» »

Windows 10 - FF in Chorme delata počasi

Windows 10 - FF in Chorme delata počasi

PrimoZ_ ::

HW -> CPU i7 3770, 16GB ram, 250GB ssd samsung 840.
Sistem je bil nameščen že kar nekaj let nazaj, takrat še win8, potem nadgrajen na 8.1 in še kasneje na win10. V Zadnje pol leta so se začele pojavljati težave, da sta oba brskalnika, ki ju uporabljam, torej FF in Chrome začela delat noro počasi.
Ker je imel sistem kup šare in nekaj nadgradenj za sabo, sem se odločil reinstalirat vse skupaj in sem danes ponovno namestil Win 10 in glej ga zlomka problem ostaja. Na sveže nameščenem Windows 10, se tako FF kot Chrome obnašata isto kot sta se pred reinštalacijo.

Težava ki sem jo imel in ostaja tudi po reinstallu pa je sledeča.
Ko zaženem računalnik, brskalnika najprej delata OK, potem pa po kake pol dneva ali dnevu začneta nenormalno trokirati.
Klikneš nov zavihek in vidiš kako se počasi izriše sam zavihek na vrhu okna, kot bi gledal počasni posnetek. Isto šteka scrolanje po straneh, z zamikom reagira ob kliku na povezavo, ...
CPU je ves čas minimalno obremenjen, ni da bi kak proces skočil več kot na 10%.

Zanimivo je da ob uporabi visual studia ali PyCharma težav z performanci ni. Isto dela bp predvajanje vieda in tudi sam računalnik je normalno odziven.

Kake ideje, kaj ga muči ?

Opazil sem še to, da je FF že takoj ob namestitvi delal zelo počasi, dokler nisem potem namestil intelovega gonilnika za grafično HD 4000. Sicer so že Windowsi sami namestili nek driver ampak dokler tega nisem posodbil je tako MS Edge, kot potem FF delal zelo počasi.
Mogoče kaka težava z grafičnim driverjem ? Browserji danes se precej zanašajo na GPU koliko vem.

Bi bila lahko težava ker sem sistem namestil ponovno preko vgrajene opcije v sam Windows, bi mogoče moral narediti polni format ?

ST-777 ::

PrimoZ_ je izjavil:

... Browserji danes se precej zanašajo na GPU koliko vem. ... bi mogoče moral narediti polni format ?
V svojem prenosniku imam integrirano grafiko v procesorju Intel Pentium N3700, ki ima graphics base frequency komaj 400 MHz, pa se procesi v Win 10 in Chrome izvajajo za mene dovolj hitro. Zato ne bi rekel, da se pojavljajo problemi v browserju zaradi počasne GPU.

Če bi imel podoben problem, kot je tvoj, bi naredil polni format.

Nisem mislil, da bi bil GPU prepočasen ampak to, da so driverji nedelujoči. Kot rečeno tudi na začetku ko sem namestil sistem je bil Edge skoraj neuporaben, sem komaj prenesel FF in takisto potem FF, dokler nisem posodobil gonilnikov za GPU.

sift ::

GPU nima nobene veze s browserji, jaz imam intel hd graphics integrirano, in odprto 4x edge, 4x chrome, in več tabov opere, kjer lavfajo požrešne aplikacije. mam i5 2400 3.1 ghz in 8gb rama, isto windows 10 in mi dela NORO HITRO vse, cpu pa gre tudi do 90% včasih in še vedno dela brezhibno vse. Ram pride max do 7/8

Težava je drugje. Sam jaz nimam pojma kje. Zelo čudna zadeva, še posebej ker imaš kr močen setup

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4139 140 141 142 )

Oddelek: Operacijski sistemi
70701393388 (5215) tetriandoch
»

Čiščenje računalnika pred predajo

Oddelek: Pomoč in nasveti
434854 (3274) imagodei
»

Firefox Quantum je kvantni skok naprej (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
23567950 (52861) Apofis
»

Nov HP laptop brez podpore za Windows 7? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
11112108 (9901) krneki0001
»

Velike spremembe v Firefoxu: podpisovanje razširitev, WebExtensions za združljivost, (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5725761 (19704) tor2

Več podobnih tem