» »

Izpit za avto.Vaja izven avtošole.

Izpit za avto.Vaja izven avtošole.

DarkLord69 ::

Pozdravljeni!
Vsi smo/si želimo izpit za avto. Vemo, da je ura vožnje za nas smrtnike kar draga. Pa me zanima ste imeli kaj vaje izven šole npr. da ste sli skupaj z očetom na manj prometno cesto in tam malo povadili da potem v avtosoli nimate toliko ur. Vas je kdaj dobila policija? Kakšne so kazni? So vam starši sploh pustili voziti njihov prelep avto :D. Kam ste ponavadi šli na ilegalno vajo. Ste kdaj imeli kaksno nesreco ker avto nima kontrol za dva ali pa ni "profisionalnega" inštruktorja? Koliko ur mislite da ste s tem manj nadekali.Spomnim se neke odaje na rtv ko je nek gospod povedal, da 70% fantov ko pride v avtosolo da ze vozit avto.Torej to kar prakticirajo ce je to resnicen podatek? Mi svetujete da naj prakticiram tole ali ne. Malo povejte vase izkusnje. lp

Lonsarg ::

Tudi če boš v nulo znal vozit avto predno prideš k inštruktorju ti bo vseeno minimalno 20ur nabil, tako da prišparat denar na ta način se ravno ne da ali pa lih kakšen drobiž.

Prišparaš največ tako da najdeš kraj izven ljubljana, sicer če ti to predstavlja stroške zaradi prevoza tudi na ta način ne boš prišparal..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

DarkLord69 ::

Vem da rabis minimalno 20 ur.Ampak vseno boljse kot 30 če si bolj štor. Jype a lahko nrdim malo dramaticnega zacetka :D

šernk ::

kazen če se ne motim je 2 leti prepovedi opravljanja izpita za avto, če te dobijo, koliko je denarna kazen pa ne vem. Sam sem vozil avto po enem daljšem dovozu do par hiš, kjer smo se itak vsi poznali, pa še to samo do 16. leta starosti, potem sem zadevo opustil.

ti bo to kaj koristilo? morda prišparaš 2 uri če imaš dobrega učitelja in boš lažje opravil izpit. jaz sem potem vozil bolj po domače v avtošoli od prve ure naprej pa je imel stalno pripombe nad pravilnim preprijemanjem volana. itak je pa glavno speljevanje + spremljanje okolice pred in za sabo + parkiranje, vse ostalo je samo vožnja naravnost, ki ne bi smela za nikogar predtsavljat problemov...pa predstavlja.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

facepalm ::

Nekateri instruktorji pravijo, da je najboljse, ce kandidat se nikoli ni vozil. Tako nima nobenih navad, katere bi se moral odvaditi in se uci iz nule. Tako ga instruktor nauci vse po "planu".
Jaz sem sicer vozil avto se preden sem opravil izpit, tudi v cestnem prometu (nisem ponosen na to). Dejansko "ucil" sem se pa ponoci na poligonu avtosole s kolegom zraven. Ampak tam sem dobil le obcutek kako se avto obnasa in nic CPPja. Sem pa takrat pridobil vec izkusenj glede obnasanja vozila v kocljivih situacijah, kot jih povprecen voznik v celi "karieri" :)
Priporicam samostojne vaje, vendar to pocni po opravljenem izpitu.

Furbo ::

Nesmiselno početje, raje naj se kdo še malo ukvarja s teboj po izpitu, ker tedaj še ne znaš kaj dosti.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Tomas 33 ::

Kaj pa opcija legalne vožnje v spremstvu staršev.

https://www.avp-rs.si/vozniki-in-voznis...

theBill ::

S fotrom se zapeljita na kakšno slepo in neprometno gozdno cesto, navadi se speljevat s sklopko, prestavljat, speljevanje v klanec z ročno in brez nje. To je pa tudi vse, kar lahko izven ceste treniraš.

Boš pa vse te stvari opravil kot vajo, tudi če jih boš že znal. Je pa res za te osnove brezveze več ur plačevat avtošoli, ko jih je minimalno potrebno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: theBill ()

Heavy ::

Prej sem samo 1x vozil, in še to je oče razložil v slogu tu pritisni pa gre avto naprej (ničesar se nisem naučil)... Potem sem nabil tiste 22 ur. Vsako naslednjo daljšo relacijo so me domači porabili za šoferja. In se je poznalo. Potem se pa itak učiš na lastnih izkušnjah (če se nič ne naučiš kasneje, delaš nekaj narobe).


Mogoče butasta, ampak dobro je tudi kakšno dirkaško igro odigrat. Dobiš občutek kako lovit avto ob zdrsu - Colin serija je bila ena takih.
#TeamFelix

BivšiUser2 ::

Oče me je pred tremi leti na vsake nekaj dni peljal v bližnji gozd, kjer sem se naučil speljevati in polkrožno obračati ter voziti v 1. , 2. in 3. prestavi.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

otago ::

Pred davnimi časi... zagotovo so kje asfaltne zaplate, da boš vadil speljevanje s sklopko, na klancu itd... Nekdanje deponije sladkorne pese, vadbišča gasilcev, asfaltirana igrišča. Idealno, da ni nobenega zraven (si bolj sproscen), pa da ne nardis skode okrog sebe.

blackbfm ::

Sem pa takrat pridobil vec izkusenj glede obnasanja vozila v kocljivih situacijah, kot jih povprecen voznik v celi "karieri" :)


ponoci na poligonu si res loh dubu ultra hude izkušnje, hujse kt ljudje ki so leta dejansko na cesti v prometu.. ne nabijaj no

op tistih 10 ur gor dol v avtošoli ne igra nobene vloge, ker na izpitu ce te bo hotel zaje*at in vrzt te bo, ker enostavno nimas se feelinga za avto in te komot spelje v kaksno zacetnisko past.. taprav feeling dobis po 10.000 km v realnem prometu ne pa z jajcanjem po nekih stranskih/gozdnih cestah

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

stara mama ::

Če odraščaš na kmetiji potem se kaj kmalu usedeš tudi na traktor. Ker si navajen vseh možnih strojev in operiranja z njimi je avto samo še ena bolj poženščena verzija od njih.
Sam sem se prvič vsedel v avto v avtošoli, narediva z inštruktorjem dve uri, nakar mi ded reče: ti znaš vozit, greva naslednjič kar v mesto na križišča.
Izpitna opravljena v prvem poskusu. Pravtako pozneje A kategorija (neomejeno).

xmetallic ::

Rabiš samo ene dve, tri ure vožnje z avtom da dobiš občutek kako se obnaša, se naučiš prestavljat. Jst sem prišel na prvo uro vožnje mi je inštruktor reku tle nared par krogov, osmice. Po 15 minutah: vidm da avto znaš upravljat greva kr na cesto.

krneki0001 ::

Zanimivo, jaz sem prvo uro že peljal iz Kranja na Golnik ter nazaj, brez uvajanja.

facepalm ::

blackbfm je izjavil:

Sem pa takrat pridobil vec izkusenj glede obnasanja vozila v kocljivih situacijah, kot jih povprecen voznik v celi "karieri" :)


ponoci na poligonu si res loh dubu ultra hude izkušnje, hujse kt ljudje ki so leta dejansko na cesti v prometu.. ne nabijaj no

kar se tice obvladovanja vozila sigurno. vecina voznikov sploh ne ve kako reagirat, ko jim avto zdrsne. se ustrasijo, malo zmajejo z volanom in resijo situacijo (ali pa tudi ne). pustimo to, da niti ne razumejo ce so jim zdrsnile prednje ali zadnje gume, kaj sele da bi vedeli kako pravilno poravnati vozilo.
mi smo se pa zabavali v stilu: slaba podlaga + slabe gume, gas do konca in kolega je zategnu rocno kadar mu je zapasalo. pac norcije, ki smo jih delali v najstniskih letih. temu dodam se cca 500kkm v cestnem prometu in se dandanes, ko mi zdrsne avto, sploh ne trznem ampak ga podzavestno popravim in picim dalje. se tecaj varne voznje na Vranskem je bil pi**in dim v primerjavi z nasimi "treningi".

sej vem, da je to na tem forumu moralno nesprejemljivo pocetje ampak meni je koristilo in ga priporocam vsakemu vozniku. po opravljenem izpitu seveda.

krneki0001 ::

Mi smo naredili s klubom par tečajev varne vožnje (za člane kluba samo 75€ za celodnevni tečaj v celovcu) tako začetnih, kot naprednih. Pa se nekaj naučiš, še vedno pa bi to moral ponavljat večkrat, da bi ti prešlo v "kri" in bi nagonsko odreagiral.

Problem je ker nekdo misli, da če zategneš ročno in se malo vrtiš, je pa isto, kot če nekdo pred tabo zabremza na mokrem, vendar brez ledu, ti pa naletiš na ledeno lužo za njim in avto začne drseti. Večina nagonsko pohodi bremzo do konca in čaka. Dobesedno čaka, kaj se bo zgodilo.

facepalm ::

@nebivedu
Vecina bi res samo zbremzala in cakala. Zato ker vecina se z "driving skill" ne ubada in dozivi tako situacijo le parkrat v zivljenju.
V tvojem primeru pa bi se tudi z "cakanjem" situacija koncala dokaj srecno, saj bi drugi voznik kmalu dohitel del vozisca, ki ni zaledenel (tam kjer je prvo vozilo zacelo zavirat).

Na poligonu seveda ne mores simulirat vseh real life scenarijev. Je pa boljse tu pa tam malo potrenirat, kot pa ne.
Varna voznja je v redu program, kjer so vozniki seznanjeni z dolocenimi situacijami v prometu in kako pravilno reagirat, vendar brez ponavljanj ti to ne pride v kri. In ce ti ne pride v kri je neuporabno, ker v izrednih situacijah opravljamo vse refleksno.
Tisto "vrtenje" po poligonu ti zapici v glavo malo vec kot le "opposite lock + gas".

jero_no1 ::

Heavy je izjavil:


Mogoče butasta, ampak dobro je tudi kakšno dirkaško igro odigrat. Dobiš občutek kako lovit avto ob zdrsu - Colin serija je bila ena takih.


Tale ja kar butasta ja :) V Colinu nardiš totalko, stisneš reset in gremo dalje z 'novim' avtom, v cestnem prometu je pa malo drugače... Ker težko v igrci dobiš občutek za obnašanje nekega avta na cesti.

krneki0001 ::

facepalm je izjavil:

Na poligonu seveda ne mores simulirat vseh real life scenarijev. Je pa boljse tu pa tam malo potrenirat, kot pa ne.
Varna voznja je v redu program, kjer so vozniki seznanjeni z dolocenimi situacijami v prometu in kako pravilno reagirat, vendar brez ponavljanj ti to ne pride v kri. In ce ti ne pride v kri je neuporabno, ker v izrednih situacijah opravljamo vse refleksno.
Tisto "vrtenje" po poligonu ti zapici v glavo malo vec kot le "opposite lock + gas".



Mi smo imeli na poligonu malo več izzivov, saj smo imeli skoraj vsi 4x4 avtomobile in so bile vaje prirejene temu, poleg tega so bile hitrosti malo višje. Tako da nekaj smo odnesli iz tega.

MIHAc27 ::

Jaz nisem imel iskušenj, ko sem začel vozit v avto šoli. Tudi ko sem že delal izpit, mi je oče samo 1x ali pa 2x dal po kaki vaški potki malo za peljat.

Sej se isto naučiš, mogoče rabiš kako uro več, je pa zato to bolj kakovostno.

Žena je delala dosti pozneje izpit, in njej sem dal tudi malo za vozit po parkirišču. No in že po drugem ali tretjem takem poskusu nas je ustavil kriminalist (v policijski uniformi definitivno ni bil. Ker je že tako dolgo nazaj, se niti ne spomnim, a je pokazal značko ali ne).

No v glavnem takrat nas je samo popisal v beležko, kazni ni bilo nobene. Je pa žena zanosila in voženj potem niti ni nadaljevala.

RegulusDraco ::

DarkLord69 je izjavil:

Pozdravljeni!
Vsi smo/si želimo izpit za avto. Vemo, da je ura vožnje za nas smrtnike kar draga. Pa me zanima ste imeli kaj vaje izven šole npr. da ste sli skupaj z očetom na manj prometno cesto in tam malo povadili da potem v avtosoli nimate toliko ur. Vas je kdaj dobila policija? Kakšne so kazni? So vam starši sploh pustili voziti njihov prelep avto :D. Kam ste ponavadi šli na ilegalno vajo. Ste kdaj imeli kaksno nesreco ker avto nima kontrol za dva ali pa ni "profisionalnega" inštruktorja? Koliko ur mislite da ste s tem manj nadekali.Spomnim se neke odaje na rtv ko je nek gospod povedal, da 70% fantov ko pride v avtosolo da ze vozit avto.Torej to kar prakticirajo ce je to resnicen podatek? Mi svetujete da naj prakticiram tole ali ne. Malo povejte vase izkusnje. lp


kaj češ prakticirat dej. Počakaj na avtošolo, potem pa previdno na cesti.
Popravilo spraskanega avta in skurjene sklopke ko se boš doma nekaj hecal bo sigurno dražje kot 1 ura pri inštruktorju.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

krneki0001 je izjavil:

Zanimivo, jaz sem prvo uro že peljal iz Kranja na Golnik ter nazaj, brez uvajanja.

Ja, vendar je 'tvoj' avto imel še en komplet stopalk..
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

krneki0001 ::

A ti novi sedaj nimajo več dvojnih stopalk?

St235 ::

frubi spet nore gobice je. Trenutno veljaven pravilnik seveda zahteva, da imajo vozila za učenje B kategorije dodatne stopalke sklopke, zavore in plina za učitelja vožnje. Kakor tudi dve dodatni vzvratni ogledali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Furbo ::

krneki0001 je izjavil:

A ti novi sedaj nimajo več dvojnih stopalk?

Fotrov jih nima, to vam pravim.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

krneki0001 ::

Zanimivo.

janex ::

jero_no1 je izjavil:

Heavy je izjavil:


Mogoče butasta, ampak dobro je tudi kakšno dirkaško igro odigrat. Dobiš občutek kako lovit avto ob zdrsu - Colin serija je bila ena takih.


Tale ja kar butasta ja :) V Colinu nardiš totalko, stisneš reset in gremo dalje z 'novim' avtom, v cestnem prometu je pa malo drugače... Ker težko v igrci dobiš občutek za obnašanje nekega avta na cesti.


Jaz sem se tako zajebal, ker mi inštruktor v prvem ovinku ni rekel 3 left in sva potem letela pod cesto.

St235 ::

krneki0001 je izjavil:

Zanimivo.

Seveda omenjeni foter nima ničesar z avtošolo ali učenjem vožnje.

MacGyver141 ::

jero_no1 je izjavil:

Heavy je izjavil:


Mogoče butasta, ampak dobro je tudi kakšno dirkaško igro odigrat. Dobiš občutek kako lovit avto ob zdrsu - Colin serija je bila ena takih.


Tale ja kar butasta ja :) V Colinu nardiš totalko, stisneš reset in gremo dalje z 'novim' avtom, v cestnem prometu je pa malo drugače... Ker težko v igrci dobiš občutek za obnašanje nekega avta na cesti.


Niti ni butasta. Če imaš kakšen boljši volan, potem dobiš malo občutka za vodenja vozila (seveda pa ne dobiš občutek za hitrost). Za sebe mislim, da mi je malo pomagalo igranje teh igric (npr. LFS, assetto corsa,...). Preden sem začel delat izpit v avtošoli, sem avto vozil 2x v življenju na prazenmu parkirišču po 20 minut + maksimalna hitrost 30 km/h. Pred tem sem vozil samo kolo. Prvo uro vožnje sem štartal takoj na voznikovem sedežu brez težav + štartala sva ob takem času v naselju, ko je bilo polno otrok na cesti.

St235 ::

Niti ni butasta.

ja je.
Če imaš kakšen boljši volan, potem dobiš malo občutka za vodenja vozila (seveda pa ne dobiš občutek za hitrost).

približno toliko kot te igranje COD pripravi poklic vojaka.

Prvo uro vožnje sem štartal takoj na voznikovem sedežu brez težav

ne poznam nikogar, ki prve ure vožnje ne bi štartal na voznikovem sedežu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Aston_11 ::

Podobno je nekdo trdil, da se izobražuje s televizijo, ker gleda Discovery in National Geografic.

MacGyver141 ::

približno toliko kot te igranje COD pripravi poklic vojaka.

Slabo bereš. Nikjer nisem napisal, da te igrice pripravijo na vožnjo. Napisal sem, da ti lahko pomagajo.

ne poznam nikogar, ki prve ure vožnje ne bi štartal na voznikovem sedežu.

Zakaj ne citiraš celotnega stavka?

Sem pa čakal na tak odziv in zelo hitro je prišel :D

r00k ::

Js sm pred in med tem ko sem opravljal izpit, še doma vozil z očetom. Mi je kar pomagalo, da sem se hitreje navadil sklope in prestavljanja. Problemov ne z nesrečo ne policijo nism mel nikoli, sem pa ponavadi vozil ponoči.

globoko grlo ::

Ja, špilanje špilov te res pripravi na vse možne stvari, NOT.

Sej veste, kje profesionalni driverji najbolj čutijo kaj se dogaja z avtom? NA RITI, DOBESEDNO. Tko da špilanje ti da glih en kurc občutka za avto.

Take "off the book" vožnje te samo MALO spoznajo s samo mehaniko šofiranja, to je pa to.

In ja, tut jest sm vozu kuj k sm gas pa bremzo dosegu in se nauču, kar se pač lahko naučiš, feeling za avto pa nič CPPja :)
Pa tut skor vsak prvi sneg sem se vrtel okrog gasilskega doma in se navajal na zimske razmere in ja, mi je pomagal.

Vožnja je veščina in se je moramo učit. Če na praznem parkplacu nardiš par lupingov ni nč narobe, bolš na parkingu, kot pa avtocesti delat 360 obrat pr 15 cm snega8-)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

MacGyver141 ::

globoko grlo je izjavil:

Ja, špilanje špilov te res pripravi na vse možne stvari, NOT.

Sej veste, kje profesionalni driverji najbolj čutijo kaj se dogaja z avtom? NA RITI, DOBESEDNO. Tko da špilanje ti da glih en kurc občutka za avto.

Take "off the book" vožnje te samo MALO spoznajo s samo mehaniko šofiranja, to je pa to.

In ja, tut jest sm vozu kuj k sm gas pa bremzo dosegu in se nauču, kar se pač lahko naučiš, feeling za avto pa nič CPPja :)
Pa tut skor vsak prvi sneg sem se vrtel okrog gasilskega doma in se navajal na zimske razmere in ja, mi je pomagal.

Vožnja je veščina in se je moramo učit. Če na praznem parkplacu nardiš par lupingov ni nč narobe, bolš na parkingu, kot pa avtocesti delat 360 obrat pr 15 cm snega8-)


Spet posploševanje. Kdo za vraga je reku, da te igrca pripravi na vse možne stvari? Normalno, da ne boš profi voznik, če se boš iz simulatorja takoj vsedel v taprav avto.

Bom citiral samega sebe:
Če imaš kakšen boljši volan, potem dobiš MALO občutka za vodenja vozila.

globoko grlo ::

Ja, ampak ta malo je resnično zelo majhen :)

Poznam eno, k ji ni blo jasn kolk volan zavrtet, da bo ovink zvozila. Taka bi zihr profitirala od igrce. To je pa tut to.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

M.B. ::

Poznam, kolega ko je par let špilal Eurotrack simulator, pa je mel zelo dober občutek za avto. Edino na začetku je malo široko ovinke jemal. Zdaj lahko da bi mel isto dober občutek, če ga nebi špilal lahko pa da ne. Njegov brat pa ni špilal igrc pa je mel 2x tolko ur pa še zdaj nima takega občutka za avto. Lahko da bi že brez igrc bla razlika. Jaz sem mel z volanom probleme, pa mi je pomagalo gokart vozit.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

gregor_m ::

Jaz sem punco učil nekaj osnov vožnje par tednov preden je imela prvo vožnjo. Šla sva v nedeljo proti večeru na prazen parking trgovskega centra. Učil sem jo osnove speljevanja, menjanje prva in druga prestava in parkiranje v boxe. Vsekakor je prihranila kake 2 uri vožnje in predvsem je šla na prvo vožnjo bolj sproščena.
Se mi zdi pa zelo neumno, da bi se pred izpitom učil vožnje na dejanski cesti.

St235 ::

M.B. je izjavil:

Poznam, kolega ko je par let špilal Eurotrack simulator, pa je mel zelo dober občutek za avto. Edino na začetku je malo široko ovinke jemal. Zdaj lahko da bi mel isto dober občutek, če ga nebi špilal lahko pa da ne. Njegov brat pa ni špilal igrc pa je mel 2x tolko ur pa še zdaj nima takega občutka za avto. Lahko da bi že brez igrc bla razlika. Jaz sem mel z volanom probleme, pa mi je pomagalo gokart vozit.


Poznam kolega, ki si vsak večer poje tabletko za povečanje penisa in ima sedaj že zelo dolgega. Edino na začetku se je malo spotikal ob njega. Zdaj mogoče bi se isto spotikal brez tablekt. Njegov brat pa ne je tabletk in ima pol krajšga. Majke mi.

next3steps ::

DarkLord69 je izjavil:

Vem da rabis minimalno 20 ur.Ampak vseno boljse kot 30 če si bolj štor. Jype a lahko nrdim malo dramaticnega zacetka :D

Zakaj bi bil zaradi 30 odvoženih ur štor? En dober argument?!

Ah ne morš. Že tvoja mentaliteta je sfaljena.

Zgodovina sprememb…

mihec87 ::

Edino kar mogoče pomaga je da se povadi sklopka,prestavljanje,speljevanje(kar spet ne požere kaj dosti časa z inštruktorjem(pustimo uno ko ne ve kako obrnit volan)....Vem za ljudi ko so že kako leto prej redno šibali po lokalnih cestah pa se je padlo na glavni(zaradi navad ki se jih je priučil po lokalnih, seveda nekega zaključka se tu ven ne da potegnit saj ne vemo kako bi vozil drugače)..Pa še nekaj marsigdo ki ima izpit že 10+let misli kako obvlada "saj pa že ja ima izpit 20+let" pa ni vedno čisto tako...

Nikoli pa ne bom razumel tega zasmehovanja če ima gdo kako uro več kot 20ur...
Potem se pa iz avtošol spušča paciente z 20ur ko misli kako obvlada (v resnici bi mu jih še pa 20ur zraven dal)..Sicer pa vem za primer ko je že bilo okoli 200ur(če ne čez)..

Se mi zdi bolj važno da po opravljenem izpitu voziš, ne pa ko kikje starši ne dajo pleha iz rok(v takem primeru čimprej svoj avto če je možno) pa se nič ne vozi..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

globoko grlo ::

Pa na ene vsakih 10 let bi morali delat "updejt" šoferjev :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varna vožnja, potekel izpit itd.

Oddelek: Na cesti
267194 (5885) MonoPattern
»

Prostor za trening začetnika

Oddelek: Na cesti
183716 (3067) Arctander
»

Kupim vozniški izpit (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12930473 (26799) Hayabusa
»

Mladoletna voznica vozila brez izpita (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11211336 (7713) Gr0unD Zer0

Več podobnih tem