» »

Intel Core 8th-gen: Coffee Lake

Intel Core 8th-gen: Coffee Lake

Temo vidijo: vsi
««
8 / 47
»»

Predator X ::

Omg, kaj ko bi imel ryzen tole
https://www.eteknix.com/asus-introduces...

D3m0r4l1z3d ::

Ryzen ima x370, ki je v miljavžent varijantah od asus, msi, asrock, gigabyte, name it. Samo IPC naj izboljšajo pa so zmagali, če ohranijo cenovno razliko.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Ryzen ima x370, ki je v miljavžent varijantah od asus, msi, asrock, gigabyte, name it. Samo IPC naj izboljšajo pa so zmagali, če ohranijo cenovno razliko.

IPC, sure. Vsi tulite "IPC, IPC,..,IPC"....
6% zaostajajo, celih 6%.

Isotropic ::

v OC clockih pa 20% (4 proti 5 ghz, oboje približno)

Res je, kar nanese 30%... ampak kdo bo navijal 6-8 jedernike na 5GHz?
Že pri 4,5Ghz bo tak čip pokuril zelo zelo veliko.

Je pa korak v pravo smer, da bodo developerji začel izkoriščat extra jedra...

inteli grejo na 5ghz
tut 8700k bo na ~4.5 z max. turbo, amd ima wall na 4ghz.

a kdo ve, kako je z navijanjem (na max. turbo recimo) non-K i5 na h270/ z270 platah?

za gaming bo 8600k na 5ghz očitno najboljša izbira, če le ne bo preveč spredaj pred 1600x v ceni

Isotropic ne pretiravaj 5GHz... na 6C je že pretiravanje. Da slučajn naredi tist CB R15 1x al pa 2x je vredu. Poraba gre iz 200W (sistem) na 500-600W (za dodatnih 500Mhz).

In še zadnjič za vse intel fanboye....DDR4 naredi razliko. Poglejte si rezultate stock i7 7900X vs 4,6GHz 2133MHz.

Bi blo fajn, če bi navil še NB na 4-4,3GHz z stock clocki pa tiste razlike med navitim na 4,6GHz sploh nebi opazil.

Če slučajn kdo premišljuje o i7 8700K ali i5 8600K priporočam da si kupi zelo hiter ram, ker drugače bo razočaran.

Killer je pa tu R5 1600
3,8-4Ghz OC, ram 3200MHz je simple (tud efficient IMC), stock cooler to omogoča, pa tud poraba bo pri 3,8GHz nizka. Dodaten EUR gre v GPU.

Zgodovina sprememb…

Grey ::

D3m0r4l1z3d je izjavil:

za gaming bo 8600k na 5ghz očitno najboljša izbira, če le ne bo preveč spredaj pred 1600x v ceni

i5 8600K ne bo mogel it na 5GHz, 4.8 GHz bo že zelo švical. Ponavadi so HEDT (X procesorji) iz enake generacije...se pravi, da je velika verjetnost, da sta neka varianta i7 7640X in i7 7800X tisto, kar bo (je) Coffee Lake i3 8350K in i7 8700K. Verjetno bodo porezali stran kake professional featurje, drugače pa bo verjetno to to. Glede na to, da je še vedno 14 nm proces, povišanja maksimalnih frekvenc ne gre pričakovati in bo 8600K šel nekje do cca max 4.8 GHz tako kot vsi hexa-core procesorji od Intela prej.

Me pa zanima, kako si predstavljajo 95W Hexa-Core...to bi bil kvantni preskok za njihove Hexa-Core procesorje. Do sedaj so bili vsi rejtani iz generacije v generacijo na 140W. Sedaj pa prikazujejo v marketing brošuricah ~91W...še 3 dni. Moja stava je, da igrajo AMD karto in je Kaby Lake-X tisto kar je pri AMDju Frontier Edition. Tukaj nekdo laže...ali prikriva.

i3 8350K (4/4) 91W (tole je realno za pričakovat, če je v skladu z dosedanjimi Core jedri)
i5 8600K (6/6) 91W (tole je pa čudno in nepričakovano...ne moreta biti dve dodatni jedri extra +0 W na TDP)
i7 8700K (6/12) 95W (tole tudi čudno)

Bolj verjetno je, da tule malo manipulirajo s številkami in da teh 95W pije nekje med brskanjem po internetu. Tako, da smo performans verjetno že videli:

Ryzen 1700 vs i7 7820X

Ryzen 1600 vs i7 7800X

Tukaj notri pa je še i7 7640X tako, da lahko naredite crossreference za 8350K.

Core i9 7980XE & 7960X Review

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Grey ()

Predator X je izjavil:

Dr_M je izjavil:

IPC je enak skylaku, SMT ima slabš kot ryzen in ubistvu mora bit R5 1600X clock per clock hitrejši v Cb R15 kot pa i7 8700K

A visji IPC pri coffeju je pa bula?

kdo prav višji ipc?

kako je lahko 6/12 r5 1600x clock per clock hitrejši od 6/12 8700k procesorja, če ima slednji višji ipc

klinker ::

Isotropic je izjavil:

inteli grejo na 5ghz

Grejo ja...z delidom in hudim hlajenjem. S stock hlajenjem pa ze na stock frekvencah svicajo na polno.
Ne iscite dlako v senu, kot to pocnejo AMDjasi z Vego.

smt

približno 1ghz imajo Intelovi proci prednost, odvisno od primerka do primerka, isto velja za ryzne

Kaj si pa zdaj to napisal? 8-O

ryzni gredo do cca 4ghz, intelovi pa do cca 5ghz

SuperVeloce ::

Grey je izjavil:

D3m0r4l1z3d je izjavil:

i5 8600K ne bo mogel it na 5GHz, 4.8 GHz bo že zelo švical. Ponavadi so HEDT (X procesorji) iz enake generacije...se pravi, da je velika verjetnost, da sta neka varianta i7 7640X in i7 7800X tisto, kar bo (je) Coffee Lake i3 8350K in i7 8700K. Verjetno bodo porezali stran kake professional featurje, drugače pa bo verjetno to to. Glede na to, da je še vedno 14 nm proces, povišanja maksimalnih frekvenc ne gre pričakovati in bo 8600K šel nekje do cca max 4.8 GHz tako kot vsi hexa-core procesorji od Intela prej.

Me pa zanima, kako si predstavljajo 95W Hexa-Core...to bi bil kvantni preskok za njihove Hexa-Core procesorje. Do sedaj so bili vsi rejtani iz generacije v generacijo na 140W. Sedaj pa prikazujejo v marketing brošuricah ~91W...še 3 dni. Moja stava je, da igrajo AMD karto in je Kaby Lake-X tisto kar je pri AMDju Frontier Edition. Tukaj nekdo laže...ali prikriva.

i3 8350K (4/4) 91W (tole je realno za pričakovat, če je v skladu z dosedanjimi Core jedri)
i5 8600K (6/6) 91W (tole je pa čudno in nepričakovano...ne moreta biti dve dodatni jedri extra +0 W na TDP)

Bolj verjetno je, da tule malo manipulirajo s številkami in da teh 95W pije nekje med brskanjem po internetu. Tako, da smo performans verjetno že videli:

Ryzen 1700 vs i7 7820X

Ryzen 1600 vs i7 7800X

Saj verjetno veš, da TDP pomeni thermal design power? intel in amd sortirata procesorje v te razrede, zato, da se ve, kako načrtovati hlajenje v sistemu, ampak sploh ni nujno da to odraža dejansko porabo. Zato pa si imel procesorje pri 65w TDP, ki so dosegli glih malo čez polovico tega pri porabi...
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

SuperVeloce je izjavil:

Grey je izjavil:

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Ryzen 1700 vs i7 7820X

Ryzen 1600 vs i7 7800X

Saj verjetno veš, da TDP pomeni thermal design power? intel in amd sortirata procesorje v te razrede, zato, da se ve, kako načrtovati hlajenje v sistemu, ampak sploh ni nujno da to odraža dejansko porabo. Zato pa si imel procesorje pri 65w TDP, ki so dosegli glih malo čez polovico tega pri porabi...

Ne nisem vedel, sem mislil, da je to Turbo Diesel Power...pravim samo, da ne pričakujte preveč, ker je HEDT pokazal svoje. Bistvenih sprememb ne bi pričakoval, ker potem praktično takoj popolnoma razvrednotijo X299 platformo in te i9, i7 in i5 procesorje in potem naredi celo platformo pointless ter izpadejo precej neumno. Sploh glede na to, da je na roadmapu ta HEDT še globoko v 2018.

nimaš pojma, sicer pa dokler ne pridejo rezultati od legit reviewerjev, lahko le ugibamo

Zgodovina sprememb…

D3m0r4l1z3d je izjavil:

ryzni gredo do cca 4ghz, intelovi pa do cca 5ghz

A res?
No da vidim te Intele na stock hlajenju @ 5Ghz >:D

thom4s ::

klinker je izjavil:

Intele na stock hlajenju @ 5Ghz >:D

Mater AMD fan bois ste pa res usekani v glavo.

Če napišem "rad bi videl Ryzna na stock hlajenju @ 5Ghz", se boš name začel dret da sem naci?

Koliko let se že derete da bo že od jutri naprej najbolj pomembno št. jeder in ne ferkvenca?

PS: ne zipam, tako da bo moj naslednji procesor spet Intel.

thom4 brez zamere, ampak za 5GHz rabis dober cooler, delid, plato in dober čip.
i7 in i5 bosta imela 6 jeder, kar pomeni veliko porabo pri visokih clockih. Ce slucajn mislte navijat i5 na 5GHz brez delida, (ali manj) 140EUR plato, cheap coolerjem... pozabi.

Pa ne pozabt kako vsi omenjate, da ryzen rab hiter ram... vsi cpuji rabjo hiter ram.

Že zdej se priporoca navijanje 6 jedernih ryzenov na cheap EUR80 platah. To bo slo po gobe v enem letu.Upam, da boste tokrat priporocal vredu setupe.

Zgodovina sprememb…

Predator X je izjavil:

thom4 brez zamere, ampak za 5GHz rabis dober cooler, delid, plato in dober čip.
i7 in i5 bosta imela 6 jeder, kar pomeni veliko porabo pri visokih clockih.

Normalno da rabiš dober hladilnik, plato in čip. Saj zato pa jih delajo.
Isto se strinjam da je Intel bedak s tisto zobno pasto pod pokrovom. Delid ni nujen do neke meje.

Ampak za moje potrebe je Intel v ospredju in mi grejo AMD fanboji na jetra ko mi težijo non stop da, kupi Ryzna Intel je za luzerje, če kupiš Intelja si kriv za globalno segrevanje in pa ISIS... Sam pogledam benčmarke in potem nabavim kar je zame bolj primerno, ne pa da sledim neki religiji/anti-religiji, ker je to pač "in".

Noben ne vsiljuje ryzena. Trenutno se gamerju splaca sam r5 1600 in hiter ram... tud icja nerabis. Vse ostalo v gpu,ssd,plato...

Benchmarki ne testirajo MPja..

Ce vas moti ker ni Intel kupi potem Intel, dejstvo pa je, da je r5 1600 killer. Kakor sem pokazal s hitrimi rami leti...

Zgodovina sprememb…

i3 8100 bo za 80 eur manj ponudil vč kot dovolj za gamerja, r5 1600 pa je tudi ok

D3m ::

80?
|HP EliteBook|R7 8840U|

rdecaluc ::

Simple math. R5 1600 200€,ta i3 8100 pa naj bi bil 110€. Ampak zakaj bi sploh i3...
Est modus in rebus. ,typos

i3 pa Z370

Zakaj?
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m je izjavil:

Zakaj?

Bo i3 delal na 2** platah?

Ne. Govorim zakaj i3 za Z370? Nima smisla še enkrat kupovati boljši CPU.
|HP EliteBook|R7 8840U|

D3m je izjavil:

Ne. Govorim zakaj i3 za Z370? Nima smisla še enkrat kupovati boljši CPU.

Anymal

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

"Unofficial" Review i7 8700K

V igrah nič kaj dosti drugačen od i7 7700K. Pije pa kot sem rekel, 140W.

Primerjam Blender in ostale benche tu in na Techspot/KitGuru...~ cifre kot v njihovih i7 7800X reviewih (kot predvideno). Tudi za Ryzen se ~ ujema tako, da verjetno je review legit. Me zanima, če bo 5. oktobra kaj drugače...osebno res ne pričakujem razlik glede na 7800X, ker mi vse izgleda, da Intel igra tako, kot sem prej razložil. Tudi za i3 8350K in i5 8600K ne pričakujem kaj dosti drugače kot od i5 7640X in i7 7800X (z disejblanim SMT).

Me zanima, kaj bo zdaj Techspot rekel :)) Za Kaby Lake X review so rekli Don't waste your time (and money). Mogoče bodo sedaj malo v zadregi, kaj napisat (če se seveda izkaže, da je tistile review legit), ker cene ostajajo praktično nespremenjene glede na HEDT variante.

Grey je izjavil:

D3m0r4l1z3d je izjavil:

i7 7800k ima več mem kanalov, več pcie itd. poleg tega ima mesh, kar je slabo za latence. prejšnji hedt so imeli pa ring.
i3 8350 bo verjetno rebranded 7600k, 8700k bo pa novo jedro, narejeno na isti način kot sedaj 7700k (pozabil kako se že reče, da imajo jedra pač direkt dostop do L3 brez raznih busov).

Predator X je izjavil:

Noben ne vsiljuje ryzena. Trenutno se gamerju splaca sam r5 1600

Ne vsiljuješ in potem vsiliš. OK.

Zakaj ne "vsiljuješ" G4560, če pride sistem 3x ceneje???

thom4s je izjavil:

Predator X je izjavil:

Noben ne vsiljuje ryzena. Trenutno se gamerju splaca sam r5 1600

Ne vsiljuješ in potem vsiliš. OK.

Zakaj ne "vsiljuješ" G4560, če pride sistem 3x ceneje???

No, lej. Komu tudi prav pride taka kanta. Ampak sam se ne dotaknem več budget CPUjev (sem jih dolgo koristil in potem presedlal na i5 starodobnika) pa je razlika v fluidnosti delovanja v vsakdanji uporabi (net, media in odzivnost programov) preveč očitna, da bi komurkoli priporočal kaj manj kot mid-range CPU (kateregakoli tabora bodisi i5 bodisi R5). Low end je za tiste, ki nimajo dosti $ in tajnice.

Res me zanima, če bi Intel prodaju ryzen čip R5 1600 za 200€....

Noben ne vsiljuje, dejstvo je da ryzen killer. 1 leto nazaj ni tega prav nihče pričakoval.
Sej kupš intel, sam ne govort pravlc, da nisi preplačal zadeve.

S r5 1600 tudi preplačaš, ker je r3 1300x čist ok za igre.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

S r5 1600 tudi preplačaš, ker je r3 1300x čist ok za igre.

Ne v mojem primeru.
Pa nevem zakaj potem jamrjajo čez navite i5tke.

SuperVeloce ::

Grey je izjavil:

"Unofficial" Review i7 8700K

V igrah nič kaj dosti drugačen od i7 7700K. Pije pa kot sem rekel, 140W.

...

V igrah ziher ne pije 140W.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Grey spet vse počez pomešal, mix špekulacij in sovraštva do vsega, kar ni AMD proc ali gpu.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Grey spet vse počez pomešal, mix špekulacij in sovraštva do vsega, kar ni AMD proc ali gpu.

Alo, izgleda tebi zabaše predpomnilnik v glavi, ko bereš moje poste pa ti malo crashne aplikacija Razumevanje.exe, a?

Še ene parkrat preberi, kaj sem pisal, pa boš razumel, zakaj si dobil tak odgovor.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Grey ()

140w pije? Link. Zdaj pa pobriš oba svoja zadnja posta, ker sta shit talk.

Zgodovina sprememb…

D3m0r4l1z3d je izjavil:

140w pije? Link. Zdaj pa pobriš oba svoja zadnja posta, ker sta shit talk.

Kristus Anymal...

V nobenem nisem nič shit talkal...edino resnico sem napisal. V predzadnjem, da low end CPUjev (ponavljam: kateregakoli tabora) ne bi nikomur priporočal glede na lastne izkušnje v praktični razliki v odzivnosti sistema. V zadnjem pa sem ti povedal kar ti gre, ker si shit talkal o meni in razlog zakaj tako menim (ker si lastim i5 procesor).

Zdaj pa pojasni 140w, ki jih pije.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Zdaj pa pojasni 140w, ki jih pije.

V grabljcah na linku je napisano. Če bi lepo prebral, kar sem napisal, bi to vedel. Ampak kot ponavadi vidiš, da piše Grey in nekaj selektivno prebereš ter napišeš svoj knee-jerk reaction.

thom4s je izjavil:

klinker je izjavil:

Intele na stock hlajenju @ 5Ghz >:D

Mater AMD fan bois ste pa res usekani v glavo.

Če napišem "rad bi videl Ryzna na stock hlajenju @ 5Ghz", se boš name začel dret da sem naci?

Koliko let se že derete da bo že od jutri naprej najbolj pomembno št. jeder in ne ferkvenca?

PS: ne zipam, tako da bo moj naslednji procesor spet Intel.

Usekan si ti, tako kot si ocitno fanboy...ce ne razumes enostavnega racionalnega nakupovanja.
AMDja sem imel na zadnje Athlona64 in pol samo se Intele, no Buldija sem sprobal in kmalu odmislu...tako da za fanboya koga drugega oznacuj, seveda zacni s samim sabo.

Bo imel darwin veliko tezav @coffee@MB2**#:)):)):))

Zgodovina sprememb…

Darwin je sigurno pil kofi med opazovanjem ptičkov.

Dr_M ::

Sej kupš intel, sam ne govort pravlc, da nisi preplačal zadeve.

Preplacal v kaksnem smislu?
Odkar sem sel iz AMDja na Intel, ne vem vec, kaj pomeni nestabilen sistem (non OC).
Vredno vsakega centa.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

http://wccftech.com/intel-coffee-lake-l...
da bo bolj jasno

Dr_M potem neznaš OCjat.

Zgodovina sprememb…

««
8 / 47
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup CPUja 2019 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10619398 (15036) Predator X
»

i7-9700k ali i9-9900k ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
638626 (7004) TheKingZiga
»

AMD najavil Ryzene 3000 in Radeone 5000 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
12640344 (33931) Predator X

Več podobnih tem