» »

Katere žarnice H7 za xenon efekt?

Katere žarnice H7 za xenon efekt?

andr3jr ::

Zdravo,

kupujem žarnice za dolge luči. Imam bi-xenon adaptive luči in imam H7 halogenke za dolge luči poleg. Rad bi da bi še dolge luči svetle belo-modro kot xenon(samo zaradi izgleda), ker če prižgem še dolge, nastane bolj rumenkasta svetloba, ker se belo-modra(xenon) in rumena(halogen-dolge l) združita.

Gledal sem Osram night breaker unlimited in philips W5W white vision in oboje majo kratko življenjsko dobo, če so uporabljene kot kratke luči, nekje 6-9 mescev v povprečju kolko sem razbral iz mimovrst. Zdaj po moji logiki bi mogle kot dolge luči, služit dalj časa kot povprečno 6 mesecev, saj imam mogoče 30min na dan dolge luči prižgane pa še to ne skoz(nasproti vozeča vozila, pešci, ovinki itd).

Ali ima mogoče kdo kakšne izkušnje z temi žarnicami? iščem pa 4300k ali pa 6000k svetilnost.

lp

dj_uro ::

bixenon pomeni, da so tako zasenčene kot dolge luči v xenon tehniki... torej imaš samo xenon...
si ziher, da imaš H7 za dolge?
vw-klub.si

andr3jr ::

Ko vklopim dolge luči še xenon bolj zasveti poleg, ampak imam ločene xenon in dolge. Ja H7 podnožje so.

žarnice: D2S+H7
Xenon + Halogen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andr3jr ()

RejZoR ::

Philips CrystalVision. Do zdej so mi žarnice pregorevale kar pogosto (pač zelo kratke relacije, razlaga spodaj), tele pa nekako zdržijo od teh "modrih" še najdlje in imajo prijetno belo svetlobo. Sicer ni Xenon, ker za to rabiš dejanski xenon, so pa lepe, ker projekcijski žaromet ne meče več ogabnega rumenega snopa na zunanje steklo ampak je skor čist bel.

Drugače je fora zakaj halogenke dejansko crknejo hitreje pri redki uporabi kot pri dolgotrajnejši, ker se vaporizirani delci nitke ne akumulirajo nazaj na nitko (halogenski cikel) ampak se nabirajo po notranjosti žarnice.

Fora halogenk je, da se halogenski cikel regeneracije nitke aktivira čez določeno daljše obdobje gorenja. Če pa jo prižgeš in ugasneš preden se sproži ta cikel, pa bo nitko samo pobiralo in jo bo požrlo bistveno prej kot bi pričakoval.

Razlog, da so vse dandanes halogenske pa je v tem, da imaš svetilnost enako skozi celo življensko dobo in output svetlobe je lahko višji pri istih vatih, ker nitka lahko žari pri višji temperaturi kot sicer in pri tem ustvarja več svetlobe (žarnice z +X% ratingi).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slepljenje LED svetil v prometu (AMZS) (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8312197 (9190) blackbfm
»

Katere avtomobilske žarnice izbrati? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

378117806 (53778) polkar
»

Ali lahko pades na tehnicnem zaradi zarnic?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6714642 (11800) dxx
»

Zamenjava Bi-xenon luči za LED

4814705 (13843) David83
»

Zamenjava originalnih žarnic

195302 (4852) SeMiNeSanja

Več podobnih tem