gojzerji iz kika v redu.
To je bržkone res, ampak na podlagi takšne vzgoje potem otroci, ko pridejo v šolo, prvič v življenju zagledajo hruško - poznajo pa banane in kokakolo.
Scaramouche> Če bi to bilo res potem bi vse ostale socialne države imele isti uspeh pa ga niso!
Zgodovina sprememb…
vostok_1> Whatever. Mož je rekel da porabi 16€/mesečno za oblačit froca. Po mojih merilih je to ogromno.
Pusti zdaj ti enkrat državo, ti moraš za sebe popolnoma sam poskrbet, z svojimi rokami, z svojim delom. Moja prababica je imela pred in med vojno devet otrok, vsi so normalno zrastli v najtežjih povojnih letih, zato mi povej kakšen izgovor imajo lahko danes sodobne generacije, da si ne morejo privoščit vsaj dva otroka, glede na to da živimo v najbolj zlatih časih.
vostok_1> To je predvidevam, mišljeno ko greš z njimi nadopust v švicarske alpe?
Saj ne rečem. Otroci naj imajo kvalitetno življenje.
Želel sem samo povedati, da življenje dandanes je obenem lahko izredno težko ali izredno lahko. Če si pripravljen marsikaj žrtvovati in živeti kot izobčenec, prideš res poceni skozi. Če hrepeniš imeti tisti nov hipsterski iPhone (sploh ne vem katera številka je že vni), then get your ass back to the plantation.
...in če želiš biti nekje vmes, then you have to be smart and tough.
There will be chutes!
It came from the lab.
It came from the lab.
Berserker> Pusti zdaj ti enkrat državo, ti moraš za sebe popolnoma sam poskrbet, z svojimi rokami, z svojim delom.
Ne, v resnici ti ni treba. Sodobna civilizacija zahteva specializacijo. Seveda je dobro, da znaš čim več reči opraviti sam, ampak družba (in kapitalizem) se premika v smeri, ko si nihče praktično ničesar več ne bo lastil, lastniki kapitala si bodo pa lastili vse. Vsako reč boš najemal, kolikor je boš potreboval, kar bo izjemno poceni, kakršenkoli drug način uporabe bo pa izjemno drag.
Berserker> Moja prababica je imela pred in med vojno devet otrok, vsi so normalno zrastli v najtežjih povojnih letih,
Ker so imeli srečo, da so preživeli prvih pet let življenja, so otroci potem uživali sadove socializma in pridobili izobrazbo, stanovanja, delovna mesta in druge reči, brez katerih bi danes bili zgube.
Berserker> kakšen izgovor imajo lahko danes sodobne generacije, da si ne morejo privoščit vsaj dva otroka, glede na to da živimo v najbolj zlatih časih.
Vsaj dveh otrok. Rodilnik! Ne morejo si jih privoščiti zato, ker je otrok že dovolj in ni nobene potrebe, da bi delali nove - poiskati morajo vzdržnejše, trajnejše načine poslovanja v prihodnosti, ki ne terjajo širjenja prebivalstva. Trenutno to ni težko, saj ima zaradi pospešene globalizacije ogromno trgov še ogromen potencial (samo dobra milijarda ljudi živi v zahodni civilizaciji, pa še od tega okoli 10% v revščini, vsi ostali pa imajo še ogromno možnosti za ustvarjanje in koriščenje izdelkov in storitev), eventuelno bo pa treba bodisi kolonizirati težko dostopne dele našega planeta, ali pa morda celo poiskati možnosti za življenje na drugih nebesnih telesih. Za naslednjih sto let smo sicer povsem pripravljeni, globalizirana svetovna država brez meja je pa neizogibna posledica tega, da se danes že ogromna večina ljudi na planetu (praktično vsi, ki ne živijo v območjih konflikta) osnovno izšola in ima zagotovljeno zdravstveno varstvo.
Ne, v resnici ti ni treba. Sodobna civilizacija zahteva specializacijo. Seveda je dobro, da znaš čim več reči opraviti sam, ampak družba (in kapitalizem) se premika v smeri, ko si nihče praktično ničesar več ne bo lastil, lastniki kapitala si bodo pa lastili vse. Vsako reč boš najemal, kolikor je boš potreboval, kar bo izjemno poceni, kakršenkoli drug način uporabe bo pa izjemno drag.
Berserker> Moja prababica je imela pred in med vojno devet otrok, vsi so normalno zrastli v najtežjih povojnih letih,
Ker so imeli srečo, da so preživeli prvih pet let življenja, so otroci potem uživali sadove socializma in pridobili izobrazbo, stanovanja, delovna mesta in druge reči, brez katerih bi danes bili zgube.
Berserker> kakšen izgovor imajo lahko danes sodobne generacije, da si ne morejo privoščit vsaj dva otroka, glede na to da živimo v najbolj zlatih časih.
Vsaj dveh otrok. Rodilnik! Ne morejo si jih privoščiti zato, ker je otrok že dovolj in ni nobene potrebe, da bi delali nove - poiskati morajo vzdržnejše, trajnejše načine poslovanja v prihodnosti, ki ne terjajo širjenja prebivalstva. Trenutno to ni težko, saj ima zaradi pospešene globalizacije ogromno trgov še ogromen potencial (samo dobra milijarda ljudi živi v zahodni civilizaciji, pa še od tega okoli 10% v revščini, vsi ostali pa imajo še ogromno možnosti za ustvarjanje in koriščenje izdelkov in storitev), eventuelno bo pa treba bodisi kolonizirati težko dostopne dele našega planeta, ali pa morda celo poiskati možnosti za življenje na drugih nebesnih telesih. Za naslednjih sto let smo sicer povsem pripravljeni, globalizirana svetovna država brez meja je pa neizogibna posledica tega, da se danes že ogromna večina ljudi na planetu (praktično vsi, ki ne živijo v območjih konflikta) osnovno izšola in ima zagotovljeno zdravstveno varstvo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Moška plodnost v prostem padu (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 22197 (19448) | Mavrik |
⊘ | Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Problemi človeštva | 162141 (147804) | BigWhale |
⊘ | Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 59065 (53357) | BigWhale |