Forum » Strojna oprema » Intel Core 8th-gen: Coffee Lake
Intel Core 8th-gen: Coffee Lake
Temo vidijo: vsi
gendale2018 ::
ni normalno, normalno bi blo obratno
a ti v igri takoj zniža frekvenco? kako temperaturo doseže? a imaš računalnik priklopljen na elektriko al je na bateriji?
a ti v igri takoj zniža frekvenco? kako temperaturo doseže? a imaš računalnik priklopljen na elektriko al je na bateriji?
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene
dxx ::
3.4ghz je one core turbo. Grafična je pa?
All core max turbo naj bi bil 2.2ghz. Temperature issues maybe?
All core max turbo naj bi bil 2.2ghz. Temperature issues maybe?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dxx ()
Inventorista ::
Nič ne throtla, grafična pa mx150. Takoj zniža frekvenco, priklopljen pa na baterijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Inventorista ()
Zdaj sem zagnal withcer 3. Grafična vseskozi 99% usage, temperatura 70-78, clocki procesorja 1.6, temperatura 70-76. Game mode on. To na bateriji in na elektriko. FPS pa na withceru 30-40 medium nastavitve 1366*768 vsi bombončki ON. Fifa pa 60fps, razen med cutscenami igralcev pade na 30fps.
Edit: FIFA19 je 1920x1080
Edit: FIFA19 je 1920x1080
Zgodovina sprememb…
Zdaj sem še prime95 malo vklopil in tudi ne gre preko 1,6 Ghz. Afterburner kaže da vleče 12-13 W CPU. To je Acer laptop star 2 meseca. Zdaj sploh ne gre več nikjer preko 1.6 ghz. Vse je na max performance nastavljeno. o_O
Pebkac ::
1,6 je base clock za ta procesor: https://ark.intel.com/products/124967/I...
Verjetno pač doseže omejitev porabe in neha boostat. Maš vklopljen high performance power plan? Piše tud da naj bi imel configurable TDP od 10 do 25W, je mogoče kaka opcija v biosu za dvignit limit?
Verjetno pač doseže omejitev porabe in neha boostat. Maš vklopljen high performance power plan? Piše tud da naj bi imel configurable TDP od 10 do 25W, je mogoče kaka opcija v biosu za dvignit limit?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pebkac ()
Pred kakšne 10 min je spet pričel delat na 3,4 v windowsih. V BIOSu pa ni praktično nič razen VTX in VTD za vklopit in izklopit :O. Sej nisem kupil prenosnik za igre, slučajno sem opazil, ker sem testiral malo FIFO19 in witcher 3, da preizkusim steam controller. Potem pa vidim, da ga ob takšnih taskih takoj zbije na base clock. Temperature, mi niso delovale pretirane.
Edit: CPUZ kaže max TDP 15 W
Edit: CPUZ kaže max TDP 15 W
Zgodovina sprememb…
Predator X ::
Huh,
navijal sem i7 8700K, njegova nazivna moč je 95W. Ta procesor je po navijanju imel nazivno moč okoli ~350-400W. Kar pomeni, da je bil 4x hitrejši in glasnejši. Sam še vseejn se ne more primerjati z FX 9590, ki ima out of the box nazivno moč 225W... če ga pa fajn naviješ je pa 400W mala malica zanj.
Fantje, mogoče bo treba nazaj na bulldozerja... njegova nazivna moč je presenetljiva out of the box.
No GTX 480 bo hitro naročil... pa še FX 9590 naj pride čim prej... potem pa bom le končno imel željeni powerhouse.
navijal sem i7 8700K, njegova nazivna moč je 95W. Ta procesor je po navijanju imel nazivno moč okoli ~350-400W. Kar pomeni, da je bil 4x hitrejši in glasnejši. Sam še vseejn se ne more primerjati z FX 9590, ki ima out of the box nazivno moč 225W... če ga pa fajn naviješ je pa 400W mala malica zanj.
Fantje, mogoče bo treba nazaj na bulldozerja... njegova nazivna moč je presenetljiva out of the box.
No GTX 480 bo hitro naročil... pa še FX 9590 naj pride čim prej... potem pa bom le končno imel željeni powerhouse.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Predator X ()
da boš zalaufu to mašinerijo bomo morali postavit nek2
D3m ::
Sem že komentiral.
Naj se raje držijo izdelave ne pa preseravanje z čudnimi ženskami kvotami.
Naj se raje držijo izdelave ne pa preseravanje z čudnimi ženskami kvotami.
|HP EliteBook|R5 6650U|
izdelava jim zadnje čase ne gre najbolje, mogoče jim pa s kvotami rata
Jutri moram fotru nekak pohitriti laptop z Intel CPUjem. S temi mikrokodami za Spectre in Meltdown mu je zasralo sistem.
Sistem se postavlja 5-10 min.
Sistem se postavlja 5-10 min.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Ne vem. Jutri bom raziskoval. Prvo sem na to pomislil, ker pred popravki je delalo, kot je treba.
|HP EliteBook|R5 6650U|
pri meni se na i5 4460 isto ne opazi razlike, najdalši del boot je ko zaznava btrfs polje diskov, če to izklopim je praktično takoj
je pa počasen ko delam kaj kar uporablja procesor, ko bom imel 2700x oziroma 1920x bo to delalo boljše
je pa počasen ko delam kaj kar uporablja procesor, ko bom imel 2700x oziroma 1920x bo to delalo boljše
Sumim, da mu verjetno manjka še BIOS update glede Meltdown.
Pa se popravki krešejo in je Branch prediction/high CPU usage.
Pa se popravki krešejo in je Branch prediction/high CPU usage.
|HP EliteBook|R5 6650U|
a windows update ne naloži najnovejši microcode?
a pred patchi je delal normalno? mislim v vsakem primeru je 5-10 min preveč.. tolk so rabili naši računalniki na faksu, ki so se zaganjali preko mreže (100 mbit, lol) in naložili windows v windows pognali virtual box in not naložili ubuntu (resno, ne vem kdo je mislil da je to dobra ideja ).. lahko si predstavljaš kako je to delalo, ko se je gor obesilo 20 ljudi
good luck, upam da zrihtaš
TOP ::
hojnikb ::
5-10 minut pomeni crkovanje diska ali _res_ totalno zasran sistem z nesnago (virusi & co)....
#brezpodpisa
Bwaze6 ::
TOP ::
Ja to je pač Intel nič novega.Dvignili so cene in potem bodo novi modeli koštali spet ogromno denarja.Pa res mi ni jasen kaj ta INtel sploh počne.I5 8600K sem pred 2 meseci nabavu za prijatelja in je bil 255e.Sedaj pa čez 300e pa saj res niso normalni.
klinker ::
Kr naj si imajo ta njihov zluknjan crap
@Bwaze6...9700k je i7
@Bwaze6...9700k je i7
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
tomy5 ::
Cene Intel procesorjev v zadnjih tednih:
Trenutno je najnižja cena (na zalogi) Intel Core i7-8700K na Geizhals.eu 450 EUR.
Predpriprave na prihod "nove generacije", kjer bo i9-9700K 450 EUR (zamenjava za 450 EUR i7-8700K), i9-9900K pa bo tako lahko "ugodnih" 550 EUR?
Kupuj v Sloveniji, je cenejše ;-)
https://www.mimovrste.com/procesorji/in...
MihaK3 ::
Huh, tole je pa čudno, ker po cenah iz prvega stolpca so bili resna opcija, sploh za malo dražje gaming builde, po teh sedaj bodo pa po njih posegali le še tisti, ki hočejo top gaming cpu, pa še to bo izključno za 8700k...
In to je še pred ZDA tarifami Kitajskega uvoza, ki bodo zgleda prizadele kar celotno računalniško industrijo vsepovprek, ne glede na to, ali gre dotični kos strojne opreme skozi Kitajsko ali ZDA...
Primer iz sveta grafičnih kartic: MSI's NVIDIA RTX Lineup New Pricing After Trump Tariff
Here is one of the lists we received with post-tariff pricing going live very soon (if not already):
RTX 2080 Ti Gaming X Trio: $1231 to $1310
RTX 2080 Ti DUKE 11G OC: $1212 to $1290
RTX 2080 Ti VENTUS 11G OC: $1203 to $1280
RTX 2080 Gaming X Trio: $849 to $900
RTX 2080 DUKE 8G OC: $840 to $890
RTX 2080 VENTUS 8G OC: $830 to $880
Primer iz sveta grafičnih kartic: MSI's NVIDIA RTX Lineup New Pricing After Trump Tariff
Here is one of the lists we received with post-tariff pricing going live very soon (if not already):
RTX 2080 Ti Gaming X Trio: $1231 to $1310
RTX 2080 Ti DUKE 11G OC: $1212 to $1290
RTX 2080 Ti VENTUS 11G OC: $1203 to $1280
RTX 2080 Gaming X Trio: $849 to $900
RTX 2080 DUKE 8G OC: $840 to $890
RTX 2080 VENTUS 8G OC: $830 to $880
mtosev ::
hitro vprašanje kdaj pridejo cascade lake cpuji?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
microchip ::
In to je še pred ZDA tarifami Kitajskega uvoza, ki bodo zgleda prizadele kar celotno računalniško industrijo vsepovprek...
V Ameriki dodajo trošarine, slo tech intelektualci trdijo da bo to dvignilo cene v Evropi.
Jop, CURRENT YEAR intelektualec.
Ravno zaradi takih si korporacije manejo roke in nabijajo cene v nedogled.
Master_Yoda ::
Seveda bo to dvignilo cene v evropi. Ampak ne zaradi trosarin, ampak zaradi trgovcev, ki bodo to izkoristili in nabili marze.
Mislim, da je do zdaj še vsaka sprememba cen v ZDA vplivala na cene v EU, tudi če so imele čisto interne vzroke.
Po mojem gre tu že za dobrikanje firm ameriškim kupcem - "Se je podražilo, ampak za vse. Evropejci in ostali bodo pokrili del stroškov, tako da je dvig le 10%, ne 20!"
Po mojem gre tu že za dobrikanje firm ameriškim kupcem - "Se je podražilo, ampak za vse. Evropejci in ostali bodo pokrili del stroškov, tako da je dvig le 10%, ne 20!"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bwaze6 ()
Že 10% dvig je veliko. V prihodnje zna biti še večje, ker mislijo stroške preložiti na končnega kupca.
|HP EliteBook|R5 6650U|
microchip ::
Mislim, da je do zdaj še vsaka sprememba cen v ZDA vplivala na cene v EU, tudi če so imele čisto interne vzroke.
Nikogar ne briga kaj ti misliš in kakšna so tvoja čustva o globalnem obdavčenju ker Drumpf.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Bwaze6 ()
Verjetno je tudi konec paradigme, da po na primer dveh letih napredka izdelovalci ponudijo izdelek z isto ceno in boljšimi zmogljivostmi. Če lahko za mobilni telefon po le nekaj letih takšnih podražitev računajo 1200 EUR, ravno toliko za grafično kartico, za 4 leta star ddr4 spomin dvakratnik cene iz 2016, potem je mogoče vse. Tudi desktop procesor za 550 EUR+.
Rešitev je seveda že pred leti zastonj ponudila kandidatka za nobelovo nagrado iz ekonomije:
Rešitev je seveda že pred leti zastonj ponudila kandidatka za nobelovo nagrado iz ekonomije:
komaj čakam da se bo dalo s piratebaya zloadat procesor
pegasus ::
preden ga dokončam bo intel verjetno že na 10nm
Distributors mention that there will be severely limited stock available for Core 9000 (8-core Core i9 9900K), even less than with the Series 8000 launch, and these processors suffered from shortages in availability for months after their release.
ahaha, spet paper launch
klinker ::
Ahh, neko umetno zazeljenost ustvarjajo, da lahko drzijo visoke cene.
Intel fanboyi bodo vsi mokri, AMD bo pa medtem prodajal Ryzene na veliko. Je ze prav tako
Intel fanboyi bodo vsi mokri, AMD bo pa medtem prodajal Ryzene na veliko. Je ze prav tako
MihaK3 ::
Ajej, že vidim ceno (vsaj pri nas) 600€+ In medtem ko se Nvidiino cenovno politiko da razumeti, se Intelovo precej težje - single core perf ne bo kaj dosti boljši od prejšnjih serij, v multiju imajo pa resno konkurenco...
zakaj niso teli novi preprosto i3 4c/8t, i5 6c/12t in i7 8c/16t pa nobenega i9?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup CPUja 2019 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 18129 (13767) | Predator X |
» | i7-9700k ali i9-9900k ? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7941 (6319) | TheKingZiga |
» | AMD najavil Ryzene 3000 in Radeone 5000 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Procesorji | 37222 (30809) | Predator X |