» »

Imeti otroke (pri 50-ih)

Imeti otroke (pri 50-ih)

Temo vidijo: vsi

shotalick ::

Niti najmanj ne razmišljam v tej smeri, da bi otroke vozil do 5. leta v vozičku. Je pa dejstvo, da športni del kar uporabljaš, ko so mulci že mal utrujeni, da se posedejo notri ali ni res? Sicer ne vem, ker bom prvič očka :).

Ogledala sva si rabljene in še si jih bova, trenutno imava v mislih takega --> http://www.moder-planet.si/dorjan/246-d...

Tule se dobi vse poleg, košare, lupinice, športni del. Dedki in babice so se javili, da bojo financirali voziček, kar pa ne pomeni, da z mojo sedaj ne gledava na €€€. Gledava različne variante. Razmišljava tudi o temu, da bi lahko tak voziček (cel komplet), po končani uporabi, prodala za cca. 200-300€.

Magic1 ::

Glej, da gre v avto in da ga parterka lahko dvigne. Nekateri novi terenci so lahko veliki in težki.
Magic

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: luk0322 ()

Invictus ::

shotalick je izjavil:

Je pa dejstvo, da športni del kar uporabljaš, ko so mulci že mal utrujeni, da se posedejo notri ali ni res? Sicer ne vem, ker bom prvič očka :).

V bistvu ga ne, ker boš takrat že ti skurjen, ker vlačiš tisti vozičk okoli ;).

Mulc te bo pa lahko izsiljeval, ker bo vedel, da ga boš prej ali slej vrgel noter, ker boš hotel imeti mir ;).

Če ga ni, nima opcij :)).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

Tegale sva gledala fizično v BTC-ju. Ni gromozanski (beri: ogromna kibla), zato se nama tudi dopade. Dekle ga je pregledala, zložila, rinla po trgovini dole gore :) in bila na koncu res zadovoljna.

Tule je video --> Izredno se mi dopade sistem za zložiti zadevo...

Invictus je izjavil:

shotalick je izjavil:

Je pa dejstvo, da športni del kar uporabljaš, ko so mulci že mal utrujeni, da se posedejo notri ali ni res? Sicer ne vem, ker bom prvič očka :).

V bistvu ga ne, ker boš takrat že ti skurjen, ker vlačiš tisti vozičk okoli ;).

Mulc te bo pa lahko izsiljeval, ker bo vedel, da ga boš prej ali slej vrgel noter, ker boš hotel imeti mir ;).

Če ga ni, nima opcij :)).

Pardon za dvojne objave. Moderator, lahko prosim pobrišeš?

Ja, imaš prav. Vv kolikor bo voz poleg, se bo izsiljevalo :). Pustimo se presenetiti... lušno bo :).

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

Kje je zdej avtor teme?
Nič glasu od njega...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Malajlo ::

Seveda. Izlete prilagodiš zmožnostim mulca. Ko shodi, voziček pospraviš.
Sam sem bil malo mazohista, pa sem uporabljal par mesecev nahrbtnik. Za vsak slučaj, sicer pa na hrbtu itak rabiš nositi rezervne cunje, plenice etc.
Voz pa le glej, da bo pod deset kil. Ekstremi za jurja so bili po petnajst kil. Rabiš rampo za v avto pospravljati.
Aja, sem dobil enega temnomodrega, pa je šmrklja tulila. Potem smo jo dali pa v pisanega, p je bil svet takoj lepši. Tako sva potem kupila pri Schmitu v Celovcu tistega, v katerem ni tulila. Pa še najcenejši je bil. Osem kil, z eno roko si ga v prtljažnik vrgel. Zdržal pa šest otrok. Sem ganazadnje šenkal. Še v twingota je šel bp.

D3m ::

torentino je izjavil:

Takega kupa patetično bolnih sebičnežev že dolgo nisem videl. Če lahko midva z ženo z 2000€ skrbiva za 5 otrok, ki jim vsaj po mojem mnenju nič ne manjka, bi lahko še kdo.

Car.
|HP EliteBook|R7 8840U|

PandaFlow2 ::

torentino je izjavil:

Takega kupa patetično bolnih sebičnežev že dolgo nisem videl. Če lahko midva z ženo z 2000€ skrbiva za 5 otrok, ki jim vsaj po mojem mnenju nič ne manjka, bi lahko še kdo.

In če eden od vaju izgubi službo jutri, bo 7 ljudi živelo od 1000EUR?

PandaFlow2 je izjavil:

torentino je izjavil:

In če eden od vaju izgubi službo jutri, bo 7 ljudi živelo od 1000EUR?

Par mesecev bo dobil nadomestilo, vmes si bo pa novo službo iskal. V najslabšem primeru magari za par 100€ nižjo plačo in bodo še vedno komot preživeli z 1800€. Lahko pa iščeš razloge...
Magic

jype ::

torentino> Takega kupa patetično bolnih sebičnežev že dolgo nisem videl. Če lahko midva z ženo z 2000€ skrbiva za 5 otrok, ki jim vsaj po mojem mnenju nič ne manjka, bi lahko še kdo.

Prav imaš. Žal moramo poskrbeti za vajinih pet otrok tudi drugi, ker bi brez našega denarja vidva morala plačevati več kot 2000 evrov na mesec samo za predšolsko varstvo.

Vseeno se mi ne zdi, da je s tvojo strategijo karkoli narobe, drži pa, da bi lahko tudi vidva z ženo skrbela za 22 otrok s polovico manj denarja, tako kot to zmore nek drug par.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

K0l1br1 ::

jype je izjavil:

Žal moramo poskrbeti

Meni ni nič žal za denar, ki gre za otroke. Raje kot tajkunom in za ostale jame brez dna.

D3m ::

jype je izjavil:

torentino> Takega kupa patetično bolnih sebičnežev že dolgo nisem videl. Če lahko midva z ženo z 2000€ skrbiva za 5 otrok, ki jim vsaj po mojem mnenju nič ne manjka, bi lahko še kdo.

Prav imaš. Žal moramo poskrbeti za vajinih pet otrok tudi drugi, ker bi brez našega denarja vidva morala plačevati več kot 2000 evrov na mesec samo za predšolsko varstvo.

Vseeno se mi ne zdi, da je s tvojo strategijo karkoli narobe, drži pa, da bi lahko tudi vidva z ženo skrbela za 22 otrok s polovico manj denarja, tako kot to zmore nek drug par.

Kdo?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Žal bodo rabili mladi tudi plačevat za državne stroške tudi v prihodnosti. Torej tisti, ki ima otroke, skrbi za vzdržen sistem v prihodnosti. Brez otrok pa gre sistem hitro v bulo. Otroci so investicija za državo, ne strošek.
Magic

Invictus ::

Magic1 je izjavil:

Žal bodo rabili mladi tudi plačevat za državne stroške tudi v prihodnosti. Torej tisti, ki ima otroke, skrbi za vzdržen sistem v prihodnosti. Brez otrok pa gre sistem hitro v bulo. Otroci so investicija za državo, ne strošek.

Zato imaš pa migrante. Ki zapolnijo delovna mesta, ki jih avtohtoni prebivalci ne morejo, ker jih je premalo.

Problem je samo v tem, da motrajo biti avtohtoni prebivalsci dobro izobraženi ter opravljati dela, ki so dobro plačana. Ker Slovenija take populacije nima, pa še marsikatera druga evropska država ne, vsi butasti avtohtonci jamrajo, kako jim migranti jemljejo službe. Ki jih tako ali tako nočejo opravljati.

Če bi avtohtonci naredili več otrok, migranti sploh ne bi bili potrebni.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

maco-maco ::

Mogoče jih pa babica čuva. Mogoče samo en hodi v službo, mogoče noben, pa živijo od investicij,... še vedno pa bolje subvencije za otroke zaposlenih staršev, kot brezplačen vrtec in starša doma.

Drugače pa je otroške robe povsod dovolj. Cunje si tudi premožnejši menjavajo. Mi smo npr. dali vso opremo v brezplačen najem. Mogoče še tiste knjižnice reči malo bolj zalavfajo, pa bo še lažje.
Kaj?

K0l1br1> Meni ni nič žal za denar, ki gre za otroke. Raje kot tajkunom in za ostale jame brez dna.

Jasno, to je bistvo socialne države, tudi jaz nikakor ne nasprotujem temu, je pa kljub vsemu treba biti iskren in povedati, da mora nekdo za to plačati.

D3m> Kdo?

Nek Albanec (ki živi v Sloveniji), ki je pred kakimi 10 leti na televiziji razlagal, da je njegov edini cilj v življenju imeti več otrok, kot jih je imel njegov oče.

Magic1> Žal bodo rabili mladi tudi plačevat za državne stroške tudi v prihodnosti. Torej tisti, ki ima otroke, skrbi za vzdržen sistem v prihodnosti. Brez otrok pa gre sistem hitro v bulo. Otroci so investicija za državo, ne strošek.

Definitivno. Enako velja tudi za ekonomske priseljence.

Zgodovina sprememb…

Priseljenci so lahko dvorezen meč. Npr. z Romi si lahko bolj malo država pomaga (generaliziram). Mentaliteta/kultura je hitro problem, če ni fleksibilna. Že mi smo zelo smotani v primerjavi s skandinavci in takih priseljencev ne bomo dobili, temveč še bolj zaostale. Ekonomski priseljenci grejo z razlogom iz svojih držav in težave v matični državi so v večini zaradi mentalitete/kulture.
Magic

Zgodovina sprememb…

luk0322 ::

V enem od začetnih postov sem spraševal, zakaj si nekdo želi imeti otroke in je nekdo odgovoril, da naj bi bilo to v nas kot vgrajeno
(NinjaMig21 :Ne vem. Pomoje ima večina ljudi željo po otrocih hardwired v možganih ( Zakaj si se drugače sam odločil, da boš imel otroke?)

Kot, da je to del naše narave, naše biologije, hormonov...da hočemo imeti otroke? Ker jih sam ne želim imeti, se v zvezi s tem sprašujem ali je kaj narobe z mano, ali je to "protinaravno"...?

Zanimiv intervju:
Arne Hodalič
Edina rešitev je ne imeti otrok
http://www.onaplus.si/edina-resitev-je-...

innerspace ::

Nic ni protinaravno, da tako mislis je verjetno posledica druzbenega pritiska.
Arne ima zelo sirok pogled, ga popolnoma razumem in se strinjam z njim.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

NikolormousB ::

Pač nočeš imeti otrok, no big deal. Napisal sem, da ima večina to željo oz. potrebo vgrajeno po defaultu, nekateri pač ne.

Tudi pri drugih sesalcih se pojavljajo podobni vzorci, nimajo vedno vsi potomcev, kar ne pomeni, da niso oz. ne morejo biti pomemben del družbe.

r3dkv1c4 ::

D3m je izjavil:

torentino je izjavil:

Car.

Lažje, kot mi z manj otrok, ker vam država subvencionira 3/4 članov.

;)
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Samo njegovih pet otrog bo verjetno več plačevalo v prihodnosti za tvoje zavarovanje/penzijo, kot pa tvoji.
Magic

luk0322> Kot, da je to del naše narave, naše biologije, hormonov...da hočemo imeti otroke? Ker jih sam ne želim imeti, se v zvezi s tem sprašujem ali je kaj narobe z mano, ali je to "protinaravno"...?

Načeloma je s tabo narobe samo to, da znaš uporabljati kontracepcijo, ker spolnost te, predvidevam, še vedno zelo zanima, glede na to da imaš partnerko?

Magic1> Samo njegovih pet otrog bo verjetno več plačevalo v prihodnosti za tvoje zavarovanje/penzijo, kot pa tvoji.

Definitivno, zato mu pa financiramo lažje življenje, ker se je odločil za drugačno delitev bremena.

ADIJOOO ::

Brez otrok bi bil DOUGCAJT.

janex ::

Kdor ima otroke mu ni čisto nič mar za prihodnost planeta ker prepopulacija je resen problem.

PS: prosim darujte za Rdeči križ da bojo lahko nahranili otroke v Afriki in Sirijske begunske družine!

Magic1 je izjavil:

Samo njegovih pet otrog bo verjetno več plačevalo v prihodnosti za tvoje zavarovanje/penzijo, kot pa tvoji.

Če se bo trend nadaljeval, jih bo sam vzdrževal še v penziji in ne bo noben otrok nič prispeval za mojo penzijo.

r3dkv1c4> Če se bo trend nadaljeval, jih bo sam vzdrževal še v penziji in ne bo noben otrok nič prispeval za mojo penzijo.

Kakšen trend?

janex je izjavil:

Kdor ima otroke mu ni čisto nič mar za prihodnost planeta ker prepopulacija je resen problem.

PS: prosim darujte za Rdeči križ da bojo lahko nahranili otroke v Afriki in Sirijske begunske družine!

RK...what?

Wait.....R U f...n` kiddin` me?

Kolikor je meni znano, gre velika večina koristnih stvari v napačne roke.
Ogromno stvari poberejo že delavci sami.....itd...

Info iz druge roke.

jype je izjavil:

r3dkv1c4> Če se bo trend nadaljeval, jih bo sam vzdrževal še v penziji in ne bo noben otrok nič prispeval za mojo penzijo.

Kakšen trend?

Ne delaj se butlja.

Trend brezvoljnih mladih, brez želje po delu, samostojnosti, itd...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

janex ::

jype je izjavil:

Kakšen trend?

On je rasist in misli da ker belci nimajo otrok in še tisti ki jih imate jih silite da se množijo z črnci in ker misli da sirijski begunci iz afrike nimajo istih sposobnosti kot beli naciji... ne bo imel penziona! To je fake news, samo poglejte si kako Nemčijo migranti finančno povzdigujejo v nebesa!

Merkel's open-door policy hits German economy as 99% of migrants STILL don't have a job

Saj ni panike, si bomo sposobili od bankirjev! Itak se keš kar printa, zakaj bi se sekiral.

On je rasist

Utemelji in dokaži, da sem rasist, ker za tole te pridem mahnit po gobcu.

r3dkv1c4> Trend brezvoljnih mladih, brez želje po delu, samostojnosti, itd...

A, to! To je verjetno tisto, kar prebereš v rumenem tisku, namesto da bi preveril resnične podatke?

Sram te je lahko.

janex> Merkel's open-door policy hits German economy as 99% of migrants STILL don't have a job

Poceni laži nacistične propagande iz UK.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

r3dkv1c4> Trend brezvoljnih mladih, brez želje po delu, samostojnosti, itd...

A, to! To je verjetno tisto, kar prebereš v rumenem tisku, namesto da bi preveril resnične podatke?

Sram te je lahko.

Res te je lahko sram, da spet prodajaš buče.

Jaz sem povedal, kar gledam skozi svoje oči in ne potrebujem tvojih podatkov.
Rumeni tisk?

Ne vem, kaj pa je to?

Kje pa ti dobiš tvoje "resnične" podatke?

Živiš v zablodi, skoplji se že iz luknje in hitro na bicikel, da se zbudiš.

Zgodovina sprememb…

r3dkv1c4> Kje pa ti dobiš tvoje "resnične" podatke?

Pri statističnem uradu.

r3dkv1c4> Živiš v zablodi, skoplji se že iz luknje in hitro na bicikel, da se zbudiš.

Lažeš, ker te je tega naučila krščanska kultura.

NikolormousB ::

Ne ni.

jype je izjavil:

r3dkv1c4> Kje pa ti dobiš tvoje "resnične" podatke?

Pri statističnem uradu.

r3dkv1c4> Živiš v zablodi, skoplji se že iz luknje in hitro na bicikel, da se zbudiš.

Lažeš, ker te je tega naučila krščanska kultura.

Verjameš statistični manipulaciji......oh....LOL.

In ja.....spet si eno mimo ruknil, ker me tega ni naučila krščanska kultura ampak sem to razčlenil iz tvojih zablod.

r3dkv1c4> Verjameš statistični manipulaciji

Če gre resnično za manipulacijo, to lahko zlahka dokažeš, saj so surovi podatki vedno na voljo.

r3dkv1c4> me tega ni naučila krščanska kultura

Seveda te je, če ne bi bil tako slabo izobražen, bi to dejansko vedel.

jype je izjavil:

r3dkv1c4> Verjameš statistični manipulaciji

Če gre resnično za manipulacijo, to lahko zlahka dokažeš, saj so surovi podatki vedno na voljo.

r3dkv1c4> me tega ni naučila krščanska kultura

Seveda te je, če ne bi bil tako slabo izobražen, bi to dejansko vedel.

Glej jurček.....moje poslanstvo ni prepričevanje tebe v nasprotno, čemur ti verjameš.
Jaz verjamem tistemu, kar izkusim in kar vidim, ne pa zablojeni statistiki.

Res je, da nimam mag. ali dr. pred imenom ampak to še ne pomeni, da sem slabo izobražen.

Če ti sodiš in ločuješ ljudi, glede na izobrazbo, potem je nekaj hudo narobe s teboj.

Dej ne "pričkajta" se vidva, ker bo šla tema v maloro.

PandaFlow2 ::

Magic1 je izjavil:

Zahvaljujoč zelo progresivni odbdavčitvi v Sloveniji, niti ni nujno.

r3dkv1c4> Res je, da nimam mag. ali dr. pred imenom ampak to še ne pomeni, da sem slabo izobražen.

Da si slabo izobražen se vidi iz tvojih prispevkov, ne iz tvojega naziva. Tudi jaz sem neizobraženo teslo, pa kljub temu znam poiskat in interpretirat podatke, ki mi lahko povejo, da so otroci, rojeni po letu 2000, bolj sposobni skrbeti zase kot so bili otroci, rojeni v moji generaciji, le z znatno večjo varianco (kaj to pomeni, se pa lahko dovolj hitro naučiš sam, da ne bom razlagal).

FileGo1> Zahvaljujoč zelo progresivni odbdavčitvi v Sloveniji, niti ni nujno.

To nemara drži, a taka obdavčitev ne bo dolgo ostala, ker se bo EU prej ali slej morala konsolidirati tudi politično.

Da si slabo izobražen se vidi iz tvojih prispevkov

ti, neizobraženo teslo si to definiral

hahahahahahahaha

Nisem jaz ti, da bi v vsaki temi delil levičarske nasvete.

r3dkv1c4> Nisem jaz ti, da bi v vsaki temi delil levičarske nasvete.

A, ti potrebuješ desničarski nasvet?

Zguba si, sorodnike prodaj za medicinske eksperimente in pobegni na Tajsko, da boš pred koncem življenja lahko še vsaj malo užival.

jype je izjavil:

r3dkv1c4> Nisem jaz ti, da bi v vsaki temi delil levičarske nasvete.

A, ti potrebuješ desničarski nasvet?

Zguba si, sorodnike prodaj za medicinske eksperimente in pobegni na Tajsko, da boš pred koncem življenja lahko še vsaj malo užival.

Kje si to definicijo poiskal, daj nam prizanesi in deli ta link z nami, ostalimi zgubami.

Tajska je lepa, ne vidim razloga, da tam ne bi živel nekdaj.
Sorodnike bom pa s seboj vzel.

Uživam že zdaj......tudi ti mi pomagaš pri tem, ker skrbiš za pošteno dozo smeha, kar je koristno, mar ne?

r3dkv1c4> Uživam že zdaj......tudi ti mi pomagaš pri tem, ker skrbiš za pošteno dozo smeha, kar je koristno, mar ne?

Neizobraženci se itak vsemu, česar ne razumete, ves čas smejite.

mtosev ::

odševanje preden zaklenejo zarad trollanja in žaljenja
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

r3dkv1c4> Kje si to definicijo poiskal, daj nam prizanesi in deli ta link z nami, ostalimi zgubami.

https://www.forbes.com/billionaires/lis...

Če nisi tle gor, si zguba, pravijo desničarji.

mtosev je izjavil:

odševanje preden zaklenejo zarad trollanja in željenja

motiš se, tole je daleč od žaljenja

zgolj samo simpatičen klepet s sebi enako "zgubo"

jype je izjavil:

r3dkv1c4> Uživam že zdaj......tudi ti mi pomagaš pri tem, ker skrbiš za pošteno dozo smeha, kar je koristno, mar ne?

Neizobraženci se itak vsemu, česar ne razumete, ves čas smejite.

....je reklo neizobraženo teslo

:))

Zgodovina sprememb…

luk0322 ::

luk0322 je izjavil:

V enem od začetnih postov sem spraševal, zakaj si nekdo želi imeti otroke in je nekdo odgovoril, da naj bi bilo to v nas kot vgrajeno
(NinjaMig21 :Ne vem. Pomoje ima večina ljudi željo po otrocih hardwired v možganih ( Zakaj si se drugače sam odločil, da boš imel otroke?)

Kot, da je to del naše narave, naše biologije, hormonov...da hočemo imeti otroke? Ker jih sam ne želim imeti, se v zvezi s tem sprašujem ali je kaj narobe z mano, ali je to "protinaravno"...?

Zanimiv intervju:
Arne Hodalič
Edina rešitev je ne imeti otrok
http://www.onaplus.si/edina-resitev-je-...

Če ima kdo še kakšen komentar, ki se nanaša na temo, kar z besedo na dan.

>jype
Načeloma je s tabo narobe samo to, da znaš uporabljati kontracepcijo, ker spolnost te, predvidevam, še vedno zelo zanima, glede na to da imaš partnerko?

Vprašanje se je nanašalo glede naše narave, hormonov,
biologije...da si želimo potomcev, ali morda ne?

belo mleko ::

luk0322 je izjavil:

je to prepozno? zakaj ja, ali ne? zakaj je prepozno, da ima moški takrat otroke? zakaj je boljše, da jih ima prej?

p. s.
kaj je smisel imeti otroke po vaše?
samsko ali partnersko življenje brez obveznosti z otroki? jj, ali ne?

Ne preveč razmišljati in imej otroke, zdaj če je možno. Življenje brez otrok se mi je vedno zdelo egoistično in patološko. Tudi tebe je nekdo spravil na ta svet.

belo mleko> Življenje brez otrok se mi je vedno zdelo egoistično in patološko.

Tega si naučen. Edina biološka potreba je po spolnih odnosih. Otrok si biološko nihče ne želi, biološko se vedno zgodijo zgolj ponesreči.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Moška plodnost v prostem padu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16523006 (20257) Mavrik

Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

998167740 (153403) BigWhale

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

42661274 (55566) BigWhale

Več podobnih tem